X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    moj gin tez przeprowadza iui w prywatnym gabinecie,ja jeszcze nie przystepowałam, ale zamierzam niebawem i włąsnie u niego bo bardzo mu ufam. Podczas całej procedury jest tam wtedy tez inna lekarka która bada nasienie i zajmuje sie tym od tej strony, nie wiem gdzie i u kogo bedziesz robiła, ale jesli masz watpliwosci zrezygnuj albo dopytaj lekarza o szczegóły

Tzn ja ufam mojemu ginekologowi i tak jak wyczytałam jak przebiega proces inseminacji tak właśnie opisał... ale myślałam, że nasienie powinien spreparować jakiś laborant... nie wiem.
    Przez to chciałam się dowiedzieć czy któraś ze staraczek miała IUI w prywatnym gabinecie i czy zakończyło się to sukcesem...?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 razy w prywatnym teraz czekam na 3 iui. Nie słyszałam zeby zajmował sie spreparowaniem nasienia lekarz ginekolog, tak jak napisałaś zajmują sie nasionkami w labolatorium.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prywatnych gabinetach oni te nasienie oddaja do laboratorium bo w gwbinecie nie maja specjalnych urzadzen do tego -sa to bardzo drogie urzadzenia, ale pozniej to wraca spreparowane tyle, ze to nie kwestia lekarza tylko czy sa warunki do inseminacji itp. czy sie uda czy nie.

• scrap-girl Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również 3-krotnie miałam IUI w prywatnym gabinecie gdzie Pani laborantka preparowała nasienie. Zajmowało to od 40 do 60 min. a później zabieg. Niestety nie udało się. W naszym przypadku mamy zalecane 6 prób, więc zostały jeszcze 3 podejścia.

• annnanna Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze moje drogie jaki był koszt przeprowadzenia iui?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnanna wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze moje drogie jaki był koszt przeprowadzenia iui?
    my płaciliśmy 650 zł, ale do tego trzeba było u nas doliczyć lek do stymulacji i Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje dwie inseminacje miałam w gabinecie prywatnym gdzie nasienie przygotowywał sam gin. Odwirowywał je przez ok 50 w specjalnym urządzeniu które ponoć jest właśnie bardzo drogie. Tak samo jak drogie są te "podkłady" w których się umieszcza nasienie. Jeden "podkład" jest do selekcji najlepszych plemników, potem te wyselekcjonowane umieszcza na drugim "podkładzie" który ma na celu odżywienie i wzmocnienie plemników.
    Obok swojego gabinetu ma drugie pomieszczenie z tego typu sprzętami.
    Dla mnie ważne było że inseminację mogę wykonać w swoim mieście, a jestem z małego miasteczka. Dojazd do pierwszej lepszej kliniki to wycieczka ok.120 km w jedną stronę.
    Z tym że też nie jestem pewna w 100 % czy ten mój gin odpowiednio dobrze cały ten proces przeprowadza.
    Dwie inseminacje bynajmniej miałam nieudane. W marcu będę miała 3 i ostatnia. Po nieudanych trzech iui będe się kierować już do specjalistycznej kliniki.

• asiamar Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mega się wkurzyłam w pracy i chyba @ się rozkręca bynajmniej plamie. Krew w razie czego oddałam ale pewnie proforma :/ dokumenty już uzbierałam do IVF , więc tylko odświeżę badania w 2d cyklu i zaczynamy starania do programu :/

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie druga IUI nieudana ... jeszcze 2 próby i IVF. Mega dół............................................

20101016580117.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja dzis mialam badanie Hsg. Szykujemy sie do inseminacji. Wynik badania-jeden jajowód niedrożny. I tu moje pytanie, czy wykonuje sie IUI przy jednym droznym jajowodzie czy to jeszcze bardziej niweczy szanse na udany zabieg? Przy obu niedroznych od razu kierowalibysmy sie do IVF a przy jednym?
    Z góry dziekuje za odpowiedz bo jakos nie moge znaleźć w temacie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty jak masz jeden niedrożny to trochę komplikuje bo IUI będziesz miała jeśli jajeczkowanie będzie na drożnym jajowodzie , taka mała ruletka Cię czeka. Będziesz miała obserwowaną owulacje i jeśli będzie na niedrożnym to kolejny miesiąc czekania.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to troche komplikuje. Chyba nie wytrzymam tyle czasu i od razu zaczniemy przygotowania do IVF. Dziekuje za odpowiedz.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Dziś mega się wkurzyłam w pracy i chyba @ się rozkręca bynajmniej plamie. Krew w razie czego oddałam ale pewnie proforma :/ dokumenty już uzbierałam do IVF , więc tylko odświeżę badania w 2d cyklu i zaczynamy starania do programu :/

kurcze oby Ci nie było potrzebne. Ja dziś odebrałam w końcu swoje AMH i FSH. Mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu koordynatorka znajdzie dla mnie czas abym złożyła komplet.

malgos741 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Witajcie :) ja dzis mialam badanie Hsg. Szykujemy sie do inseminacji. Wynik badania-jeden jajowód niedrożny. I tu moje pytanie, czy wykonuje sie IUI przy jednym droznym jajowodzie czy to jeszcze bardziej niweczy szanse na udany zabieg? Przy obu niedroznych od razu kierowalibysmy sie do IVF a przy jednym?
    Z góry dziekuje za odpowiedz bo jakos nie moge znaleźć w temacie.
    Hej przykro Mi ja też mam jeden jajowód niedrożny i podchodziłam do IUI ale musisz mieć pęcherze po drożnej stronie Ja zaszłam za pierwszym podejściem ale ciąża obumarła w 8 tygodniu .Miałam drugie podejscie ale nie udało się .W sobote mam trzecie podejscie wiec powiem ze udaje się ja wszystkie cykle biore CLO 2tabletki przez 5 dni żebym miała wiecej pęcherz .

malgos741, Betty Boop lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ewa13, ja też 3 podejście i też w sobotę. co prawda słabo to widzę, jak robię sobie jutro sama zastrzyk w pracy.... ale jak trzeba to trzeba...

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam za Was kciuki te przed i te juz po co oczekują !!!

• józefka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam za Was kciuki te przed i te juz po co oczekują !!!

ewa13 lubi tę wiadomość

• Sonia2 Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Od wielu tygodni byłam obserwatorem Waszych wypowiedzi, wreszcie postanowiłam się udzielić... Wszystkim, które się doczekały - Gratuluję;) Tak miło było czytać Wasze stare wpisy, kiedy czekałyście, a niżej że aktualnie to 23, 37, 33 tydzień:)Serdecznie gratuluje:)
    Z mężem po miesiącach starań zaczęliśmy diagnostykę: mąż badanie nasienia (osłabiona żywotność plemników)+ USG jąder (żylak powrózka nasiennego), ja puki co ok. W lutym HSG,a prawdopodobnie w marcu I inseminacja.
    Nie wiem czy macie czas lub ochotę, ale będę wdzięczna za wszystkie porady (jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy). Jak to przetrwać?Jak przetrwać te miesiące starań? Czy po czasie emocje i nadzieje opadają? U nas ciężko...

KWIECIEŃ 2015 Hsg- jajowody drożne, macica skręcona na prawo.
    MAJ 2015: Pierwsza IUI
  • józefka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sonia2 w naszych skromnych progach :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annnanna wrote:
    Tzn ja ufam mojemu ginekologowi i tak jak wyczytałam jak przebiega proces inseminacji tak właśnie opisał... ale myślałam, że nasienie powinien spreparować jakiś laborant... nie wiem.
    Przez to chciałam się dowiedzieć czy któraś ze staraczek miała IUI w prywatnym gabinecie i czy zakończyło się to sukcesem...?

w sumie nad tym sie nie zastanawialam (głupia) bo ta kobitka badała też nasienie wiec uznalam za logiczne ze je przygotowuje do iui :P
    tak też zrozumialam bynajmniej z wypowiedzi mojego gin wiec moze u nas jest ten sprzet :)
    ale teraz z pewnoscia dopytam co i jak dokładnie :)
    ale tak jak dziewczyny pisza z pewnoscia jest to kwestia dobrze przeprowadzonego zabiegu, warunkow jak i "szczescia"
    z jakiego powodu podchodzicie do iui?
    u mnie gł. problemem jest problem z uplynnieniem dlatego pokladam duze nadzieje w iui

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ