X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    Ja tez mam PCO a co to jest zespół antyfisfolipidowy
    Twoj organizm niszczy zarodek, traktując go jak bakterie i tu też jest problem z krzepliwością krwi. Wiesz co ja miałam już 3 IUI w idealnych warunkach, zawsze dwa pęcherzyki, idealny czas a i tak wszystko na straty. Jest tu bardzo duzo dziewczyn ktorym się też nie udaje. Jestem na tym wątku od stycznia i dużo czytałam

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa niestety nie wiem, ale szczerze ja się nie spiesze ;) Jak byliśmy na pierwszej wizycie, to jeszcze nie mieli przyznanych środków na przyszłe pół roku, więc nie mogli mi dać jednoznacznej odp.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Podobnie ma NOVUM. Zapisałam się na listę oczekujących

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO wiadomo to jest troche szczescia pewnie niektorym sie nie udaje ja tez mysle ze za pierwszym razem mi sie na pewno nie uda :( jeszcze tyle to wszystko kosztuje a invitro masz refundowane? skad te cholerne choroby sie biora ;/

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede starała się o refundację, ale w Novum nie mieli już miejsc, więc muszę szukać dalej. Będę chciała podejść na 100% w tym roku, więc ewentualnie wyjmę z własnej kieszeni

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • didi Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie leczysz w jakim miescie? Ja w lublinie w klinice u naprawde super lekarza ,moze jakies efekty beda z tej inseminacji a ta twoja choroba skad sie wziela? to jakies genetyczne czy jak?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem stymulowana gonalem i dr powiedział że jeżeli mi za dużo urośnie pęcherzyków to albo ivf albo cykl stracony. Mam najmniejszą dawke.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    A gdzie sie leczysz w jakim miescie? Ja w lublinie w klinice u naprawde super lekarza ,moze jakies efekty beda z tej inseminacji a ta twoja choroba skad sie wziela? to jakies genetyczne czy jak?
    Zapewne genetycznie ale nie słyszałam jeszcze o przypadku w rodzinie. Ja leczę się w Warszawie w Inviccie. Bardzo dobra klinika, ma największą skuteczność ivf ale ich oddział w WAW nie ma refundacji

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja aktualnie jestem stymulowana gonalem i dr powiedział że jeżeli mi za dużo urośnie pęcherzyków to albo ivf albo cykl stracony. Mam najmniejszą dawke.
    Gonal to juz tak na maksa. A co wczesniej brałaś? nie poradziły sobie tamte leki?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam przy pierwszym iui clo, ale moj dr mówi, że clo na moje endo nie jest dobre. Pęcherzyk urósł ale endo gorsze niż na naturalsie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi w jakiej klinice w Lublinie się leczysz? Może się już spotkałyśmy w poczekalni... Ja jestem pacjentką Novum...

eeedith
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Konwalio, ja miałam raz gonal 4x75j. Urosło mi po tym 6 pęcherzyków i zrobiliśmy mimo tego iui, oczywiście się nie udała :/. Co do skutków ubocznych, to tylko po gonalu takie miałam, mianowicie bardzo silny ból głowy w trakcie stymulacji i krótko po jej zakończeniu.

Konwalia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    NO wiadomo to jest troche szczescia pewnie niektorym sie nie udaje ja tez mysle ze za pierwszym razem mi sie na pewno nie uda :(
    Didi, ja miałam już 5 nieudanych iui, tej szóstej już nawet nie robię, bo nie wierzę w jej skuteczność!!! Piszesz, że potrzeba trochę szczęścia, a ja myślę, że potrzeba go bardzo bardzo dużo, bo iui to loteria, już tu padały porównania, że udana iui, to jak trafić 6 w totka!! Piszesz też, że niektórym się nie udaje...a ja myślę, że to zdecydowanej większości się nie udaje, a tylko niektórym udaje. :( smutne to, wiem, powiało pesymizmem, ale mam już dosyć tych comiesięcznych odliczań do dnia testowania, które nawet nie następowało, bo okres przychodził wcześniej. Zawsze iui wypełnia nadziejami, bo jakoś te nasze organizmy wspomagamy, więc liczymy na większe szanse.
    Jesteś na początku drogi i życzę Ci, żeby była ona dla Ciebie bardzo krótka i skończyło się oczekiwanie na dzidziusia już w tym cyklu, bo to możliwe, że właśnie Ty trafisz 6 w totka!!!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    Czemu nie wierzysz w skutecznosc IUI? mi lekarz powiedzial ze w moim przypadku jest dwa razy wieksza szansa wiadomo wszystko zalezy od orgaznizmu i moze sie uda tak bym chciala .
    Dlaczego możesz mieć dwa razy większą szansę, na podstawie czego lekarz tak powiedział??

age.png
    age.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi wrote:
    Witam was dziewczyny mam pytanie jak u was z inseminacja komu sie udalo ?i z jakich przyczyn ja mialyscie Z? ja mam PCO i wrogi sluz ktory zabija wszystkie plemiki meza a on ma badanie nasienia ok myslicie ze moze sie udac?mial ktos tak?

didi wrogi sluz? cz;i test po stosunku? 100% nieruchliwych plemnikow w 10h po stosunku przy dobrych parametrach nasienia to ja tak mam. inne badanie w normie. szanse na zajscie w ciaze w sposob naturaly praktycznie rowne zero. 2 iui negatywne oczekuje na 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:26

bhywanlil4ktaodk.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Sansiviera. 6 pęcherzyków i nic z tego :( Ja mam 50j przez 6 dni i póki co żadnych skutków ubocznych. U nas jest problem z nasieniem, więc pewnie też nici z tego :(

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni co lekarz to opinia. My byliśmy u androloga w Novum i powiedział, żeby morfologia się nie przejmować. Zbadał męża i powiedział żeby IUI próbować do 6 razy. Stwierdził też że komputerowe badania są mniej precyzyjne niż manualne.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawyżam statystyki ;) beta 22 czekamy do poniedziałku na kolejną

martuskacz, Sysiaaaaa, Mixa, Konwalia, paszczakin, Blanka85, Lenuś, Laura, Reni lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ