X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten estradiol w jakich dniach cyklu się bierze?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej bym może powiedziała, że mało ambitny ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    O widzisz.... podobno tam najlepsze ośrodki sa ale mam 230 km do was :(
    hahaha, aja sprawdizłam właśnie i mam 630 km- masakra, musiałabym się z pracy zwolnić i mieszkanie wynająć na parę miechów.
    ale tak na serio, to nie odpuszczę i opowiem mojemu lekarzowi o Twoim mandragora przebiegu iui

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A ten estradiol w jakich dniach cyklu się bierze?
    Sysiu brałam tak jak duphaston. Przez 10 dni. zaczynając od pierwszego dnia po iui.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Trzeba im głowę suszyc bo robią co chcą z nami

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa zapraszam do siebie. Jeszcze mam przez chwilę pokój wolny ;) jakies 8 miesięcy jeszcze ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Sysiu brałam tak jak duphaston. Przez 10 dni. zaczynając od pierwszego dnia po iui.
    W takim razie upre sie na niego

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    raczej bym może powiedziała, że mało ambitny ;)
    i jedno i drugie- nie da się ukryć, cóż...przykre to strasznie, ja odnosze wrazenie że u mnie w klinice, to taśmowa robota a tymi iui, a parcie jest na inv bo z tego klinika się utrzymuje, u mnie iui kosztuje
    750 plus 150 za monitoringi, więc inv za 8 patoli lepsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    W takim razie upre sie na niego
    a ja jestem ciekawa czemu ja biore dopiero 4 dni po iui- dziwne

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja poprosilam ja ale wlasnie powiedziala ze dopiero jak sa 2 pecherzyki daje sie dupka.. no wiesz troche km mam do tej kliniki co ty sie leczysz a tu do szpitala mam 9 km moze potem sie zastanowie jeszcze nad tym.. nie ze HSG przed in vitro tylko ze dopiero zrobi mi je po trzeciej IUI jak nie wyjdzie a in vitro chce mi zrobic po 6 IUI

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mixa zapraszam do siebie. Jeszcze mam przez chwilę pokój wolny ;) jakies 8 miesięcy jeszcze ;)
    może wynajmę swoje mieszkanie i przeniosę się ;-)
    póki co skonsultuję swój przypadek w 2 klinice i zobacze jak oni tam podchodzą do tematu

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa u mnie z lekami, wizytami i iui wychodziło jakies 1200 . więc nie nazwałabym tego tańszą metoda ;) zwłaszcza, że ciągną do 6 cykli. Parcie jest na in vitro wszędzie. Bo ci lekarze się tym głównie zajmuja, cała reszta np iui jest przy okazji. I mam wrażenie, że traktuja to jak zabawę. taki przerywnik mało poważny ;)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynajmujemy razem :) od października jestem na bezrobotnym wiec wyprowadzka wchodzi w grę :)

Mixa lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mixa u mnie z lekami, wizytami i iui wychodziło jakies 1200 . więc nie nazwałabym tego tańszą metoda ;) zwłaszcza, że ciągną do 6 cykli. Parcie jest na in vitro wszędzie. Bo ci lekarze się tym głównie zajmuja, cała reszta np iui jest przy okazji. I mam wrażenie, że traktuja to jak zabawę. taki przerywnik mało poważny ;)
    u mnie koszt też jest około 1200 z lekami, jak nie lepiej, 900 iui, 220 zastrzyki, 60 dupek, 30 clo
    opowiem lekarzowi o Twoim przypadku, moze chociaż głupio mu sie zrobi i sie postara
    a ztym dupkiem 4 dni po iui to od początku nie rozumiałam....ja teraz przemagluje temat, a jak sie wkurze, to nie podejde do iui, starce miesiac ale sie przeniose do drugiej kliniki, mam w nosie takie iui na odwal sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wynajmujemy razem :) od października jestem na bezrobotnym wiec wyprowadzka wchodzi w grę :)
    no byłoby wesoło, tylko ja musze zapier... bo lubie mieć kase, mój M niby dobrze zarabia, ale nie chce być na jego utrzymaniu,jak juz pójde na macierzynskie, to chce mieć wysoką średnią ;-) zabiorą mi samochód słuzbowy i inne gadzety i bede msuiala sie postarac sama o to - nie jest lekko ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa myslę że brałaś tak poniewaz przyjmował, że owu jest dzień po iui, a za wcześnie wzięty progesteron blokuje owulację. tym bardziej że nie obserwujesz cyklu sama. Jednak, duphaston nie blokuje owu do 30 mg na dobę chyba. z Luta jest ten problem ze może plokowac. no dobra ale ty kiedyś pisałas że zdaniem twojego gin dupek jest wykrywalny we krwi a tak nie jest

Mixa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tyle bierzecie leków a ja tylko luteine :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedział,że zawyża wynik i 3 m-ce trzeba by nie brać, zeby wynik był miarodajny
    ja już sama nie wiem, głupio tak nie ufac swojemu lekarzowi od którego tyle zależy
    a zawsze mówiłam, ze fryzjera i dentystę trzeba mieć zaufanego... a tu masz babo placek, dlatego musze koniecznie skonsultowac się w tej drugiej klinice, już to dzisiaj zapowiedziałam moejmu M

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wy tyle bierzecie leków a ja tylko luteine :(
    ja syisa biore cclo na stymulacje i dupka, w międzyczasie wypada jeden zastrzyk z fostimonu na podrośnięcie pęcherzyków i ovitrelle na pękniecie
    a sama sobie troche zapodaje suplementów- nie powiem...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam że nie można go wykryć we krwi ;) potwierdził to dzisiaj gin jak przymaszerowałąm z wynikiem świeżym progesteronu ;) Mixa dupek to środek o innej budowie chemicznej niż progesteron, a o takim samym działaniu. Pisze to żebyś może się zastanowiła nad lekarzem...lekarz prowadzący Hanię to był ostatni, któremu ufałam. Później zmieniałam gina 4 razy, a teraz ciążę też będę prowadziła u dwóch.

Mixa lubi tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ