X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai nie wiem jednak czy w tym samym czasie ponieważ ja też mam dziś 9 dzień cyklu pojechałam na monitoring a tam 16 mm!!! jutro pregnyl i chyba w czwartej inseminacja :)))))))))))))))))))))))))))))))) wyczekałam z wami tyle miesięcy i wreszcie i mój czas przyszedł :) już sam fakt że wreszcie i ja podejdę do inseminacji jest ekscytujący :)

Konwalia, bella84, Mixa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa to od XYZ się zaczęło :) to ona nas pozytywnie nastroiła :)

Mixa, XYZ lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och - zapomniałam, bo coś XYZ nas opusciła i nie chce zarażać wirusami ciązowymi ;-)

XYZ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Zai nie wiem jednak czy w tym samym czasie ponieważ ja też mam dziś 9 dzień cyklu pojechałam na monitoring a tam 16 mm!!! jutro pregnyl i chyba w czwartej inseminacja :)))))))))))))))))))))))))))))))) wyczekałam z wami tyle miesięcy i wreszcie i mój czas przyszedł :) już sam fakt że wreszcie i ja podejdę do inseminacji jest ekscytujący :)

a ja chyba bede ten miesiąc jeszcze wyczekiwać, jajniki jakies napuchniete czuje, ale chyba już moje jajcory nie rosną, maj gad ile trzeba mieć cierpliwości ...tylko żeby się czegoś doczekać

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:

No to pięknie Kochana :) Kciukam za powodzenie :)
    Mam takie samo odczucie jesli chodzi o fakt podejscia do IUI- bo w poprzednim miesiącu się nie udało. Oby skończyło się szczęśliwie :)

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba @ sie zbliza :-(

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już pobolewa lewy jajnik :) wczoraj było 16 mm i to w 9 dni cyklu :) a dziś jak boli to pewnie jeszcze większy będzie :) o 19:00 mam pregnyl :) i od 19:00 po 36 godz powinna być inseminacja? dobrze liczę? czyli o 7 rano w czwartek? pliss powiedzcie czy dobrze mi się wydaje?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli tak to testować będę w moje imieniny :)))))))))))) no to wiadomo musi się udać :) przecież mamy dobrą passę :) dziś zastrzyk a w czwartek zamierzam być w ciąży :))))))))))) taki jest mój plan :) prosty prawda :) ??

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    mnie już pobolewa lewy jajnik :) wczoraj było 16 mm i to w 9 dni cyklu :) a dziś jak boli to pewnie jeszcze większy będzie :) o 19:00 mam pregnyl :) i od 19:00 po 36 godz powinna być inseminacja? dobrze liczę? czyli o 7 rano w czwartek? pliss powiedzcie czy dobrze mi się wydaje?
    ja sprawdziałam dwukrotnie, ze na mnie działał ovitrelle po 24 h, choć lekarz mówił, że po 36 wiec trochę pewnie też to kwestia indywidualna, ale w razie co jajeczko trochę żyje, więc powinno być ok ;-)
    a moje jajniki jakieś napuchnięte, niby coś tam czuje po wczorajszym zastrzyku na podrośnięcie, ale chyba nie mam co liczyć na ten cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 tez bym tak chciala, w zasadzie to teraz tylko pozostalo czekac. Tylko to trudne jest. :-I Ale mam nadzieje ze dobra passa nie zniknie i razem z Mixa dolaczymy do grona mam. ;-)

Blanka85, Mixa lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa Ciebie za ten pesymizm powinien maz przez kolano przelozyc i porzadne lanie spuscic, kochana psychika to wazny element w staraniach nie poddchodz z gory ze sie nie uda!!! Uda sie i juz:)

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84, masz racje ale nie zawsze tak jest ze jestesmy pozytywnie nastawnieni. Z autopsji wiem ze kiedys nadchodzi ten dzien ze jest sie zmeczonym tymi staraniami i nie chce sie juz dalej walczyc. Osobiscie staram sie nie myslec tyle i nie nakrecac czy jest ta ciaza czy nie, ale czasem obserwuje swoje cialo.
    Wiem ze jesli teraz sie nie uda to wracam do punktu poczatkowego, znow cztuczna menopauza na 3 miesiace a potem in vitro. I tyle. :-(

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa dokładnie :) więcej optymizmu :))))) idz moim planem. teraz owulacja a za 2 tyg beta od 100 niech Ci wyskoczy:))))))))

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to pesymizm czy po prostu maruda jestem, w głębi duszy ludze się, że się uda, już po prostu nie mam siły czekać i czekać, ileż można, a powiem wam ze mój mąż właśnie sam jest pesymista ostatnio, do tych 2 iui było ok, a teraz jakoś nie wierzy w to wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego jest to forum dziewczyny? Zeby tu sie wspierac. ;-) ja juz raz to pisalam ale powtorze, jest super ze mozemy tu pisac o swoich klopotach, rozterkach, podejrzeniach. I od razu wspierac sie nawzajem. Kiedy ktorejs z nas brak wiary, pocieszamy nie, przytulamy tak wirtualnie i to jest fajne. To dla mnie wazne ze moge sie wam wygadac, pomarudzic, pozalic. Bo moze nie znamy sie z twarzy ale traktujemy jak przyciolki. ;-)

Ja tez mam dni kiedy marudze, nie wierze ze spotka mnie juz cos dobrego, wkurzam sie na mojego M nieraz bez powodu.
    Ale tak sobie mysle ze gdyby nie ten moj kochany maz, i wy na forum dziewczyny to zamknelabym sie w sobie i nie dala rady walczyc z choroba jaka mam i nie doszlabym tak daleko jak teraz jestem. :-)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no to ja też mam plan ;)
    Ja mam 19-go urodziny to musi się udać co nie :D
    Piękny prezent będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 10:33

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    Ja nie wiem czy to pesymizm czy po prostu maruda jestem, w głębi duszy ludze się, że się uda, już po prostu nie mam siły czekać i czekać, ileż można, a powiem wam ze mój mąż właśnie sam jest pesymista ostatnio, do tych 2 iui było ok, a teraz jakoś nie wierzy w to wszystko
    Mixa ja czekam już 14 lat, to tak dla pocieszenia :)
    Będzie dobrze, pozytywne nastawienie proszę :D

Mixa lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziewczyny ile czasu trwa preparowanie nasienia do IUI?
    Około godziny u nas to trwało. Zawsze po oddaniu mężowego nasienia czekaliśmy godzinke :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ