X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po monitoringu i lekarz zrobił zastrzyk pregnylem przy pęcherzyku 18,5 jak myślicie . Czy nie za szybko?? a profesor kazał mi jutro przyjechać na monitoring o 16:00 i jeśli wszystko już będzie ok to mam trzymać męża w pogotowiu i będziemy robić inseminację. Jak myślicie czy nie za szybko będzie to jakieś 24 godziny po zastrzyku. Błagam podpowiedzcie coś bo ja zaraz siwa będę!!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny jestem już po monitoringu i lekarz zrobił zastrzyk pregnylem przy pęcherzyku 18,5 jak myślicie . Czy nie za szybko?? a profesor kazał mi jutro przyjechać na monitoring o 16:00 i jeśli wszystko już będzie ok to mam trzymać męża w pogotowiu i będziemy robić inseminację. Jak myślicie czy nie za szybko będzie to jakieś 24 godziny po zastrzyku. Błagam podpowiedzcie coś bo ja zaraz siwa będę!!
    spox, nie siwiej, chcesz byc matka anie babcią ;-)
    co do wielkości pęcherzyka, to chyba tez coś około miałam jak robiłam zastrzyk, a zastrzyk działa 24-36h, na mnie zadziałał po 24 w obu przypadkach, komórka jajowa też żyje 12-24 h-tak, a poza tym ci lekarze tyle iui robia, że wiedzą co robią ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:08

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa dziękuję Ci za odpowiedz :) spokojniejsza jestem :) ale jaja czyli wygląda na to, że to już jutro !!!!! jupiiiii ... :)))) tyle miesięcy czekałam na ten dzień :)))))))))

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,ja już jestem po i teraz tylko czekamy, zanim doszło do iui to tak mnie bolało w szyjce, że nie mogłam siadać na krześle (może jednak owulacja trafiła w dziesiątkę).

Blondi możesz dopisać mnie do listy.

XYZ moja znajoma też tak wymiotowała na początku i będzie córa, podobno mdłości w I trym. wróżą dziewczynkę. Ciekawe czy się sprawdzi.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa dziękuję Ci za odpowiedz :) spokojniejsza jestem :) ale jaja czyli wygląda na to, że to już jutro !!!!! jupiiiii ... :)))) tyle miesięcy czekałam na ten dzień :)))))))))
    oj za zadroszczę Ci, ja czekam do czwartku-okaze się, alewiększych nadziei sobie nie robię...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a ja sobie wypraszam takie czarnowidztwo ! W czwartek będzie pęcherzyk, najdalej w sobotę iui, a w poniedziałek jesteś w ciąży kochana! Pamiętaj pozytywna wizualizacja, realizacja. Uda ci się!

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora musi mi się udać, bo zwariuje, MUSI nie wyobrażam sobie życia inaczej i juz za stara jestem na czekanie :-)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa bez czarnowidztwa prosze :) a ja jutro dam znac czy byla inseminacja

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa nie sprawdzalam ferundacji. W moim przypadku nie da rady tego odwlekac. Jeszcze nie wiem czy to ciaza czy nie a lekarz juz w razie niepowodzenia przepisal mi zastrzyki, te ktore bralam na samym poczatku, takze wracam do punktu poczatowego jesli sie nie uda. Nie chce myslec o tych kosztach ale czasem mnie to przeaza.

A tak swoja droga to dzis na dekolcie znow mapa rozkladu jazdy, szyjka opuszczona nisko, sluz jakis lepki, bialawy, metny. Nie wiem o co cho. No i rano bole lekkie ale m@lpowe. Dodam ze dzis jest 9dpo iui a 22dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa bez czarnowidztwa prosze :) a ja jutro dam znac czy byla inseminacja
    trzymam kciukasy

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Normalnie nie miałam czas was poczytać. Zaraz nadrobię :)
    Blanka trzymam kciuki.
    Mixa nie denerwuj się, bo prolaktyna Ci podskoczy :) Będzie dobrze :)

Blanka85, Mixa lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuję dziewczyny :) ale 3majcie 3majcie :) mam bardzo dobre przeczucie , że będzie to moja pierwsza i ostatnia inseminacja, a ten kariotyp który zrobiliśmy jako badanie di in vitro to sobie jedynie na pamiątkę zatrzymam i już się nie przyda :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka a o której masz iui? Zaciskam kciuki ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    nie dziękuję dziewczyny :) ale 3majcie 3majcie :) mam bardzo dobre przeczucie , że będzie to moja pierwsza i ostatnia inseminacja, a ten kariotyp który zrobiliśmy jako badanie di in vitro to sobie jedynie na pamiątkę zatrzymam i już się nie przyda :)
    Grunt to pozytywne nastawienie :) Tak Trzymaj :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam lapki za udane iui. ;-) bedzie dobrze. Niech Ci sie uda. Z calego serducha zycze.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że narobiło mi się jajków dużo, bo napuchnięta na dole jestem, że szok :( Boli wszystko. Jak za duzo ich będzie to do iui nie dojdzie :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa moze akurat bedzie dobrze. Ja za pierwszym razem mialam czynny tylko jeden jajnik i tylko w nim byly pecherzyki. Teraz pecherze po jawily sie rowniez po chorej, prawej stronie. I tak mialam 2 po lewej i 2 po prawej. Uda sie, zobaczysz. Tylko spokojnie. Ja ostatnio czly tydzien z bolem chodzilam, spalam. A tym razem nic, cisza. Zero ostrego bolu, tylko klocia w jajnikach.

Dzis moj 9dpo iui a czuje pobolewanie jak na @.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora około 16 mąż ma przyjechać więc ja pewnie będę mieć około 18 może 19 nie wiem co ja do tego czasu ze sobą zrobię...
    jest jeszcze mały problem bo mój mąż jest prawnikiem i ma dziś rozprawę prawie 200 km od Poznania :( a rozprawa zaczyna się o 13 ... więc ciekawe co to będzie...
    A my kobiety zawsze musimy być dostępne...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 Ty się nic nie martw 2 dni temu była u mnie koleżanka spotkałyśmy się na: " wieczór przy winku " cały wieczór marudziła że ją boli brzuch na okres i tak już od 3 dni, a 3 dni już jej się spóźniał... nawet zaproponowałam żeby zrobiła test (bo przecież zawsze mam w domu)ale stwierdziła, że tak ja wszystko boli identycznie jak przed okresem. Latała i sprawdzał czy nic jej nie leci. a wczoraj zadzwoniła , że zrobiła test i ma 2 kreski :) a brzuch nadal boli jak na okres :)

Reni lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ