X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa jak po wizycie bo nic nie piszesz a ja kciuki trzymam ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, Jupi pęcherzyki urosly i w sobotę iui, będę się jeszcze stresowac do soboty, ale już mniej-mandragora jesteś moim prorokiem!
    Jak się tym razem nie uda, to m-c przerwy - czyli za 6 tyg zaczynam in vitro, ale liczę na to, że będę wtedy juz w 8 tyg ciąży -taki mnie optymizm dopadl.
    Mandragora, masz prawo być przewrazliwiona, ale ciesz się ta ciąża, rób co trzeba a będzie dobrze, ja w to wierzę a przypomnij sobie, że udana iui tez Ci ostatnio wywrozylam. Teraz liczę na spełnienie Twoich wróżb co do mnie i będziemy hodowaly brzuchole i inne ciążowe atrybuty!

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :) Będziesz dwa dni przede mną :)

Mixa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie. może jendak gdzieś robia pranie mózgu. Bez luteiny cykl mi się rozjechał. Już 3 dni po terminie a @ ani widu ani słychu.
    Rozmawialiśmy z mężem o trzeciej IUI i obydowje nie wierzymy już w tę metodę, szczególnie w świetle tych wszystkich prawidłowych wyników badań. Przyczyny medycznej brak, więc chyba sobie podarujemy trzecie podejście a za zaoszczędzone pieniądze pojedziemy się odstresować na króki urlop.
    A co do abstynencji, to ja nie wyobrażam sobie dłużej niż 2 tygodnie. Ostatnio M nie było 10 dni a koleżanki pytały dlaczego ja taka wkur*** ciągle chodzę. :D

eeedith
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wreszcie!!! Zarazilam Cie optymizmem ;) ale sie ciesze :-))))))) oby nie trzeba bylo ale jesli tak to do in vitro razem podejdziemy :)) ja w poznaniu w invimedzie a Ty we Wroclawiu :) szkoda ze nie jestesmy z jednego miasta. Razem bysmy sie wspieraly ;) i to w realu :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza wizyta w klinice pozytywna lewy - lepszy jajnik pracuje pęcherzyk 18 ;-)w niedziele ovitrele i poniedziałek inseminacja :-)

pytałam sie po co miec pełny pęcherz podczas zabiegu dostałam odpowiedz ze to sprawa czysto techniczna macica sie wyprostowuje i łatwiej dotrzec cewnikiem

my mamy zalecenia absytnecji na 3-5 dni przed i porawic dzien po :-) potem acard od dnia iui i luteina juz po poprawieniu czyli dwa dni po iui, a potem w sumie nie wiem czy mozna czy nie, zapytam w poniedziałek

Mixa lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda blanka, bo byśmy się spotykały w klinice, jest optymizm-bedzie dobrze, dla mnie uśmiechem losu jest to, że ten jeden jajnik ruszył i w razie co mam do inv dwa, a co dwa to nie jeden, martwilam się ze z jednym będzie lipa a teraz ma dominujący pecherzyk!

Blanka85 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Albo kup sobie aparat do USG i będziesz na bieżąco :) Wiem, że to nie jest temat do żartów, ale cieszę się, że wszystko OK :)
    Detektor tętna płodu do domowego użytku zamawiam po 12 tygodniu ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wspieram.

Mixa lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa no i zaraz będziesz w ciąży ;) przecież mamy zielona falę ;)

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Mam dość czekania, w końcu musi być mój dzień, a ten obudzony jajnik to znak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:32

Sysiaaaaa, Blanka85 lubią tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa i teraZ trzymaj sie tej pozytywnej mysli :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, nie wiesz ile dziennie będziesz brała acardu?

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio bralam 1 tabletke

bhywanlil4ktaodk.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz zaczelam sie martwic bo wreszcie poszlam do toalety i sie zdziwilam bo nie mam sluzu i wczoraj przed inseminacjactez nie mialam :-( ale pecherzyk juz prawie pekal. Czy moglo nie dojsc do owulacji?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bedziesz miala monitoring sprawdzajacy czy pękł?

bhywanlil4ktaodk.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie :( i teraz mysle ze moze powinnam zrobic ten monitoring

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz nic nie bede robic a na monitoring pojde za tydzien. Wtedy zobacze czy pekl. Ale raczej tak poniewaz profesor mowil ze juz prawie zaczyna pekac

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Teraz juz nic nie bede robic a na monitoring pojde za tydzien. Wtedy zobacze czy pekl. Ale raczej tak poniewaz profesor mowil ze juz prawie zaczyna pekac
    Za tydzień nie powinnaś robic monitoringu, ponieważ może już dochodzić do ewentualnego zagnieżdżenia i lekarze nie radzą robić dopochwowego. Miałam już taką sytuacje. 4 dni po owu już lekarz bardzo nie chciał zrobić. Zrobił mi ale bez żelu

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to jednak nie zrobie w przyszlym tyg. Teraz to tylko czekac mi pozostaje... Juz nie chce jutrovisc do gabinetu chyba mam dosc tych wizyt na jakis czas. Co ma byc to bedzie ...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ