X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem po 3 iui na trzech niepękniętych pęcherzykach. mam nadzieję, ze chociaż jeden będzie tym szczęśliwym ;-P generalnie nie nastawiam się, żeby się za bardzo nie nakręcać. jednocześnie zarejestrowaliśmy się do programu i zobaczymy, co będzie dalej. niestety w klinice, gdzie się leczę, są długie kolejki, więc nie wykluczam w międzyczasie dalszych działań typu stymulacja, albo nawet kolejne iui. zobaczymy - niewykluczone też, że jeśli 3 podejście się nie uda, walnę tym wszystkim w cholerę i będę odpoczywać prze IVF

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety też rozpoczęłam przygodę z IUI, dziś miałam pierwszą właśnie i mam nadz,że udaną :) nasienie jest bardzo ok, ja mam PCO i kompletny brak śluzu płodnego, ale mam już jednego synka poczętego naturalnie. Jedyne co mnie martwi to czas IUI od podania zastrzyku. Zastrzyk miałam na 14h przed IUI, pęcherzyk miał 23mm i wydaję mi się,że owu będzie dopiero 36h po zastrzyku... czy te plemniory przetrwają do tego czasu?? masakryczne 14 dni przede mną :) trzymajcie kciuki :) powodzenia dla wszystkich staraczek :)

józefka, Sonia2, malgos741 lubią tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj miałam trzecie IUI po jednym pecherze po obu stronach 22mm i 23 mm wyniki świetne Teraz tylko czekać długie dwa tygodnie

józefka, Idgie lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ! Oby wam się udało i ta pierwsza była ostatnią...
    Polifoniczna pęcherzyk może pęknąć wcześniej więc bądź dobrej myśli ;-)

ewa13 lubi tę wiadomość

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polifoniczna, Ewa13, to jedziemy na jednym wózku ;-) może akurat na którąś z nas (a może na nas trzy???) wypadnie ta statystyczne szczęśliwa IUI :-D

Btw. szkoda, że te statystyki są tak kiepskie.... wniosek - musimy je poprawić!

józefka, ewa13 lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję,że nam się uda:) ja dziś miałam mega ból jajników więc dziś pewnie owu tak jak myślałam 36h po zastrzyku, 24h po IUI... byle bez stresu :)

ewa13 lubi tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    mam nadzieję,że nam się uda:) ja dziś miałam mega ból jajników więc dziś pewnie owu tak jak myślałam 36h po zastrzyku, 24h po IUI... byle bez stresu :)
    U mnie też ból jajników fajnie ze ktoś będzie ze mną testował

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Polifoniczna, Ewa13, to jedziemy na jednym wózku ;-) może akurat na którąś z nas (a może na nas trzy???) wypadnie ta statystyczne szczęśliwa IUI :-D

Btw. szkoda, że te statystyki są tak kiepskie.... wniosek - musimy je poprawić!
    To super tylko żeby nam się udało i były te dwie kreski na teście

• Sonia2 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem po 7 miesiącach starań poszliśmy do lekarzy- ja do ginekologa, mąż do urologa. I suma sumarum u mnie puki co wszystko ok, u męża żylak powrózka nasiennego+ osłabiona żywotność plemników. Propozycja ginekologa profertil + stymulacja+ IUI na marzec. Propozycja urologa- zabieg laparoskopowy na żylak.
    Sami nie wiemy co robić. Czy zdecydować się na zabieg, czekać aż nasienie się poprawi, próbować. Może nie ma na co czekać i startować z IUI, jak nasienie się poprawi to będzie większa szansa na to ze IUI się uda?
    Czy ktoś miał taki dylemat?

KWIECIEŃ 2015 Hsg- jajowody drożne, macica skręcona na prawo.
    MAJ 2015: Pierwsza IUI
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sonia2, chyba wszystko zależy od tego, jakie mąż ma wyniki (tzn jak bardzo osłabiona jest ta żywotność, co z pozostałymi parametrami?). może skonsultuj się jeszcze ze specjalistą na bocianie? dość szybko odpisuje.

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia2 wrote:
    My z mężem po 7 miesiącach starań poszliśmy do lekarzy- ja do ginekologa, mąż do urologa. I suma sumarum u mnie puki co wszystko ok, u męża żylak powrózka nasiennego+ osłabiona żywotność plemników. Propozycja ginekologa profertil + stymulacja+ IUI na marzec. Propozycja urologa- zabieg laparoskopowy na żylak.
    Sami nie wiemy co robić. Czy zdecydować się na zabieg, czekać aż nasienie się poprawi, próbować. Może nie ma na co czekać i startować z IUI, jak nasienie się poprawi to będzie większa szansa na to ze IUI się uda?
    Czy ktoś miał taki dylemat?

mojemu mężowi rok temu nie mogli wogóle żywotności zrobić tak słaba morfologia była, zresztą też słabe miał inne wyniki. U nas pomogła kuracja cynkiem polecam serdecznie nie drogie a napewno nie zaszkodzi. Dziś ma żywotność na poziomie 65% i 59 mln żołnierzy a wsześniej ledwo 1,5 mln więc kurcze może warto spróbować

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Józefka, wiesz już jak długo będziesz czekać na kwalifikację? ja jestem trochę w lesie, bo u mnie chwilowy zastój i pewnie klika miesięcy zejdzie. masz plan na tzw. "w międzyczasie"?

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Hej Józefka, wiesz już jak długo będziesz czekać na kwalifikację? ja jestem trochę w lesie, bo u mnie chwilowy zastój i pewnie klika miesięcy zejdzie. masz plan na tzw. "w międzyczasie"?

własnymi siłami komplet papierów poszedł oczekujemy telefonu z kliniki że spotkanie kwalifikacyjne ma odbyć się dnia tego a tego, a przy okazji jutro jadę do mojego pierwszego gina niech wystawi mi zaświadczenie że u niego też zgłaszałam że nie mogę zajść w ciąże.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, zatem trzymam kciuki, żeby szybko zadzwonili i zakwalifikowali Was bez problemu :*

józefka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie po IUI bo od soboty czuje jajniki pobolewaja mnie u was jak

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Hej dziewczyny jak się czujecie po IUI bo od soboty czuje jajniki pobolewaja mnie u was jak

Mnie jajniki dziś przestały boleć za to macice czuję cały dzień, takie kłucia niefajne... Pewnie pregnyl dalej coś świruje. Planuję za 3 dni zrobić test żeby zobaczyć czy zastrzyk jeszcze podwyższa mi HCG i czy te "objawy" to przez niego :)

Józefka trzymam kciuki! Szkoda,że IUI nie wyszło,ale teraz już będzie tylko lepiej :)

józefka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny staram się śledzić Was i podczytuje. Czasami kłucie jajników może oznaczać implatacje zarodka myśleć pozytywnie!!! Kochane trzymam za Was kciuki :)

ewa13 lubi tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, tzn coś tam pobolewało w pn / wt, ale możliwe, ze to ten niepęknięty pęcherzyk rósł (wcześniej pękły 2 z 3). poza tym mam teraz taki sajgon w pracy, że już zapomniałam o iui ;-) może i dobrze, nie będę się nakręcać.

józefka, józefka lubią tę wiadomość

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie niestety dzis beta ujemna:( druga IUI nieudana.Teraz kolejny krok - In vitro. Trzymam kciuki za was:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 przykro mi :(

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ