X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    a ja uważam że nie można go wykryć we krwi ;) potwierdził to dzisiaj gin jak przymaszerowałąm z wynikiem świeżym progesteronu ;) Mixa dupek to środek o innej budowie chemicznej niż progesteron, a o takim samym działaniu. Pisze to żebyś może się zastanowiła nad lekarzem...lekarz prowadzący Hanię to był ostatni, któremu ufałam. Później zmieniałam gina 4 razy, a teraz ciążę też będę prowadziła u dwóch.
    mandragora- po pierwsze zrobie badanie porgesteronu a po drugie skonsultuje się winnej klinice, nie chce mi się wierzyć ze lekarz może nie mówić prawdy, albo jej nie znać!!! masakra
    coś mam wrazenie, ze dobrze nie trafilam
    ciekawe na ile sa wiarygodne ich statystyki podawane na www

a napisz mi pliss jescze kiedy się robi progesteron i kiedy estradiol- w jakim dc, sama SE zrobie, a co mi szkodzi,najwyzej bede miała specjalizacje z medycyny rozrodu zaliczoną ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:45

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa poszperaj sobie o duphastonie na necie. będzie to samo co pisze. a jak badasz progesteron w 7 dpo to zbadaj przy okazji jeszcze estradiol.

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mixa poszperaj sobie o duphastonie na necie. będzie to samo co pisze. a jak badasz progesteron w 7 dpo to zbadaj przy okazji jeszcze estradiol.
    bingo!

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a progesteronu to sobie zró profil 5, 7, 9 dpo. tylko Mixa plissss samoobserwacje! tempkę pomierz chociaż to będzie wiedziała kiedy był skok i kiedy to wszystko zbadac ;) termometr ma mieć dwa miejsca po przecinku ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tych tempkach to ja kompletnie sie nie znam, nie wiem co jak i kiedy, co mi to da, ja wstaje o różnych porach, tak jak z klientami się umawiam tak jeżdzę do roboty, kurcze- jak to ugryźć???

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie. ja mam nastawiony budzik na 6 mierzę i kimam dalej. nawet czasami nie pamiętam czy zmierzyłąm, ale na szczęście się zapisuje ;) a co ci to da? poznasz siebie ;) swój rytm, poznasz kiedy masz owu jesli dołożysz chociaz obserwację śluzu. będziesz widziała jak reagujesz na leki. popatrz na moje wykresy. Ten jest zupełnie inny niz reszta. Mixa u mnie problemem była krótka fl i jak się okazało brak owu. to wszystko widać na wykresach. Gdybym się nie obserwowała to nie poszło by tak szybko. Ja zaszłam do nich z gotowa niemal diagnoza. połowa drogi była za mną ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeciwna mierzeniu temp. W cyklu w którym mierzyłam systematycznie mialam ci rano stres i prolaktyna wyszła wysoka, w następnym juz nie mierzyłam, brak stresu i prolaktyna spadla do normy

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja bede mierzyc o 5 rano, bo czasami wstaje skoro świt niestety, ja wiem, ze bez clo nie miałam owulacji, co mnie nie dziwi przy tym jednym nie pracującym jajniku
    a tak wógle to ten jajnik prawy, który niby miał nie ruszyc jakieś nadziejemi robi w tym cyklu, aż sie nie moge doczekac usg, kłuje mnie jka cholera i jka sie kłade na brzuchu, co często czynię, to czuję jakbym tam coś miała, tam mam z tym lewym, na którym rosną pęcherzyki- moze mam omamy, nie wiem, może juz sfiksowałam, ale monitoring w pon prawde mi powie ;-) licze na inofolik....moze jestem nawina...sie zobaczy

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa zważ na to, że mój drugi cykl z inofolikiem zakończył się ciązowa betą więc to nie złudne nadzieje.
    Sysia. przy pierwszym mierzeniu tez sie denerwowałam, ale przy siódmym cyklu juz nie ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem bardzo czy to tylko takie ostatnie podrygi zdechłej ostrygi, czy może sobie ten jajnik przypomniał po co go nosze w swoim szanownym ciele,miło by było jakby się odezwał, bo go potzrebuje na inv sie przyda

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadazam was normalnie czytać :/ komp mam w naprawie a na tel ciężko

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na tellipa, ale jak widzisz po mnie nawet z wenflonem w klinice można pisac na forum ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czego ja sie boje najbardziej w szpitalach? Wenflonow właśnie! Nie dam sobie go wbić! Uciekne z płaczem

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przestan, to tylko troche boli i moment a przypomnijnsobie ból hsg, dla mnie to najgorszy z mozliwych, dzisiaj miałam komforcik-szybko zasnęłam, obudziałam się po, nic mnie nie boli, a po hsg tchu nie mogłam złapać, poty mnie zlały, przytomnośc straciłam - trauma do konca życia

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na sama mysl to odrzuca! Nie ma mowy

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a ty jeszcze w klinice?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kochana, ja na chacie od paru godzin,pól godziny po już nie pamietałam o narkozie i lekarz się śmial, jak powiedziałam, ze się ubieram, bo jeszcze jakąś kroplówkę mialam, ale jak byłam w klinice i czekałam na zabieg, to zaglądałam tu ;-)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to hsg tak bardzo boli? Robie w szpitalu i tam niedaja znieczulenia...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie to była tragedia, większośc kobiet jak bylam też miala oczy na wierzchu, niektóre laski mówiły, ze nie tak źle, to pewnie zależy, ale ja na twoim miejscu wolałabym poszukać miejsca, gdzie zrobiki mi jakiekolwiek znieczulenie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez to bylo ciężkie przeżycie. 10x mocniejszy bol niz podczas @. Ja zemdlalam z tego bólu. Mialam robiona metoda USG i jest mniej bolesna niz za pomocą balonika, a mimo wszystko bol straszny

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ