WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Juto jadę do lekarza już nie mogę się doczekać aż powie mi na który dzień ustalimy inseminację, to już moja druga i jestem znów pełna nadzieji.

Tygrys lubi tę wiadomość

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem po pierwszej IUI w poznaniu na polnej jestem bardzo zadowolona!!! Już tylko czekam na testowanie dłuuugie minimum 12 dni bo dostałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka a to ponoć fałszuje wynik Bhcg... Już nie moge sie doczekac .. A napisze Wam ciekawostke słyszałam o kobiecie która długo sie starała i zaszła dopiero po śmierci matki... Szczęście przez łzy... Była tak zajęta i zamyślona po śmierci mamy za raz dwa zaszła...

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fjnie że jutro ide do pracy, czas szybciej zleci i nie będę myślała..

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa tez jestem z Poznania ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z MałąMi83, bo ponad tydzien się nie odzywa? :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa - a jak sam zabieg? jak wrażenia czy odczucia (nie wiem jak to określić ;))

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys wrażenie jak przy zwykłym badaniu może z pobraniem cytologii wszystko trwało 15sec. i po wszystkim... Najbardziej w tym wszystkim śmieszył mnie pokój do oddania nasienia ha ha śmiałam sie na głos jest na prawde komiczny od razu wiadomo po co sie tam idzie :) Na lekarzu troche nawet bardzo sie zawiodłam nie było go przy mojej PIERWSZEJ IUI to było dla mnie bardzo ważne zeby mi powiedział jak postępowac dalej a ja z internetu sie musiałam dowiadywac że po IUI warto brać luteine że warto sie kochać następnego dnia... smutno mi było... Dzisiaj po pracy biegiem na usg zobaczyć czy pęcherzyki pękły i jeden pękł podobno a drugi jest b.duzy 29mm może zrobić sie tprbiel:( I mój lekarz kaze mi czekać z betą do dnia spodziewanej @ ( 15 dni po IUI) no chyba jest nie poważny nie wie jak bardzo chce już wiedzieć... Facet tego nie zrozumie na własna rękę zrobie bete za 10 dni :) Fajnie że mogę do Was dziewczynki napisac i że sie tym interesujecie :* Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:26

Tygrys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka gratulacje, a mozesz tak napisac w skrocie ile mialas inseminacji itd,? :) Dzieki.

Blanka85 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.07 inseminacja :)
    Dzis 11dc, pęcherzyk 18,5, jutro zastrzyk 2x pregnyl i w czwartek o 15 inseminacja
    Nie wydaje się Wam, że troche za wcześnie ten zastrzyk? Nie powinien byc dzień przed inseminacja? Nie chce podwazać zdania lekarza, ale przy ostatniej iui właśnie mialam zastrzyk dzień przed.

Tygrys lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem lekarzem, ale moj lekarz mowil ze po podaniu np ovitrelle pecherzyk peka 36-48 h... I z reguly bralam zastrzyk tego dnia co iui lub dzien wczesniej...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mój lekarz coraz częściej namawia mnie na inseminację. Przeglądałam właśnie strony klinik niepłodności, aby się zorientować w kosztach, ale zastanawiam się czy wszystko piszą :).

Chodzi o inseminację nasieniem męża i widziałam że to koszt 600-700zł. Ale zapewne nie wchodzi w to cena leków, badań i wizyt? Są monitoringi?
    I w jaki sposób jest pobierane nasienie od mężczyzny? U mojego jest problem z ruchliwością plemników (jest obniżona, 24 % o ruchu postępowym).

Czy jakaś dobra dusza mogłaby określić cenowo jak wygląda koszt takiej jednej inseminacji z wyszczególnieniem wszystkiego? Byłabym bardzo wdzięczna, bo już sama nie wiem czy dalej czekać miesiącami na cud i dużo kasy w to wkładać, czy iść próbować bardziej 'hardkorowo', a być może bardziej skutecznie. Może w ogóle wyjdzie wtedy taniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:55

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za sama iui placimy 420zł, dolicz do tego wizyte,a w aptece zostawilam dzis 50zl.

Miu95 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a wiesz moze czy lepiej miec iui na pękniętym pęcherzyku czy nie?

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Adrenalina - a masz refundowaną, tudzież z pomocą NFZ czy prywatnie?
    Ja taką kasę (a nawet większą) to zostawiam raz w miesiącu na badania hormonalne, leki i jedną wizytę u endo-gin :/.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka mialam pierwsza inseminacje i nie bylo wskazan do kolejnych tylko do in vitro. Profesor sam mowil ze inseminacja w naszym przypadku to bedzie strata czasu i nawet tej jednej byl przeciwny tylko na in vitro namawial. Faktycznie inseminacja sie nie udala a w ciaze zaszlismy przed samym in vitro. Wiem ze kazda z was marzy o tych oznakach ciazy ale ja juz bym ich nie chciala. Dzis mialam badania krwi ... 5 fiolek!!! Bylam glodna mialam mdlosci pol nocy bolal mnie brzuch bolala mnie pacha bo tak cycki rosna i bylo mi ogolnie zle. Zyly zniknely Pani kilka razy z nimi walczyla az wreszcie zemdlalam!!!! Zawsze uwielbialam upaly a teraz sie mecze. Mam potworne wzdecia... I pewnie pare jeszcze oznak ktore az tak mi nie doskwieraja zeby was tu zanudzac

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko ze na pocieszenie zrobilam w tych badaniach z krwi jeszcze bete i juz mam wynik. Wyszlo 10 tysiecy!!! Czyli nawet wiecej niz na tym etapie powinno byc ;) znaczy to ze bobo rozwija sie wyjatkowo dobrze (albo okaze sie ze beda 2 boba) :))))

aszka, Anatolka lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacje zawsze trzeba robic na takim ktory jeszcze nie pekl

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dodam tylko ze na pocieszenie zrobilam w tych badaniach z krwi jeszcze bete i juz mam wynik. Wyszlo 10 tysiecy!!! Czyli nawet wiecej niz na tym etapie powinno byc ;) znaczy to ze bobo rozwija sie wyjatkowo dobrze (albo okaze sie ze beda 2 boba) :))))
    2 boba ale byłby strzał, a widzisz plemniki meza sie wystraszyły i dały czadu :p ale to fajnie ze sie Wam udało :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    @Adrenalina - a masz refundowaną, tudzież z pomocą NFZ czy prywatnie?
    Ja taką kasę (a nawet większą) to zostawiam raz w miesiącu na badania hormonalne, leki i jedną wizytę u endo-gin :/.
    ja tez sie własnie przypatruje i sadze ze to pewnie jakis koszt z 500 zł plus.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    31.07 inseminacja :)
    Dzis 11dc, pęcherzyk 18,5, jutro zastrzyk 2x pregnyl i w czwartek o 15 inseminacja
    Nie wydaje się Wam, że troche za wcześnie ten zastrzyk? Nie powinien byc dzień przed inseminacja? Nie chce podwazać zdania lekarza, ale przy ostatniej iui właśnie mialam zastrzyk dzień przed.

Mnie pękają po podwójnym pregnylu równiutko po dobie. Na 100%, bo czuję ból bezbłędnie, na usg też to sprawdzaliśmy. Ale wiadomo - każdy reaguje inaczej. Ovitrelle nigdy nie miałam to nie wiem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ