INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrys dokladnie wszystko jest mozliwe ja mam ledwo pol jajnika prawidlowo dzialajacego a maz teratozoospermie tylko 1% prawidlowych plemnikow do tego moja endometrioza... 2 lata staran z pomoca medyczna:monitoringi inseminacja stymulacje lekami operacja (laparoskopia) 3 tyg pobytu w sanatorium na uklad rozrodczy... I ciagle nic... Pierwszy miesiac bez staran bez niczego i ciaza )) szok . Zwlaszcza ze przed samym in vitro
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liloe widzimy sie na fioletowej stronie 3mam kciuki i ogromne gratulacje nastepne beda Sysiaaaa Anatolka i Mixa ))) nominowalam was teraz juz z gorki dziewczyny
Anatolka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Podnoszę statystyki - bHCG 43 . To była druga inseminacja i druga udana
Gratuluję .
Ja już tyle bocianów się naoglądałam... tylko ona jakoś na mnie nie patrzą i jakoś trafić nie mogąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 08:04
-
Blanka, ogromne GRATULACJE. Dopiero teraz weszłam na forum (nie było mnie trochę). Nie mogę powstrzymać łez, masakra,tak się cieszę. Życzę spokojnej ciąży. Liloe również ogromne gratulacje.
A u mnie torbiel 7 cm, 36 dc i @ nie ma. Blanka, czy Ty przy torbielach miałaś normalnie @ w terminie? Napisz mi co i jak bo to u mnie pierwszy taki przypadek (zapewne po clo).Blanka85 lubi tę wiadomość
-
Ogromna ta torbiel oby szybko się wchłonęła . Ja miałam kilka razy torbiel. Straszny ból brzucha prawie nie mogłam tego wytrzymać. Okres nawet miałam wtedy co 40 dni!! pamiętaj że przy 5 cm może się ona skręcać a to już jest niebezpieczne. Ja ciągle latałam na monitoring bo bałam się żeby nie stracić jajnika. aż wreszcie zrobiła mi się taka torbiel która jednak się nie wchłonęło i trzeba było operować (razem z endometriozą wtedy)
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Witam wszystkie staraczki..Jestem tu nowa. Musze coś napisać bo zwariuje nie mam kompletnie nikogo z kim moge porozmawiac.. Jutro mam pierwszą inseminacje staramy sie od dwóch lat ja miałam robione hsg i jest ok, mój M badanie nasienia super... Nigdy nie brałam antykonceptów, cykle jak w zegarku 29 dniowe owulacja jest pęcherzyk pęka ślicznie sam a ciąży jak nie byłó tak nie ma... Ale najbardziej boje sie że może sie nie udać i znowu sie załamie... Dziś jest 14dc na lewym jajniku mam ładne pecholki 19mm i 21mm o godz.20 zastrzyk ovitrelle i jutro o 8 rano IUI stymulowana clo 3-7dc nie wiem czy pęcherzyki nie są za duże czy nie pękną za szybko(zanim będę miała IUI) któraś z was miała podobnie?
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Monikaaa tylko spokój Cię uratuję myślę, że zastrzyk w idealnym momencie będziesz miała podany 3mam kciuki . Tylko postaraj się spokojnie... bo ja strasznie się nakręcałam przed tą inseminacją... mało nie zwariowałam... a dalszą moją historię możesz przeczytać
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Staralismy sie 2 lata. Mialam tylko jedna inseminacje niestety nie udala sie dlatego decyzja o in vitro. Szybko zaczelismy zbierac badania bo tylko miesiac chcialam stracic no i wlasnie w tym miesiacu zaszlism. Nie da sie powiedziec ze trzeba wyluzowac bo tego nie da sie zrobic... To musi cos sie nam takiego przytrafic ze zajmiemy sie innymi wazniejszymi sprawami i dopiero wtedy jestesmy w stanie sie wylaczyc... U nas tak wlasnie bylo tak nas pochlonela mysl o in vitro ze przez ten kluczowy miesiac nic nie myslalam o dziecku. Do tego kupilismy dom mielismy remont i przeprowadzka. Wszystko w jednym czasie. Od przeprowadzi do zaplodnienia to bylo max 2 tyg i duzo bocianow nad nami latalo
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza