INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mixa wrote:och - zapomniałam, bo coś XYZ nas opusciła i nie chce zarażać wirusami ciązowymi
Hehe, no to na specjalne zamówienie pakiet świeżych wirusków ciążowych:
Chociaż obawiam się, że moje aktualne samopoczucie bardziej obrazuje ten obrazek:
(Niestety, ale haftuję ostatnio codziennie i nie pamiętam już, jak to jest przeżyć chwilę bez mdłości. Zamiast cieszyć się tak długo wyczekaną i wywalczoną ciążą nic tylko rzygam albo płaczę ze złego samopoczucia i własnej bezsilności. No ale nic to, mam nadzieję, że w końcu kiedyś ten parszywy I trymestr minie).
Przyznam się, że czasem Was podczytuję, choć się nie udzielam, bo formalnie z tematu inseminacji wypadłam. Ale u Was jest jakoś tak bardziej swojsko niż na fioletowej stronie. Tam sama młodzież albo dziewczyny spodziewające się już któregoś tam z kolei dziecka, wszyscy czują się świetnie i tylko wybierają mebelki dziecięce. A co ja wiem o urządzaniu pokoiku dla niemowlaka? Nic a nic, ja tam znam się na stymulacjach, zastrzykach, pigułach i inseminacjach
No nic, rozpisałam się - kończę i zmykam.
Zaciążonym serdecznie gratuluję, cieszę się ogromnie i z całego serca życzę spokojnych, szczęśliwych ciąż i lepszego samopoczucia niż moje
Jeszcze niezaciążonym gorąco życzę... wiecie czego! Mocno, mocno, mocno Wam kibicuję
Pozdrawiam Was serdecznie!
Mixa, mandragora, Sysiaaaaa, Reni, Stella1979 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny. mam powazne pytanie. po Clo wychodowalo sie za duzo dojrzalych pecherzykow. jest ich 5... IUI odpada wiec podobno. powiedzcie mi czy lepiej sie ze staraniami wstrzymac czy mozna naturalnie probowac. ktos z was cos takiego przerabial??
-
hej dziewuszki, dawno mnie nie było ale to nie znaczy że was nie odwiedzam i nie podczytuję, wręcz przeciwnie zaglądam prawie codziennie
zaciążonym serdecznie gratuluję i cieszę się dziewczynki razem z wami reszcie oczywiście kibicuję całym sercem.
odświeżam naszą listę bo optymizmem poawiało
liloe, 18.02, 1 inseminacja,
konwalia 19.02 2 inseminacja
blondi82 11.03, 4 inseminacja
renja, 20.03 2 inseminacja
Sansivieria 26.03 5 inseminacja
truskawkowa 31.03 2 inseminacja
Limia 1.04, 3 inseminacja
maleo 6 inseminacja
XYZ, 8.04, 3 inseminacja
mixa 11.04 2 inseminacja
eeedith 16.04, 2 inseminacja test
Kaczorek 18.04, 2 inseminacja
lena7 25.04, 4 inseminacja
kuciak 6.05, 2 inseminacja
Agi 12.05, 2 inseminacja
Sysiaaaaa, 13.05 3 inseminacja
martuskacz 13.05, 2 inseminacja
Lenuś 15.05, 2 inseminacja
paszczakin, 17.05, 5 inseminacja
mandragora 18.05, 2 inseminacja
bella84 19.05, 3 inseminacja
Justine 20.05, 2 inseminacja
laura 24.05, 3 inseminacja test
anula23 26.05, 2 inseminacja test
mandragora, Sysiaaaaa lubią tę wiadomość
czekam i czekam i.........może się doczekam? -
nick nieaktualny
-
Blondi super dzieki za ta liste. Dzis mam drugi monitoring i pewnie pregnyl wiec dam Ci znac
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dziewczyny co sadzicie o pytaniu hellokitty? Tez mnie to wlasnie zaciekawilo? Ja mam teraz tylko jeden i bylo mi smutno ze tylko jeden mi sie pojawil. Liczylam na minimum 2 . Ale teraz to moze lepiej ze tylko jeden?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka ja zawsze miałam stymulacje na jeden pęcherzyk, ale to z pełną premedytacją, bo lekarz chciał mi oszczędzić ciąży mnogiej. Moja ciąża i tak nie będzie kolorowa, a mnoga byłaby... oj juz nawet nie chce myśleć. Jakby mi wyhodowali 5 to raczej bym uważała w tym cyklu z zajściem w ciążę. Poza tym uważam, że po co robić takie hocki jak 5 pęcherzyków i nadwyrężać nasze rezerwy jajnikowe ?
-
no ja kochane dziewczynki do 5 IUI nie będę podchodzila, zdecydowaliśmy się jednak na IVF, prawdopodobnie ruszymy w sierpniu lub we wrześniu, ale naszego forum nie opuszczę trochę tu miesięcy spędziłam w staraniach a jestem bardzo sentymentalna i jestem ciekawa również waszych poczynań ciazowychczekam i czekam i.........może się doczekam?
-
blondi82 wrote:no ja kochane dziewczynki do 5 IUI nie będę podchodzila, zdecydowaliśmy się jednak na IVF, prawdopodobnie ruszymy w sierpniu lub we wrześniu, ale naszego forum nie opuszczę trochę tu miesięcy spędziłam w staraniach a jestem bardzo sentymentalna i jestem ciekawa również waszych poczynań ciazowych
Mixa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Mandragora masz oczywiscie racje z ta mnoga ciaza . To moze i lepiej ze jest jesden. A konkretny ))))
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Blondi jesli mi sie z ta inseminacja nie uda to sierpien wrzesien podchodzimy do in vitro. Dzis juz robilismy w tym celu badanie kardiotypu. Niestety na nie trzeba czekac 6 tyg dlatego juz zrobilismy
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
XYZ siedzac w toalecie pomysl ze chetnie bysmy sie zamienily zeby miec mdlosci
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
A i jeszcze dodam ze wczoraj mialam endometrium 7mm to dobrze? Przy pecherzyku 16mm . 9dc
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Dziewczyny co sadzicie o pytaniu hellokitty? Tez mnie to wlasnie zaciekawilo? Ja mam teraz tylko jeden i bylo mi smutno ze tylko jeden mi sie pojawil. Liczylam na minimum 2 . Ale teraz to moze lepiej ze tylko jeden?
nawet u mnie w klinice wumowie o inseminację jest napisane coś na ten temat , ze pow 3 pęcherzyków nie robią z tego, co dobrze pamiętam, wydaje mi się, ze trochę lipa...tzreba dobrze pogadać z lekarzem, na pewno najlepszy jeden a dobry, a jak są dwa to też miło, ale tak, jak kiedyś z madragorą pisałyśmy - mnoga ciąza, to zawsze jednak obciązenie...Blanka85 lubi tę wiadomość