X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    A i jeszcze dodam ze wczoraj mialam endometrium 7mm to dobrze? Przy pecherzyku 16mm . 9dc
    myślę, ze dobrze, ja miałam w dwóch iui podobnie, potem jak były pęcherzyki były w trakcie pekania, to było pow. 9 mm a to wg lekarza ksiązkowe ;-)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Hehe, no to na specjalne zamówienie pakiet świeżych wirusków ciążowych:
    drzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gif

Chociaż obawiam się, że moje aktualne samopoczucie bardziej obrazuje ten obrazek:
    0vomit.gif0vomit.gif0vomit.gif

(Niestety, ale haftuję ostatnio codziennie i nie pamiętam już, jak to jest przeżyć chwilę bez mdłości. Zamiast cieszyć się tak długo wyczekaną i wywalczoną ciążą nic tylko rzygam albo płaczę ze złego samopoczucia i własnej bezsilności. No ale nic to, mam nadzieję, że w końcu kiedyś ten parszywy I trymestr minie).

Przyznam się, że czasem Was podczytuję, choć się nie udzielam, bo formalnie z tematu inseminacji wypadłam. Ale u Was jest jakoś tak bardziej swojsko niż na fioletowej stronie. Tam sama młodzież albo dziewczyny spodziewające się już któregoś tam z kolei dziecka, wszyscy czują się świetnie i tylko wybierają mebelki dziecięce. A co ja wiem o urządzaniu pokoiku dla niemowlaka? Nic a nic, ja tam znam się na stymulacjach, zastrzykach, pigułach i inseminacjach :-)

No nic, rozpisałam się - kończę i zmykam.

Zaciążonym serdecznie gratuluję, cieszę się ogromnie i z całego serca życzę spokojnych, szczęśliwych ciąż i lepszego samopoczucia niż moje ;-)

Jeszcze niezaciążonym gorąco życzę... wiecie czego! Mocno, mocno, mocno Wam kibicuję :-)

Pozdrawiam Was serdecznie!
    XYZ - rzygi Ci przejdą, a jakby co to haftuj w stronę monitora, będziemy miały wiecej wirusków!!!
    a tak na serio- przejdą Ci te rzygi, w końcu musisz troche poczuc się jak w ciązy ;-) brzuszek rośnie?

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ;) poczuj sie jak w ciazy :) od tak dawna o tym marzylas :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellokitty wrote:
    hej dziewczyny. mam powazne pytanie. po Clo wychodowalo sie za duzo dojrzalych pecherzykow. jest ich 5... IUI odpada wiec podobno. powiedzcie mi czy lepiej sie ze staraniami wstrzymac czy mozna naturalnie probowac. ktos z was cos takiego przerabial??
    Moj gin w tym cyklu powiedział że jeżeli będzie za dużo pęcherzyków, to albo cykl stracony i zabrania nawet naturalnych starań albo ivf. W sumie trudno przewidzieć jak każdej organizm zareaguje. Ja mam dwa pęcherzyki. Mój mąż ma słabe nasienie i jest to metoda mojego lekarza na zwiększenie prawdopodobieństwa. Takie metody ma mój lekarz... Najpierw dwie inseminacje a przy trzeciej stymulacja.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez przed sama inseminacja o niczym innym nie myslicie? Ja za chwile na imie bede miala inseminacja!!

Reni lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka przy pierwszej tez o niczym innym nie myślałam ale trzeci cykl stymulowanie był na luzie. Wiec loooozuj kochana ;) pomaga

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewyczny, ja tez szykuje sie do trzeciej iui, w tym cyklu, po raz pierszy lepszy jajnik ruszyl, tylko bardzo powoli bo 15dc, a pęcherzyk dopiero 15, a zawsze to juz mialam w 16dc inseminacje robiona i pęcherzyk ponad 20:-( zabieg planowany jest na poniedzialek, ale potwierdzimy w czwartek.

P.S. gratuluje wszystkim zaciazonym

bhywanlil4ktaodk.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po femarze tez mnie glowa boli strasznie chce mi sie pic i czuje jak na zmiane jajniki pracuja

bhywanlil4ktaodk.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-) Dobre jesteście z rzyganiem na monitor :-) Może i do tego dojdzie :-)
    Nie, brzuszek jeszcze nie rośnie, ale po pierwsze to ja przed ciążą byłam grubsza niż większość kobiet przed porodem, a po drugie z tego niejedzenia i zwracania to nawet trochę schudłam. No ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze,że mały człowieczek będzie rósł prawidłowo i że w swoim czasie jeszcze wszystko nadrobię :-) W czwartek mam wizytę, to pogadam też z ginem o tych wymiotach, czy przypadkiem nie szkodzą dziecku i czy coś z tym można zrobić.

Mixa lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz podobno imbir pomaga

XYZ lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora wlasnie taki mialam plan. Luz. Przez 2 tyg tu nie wchodzilam a jak wszystko sie zaczelo to znowu zwariowalam....

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • blondi82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże dziewczyny jak ja bym chciala rzygiem zaczynać dzień i rzygiem kończyć :)
    XYZ mam nadzieję że ten twój natretny rzyg niedługo przejdzie na mnie :)

Blanka85, Mixa, XYZ lubią tę wiadomość

czekam i czekam i.........może się doczekam?
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym tak mogla!!! Caly dzien z toalety nie wychodzic :)

Mixa, XYZ lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie do was dolanczam laseczki. Moge zygac, lezec, i miec zgagae. Byle sie tylko udalo. Az sie boje myslec ze jak druga iui nie uda sie to in vitro. :-(
    Wy mowicie trzecia, czwarta iui. Ja nie mam szans. Endometrioza nie spi. :-(

Mixa, XYZ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie chcę byc gorsza i mogę rzygać całą dobę, oby tylko oznaczało to ciążę
    mojej kolezance lekarz na rzyganie powiedział, ze to dobry objaw bo świadczy o wysokim poziomie hormonów a dał jej coś przeciwymiotnego, ale niechętnie i raczej odradzał, jeśli da się wytrzymac- tyle wiem na temat rzygania,
    jak na razie ja niewierna modlę się do mojego bezimiennego boga o pęcherzyki ;-)

XYZ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc dziewyczny, ja tez szykuje sie do trzeciej iui, w tym cyklu, po raz pierszy lepszy jajnik ruszyl, tylko bardzo powoli bo 15dc, a pęcherzyk dopiero 15, a zawsze to juz mialam w 16dc inseminacje robiona i pęcherzyk ponad 20:-( zabieg planowany jest na poniedzialek, ale potwierdzimy w czwartek.

P.S. gratuluje wszystkim zaciazonym
    to ja jestem w podobnej sytuacji, w tym cyklu odezwał się jajnik spisany na straty, pęcherzyki mam w obu jajnikach, ale w 12 dc były małe, lekarz narzekał, dostałam fostimon i licze, ze skurczybyki podrosną, wpieprzam białko w kazdej akceptowalnej przez mój przełyk postaci i modle się sama nie wiem do kogo, w czwartek 15 dc i zobaczymy co to będzie

• XYZ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Z radością przekażę rzygaczowego wirusa dalej. Łapcie!!!
    I wtedy założymy sobie na fioletowej stronce Klub Radosnych Rzygaczy :-)

A tak na serio, to jasne, że nie narzekam, z głową w sedesie da się żyć - tylko ciągle obawiam się, czy wszystko na pewno przebiega OK, czy mały człowieczek w takich warunkach rozwija się prawidłowo (bo oczywiście już się naczytałam głupot w internecie). Tylko to mnie martwi.I dlatego uspokoję się (mam nadzieję!) po USG i rozmowie z ginem.Niech tylko się dowiem, że wszystko jest dobrze, to potem już z czystym sumieniem mogę haftować.

Blanka85 - dziękuję serdecznie za radę, ale właśnie dzisiaj zahaftowałam po wodzie ze świeżo startym imbirem. Niestety, ale na mnie wybitnie wymiotogennie działają również polecane w takich sytuacjach: migdały (i w całości, i w formie płatków), sucharki i wafle ryżowe ;-)

Kuciak, potwierdzam bóle głowy po Femarze - czułam się dokładnie tak samo. Trzymam kciuki, żeby i efekt końcowy był ten sam :-)

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ nie martw sie rzyganiem, wiem że to nie jest miłe-miało sie czasem syndrom dnia drugiego, ale moje koleżanki, które miały więcej szczęścia ode mnie i sa mamami, też mega rzygały a żadenj nic z dzieckiem sie nie stało, chudły właśnie nawet i męczyły się, ale dzidziusiom nic się nie działo ;-)

XYZ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    ja sie do was dolanczam laseczki. Moge zygac, lezec, i miec zgagae. Byle sie tylko udalo. Az sie boje myslec ze jak druga iui nie uda sie to in vitro. :-(
    Wy mowicie trzecia, czwarta iui. Ja nie mam szans. Endometrioza nie spi. :-(
    anula, a orientowałas się w tych refundacjach w końcu, bo nie pamiętam ???

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na HSG w szpitalu to leżałam na sali z dziewczyną, która ze względu na mdłości trafiła do szpitala bo była odwodniona i dostała jakąś kroplówkę i próbowali jakiejś akupunktury na uszy, żeby przeszło :-) czy podziałało to nie wiem bo juz wyszlam ze szpitala

bhywanlil4ktaodk.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ