INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:A i jeszcze dodam ze wczoraj mialam endometrium 7mm to dobrze? Przy pecherzyku 16mm . 9dc
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXYZ wrote:Hehe, no to na specjalne zamówienie pakiet świeżych wirusków ciążowych:
Chociaż obawiam się, że moje aktualne samopoczucie bardziej obrazuje ten obrazek:
(Niestety, ale haftuję ostatnio codziennie i nie pamiętam już, jak to jest przeżyć chwilę bez mdłości. Zamiast cieszyć się tak długo wyczekaną i wywalczoną ciążą nic tylko rzygam albo płaczę ze złego samopoczucia i własnej bezsilności. No ale nic to, mam nadzieję, że w końcu kiedyś ten parszywy I trymestr minie).
Przyznam się, że czasem Was podczytuję, choć się nie udzielam, bo formalnie z tematu inseminacji wypadłam. Ale u Was jest jakoś tak bardziej swojsko niż na fioletowej stronie. Tam sama młodzież albo dziewczyny spodziewające się już któregoś tam z kolei dziecka, wszyscy czują się świetnie i tylko wybierają mebelki dziecięce. A co ja wiem o urządzaniu pokoiku dla niemowlaka? Nic a nic, ja tam znam się na stymulacjach, zastrzykach, pigułach i inseminacjach
No nic, rozpisałam się - kończę i zmykam.
Zaciążonym serdecznie gratuluję, cieszę się ogromnie i z całego serca życzę spokojnych, szczęśliwych ciąż i lepszego samopoczucia niż moje
Jeszcze niezaciążonym gorąco życzę... wiecie czego! Mocno, mocno, mocno Wam kibicuję
Pozdrawiam Was serdecznie!
a tak na serio- przejdą Ci te rzygi, w końcu musisz troche poczuc się jak w ciązy brzuszek rośnie?Blanka85 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie poczuj sie jak w ciazy od tak dawna o tym marzylas
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
hellokitty wrote:hej dziewczyny. mam powazne pytanie. po Clo wychodowalo sie za duzo dojrzalych pecherzykow. jest ich 5... IUI odpada wiec podobno. powiedzcie mi czy lepiej sie ze staraniami wstrzymac czy mozna naturalnie probowac. ktos z was cos takiego przerabial??
-
Czy wy tez przed sama inseminacja o niczym innym nie myslicie? Ja za chwile na imie bede miala inseminacja!!
Reni lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
czesc dziewyczny, ja tez szykuje sie do trzeciej iui, w tym cyklu, po raz pierszy lepszy jajnik ruszyl, tylko bardzo powoli bo 15dc, a pęcherzyk dopiero 15, a zawsze to juz mialam w 16dc inseminacje robiona i pęcherzyk ponad 20:-( zabieg planowany jest na poniedzialek, ale potwierdzimy w czwartek.
P.S. gratuluje wszystkim zaciazonym -
Hehe Dobre jesteście z rzyganiem na monitor Może i do tego dojdzie
Nie, brzuszek jeszcze nie rośnie, ale po pierwsze to ja przed ciążą byłam grubsza niż większość kobiet przed porodem, a po drugie z tego niejedzenia i zwracania to nawet trochę schudłam. No ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze,że mały człowieczek będzie rósł prawidłowo i że w swoim czasie jeszcze wszystko nadrobię W czwartek mam wizytę, to pogadam też z ginem o tych wymiotach, czy przypadkiem nie szkodzą dziecku i czy coś z tym można zrobić.
Mixa lubi tę wiadomość
-
Mandragora wlasnie taki mialam plan. Luz. Przez 2 tyg tu nie wchodzilam a jak wszystko sie zaczelo to znowu zwariowalam....
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Tez bym tak mogla!!! Caly dzien z toalety nie wychodzic
Mixa, XYZ lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
nick nieaktualnyja sie do was dolanczam laseczki. Moge zygac, lezec, i miec zgagae. Byle sie tylko udalo. Az sie boje myslec ze jak druga iui nie uda sie to in vitro.
Wy mowicie trzecia, czwarta iui. Ja nie mam szans. Endometrioza nie spi.Mixa, XYZ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno to ja nie chcę byc gorsza i mogę rzygać całą dobę, oby tylko oznaczało to ciążę
mojej kolezance lekarz na rzyganie powiedział, ze to dobry objaw bo świadczy o wysokim poziomie hormonów a dał jej coś przeciwymiotnego, ale niechętnie i raczej odradzał, jeśli da się wytrzymac- tyle wiem na temat rzygania,
jak na razie ja niewierna modlę się do mojego bezimiennego boga o pęcherzyki
XYZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykuciak wrote:czesc dziewyczny, ja tez szykuje sie do trzeciej iui, w tym cyklu, po raz pierszy lepszy jajnik ruszyl, tylko bardzo powoli bo 15dc, a pęcherzyk dopiero 15, a zawsze to juz mialam w 16dc inseminacje robiona i pęcherzyk ponad 20:-( zabieg planowany jest na poniedzialek, ale potwierdzimy w czwartek.
P.S. gratuluje wszystkim zaciazonym -
Z radością przekażę rzygaczowego wirusa dalej. Łapcie!!!
I wtedy założymy sobie na fioletowej stronce Klub Radosnych Rzygaczy
A tak na serio, to jasne, że nie narzekam, z głową w sedesie da się żyć - tylko ciągle obawiam się, czy wszystko na pewno przebiega OK, czy mały człowieczek w takich warunkach rozwija się prawidłowo (bo oczywiście już się naczytałam głupot w internecie). Tylko to mnie martwi.I dlatego uspokoję się (mam nadzieję!) po USG i rozmowie z ginem.Niech tylko się dowiem, że wszystko jest dobrze, to potem już z czystym sumieniem mogę haftować.
Blanka85 - dziękuję serdecznie za radę, ale właśnie dzisiaj zahaftowałam po wodzie ze świeżo startym imbirem. Niestety, ale na mnie wybitnie wymiotogennie działają również polecane w takich sytuacjach: migdały (i w całości, i w formie płatków), sucharki i wafle ryżowe
Kuciak, potwierdzam bóle głowy po Femarze - czułam się dokładnie tak samo. Trzymam kciuki, żeby i efekt końcowy był ten samMixa, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXYZ nie martw sie rzyganiem, wiem że to nie jest miłe-miało sie czasem syndrom dnia drugiego, ale moje koleżanki, które miały więcej szczęścia ode mnie i sa mamami, też mega rzygały a żadenj nic z dzieckiem sie nie stało, chudły właśnie nawet i męczyły się, ale dzidziusiom nic się nie działo
XYZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanula23 wrote:ja sie do was dolanczam laseczki. Moge zygac, lezec, i miec zgagae. Byle sie tylko udalo. Az sie boje myslec ze jak druga iui nie uda sie to in vitro.
Wy mowicie trzecia, czwarta iui. Ja nie mam szans. Endometrioza nie spi. -
Jak byłam na HSG w szpitalu to leżałam na sali z dziewczyną, która ze względu na mdłości trafiła do szpitala bo była odwodniona i dostała jakąś kroplówkę i próbowali jakiejś akupunktury na uszy, żeby przeszło czy podziałało to nie wiem bo juz wyszlam ze szpitala