X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Hej Ewa13, ja też 3 podejście i też w sobotę. co prawda słabo to widzę, jak robię sobie jutro sama zastrzyk w pracy.... ale jak trzeba to trzeba...
    Trzeba byc dobrej myśli i nie mozna się podawac a w jakiej klinice bedziesz miała ja w Gamecie Gdynia trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyne które podchodza w najbliższym czasie :-)

józefka lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 czyli podejścia wychodzą Ci co drugi miesiąc? Jajeczkowanie jest na zmiane raz z jednej raz z drugiej strony? Ja juz sama nie wiem, 17 lutego jedziemy do novum skonsultowac nasze wszystkie badania i zobaczymy co dalej. Jakby wszystko było drozne to juz w lutym bysmy przystapili do pierwszej IUI-no chyba ze bedziemy miec szczescie i akurat jajeczkowanie w lutowym cyklu bedzie po wlasciwej stronie ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    w sumie nad tym sie nie zastanawialam (głupia) bo ta kobitka badała też nasienie wiec uznalam za logiczne ze je przygotowuje do iui :P
    tak też zrozumialam bynajmniej z wypowiedzi mojego gin wiec moze u nas jest ten sprzet :)
    ale teraz z pewnoscia dopytam co i jak dokładnie :)
    ale tak jak dziewczyny pisza z pewnoscia jest to kwestia dobrze przeprowadzonego zabiegu, warunkow jak i "szczescia"
    z jakiego powodu podchodzicie do iui?
    u mnie gł. problemem jest problem z uplynnieniem dlatego pokladam duze nadzieje w iui

Ewuś... z tego co mój gin mówił to jesteśmy z mężem zdrowi... tzn na samym początku parametry nasienia męża były lekko poniżej normy. Po 6 miesiącach zrobił ponownie badanie nasienia i wyniki poprawiły się. Przez ten czas zażywał Axaren, ograniczył palenie.
    Gin jedynie skierował mnie na badanie krwi (ATPO, FT3, FT4 i TSH)- wszystkie parametry w normie. Jeszcze miałam robiony posiew przed HSG.
    Dziwię się, że nie kazał mi zrobić badan hormonalnych takich jak progesteron, prolaktyna, estrogen itp.
    W końcu jest endokrynologiem, więc chyba wie co robi.
    Mam nadzieję, że IUI powiedzie się, bo tak bardzo boję się myśleć co będzie jeśli to nie wyjdzie. Nie chcę nawet o tym myśleć, bo po tym to zapewne in vitro zostanie :((

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    ewa13 czyli podejścia wychodzą Ci co drugi miesiąc? Jajeczkowanie jest na zmiane raz z jednej raz z drugiej strony? Ja juz sama nie wiem, 17 lutego jedziemy do novum skonsultowac nasze wszystkie badania i zobaczymy co dalej. Jakby wszystko było drozne to juz w lutym bysmy przystapili do pierwszej IUI-no chyba ze bedziemy miec szczescie i akurat jajeczkowanie w lutowym cyklu bedzie po wlasciwej stronie ;)
    Ja poroniłam wy czerwcu i doczekaliśmy tylko 3 miesiące we wrzesniu miałam 2 podejscie nie udane i od wrzesnia mam pechpęcherz ciagle na niedrożnej stronie nie wiem czy dojdzie do trzeciej Iui zależy po ktorej stronie będę pecherze

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga IUI nieudana :-( zaczynamy podejście do trzeciej. Tym razem na mniejszych pęcherzykach :-D

• bąbel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb przykro mi :(.. My również będziemy podchodzić do trzeciej IUI ... teraz czekam na @.

20101016580117.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na @ i podchodzę do 3iui. Oby w naszych przypadkach było do trzech razy sztuka :)
    Jak sie nie udadzą następne bedzie trzeba przejść o krok dalej. Aż boje sie myślec. Kiedyś jak ktos wspomniał o ivf to była czarna magia, a teraz sama jestem coraz bliżej tego.

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzeci to nasz ostatni cykl. Chociaż na wizycie powiem, że chce IVF jak by coś. Ale wierzę, że ten będzie ostatni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:27

józefka lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, pierwszy raz tu piszę bo ciagle glupio wwierzylam że sie uda :( ale do ostatniej wiyty u lekarza okazuje sie ze parametry nasienia po 3 miesiacach brania salfazinu i l- karnityny poprawily sie, tzn jest ich wiecej, ale nie ma ruchu:( ten ruch A czyli najwazniejszy u nas rowna sie 0 :( ruch B tylko 30. reszta jest bez ruchu. to kwalfikuje nas do inseminacji i in vitro ponoc, (nnie zna sie na tym jeszcze) ale lekarz wiedzac ze raz juz bylam w ciazy (poronilam)daje nam jeszcze jedna szanse, mąż ma przejsc kuracje profertilem i jak to nie pomoze to inseminacja. jak sie nie uda po 3 inseminacjach to in vitro.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    witam, pierwszy raz tu piszę bo ciagle glupio wwierzylam że sie uda :( ale do ostatniej wiyty u lekarza okazuje sie ze parametry nasienia po 3 miesiacach brania salfazinu i l- karnityny poprawily sie, tzn jest ich wiecej, ale nie ma ruchu:( ten ruch A czyli najwazniejszy u nas rowna sie 0 :( ruch B tylko 30. reszta jest bez ruchu. to kwalfikuje nas do inseminacji i in vitro ponoc, (nnie zna sie na tym jeszcze) ale lekarz wiedzac ze raz juz bylam w ciazy (poronilam)daje nam jeszcze jedna szanse, mąż ma przejsc kuracje profertilem i jak to nie pomoze to inseminacja. jak sie nie uda po 3 inseminacjach to in vitro.
    Mimi nie jestes sama . U mojego M identycznie jak u Twojego . 0% ruchu A .Mamy juz jedna osmiolatke ,tylko nie wiem czy wtedy juz M mial problemy z nasieniem. W grudniu po 40 cyklach udalo sie i bylam w ciazy , ale niestety na krotko:(
    We wtorek mam wizyte u gina i od przyszlego cyklu IUI.
    Glowa do gory cuda sie zdazaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:18

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Chcialam podpytac czy ktoras z was korzysta lub korzystala z uslug Kliniki Artemida w Bialymstoku? Wybralam wlasnie tą placowke i chcialabym uslyszec opinie :) Będę wdzięczna za informacje.
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluje, a za resztę mocno ściskam kciuki :)

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u wszystkich ostatnie IUI nieudane...u mnie niby było dopiero pierwsze podejście ale podcięło mi skrzydła strasznie :-(

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey ja pierwszą nieudaną IUI bardzo przeżyłam, drugą też przeżywam, ale inaczej ... chyba jeszcze do mnie nie dotarło co się stało. Przed nami jeszcze dwa podejścia, a potem już tylko in vitro.

Adrenalina ja nigdy w życiu nie pomyślałam, że będę tak blisko in vitro.

Ale Kochane :). Za trzecim razem się uda ... nie ma innej opcji :).

20101016580117.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka ja leczę się w Olsztynie, a IUI miałam w INVICTA w Gdańsku

20101016580117.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć renieczka je byłam pacjentą Artemidy ale nie zbyt długo. Podjeście lekarza pozostawiało wiele do życzenia raczej nie kwapił się do leczenia nas od razu chciał żebyśmy robili in vitro. Jak dla mnie wiedza lekarza pozostawiała wiele do życzenia. Pod czas jednej z wizyt oglądał wyniki męża związane z tarczycą coś tam pogadał nawet stwierził, że wyniki super (mimo,że były złe) po czym stwierdził, że właściwie to on się na tym za bardzo nie zna (mimo , że na drziwch jest napisane że jest roównież specjalistą z zakresu endokrynologii) i żeby iść do innego lekarza ale wizyta kosztowała mimo wszystko 120 zł:/
    Mam jednak nadzieję, że będziesz miała inne zdanie o tym miejscu bo ja niestety nie mogę pwoiedzieć o nich żadnego dobrego słowa.

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Sonia2 Nowa

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jak szybko zaczęłyście się diagnozować z mężami/partnerami? Ile czasu Wam zajęło od pierwszego kontaktu z lekarzem do I IUI?

KWIECIEŃ 2015 Hsg- jajowody drożne, macica skręcona na prawo.
    MAJ 2015: Pierwsza IUI
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny
    Chcialam podpytac czy ktoras z was korzysta lub korzystala z uslug Kliniki Artemida w Bialymstoku? Wybralam wlasnie tą placowke i chcialabym uslyszec opinie :) Będę wdzięczna za informacje.

hej obilo mi sie o uszy ze jest ok, ale bardzo kolezanka polecala mi KRIOBANK, podobno mala klinika ale super opieka itp

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bardzo. Zawsze to lepiej wiedzieć co w trawie piszczy.

Sonia ja się staram o dziecko już 4i pół roku. Przez pierwsze 2 lata naturalnie,później zioła, suplementy. Jak minął 3 rok starań to postanowiliśmy zabrać się za to na poważnie. Zaczęliśmy badania ( hormony, nasienie,HSG ) później 6 cykli stumulacji i ciąży wciąż brak. Kolejny krok to właśnie iui. A jak nie pomoże to od razu IVF. Jestem juz 30+ wiec pięścić się już nie mam czasu.
    pozdrawiam was wszystkie. Miłego weekendu.

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia2 wrote:
    Hej,

Jak szybko zaczęłyście się diagnozować z mężami/partnerami? Ile czasu Wam zajęło od pierwszego kontaktu z lekarzem do I IUI?
    U mnie od pierwszego kontaktu z lekarzem w sprawie braku ciąży do IUI minęło 7 m-cy

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny
    Ja korzystam z uslug Artemidy. Jak na razie nie mam im nic do zrzucenia. Chociaż czasem są opóźnienia lekkie i jak na razie to tyle.
    Początkowo z Białegostoku bralam pod uwagę jeszcze Kriobank, ale za dużo naczytalam się złych opinii. Ale z tymi klinikami juz tak jest, ile osób tyle opinii i kazdy bedzie miał ulubioną klinikę i ulubionego lekarza. W sumie do Artemidy przekonała mnie pośrednio tez znajoma, która tez sie tam leczy. A co ważne to np niektóre zabiegi (np. Laparoskopię) robia na NFZ i nie każą ci płacić w klinice chociaz by mogli, wiec to tez zawsze jakas oszczędnośc

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ