INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po pierwszej IUI w poznaniu na polnej jestem bardzo zadowolona!!! Już tylko czekam na testowanie dłuuugie minimum 12 dni bo dostałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka a to ponoć fałszuje wynik Bhcg... Już nie moge sie doczekac .. A napisze Wam ciekawostke słyszałam o kobiecie która długo sie starała i zaszła dopiero po śmierci matki... Szczęście przez łzy... Była tak zajęta i zamyślona po śmierci mamy za raz dwa zaszła... -
nick nieaktualny
-
Tygrys wrażenie jak przy zwykłym badaniu może z pobraniem cytologii wszystko trwało 15sec. i po wszystkim... Najbardziej w tym wszystkim śmieszył mnie pokój do oddania nasienia ha ha śmiałam sie na głos jest na prawde komiczny od razu wiadomo po co sie tam idzie
Na lekarzu troche nawet bardzo sie zawiodłam nie było go przy mojej PIERWSZEJ IUI to było dla mnie bardzo ważne zeby mi powiedział jak postępowac dalej a ja z internetu sie musiałam dowiadywac że po IUI warto brać luteine że warto sie kochać następnego dnia... smutno mi było... Dzisiaj po pracy biegiem na usg zobaczyć czy pęcherzyki pękły i jeden pękł podobno a drugi jest b.duzy 29mm może zrobić sie tprbiel:( I mój lekarz kaze mi czekać z betą do dnia spodziewanej @ ( 15 dni po IUI) no chyba jest nie poważny nie wie jak bardzo chce już wiedzieć... Facet tego nie zrozumie na własna rękę zrobie bete za 10 dni
Fajnie że mogę do Was dziewczynki napisac i że sie tym interesujecie :* Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:26
Tygrys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
31.07 inseminacja
Dzis 11dc, pęcherzyk 18,5, jutro zastrzyk 2x pregnyl i w czwartek o 15 inseminacja
Nie wydaje się Wam, że troche za wcześnie ten zastrzyk? Nie powinien byc dzień przed inseminacja? Nie chce podwazać zdania lekarza, ale przy ostatniej iui właśnie mialam zastrzyk dzień przed.Tygrys lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Mój lekarz coraz częściej namawia mnie na inseminację. Przeglądałam właśnie strony klinik niepłodności, aby się zorientować w kosztach, ale zastanawiam się czy wszystko piszą.
Chodzi o inseminację nasieniem męża i widziałam że to koszt 600-700zł. Ale zapewne nie wchodzi w to cena leków, badań i wizyt? Są monitoringi?
I w jaki sposób jest pobierane nasienie od mężczyzny? U mojego jest problem z ruchliwością plemników (jest obniżona, 24 % o ruchu postępowym).
Czy jakaś dobra dusza mogłaby określić cenowo jak wygląda koszt takiej jednej inseminacji z wyszczególnieniem wszystkiego? Byłabym bardzo wdzięczna, bo już sama nie wiem czy dalej czekać miesiącami na cud i dużo kasy w to wkładać, czy iść próbować bardziej 'hardkorowo', a być może bardziej skutecznie. Może w ogóle wyjdzie wtedy taniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:55
-
Aszka mialam pierwsza inseminacje i nie bylo wskazan do kolejnych tylko do in vitro. Profesor sam mowil ze inseminacja w naszym przypadku to bedzie strata czasu i nawet tej jednej byl przeciwny tylko na in vitro namawial. Faktycznie inseminacja sie nie udala a w ciaze zaszlismy przed samym in vitro. Wiem ze kazda z was marzy o tych oznakach ciazy ale ja juz bym ich nie chciala. Dzis mialam badania krwi ... 5 fiolek!!! Bylam glodna mialam mdlosci pol nocy bolal mnie brzuch bolala mnie pacha bo tak cycki rosna i bylo mi ogolnie zle. Zyly zniknely Pani kilka razy z nimi walczyla az wreszcie zemdlalam!!!! Zawsze uwielbialam upaly a teraz sie mecze. Mam potworne wzdecia... I pewnie pare jeszcze oznak ktore az tak mi nie doskwieraja zeby was tu zanudzac
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dodam tylko ze na pocieszenie zrobilam w tych badaniach z krwi jeszcze bete i juz mam wynik. Wyszlo 10 tysiecy!!! Czyli nawet wiecej niz na tym etapie powinno byc
znaczy to ze bobo rozwija sie wyjatkowo dobrze (albo okaze sie ze beda 2 boba)
)))
aszka, Anatolka lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Dodam tylko ze na pocieszenie zrobilam w tych badaniach z krwi jeszcze bete i juz mam wynik. Wyszlo 10 tysiecy!!! Czyli nawet wiecej niz na tym etapie powinno byc
znaczy to ze bobo rozwija sie wyjatkowo dobrze (albo okaze sie ze beda 2 boba)
)))
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiu95 wrote:@Adrenalina - a masz refundowaną, tudzież z pomocą NFZ czy prywatnie?
Ja taką kasę (a nawet większą) to zostawiam raz w miesiącu na badania hormonalne, leki i jedną wizytę u endo-gin.
-
adrenalina wrote:31.07 inseminacja
Dzis 11dc, pęcherzyk 18,5, jutro zastrzyk 2x pregnyl i w czwartek o 15 inseminacja
Nie wydaje się Wam, że troche za wcześnie ten zastrzyk? Nie powinien byc dzień przed inseminacja? Nie chce podwazać zdania lekarza, ale przy ostatniej iui właśnie mialam zastrzyk dzień przed.
Mnie pękają po podwójnym pregnylu równiutko po dobie. Na 100%, bo czuję ból bezbłędnie, na usg też to sprawdzaliśmy. Ale wiadomo - każdy reaguje inaczej. Ovitrelle nigdy nie miałam to nie wiem.