X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, bez nerwów, teraz tylko pozostaje czekać. Relax i tyle. Ja też czekam i nie mam pewności, że pękł. Nie mam pewności co do wszystkiego co się wiązało z iui (czy ten dzień, czy tego dnia zastrzyk, czy pękł itd.). Teraz wszystko w rękach Boga.

Blanka85 lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje zaczynam bzikowac do niczego nie mozemy miec pewnosci a reszte juz los niech decyduje...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, głowa do góry. Jak nie teraz to przy kolejnym iui. Po nitce do kłębka-małymi kroczkami ale do celu :) :) :)

Blanka85, Mixa lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia my do kolejnego nie podejdziemy . Nastepne chybacw sierpniu to bedzie juz prywatnie invitro

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny a teraz zaczelam sie martwic bo wreszcie poszlam do toalety i sie zdziwilam bo nie mam sluzu i wczoraj przed inseminacjactez nie mialam :-( ale pecherzyk juz prawie pekal. Czy moglo nie dojsc do owulacji?
    jak lekarz widział, że pęka to już raczej bez odwrotu, nie masz śluzu bo za sumiennie poprawisz :-) a po iui to co trzeba jest tam gdzie trzeba, już tak nie rozkminiaj, bo jak mawia Sysia skoczy Ci prolaktyna :-) będzie dobrze blanka, co się miało stać, już się stało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    dzisiejsza wizyta w klinice pozytywna lewy - lepszy jajnik pracuje pęcherzyk 18 ;-)w niedziele ovitrele i poniedziałek inseminacja :-)

pytałam sie po co miec pełny pęcherz podczas zabiegu dostałam odpowiedz ze to sprawa czysto techniczna macica sie wyprostowuje i łatwiej dotrzec cewnikiem

my mamy zalecenia absytnecji na 3-5 dni przed i porawic dzien po :-) potem acard od dnia iui i luteina juz po poprawieniu czyli dwa dni po iui, a potem w sumie nie wiem czy mozna czy nie, zapytam w poniedziałek
    Lekarz kazał Ci brać acard? Ja musze teraz zapytać w sobotę przy iui

• kuciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy drugim iui kazal mi brac, 3 mam w poniedzialek i jeszcze nie wiem jakie sa zalecenia

bhywanlil4ktaodk.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa dzieki za pocieszenie ;) na chwile zwatpilam ale przeciez od 21 godzin jestem w ciazy wiec czym ja sie martwie :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    przy drugim iui kazal mi brac, 3 mam w poniedzialek i jeszcze nie wiem jakie sa zalecenia
    A mi nie proponował, ale teraz zamierzam brać i zapytam

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę przed wizyta na bete:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    jutro idę przed wizyta na bete:/
    To zaciskamy mocno kciukasy, musi być dobrze! Przecież mamy zielona fale - prawda blanka?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne :) ja juz jestem w ciazy :) a wy bedziecie na dniach ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa my tez mielismy 3-4 dni abstynencji przed. A po iui poprawka <3. I tak przez 3dni. Tylko ze ja pije medargin 2 saszetki. A ten acard? To na co jesli moge spytac?

Agi trzymam lapki za zaje...sta bete. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acard rozrzedza krew i jest ponoć pomocny w zagnieżdżeniu, a medargin podobnie?

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny.. a śluzu też teraz nie miałam lekarz powiedział ze przy inseminacji nie potrzebny ;)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi ale to dziwne prawda ze nie ma sluzu. Wydawalo mi sie ze przy owulacji on zawsze sie pojawia. Od kiedy pamietam mialam go co miesiac

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei bez tabletek miałam bezowulacyjne cykle i zupełnie inny śluz niż teraz kiedy dzięki tabletkom am owulacje, tzn teraz to w ogóle mam płodny śluz a wtedy nie miałam ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 18:43

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kobieta to inaczej :) to teraz dobrze ze masz :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mi się wydaje, ze też miałam jak byłam młodsza..a potem wykonczyłam sobie hormony dietami... tak sądzę, teraz po tych tabsach jest jak kiedyś, ale z tgo, co pamiętam to taki śluż miałam przed iui, w dniu iui i potem rzeczywiscie sluz malał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mixa. Medargin poprawia ukrwienie, zyly, i tetnice sa w lepszej kondycji i pomaga przy zagniezdzeniu maluszka. A swoja droga droga bol w prawek pachwinie to jakis znak? Cale popludnie mi to dokuczalo. Az do uda promieniowalo.:-(

Mixa lubi tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ