X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Tak Mixa. Medargin poprawia ukrwienie, zyly, i tetnice sa w lepszej kondycji i pomaga przy zagniezdzeniu maluszka. A swoja droga droga bol w prawek pachwinie to jakis znak? Cale popludnie mi to dokuczalo. Az do uda promieniowalo.:-(
    ja takie bóle mam przy owulacji i wczesniej jak rosna pęcherzyki tez mnie czasem tak rwie
    a ten medargin bierzesz sama z siebie czy lekarz z jakiegos powodu Ci przepisał- pytam, bo dużo czytałam o aspirynie, acardzie i innych wspomagaczach a mój gin nic mi nie proponuje

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula dokladnie to ja taki bol mialam przed operacja endometriozy. Cale szczescie ze ten Twoj moze teraz swiadczyc o czyms innym. A jak myslicie jak zrobie bete z krwi 10dnia po insemunacji to jest szansa ze juz mi cos wyjdzie?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, ten medargin to lekarz sam z siebie mi przepisal. Moze dlstego ze ciagle jestem leczona zastrzykami...boze jeszcze troche i jak cpun bede sie czula. Musze pic 2 saszetki dziennie. Goszkie jak cholera ale zjem byle co zeby tylko sie udalo. Moze sie uda....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 mnie tez tak bolalo przed operacja endometriozy. Teraz nie wiem o co chodzi. Mam nadzieje ze to nie torbiele. Tylko dzidzi puka. Mode zapytac ktory masz stopien tej choroby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka - mandragora miała pozytywną po 12 dniach, a mi lekarz za każdym razem kazał brac dupka i robić bete po 16 dniach o iui - przy załozeniu, ze ja mam cykle 29 dniowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Mixa, ten medargin to lekarz sam z siebie mi przepisal. Moze dlstego ze ciagle jestem leczona zastrzykami...boze jeszcze troche i jak cpun bede sie czula. Musze pic 2 saszetki dziennie. Goszkie jak cholera ale zjem byle co zeby tylko sie udalo. Moze sie uda....
    a ja podpytam o acard na zagnieżdzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 co do 10dpo iui to ja tez jestem 10dni po iui. Ale bety nierobie jeszcze bo nie chce sie nakrecac i byc moze to jeszcze zawszesnie.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza beta wychodzi jakiś dzień dwa po implantacji. czyli 11- 12 dpo. chybaże implantacja wcześniej była ;) to wtedy można próbować już w 10 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 19:51

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli no jakby sie miało plamienie implementacyjne, to wtedy można sobie to jakoś policzyć i zrobić bete???
    ja teraz zrobie tak jak mandragora- jesteś dla mnie przykładem udanej iui zrobionej u świadomej wszystkiego pacjentki!

• mandragora Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa 12 dni po iui można już na betę. A krwawienie implantacyjne występuje u niewielu zachodzących w ciążę niestety. U mnie było i teraz i przy Hani też. W obydu przypadkach byłam pewna że to @ idzie. nawet wam biadoliłam na forum, że za wcześnie. Ale było plamienie, spadek temperatury, a później czysto i skok temperatury więc już wiedziałąm że coś na rzeczy jest i poszłam na betę ;)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeszcze jakies wycieki po histeroskopii, więc u mnie bedzie lipa z tym, ale bede 12 dpi próbowała.... może po tej histeroskopii lepiej sie bedzie mojemu dziecku zagnieżdzało...

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula cale szczescie pierwszy i powiem Ci ze po wczorajszej inseminacji tez mnie boli podobnie jak przed operacja endo

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Chyba musze was posluchac i odczekam te 12 dni. Wiecej nie dam rady ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze jestescie ... Dzieki ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka- czekaj a bedzie Ci dane! niestety ten czas się dłuży...

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa caly dzien w lozku az do jutra to sie dopiero dluzy!!!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Jak dobrze ze jestescie ... Dzieki ;)
    ja też się ciesze,że mam gdzie pomarudzic i pogadac, a mandragora powinna miec już dla mnie cennik za porady ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora to juz gryzie klawiaturę bo Mixa wszystko poplątała ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co Ty kochana- cholera wie, moze są dwie szkoły co do tego duphastonu-skoro jedni dają od razu, a inni twierdzą, ze blokuje owulację, jak z resztą dzisiaj nie pierwszy raz o tym blokowaniu słyszałam, ale w sumie dzisiaj byłam taka skupiona na tym, ze te iui będzie, ze nie dopytałam czmu on chce mi dopiero 7 dni po zapodac dufaston, ale pogada w sobote

zawsze jak czytam jakies medyczne fora na necie, to mój mąż mówi, nie czytaj, bo się dowiesz, ze masz raka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:15

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Dawno nie pisalam oczywiscie gratuluje wszystkim nowym mamusiom i wspieram te ktorych wredna @ odwiedzila :*** ;)

Bylam dzisiaj u ginekologa pecherzyk 12,6 mm 14dc ale ogolnie moje cykle trwaja od 34-37 dni wiec jest dobrze za 2 dni mam isc zobaczyc czy podrosnie do okolo 16mm jak to to we wtorek lub srode 2 IUI na naturalnym cyklu ;) ale sie ciesze ;) teraz musi sie udac wierze w to bardzo ;) ... ale tez mnie troche wkurzyla doktorka bo powiedziala ze nie zrobi mi USG prze IUI czy pecherzyk pekl czy nie i tak samo powiedziala ze 2 dni po IUI tez mi nie zrobi... no ale coz trudno trzeba bedzie cierpliwie czekac na 2 kreseczki ;)

Musi być prezent na 2 rocznice slubu 07.07.2014 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 21:07

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ