X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane czy w cyklu stymulowanym gonalem przy dwóch pecherzykach ovulacja wystepuje później? Normalnie mam ovu 13/14 dc. Dzisiaj jest 11 i mam dwa pecherzyki 17, 18 mm. W środę mam wziąć zastrzyk na pęknięcie i w piątek insemka tj. 15 dc. Zastanawiam się czy nie za późno.
    Ja miałam podawany zastrzyk juz na takich pęcherzykach. Pamiętaj że zatrzyk działo od 36 godzin po podaniu wiec w tym czasie pęcherzyki moga urosnąć na pewno o te 2 mm

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze liste uzupelni y? Latwiej bedzie monitorowac konu sie udalo :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja miałam podawany zastrzyk juz na takich pęcherzykach. Pamiętaj że zatrzyk działo od 36 godzin po podaniu wiec w tym czasie pęcherzyki moga urosnąć na pewno o te 2 mm
    Ja mam jeszcze dzisiaj i jutro wziąć gonal, więc można przyjąć, że w środę będę mieć 21 i 22 mm i na takich pecherzykach mam mieć zastrzyk.
    Zostaje tylko zaufać lekarzowi. Raczej wie co robi ;) Jak się jeszcze stymuluje to raczej nie piękną, bo mają hormon na wzrost?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:28

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja mam jeszcze dzisiaj i jutro wziąć gonal, więc można przyjąć, że w środę będę mieć 21 i 22 mm i na takich pecherzykach mam mieć zastrzyk.
    Zostaje tylko zaufać lekarzowi. Raczej wie co robi ;) Jak się jeszcze stymuluje to raczej nie piękną, bo mają hormon na wzrost?
    A w sumie to nie wiem jak to wygląda :) Ale w sumie logiczne by to było

Konwalia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak rosną po 2mm dziennie, to może jest szansa na te moje 12mm miernoty do czwartku??? Ja dzisiaj te pęcherzyki mam przed oczami
    W czwartek mam miec sprawdzanko, tylko to będzie 15 dc..
    Jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:40

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bazie wiedzy piszą, że na dobe rosną od 1,5 mm do 3, więc szansa jest ;)

Mixa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Bo inaczej dwa miechy straty

• Kalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    moim zdaniem powinien podejrzeć jeszcze te jajeczka przed podaniem zastrzyku,bo to trochę sporo czasu od piątku do wtorku

W piątek pęcherzyk miał 13 mm, licząc że rosną po 2 mm to we wtorek będzie 21 mm. Lekarz jest z poradni niepłodności także mam nadzieję, że wie co robi i nie naciągnął mnie na koszt 70 zł za Ovitrelle.

Blanka, a może nie każdego musi boleć, może sobie spokojnie rosną i jest dobrze.

Powiem Wam dziewczyny, że nawet się nie denerwuję przed jutrzejszym dniem, jakaś taka spokojna jestem. Już tyle czasu minęło odkąd się staramy więc czas najwyższy wyluzować. Tylko boję się o te moje jajeczka bo jestem chora i nie wiem czy tam wszystko jest OK.

Mixa lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka na efekty będziemy czekać razem. Ja łykałam CLO od 3 - 7 dnia. Dziś jest mój 9 dzień cyklu i w środę monitoring. W tym cyklu zaczęłam pić Inofolik i tez zaczynam odczuwać lewy jajnik. Mam nadzieję, że to dobry znak, bo w poprzednim cyklu wogóle nie podeszlismy do IUI bo pęcherzyk był po prawej-niedrożnej stronie. Ciekawa jestem na kiedy wypadnie mi IUI...

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze myslalam,ze te moje starania będą miesiąc w miesiąc, ale życie uczy pokory i cierpliwości, dzisiaj mega się ciesze z tego, że ten mój spisany na straty jajnik zadziałał, powiem wam,ze mimo wszystko to dla $nie jakiś dobry znak-dla mnie pesymistki ciążowej ;-) obysmu wszystkie się w końcu doczekały! Tyle stresu te starania kosztuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:42

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    dziewczyny mam zieloną kropę.. beta 166,6 po prawie 3 latach starań, II inseminacja. Nie cieszę się, bo krwawię lekarz kazał leżeć i brać dupka i powtórzyć bete w środę czy rośnie.. ale udało się :)

Mixa, Konwalia lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    W piątek pęcherzyk miał 13 mm, licząc że rosną po 2 mm to we wtorek będzie 21 mm. Lekarz jest z poradni niepłodności także mam nadzieję, że wie co robi i nie naciągnął mnie na koszt 70 zł za Ovitrelle.

Blanka, a może nie każdego musi boleć, może sobie spokojnie rosną i jest dobrze.

Powiem Wam dziewczyny, że nawet się nie denerwuję przed jutrzejszym dniem, jakaś taka spokojna jestem. Już tyle czasu minęło odkąd się staramy więc czas najwyższy wyluzować. Tylko boję się o te moje jajeczka bo jestem chora i nie wiem czy tam wszystko jest OK.
    Tak ale to jest przypadek książkowy i teoretyczny, więc lepiej chuchać na zimne. Takie jest moje zdanie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    witam,
    dziewczyny mam zieloną kropę.. beta 166,6 po prawie 3 latach starań, II inseminacja. Nie cieszę się, bo krwawię lekarz kazał leżeć i brać dupka i powtórzyć bete w środę czy rośnie.. ale udało się :)
    Ważne, że na plus :) życzę spokoju

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    witam,
    wielkie gratulacje, już zaczynam Wam wszystkim zazdrościć!!!
    ja też tak chce w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może my też niedługo będziemy chwaliły się betą :)

Konwalia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Może my też niedługo będziemy chwaliły się betą :)
    jakoś mi w to cięzko uwierzyc, ze kiedyś zobacze dwie krechy, ale pragne tego jak niczego innego na swiecie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz ja też! Bardzo źle się czuje! Boli mnie żołądek, jajniki i głowa. Femara mi nie służy :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja już straciłam nadzieję, bo w pracy krwawienie się zaczęło ból w podbrzuszu zmęczenie pojechałam do domu położyłam się ..tak myslę a zadzwonię o wynik a tu pani mówi 166,6 pytam co to znaczy a ona ciąża.. pisałam do lekarza co robić ..mam leżeć i brać duphaston w środę powtórzyć badanie czy rośnie beta.. wszystko się może zdarzyć ..3 lata starań :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Uwierz ja też! Bardzo źle się czuje! Boli mnie żołądek, jajniki i głowa. Femara mi nie służy :(
    oj tam, oj tam, obyś tylko jajka na niej wysiedziała ;-)
    a co jest dobre na wzrost jajek oprócz hormonów oczywiście???

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ