X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również miałam pregnyl 36h przed IUI

kis, listek trzymam kciuki :)

listek lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp :)

listek kciukam <3

a w zasadzie różni się to czymś pregnyl od ovitrelle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:45

• listek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję. Również trzymam kciuki za Was :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam 2 pęcherzyki po 20 mm, od razu dostałam zastrzyk i jutro w południe zabieg. Trzymam za Was wszystkie kciuki

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poranne obawy były całkowicie nieuzasadnione...ufff :) 2 piękne pęcherzyki wyhodowałam: na lewym - 20,8mm i na prawym - 20,0mm; endo - 14mm. Podczas kontroli nie były jeszcze pęknięte, więc idealne warunki :) wg mojego lekarza, który uważa, że lepiej żeby plemniki poczekały na jajeczko, bo tylko 6h jest zdolne do zapłodnienia. Jestem już po IUI, więc teraz tylko czekanie ;)

Aha, ja w poprzednim cyklu miałam zastrzyk z pregnylu i po 24h było już po owulacji (ale nie brałam clo), w tym cyklu brałam clo i nie wiem czy to ma wpływ, ale chyba potrwa to dłużej, bo IUI miałam 23h po zastrzyku i nadal pęcherzyki były niepęknięte :)

kis, listek, AmVormittag - trzymam mocno kciuki :)

kis lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• listek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nas się zebrało :) Pewnie w podobnym czasie będziemy testowały. Oby było ciążowo :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuje się wielkie testowanie ;)

d76e967a38.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, na poczatku trzymam za Was kciuki:) ja mam HSG za 4 dni w Invimed wrocław i strzasznie sie stresuje.Napiszcie prosze czy jest tak sttrasznie jak wszedzie czytam:) myslicie czy w tym samym cyklu co HSG mozna miec inseminacje?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Agnestia ja miałam HSG wczoraj i też stresowałam się bo wszędzie gdzie nie czytałam to pisały dziewczyny że jest to straszny ból ale z własnego doświadczenia Ci powiem że troche boli ale są to tylko 2 momenty gdzie pojawia się ból ale nie jest on nie do wytrzymania a trwają dosłownie chwile. a co do inseminacji w tym samym cyklu to mój lekarz twierdzi że lepiej poczekać do następnego cyklu :)

agnesita85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam dodać że również trzymam kciuki za Was :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga90:) mi tez lekarka mowila ze lepiej poczekac do nastepnego:) zobaczymy jak Hsg wyjdzie,
    ale straznie sie boje:)ale kobiety wiadomo wszystko sa w stanie wytrzymac:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie wszystko wytrzymamy zeby tylko miec upragnione dzieciatko:) u mnie wyszlo ze oba jajowody drozne wiec mam nadzieje ze w nastepnym cyklu uda nam sie podejsc do inseminacji :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stwierdzona endometrioze i troche sie boje jak wyjdzie.. ciesze sie ze u Ciebie wszytsko dobrze wyszlo:) i trzymam kciuki zeby inseminacja sie udala:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG nie należy do badań przyjemnych ale da się wytrzymać. Nie ma się co stresować ;) A z inseminacją lepiej poczekać do następnego cyklu

kis lubi tę wiadomość

d76e967a38.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was. Ja w środę o 23 zastrzyk ovitrelle a inseminacja w piątek o 11 (niepęknięte pęcherzyki 22mm prawy i 18mm lewy) :) Jedynie zostaje czekanie :) Trzymam za Nas wszystkie kciuki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja, również "po". 2 pęcherzyki po 22 mm niepęknięte. Zobaczymy co z tego wyjdzie. po powrocie do domu jakieś 2 h po zabiegu pojawiła się kropelka krwi, a nuż to właśnie pęcherzyki wystrzeliły? ;-)

Agnesita, hsg da się wytrzymać, naprawdę. bolało mniej, niż myślałam i ból był ku mojemu zaskoczeniu "wyżej" niż myślałam, i odczuwalny gdzieś głęboko w ciele, prawie że pod żebrami (moje subiektywne odczucia)- z tym, że miałam sono-hsg, podobno mniej boli niż zwykłe.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ovitrelle, tylko nie wiem o której godz zrobić czy o 23 bo IUI mam w poniedziałek około 13.

a co HSG, - nie wspominam tego dosyć dobrze, mnie bolało jak cholera a to pewnie dlatego, że albo było zapchane coś albo po prostu byłam w kiepskim szpitalu gdzie sprzęt też był b kiepski ..

kciukam za Nas <3

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po negatywnym teście wczoraj rano jeszcze miałam cień nadziei, dziś rano, kiedy pojawiło się brunatne plamienie też myślałam, że jeszcze nie wszystko stracone... Właśnie przyszła @, no i dupa blada :( Sama w domu jestem i doła mam totalnego. Wciągnęłam pizzę i piję 3 piwo. Tyle kasy poszło w błoto... Cała nadzieja, baaaa - motywacja do życia, się ulotniła. Pół roku temu umarła moja córeczka. Przez chwilę wierzyłam, że może jeszcze mamy jakąś szansę na drugie dziecko... Los jednak chciał inaczej :( Nie wiem co teraz. Na razie spłukani jesteśmy i nie mamy kasy na kolejne starania. Szczerze mówiąc, to na dzień dzisiejszy mam ochotę spakować się, zostawić męża, wyjechać gdzieś daleko i zacząć wszystko od nowa. W życiu mi bowiem nic nie wychodzi, ciągłe tragedie i niepowodzenia. Nie mam już siły i chcę uciec :( Jeśli zmienię zdanie i postanowię znowu podejść do inseminacji, to może na wiosnę ponownie zawitam na to forum. Teraz się żegnam. Dziękuję za wszystkie rady. Przepraszam za taki dołujący wpis wszystkie czekające i pełne nadziei dziewczyny. Paaaaaaaaa

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • kis Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta, kochana porażkę inseminacji przechodziłam jeszcze niedawno i miałam takiego doła, że miałam podobne myśli żeby uciec, gdzieś się wynieść.. miałam serdecznie dość . Która to była Twoja IUI ??
    Najgorsze te nadzieje, tak czekałam na tą pozytywną betę ! Ba byłam pewna, że wynik będzie piękny! jak się zawiodłam , zabrakło mi słów :(
    później z dnia na dzień było już lepiej, mam nadzieję, że u Ciebie również się rozjaśni! Ściskam i głowa do góry, trzeba się podnieść i walczyć!! :*
    <3

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

jestem po 1 IUI jakie sa szanse ze sie udalo

IUI mialam w sobote okolo 19 do dzisiaj nic nie czuje -
    czy wszytsko jest ok czy moge zapomniec ze sie udalo

poradzcie

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ