X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również miałam pregnyl 36h przed IUI

kis, listek trzymam kciuki :)

listek lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp :)

listek kciukam <3

a w zasadzie różni się to czymś pregnyl od ovitrelle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:45

• listek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję. Również trzymam kciuki za Was :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam 2 pęcherzyki po 20 mm, od razu dostałam zastrzyk i jutro w południe zabieg. Trzymam za Was wszystkie kciuki

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poranne obawy były całkowicie nieuzasadnione...ufff :) 2 piękne pęcherzyki wyhodowałam: na lewym - 20,8mm i na prawym - 20,0mm; endo - 14mm. Podczas kontroli nie były jeszcze pęknięte, więc idealne warunki :) wg mojego lekarza, który uważa, że lepiej żeby plemniki poczekały na jajeczko, bo tylko 6h jest zdolne do zapłodnienia. Jestem już po IUI, więc teraz tylko czekanie ;)

Aha, ja w poprzednim cyklu miałam zastrzyk z pregnylu i po 24h było już po owulacji (ale nie brałam clo), w tym cyklu brałam clo i nie wiem czy to ma wpływ, ale chyba potrwa to dłużej, bo IUI miałam 23h po zastrzyku i nadal pęcherzyki były niepęknięte :)

kis, listek, AmVormittag - trzymam mocno kciuki :)

kis lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• listek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nas się zebrało :) Pewnie w podobnym czasie będziemy testowały. Oby było ciążowo :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuje się wielkie testowanie ;)

d76e967a38.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, na poczatku trzymam za Was kciuki:) ja mam HSG za 4 dni w Invimed wrocław i strzasznie sie stresuje.Napiszcie prosze czy jest tak sttrasznie jak wszedzie czytam:) myslicie czy w tym samym cyklu co HSG mozna miec inseminacje?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Agnestia ja miałam HSG wczoraj i też stresowałam się bo wszędzie gdzie nie czytałam to pisały dziewczyny że jest to straszny ból ale z własnego doświadczenia Ci powiem że troche boli ale są to tylko 2 momenty gdzie pojawia się ból ale nie jest on nie do wytrzymania a trwają dosłownie chwile. a co do inseminacji w tym samym cyklu to mój lekarz twierdzi że lepiej poczekać do następnego cyklu :)

agnesita85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam dodać że również trzymam kciuki za Was :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga90:) mi tez lekarka mowila ze lepiej poczekac do nastepnego:) zobaczymy jak Hsg wyjdzie,
    ale straznie sie boje:)ale kobiety wiadomo wszystko sa w stanie wytrzymac:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie wszystko wytrzymamy zeby tylko miec upragnione dzieciatko:) u mnie wyszlo ze oba jajowody drozne wiec mam nadzieje ze w nastepnym cyklu uda nam sie podejsc do inseminacji :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stwierdzona endometrioze i troche sie boje jak wyjdzie.. ciesze sie ze u Ciebie wszytsko dobrze wyszlo:) i trzymam kciuki zeby inseminacja sie udala:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG nie należy do badań przyjemnych ale da się wytrzymać. Nie ma się co stresować ;) A z inseminacją lepiej poczekać do następnego cyklu

kis lubi tę wiadomość

d76e967a38.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was. Ja w środę o 23 zastrzyk ovitrelle a inseminacja w piątek o 11 (niepęknięte pęcherzyki 22mm prawy i 18mm lewy) :) Jedynie zostaje czekanie :) Trzymam za Nas wszystkie kciuki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja, również "po". 2 pęcherzyki po 22 mm niepęknięte. Zobaczymy co z tego wyjdzie. po powrocie do domu jakieś 2 h po zabiegu pojawiła się kropelka krwi, a nuż to właśnie pęcherzyki wystrzeliły? ;-)

Agnesita, hsg da się wytrzymać, naprawdę. bolało mniej, niż myślałam i ból był ku mojemu zaskoczeniu "wyżej" niż myślałam, i odczuwalny gdzieś głęboko w ciele, prawie że pod żebrami (moje subiektywne odczucia)- z tym, że miałam sono-hsg, podobno mniej boli niż zwykłe.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ovitrelle, tylko nie wiem o której godz zrobić czy o 23 bo IUI mam w poniedziałek około 13.

a co HSG, - nie wspominam tego dosyć dobrze, mnie bolało jak cholera a to pewnie dlatego, że albo było zapchane coś albo po prostu byłam w kiepskim szpitalu gdzie sprzęt też był b kiepski ..

kciukam za Nas <3

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po negatywnym teście wczoraj rano jeszcze miałam cień nadziei, dziś rano, kiedy pojawiło się brunatne plamienie też myślałam, że jeszcze nie wszystko stracone... Właśnie przyszła @, no i dupa blada :( Sama w domu jestem i doła mam totalnego. Wciągnęłam pizzę i piję 3 piwo. Tyle kasy poszło w błoto... Cała nadzieja, baaaa - motywacja do życia, się ulotniła. Pół roku temu umarła moja córeczka. Przez chwilę wierzyłam, że może jeszcze mamy jakąś szansę na drugie dziecko... Los jednak chciał inaczej :( Nie wiem co teraz. Na razie spłukani jesteśmy i nie mamy kasy na kolejne starania. Szczerze mówiąc, to na dzień dzisiejszy mam ochotę spakować się, zostawić męża, wyjechać gdzieś daleko i zacząć wszystko od nowa. W życiu mi bowiem nic nie wychodzi, ciągłe tragedie i niepowodzenia. Nie mam już siły i chcę uciec :( Jeśli zmienię zdanie i postanowię znowu podejść do inseminacji, to może na wiosnę ponownie zawitam na to forum. Teraz się żegnam. Dziękuję za wszystkie rady. Przepraszam za taki dołujący wpis wszystkie czekające i pełne nadziei dziewczyny. Paaaaaaaaa

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • kis Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta, kochana porażkę inseminacji przechodziłam jeszcze niedawno i miałam takiego doła, że miałam podobne myśli żeby uciec, gdzieś się wynieść.. miałam serdecznie dość . Która to była Twoja IUI ??
    Najgorsze te nadzieje, tak czekałam na tą pozytywną betę ! Ba byłam pewna, że wynik będzie piękny! jak się zawiodłam , zabrakło mi słów :(
    później z dnia na dzień było już lepiej, mam nadzieję, że u Ciebie również się rozjaśni! Ściskam i głowa do góry, trzeba się podnieść i walczyć!! :*
    <3

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

jestem po 1 IUI jakie sa szanse ze sie udalo

IUI mialam w sobote okolo 19 do dzisiaj nic nie czuje -
    czy wszytsko jest ok czy moge zapomniec ze sie udalo

poradzcie

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ