X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) zazdroszczę. Mam nadzieje ze jak za 3 miesiące pojadę do swojego lekarza to ze tez mi zaproponuje in vitro za tak mała kasę. Ja myślałam ze na in vitro to trzeba mieć z 10 tys bo tak naprawdę jeszcze sie w to nie zaglebialam. Ale jak by to mało kosztowało tak jak piszesz tez bym zgodziła sie bez mrugnięcia okiem.

• listek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84:
    długo już się staracie?

Ja na razie podchodzę do pierwszej inseminacji. Możliwe jednak, że też będziemy musieli pójść dalej.

To prawda, że aby załapać się na refundację in vitro to trzeba mieć udokumentowane co najmniej 24 miesiące leczenia? W przypadku kobiet poniżej 35 roku życia.

A nie wystarczy ponad 12 miesięcy w przypadku, gdzie nie ma ciąży po 6 farmakologicznych stymulacji jajeczkowania??

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zdziwiłam. To super wiadomość dla nas staraczek. Doktor powiedział mi, że i tak już się odchodzi od inseminacji bo jest mało skuteczna, a in vitro daje 30% u osób przed 40 rokiem życia, więc liczę na duże szanse. jupiiii tak sie cieszę :D

Halinka84
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się juz w sumie 4 lata z czego ponad dwa lata mam udokumentowane. Tak to prawda musi byc ponad dwa lata niestety :(

Halinka84
  • listek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Powodzenia w takim razie :)

A wiesz, czy trzeba mieć udokumentowane 24 miesiące leczenia, czy wystarczy 12?
    Mi w lutym dopiero minie rok i się zastanawiam czy też będę mogła podejść do programu, stąd to pytanie. :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście liczę na zonga, że jednak obejdzie się bez ivf
    :P ale to tylko marzenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 21:35

adrenalina lubi tę wiadomość

Halinka84
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by było w pełni refundowane Chociaż ze 3 razy w życiu. To by była dla nas najlepsza informacja :)
    Ja pewnie jeszcze bede musiała trochę powalczyć ale dobrze wiedzieć na przyszłość. My staramy sie ponad dwa lata. Z lekarzami z półtora. Ale ile miesięcy dokumentacji by sie zebrało to trudno określić. Pewnie około roku. Wiec jeszcze z rok muszę powalczyć żeby dostać refundowane in vitro ? Jak jestem przed 35 rokiem życia ?

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co dokładnie oznacza "udokumentowane" 2 letnie leczenie? Bo ja np mam z 2 lat wyniki badań hormonów, na które byłam kierowana przez endokrynologa. Ale poza tym nic - bo nawet do ręki wyników usg nie dostałam ;/ a było robione kilka razy.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo wolałabym jak napewno wszystkie kobiety na tym forum żeby udało sie bez in vitro i szybciej niż dwa lata dokumentacji. Ale wiadomo ze życie pisze rożne scenariusze.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie pewnie musisz polatać po tych lekarzach u których sie leczyłaś i pozbierać dokumentacje. Czyli wszystko co robiłaś badania inseminacje stymulację. Tak mi sie wydaje. Ale tez chciałabym wiedzieć od osoby która jest bardziej doświadczona pod tym względem, żeby opisała jak to wszystko wyglada.

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyał się mnie czy przez dwa lata byłam leczona tzn stymulacja kilka razy, inseminacja i oczywiscie monitoring. Ja własciwie kilka razy w miesiącu przez te dwa lata byłam u swojego gina więc wszystko mam w jednym miejscu. Miu95 Twój lekarz napewno ma to wszystko u siebie w Twojej karcie. Najbardziej przerażają mnie te badania jest ich pełno, wszystko trzeba uaktualnic, zrobić badania genetyczne i wiele innych, ale czego się nie robi dla dziecka

Halinka84
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za badania musisz płacić ? Za leki do stymulacji przed on vitro ? Czy tez jest na to refundacja?
    Czy tylko same in vitro jest refundowane?
    Bo jak piszesz ze płaci sie mniej niż za inseminacje to naprawdę mało aż trudno uwierzyć.
    A ile płaciłaś tak wogole za inseminacje. Bo ja ok 500 zł juz ze wszystkim. To in vitro jeszcze mniej ?

• Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedział tamten gin: teraz in vitro kosztuje tyle co jedna ampułka czyli 3.20 zł, płaci Pani tylko za badania, które tutaj sa wypisane....
    Ta klinika w ktorej byłam to "InviMed" wiem ze oni akurat dostali dofinansowanie. Ich oddziły znajdują się w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdyni i Katowicach.
    Za inseminacje płaciłam 450.
    Kurde teraz przeglądam ten cennik i jest napisane osobno:
    ivf pakiet stymulujący 4500 zł;
    cykl zapłodnienia ivf w tym pobranie komórek jajowych, embriologia standardowa, transfer zarodków - 5150zł
    No ale chyba by mi powiedział, ze za zastrzyki płaci się normalnie? cholera jutro tam zadzwonie

Halinka84
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Dziewczyny, a co dokładnie oznacza "udokumentowane" 2 letnie leczenie? Bo ja np mam z 2 lat wyniki badań hormonów, na które byłam kierowana przez endokrynologa. Ale poza tym nic - bo nawet do ręki wyników usg nie dostałam ;/ a było robione kilka razy.

trzeba pojezdzic po lekarzach , szpitalach i klinikach i prosic o dokumentacje medyczna wszystkie epikryzy i historie, odpisy np z przeprowadzonych zabiegow, zaswiadczenia lekarskie (wszystko co sie da).....ja poskladalam wnioski o wydanie kopii dokumentacji i czekam na kserówki :)

Halinka84 sama procedura jest refundowana ale trzeba miec pieniazki na badania wstepne przedkwalifikacyjne oraz na leki do stymulacji...sa one oczywiscie refundowane ale nie 100% trzeba miec ze 2000-3000 zł oszczednosci zeby potem nie bylo niespodzianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 23:29

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Halinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzięki Piggy. Liczyłam juz że za badania damy ok 1200 zł. Ale tak mysle właśnie, że to byłoby za cudowne, gdyby faktycznie wszystko było za free ;)

Halinka84
  • monikaaa Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka84 wrote:
    Tak mi powiedział tamten gin: teraz in vitro kosztuje tyle co jedna ampułka czyli 3.20 zł, płaci Pani tylko za badania, które tutaj sa wypisane....
    Ta klinika w ktorej byłam to "InviMed" wiem ze oni akurat dostali dofinansowanie. Ich oddziły znajdują się w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdyni i Katowicach.
    Za inseminacje płaciłam 450.
    Kurde teraz przeglądam ten cennik i jest napisane osobno:
    ivf pakiet stymulujący 4500 zł;
    cykl zapłodnienia ivf w tym pobranie komórek jajowych, embriologia standardowa, transfer zarodków - 5150zł
    No ale chyba by mi powiedział, ze za zastrzyki płaci się normalnie? cholera jutro tam zadzwonie

Cześc kochana dawno Cie tu nie było popytaj dokładnie o ceny leków przed ivf bo wiem że Blanka z naszego forum kilka miesięcy temu kupiła hormony przed i dużo płaciła....

• monikaaa Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka ciesze sie ze u Ciebie sie coś ruszyło...

Halinka84 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam. Za piękne by to było aby było prawdziwe. No ale 3000 to tez nie 10000 :)

• kis Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

fajnie, że forum ożyło :)

no i z tego co mi się wydaje to pasowało by mieć też dokument z odbytej drożności czy laparo to raczej podstawa

z tego co ja czytałam po innych forach to tak dziewczynom wychodziło za ivf około 1300-1500zł. (na leki na stymulkę i po transferze) Wizyty są darmowe.
    ja za swoją IUI ze wszystkimi badaniami moimi i męża +wliczałam też suplementy zapłaciłam 2000zł

tylko nie wiem czy ivf jest do 2016roku zależy ile będą mieć kasy ??

troszkę info http://refundacjainvitro.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:52

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3cb7a88891.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:34

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ