X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam w 5-9 . dziś mam własnie 9 dzień i już wzięłam czyli coś mi się wydaje, że pewnie inseminacja przypadnie na niedzielę...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na podgląd nie idziesz? Może jeszcze na sobotę się uda

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę idę:) dziś mam pierwszy moinitoring ale wiesz już siedzę i się nakręcam :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ktora twoja iui? Spokojnie, bo prolaktyna skacze przy stresie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pierwsza wreszcie :) żeby do niej podejść prawie 4 miesiące temu dałam się najpierw pokroić (musieli usunąć endometriozę na obu jajnikach oraz torbiele)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    inofolik cóż to znowu jest?
    Sysia, pisaliśmy z mandragora chyba o tym, ja nie potrafię Ci teraz opisać tego medykamentu, spr na necie bo mają stronę internetową i jest o tym też cały wątek na forum, powiem CI tylko tyle-zamawiaj i pij po 2 dziennie, to dobrze wpływa na jajniki i hormony, efekt był u mandragory i u mnie pewnie też sam tej jajnik nie wystrzelil

• mandragora Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Oczywiscie dziewczyny wszystkim wam wysylam wiruski ciazowe :) Mandragora mi lejarz kazal przyjsc 14 czerwca i wtedy mam zrobi ft4 tsh progesteron i bete, a widze ze Ty szybciej bete robilas niz po 2 tyg od pierwszej , powiedz prosze jaki to ma cel? Czy tak trzeba? Bo w sumie zielona jestem :p
    Bella betę powtarza się po dwóch dniach żeby sprawdzić czy prawidłowo rośnie. Pojedyncze wykonanie nie daje obrazu.przyrost po 2 dniach min 100 % .za dwa tygodnie roku pęcherzyków juz powinien być widoczny. Ja mam za 3 tyg. Ale betę powtórzę jeszcze raz na koniec tygodnia

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa pliss przypomnij mi jak nazywało się to Twoje badanie na które ja też mam iść bo zapomniałam :) robiliście już badanie kardiotypu? do tych badań do invitro?[/QUhOTE]
    Te badanie to Histeroskopia a kariotyp chyba zrobię w tym albo przyszłym tyg

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwilę pokazują się nowe wątki, o których jeszcze nie słyszałam. Poczytam :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na kariotyp lece z mężem jutro . zależy mi już żeby do in vitro podejść w sierpniu. Oczywiście jesli ta inseminacja się nie uda

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Co chwilę pokazują się nowe wątki, o których jeszcze nie słyszałam. Poczytam :)
    Ja ci mowie kupuj i pij, moim zdaniem daje efekt bo jak zaczęłam pić podwójna dawkę, to od razu jajniki wyraźniej czułam i ten spioch ruszyl

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    ja na kariotyp lece z mężem jutro . zależy mi już żeby do in vitro podejść w sierpniu. Oczywiście jesli ta inseminacja się nie uda
    A ja mam nadzieje, ze podejdę do iui i wtedy jak męża zatargam do kliniki, to zrobimy

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    Ja ci mowie kupuj i pij, moim zdaniem daje efekt bo jak zaczęłam pić podwójna dawkę, to od razu jajniki wyraźniej czułam i ten spioch ruszyl
    Bez problemu dostane to w aptece? Jeszcze muszę coś wyczytać na poprawę śluzu i zagnieżdżenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:48

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje swoje jajniki dużo bardziej niż po CLO :( Boli....

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, i ja doczekalam sie swojej pierwszej iui, jutro ten wielki dzien. Ale mnie jajniki jakos nie bola, nie wiem czy tak ma byc. W piatek bylam u gina (9dc), pecherzyk 13mm, w niedziele kazal zapodac po godz. 14 Ovitrelle i jutro dzialamy. Byl weekend to nawet nie wiem czy cos uroslo czy nie. Zaciazonym gratulacje i prosze skromnie o male wiruski zeby ta iui byla moja pierwsza i ostatnia: )

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia no własnie mnie też nie bolą...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia ja też liczę że to będzie moja pierwsza i ostatnia :) ja pewnie w sobotę będę mieć inseminację może w niedziele

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Bez problemu dostane to w aptece? Jeszcze muszę coś wyczytać na poprawę śluzu i zagnieżdżenie
    Sysia, kup w aptece internetowej lub przez allegro, bo w zwykłej zapłacisz podwójnie, w internetowej ok 35 pln za 20 saszetek, a to jest dawka na 10 dni

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Hej dziewczyny, i ja doczekalam sie swojej pierwszej iui, jutro ten wielki dzien. Ale mnie jajniki jakos nie bola, nie wiem czy tak ma byc. W piatek bylam u gina (9dc), pecherzyk 13mm, w niedziele kazal zapodac po godz. 14 Ovitrelle i jutro dzialamy. Byl weekend to nawet nie wiem czy cos uroslo czy nie. Zaciazonym gratulacje i prosze skromnie o male wiruski zeby ta iui byla moja pierwsza i ostatnia: )
    moim zdaniem powinien podejrzeć jeszcze te jajeczka przed podaniem zastrzyku,bo to trochę sporo czasu od piątku do wtorku

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy w cyklu stymulowanym gonalem przy dwóch pecherzykach ovulacja wystepuje później? Normalnie mam ovu 13/14 dc. Dzisiaj jest 11 i mam dwa pecherzyki 17, 18 mm. W środę mam wziąć zastrzyk na pęknięcie i w piątek insemka tj. 15 dc. Zastanawiam się czy nie za późno.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ