X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff też mi się jakoś tak wydawało dzięki Shabeel i kurde gratulacje!!!!

Shabeel lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecał między 2-3 dniem.
    Józefka super poprawa!

józefka lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje w imieniu pana dumnego pawia :) najpierw nie cieszył się zbytnio bo takto problemy były po obu stronach a teraz jak m wytłumaczyłam że jego poprawa to tak naprawdę nasza poprawa to chodzi i mówi ja i moja armia 59 mln gotowi do walki:) mega się ciesze. i on nabrał wiatru w żagle, byle do przodu!!!!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    dziewczyny przyszła @ po raz chyba pierwszy ciesze się (ostatnie badanie przed kwalifikacja do IVF), cykl naturalny u Nas zakończony niepowodzeniem. W który dzień cyklu powinno się zrobić badania FSH między 2 a 4 czy dobrze kojarzę?
    Dokladnie tak ;). Chociaż mi zawsze gin mówił że najlepiej 3 dc :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wiecznie za odpowiedź :)

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel - GRATULACJE!!!! :))))))))))

• FOXY Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jestem tutaj nowa proszę może któraś mi napisać jak to wyglada jesli chodzi o przyjmowanie leku Clostybegyt oraz o inseminacje , od czwartku mam przyjac pierwsza tabletke a w pon. czyli 9 dnia cyklu mam miec monitoring a 10, d.c. inseminacje . Czy którejś się udalo za pierwszym razem inseminacja po tych lekach dziekuje z gory za odpowiedz :)

FOXY
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no komuś się udało, choć statystyki są raczej smutne FOXY. Ja pierwszy miesiąc stymulacji clo przeszłam spokojnie, gorzej drugi cykl. Ale ten drugi cykl to wogule było u mnie jakoś nie fajnie.

FOXY powodzenia

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Witajcie. :)
    Pocieszę Was moje drogie... ja po dwóch nieudanych iui, czekałam na okres w styczniu żeby zrobić badania do ivf, a tu niespodzianka - dwie piękne kreseczki na teście :))). W grudniu cykl był bez żadnej stymulacji, bez monitoringu i się udało naturalnie :).
    Więc nigdy nie wiadomo kiedy się uda. Powodzenia kochane :).
    Moja lekarka się śmieje, że czas przed ivf to najlepszy motywator, bo w ostatnim okresie byliśmy 3 czy 4 parą, której się udało przed ivf.
    Trzymam mocno kciuki za Was :)

Shabeel gratulacje:):):)
    Dajesz nadzieje. Ja przygotowując się do kwalifikacji odpuściłam to może i mnie się uda naturalnie.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie do osób, które miały styczność z pewną sprawą... Otóż w przyszłym miesiącu przygotowuję się do pierwszej IUI, która będzie wykonywana w prywatnym gabinecie. Problem w tym, że mam mieszane uczucia co do miejsca wykonania. Wydawało mi się, że IUI przeprowadza się tylko w klinice... Boję się, że IUI wykonana w prywatnym gabinecie mija się z celem. Chyba, że niepotrzebnie się martwię? Ginekolog-endokrynolog wytłumaczył mi, że nasienie męża będzie odpowiednio spreparowane, itp.
    Czy któraś z Was ma doświadczenie w tej sprawie?
    Dzięki za odp :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnanna wrote:
    Mam pytanie do osób, które miały styczność z pewną sprawą... Otóż w przyszłym miesiącu przygotowuję się do pierwszej IUI, która będzie wykonywana w prywatnym gabinecie. Problem w tym, że mam mieszane uczucia co do miejsca wykonania. Wydawało mi się, że IUI przeprowadza się tylko w klinice... Boję się, że IUI wykonana w prywatnym gabinecie mija się z celem. Chyba, że niepotrzebnie się martwię? Ginekolog-endokrynolog wytłumaczył mi, że nasienie męża będzie odpowiednio spreparowane, itp.

moj gin tez przeprowadza iui w prywatnym gabinecie,ja jeszcze nie przystepowałam, ale zamierzam niebawem i włąsnie u niego bo bardzo mu ufam. Podczas całej procedury jest tam wtedy tez inna lekarka która bada nasienie i zajmuje sie tym od tej strony, nie wiem gdzie i u kogo bedziesz robiła, ale jesli masz watpliwosci zrezygnuj albo dopytaj lekarza o szczegóły

iv094x39ir3hgbzx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnanna wrote:

ja właśnie poddawałam się w prywatnej przychodni mojego gina. Niestety próby u nas były nie udane, ale wiem ze ma całkiem niezłą skuteczność.

• asiamar Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey u mnie bez zmian jak @ nie było tak nie ma na bete najszybciej wyrwę się w czwartek. Dziś zebrałam dokumenty do IVF :P Jak tam reszta testujących ??

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a ile czasu trwało zanim tam podeszłas do inseminacji tzn chodzi mi o to ze pierwsza wizyta u lekarza az do tej decydujacej o inseminacji. Moja kolezanka tam chodziłą i mowiła, ze czekała ponad rok na diagnoze bo takie były terminy długie i zrezygnowała. Z tego co przejrzałam Twoje posty to jedna inseminacje mialas w kweitniu 2014 druga w pazdzierniku dla mnie to odpada, bo na cyklu stymulowanym jak ja moge byc co m-c przez 5 miesiecy -i dlatego wlasnie na NFZ dla mnie inseminacja odpada.

Pierwszą wizytę miałam w marcu, a już w kwietniu była pierwsza inseminacja. Drugą mogłabym mieć nawet w maju, ale przeciągnęło się to tylko dlatego, że od kwietnia cały czas było coś nie tak: słabe endo po Clo, później torbiej po CLo, później cykl bezowulacyjny, potem urlop, drugi urlop ... i tak przeciągnęło się do października. Jeśli nie ma problemów, można mieć zabieg nawet w kilku cyklach, pod rząd.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    nie wiesz czy to faktycznie jedyne miejsce w wa-wie?

twoj gin. tam pracuje czy jakos inaczej staralas sie?

Z tego co wiem, to jedyne miejsce, gdzie można zrobić IUI na NFZ.
    Mój gin tam nie pracuje, tylko sam mi podpowiedział, że to dobra placówka specjalizująca się w problemach z niepłodnością.

W poradni leczenia niepłodności chodziłam do dr Grzechocińskiej. Bardzo dobra jest doktor Szymusik, później żałowałam, że to nie ona prowadziła mnie od początku. To właśnie dr Szymusik tak pokierowała leczeniem, że zakończyło się sukcesem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:35

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabell gratulacje :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Witajcie. :)
    Pocieszę Was moje drogie... ja po dwóch nieudanych iui, czekałam na okres w styczniu żeby zrobić badania do ivf, a tu niespodzianka - dwie piękne kreseczki na teście :))). W grudniu cykl był bez żadnej stymulacji, bez monitoringu i się udało naturalnie :).
    Więc nigdy nie wiadomo kiedy się uda. Powodzenia kochane :).
    Moja lekarka się śmieje, że czas przed ivf to najlepszy motywator, bo w ostatnim okresie byliśmy 3 czy 4 parą, której się udało przed ivf.
    Trzymam mocno kciuki za Was :)
    serdeczne gratulacje:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    hey u mnie bez zmian jak @ nie było tak nie ma na bete najszybciej wyrwę się w czwartek. Dziś zebrałam dokumenty do IVF :P Jak tam reszta testujących ??
    to tzrymam kciukasy zeby @ nie dotarla do Ciebie:) ja testuje za 7 dni:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FOXY wrote:
    Cześć Dziewczyny jestem tutaj nowa proszę może któraś mi napisać jak to wyglada jesli chodzi o przyjmowanie leku Clostybegyt oraz o inseminacje , od czwartku mam przyjac pierwsza tabletke a w pon. czyli 9 dnia cyklu mam miec monitoring a 10, d.c. inseminacje . Czy którejś się udalo za pierwszym razem inseminacja po tych lekach dziekuje z gory za odpowiedz :)
    mysle ze u kazdej z nas przyjmowanie leku zalezy od tego jak organizm reaguje.Ja stosowalam przez dwa cykle od 3 do 7ego d.c.po jeden tabletce dziennie:)w 8mym dniu cyklu mialam usg + recepte na zastrzyki na wzrost przed trzy dni .11 d.c usg + ovitrelle na pekncie i 13 d.c inseminacja:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FOXY wrote:
    a jesli chozi o slutecznosc pierwszej IUI to tak jak napisala Jozefka statystyki sa raczej slabe..niestety:( ale mamy nadzieje ze Ty te statystyki poprawisz:)

józefka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ