X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • gagat Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Pytałam lekarza czy to nie za późno, ale stwierdził, ze nawet jeśli pęcherzyk pęknie w niedzielę wieczorem, to będzie akurat... pytanie tylko co jeśli pękł przed zastrzykiem?
    wkurzę się nieziemsko, jeśli znowu będzie za późno - w grudniu tak było
    Powodzenia życzę :)

dc0565c3dde4ab4d94a770cbe4b54573.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki, i za siebie równiez. Ja mialam IUI w 11dc. W 13 juz wszystko popekało. Owulacja przy stymulacji pojawiła sie dzien, moze 2 wczesniej niz przy naturalnym cyklu ale równie to u mnie bywa. Mialam IUI na niepeknietych pecherzykach, na drugi dzien jeszcze z mezem poprawialismy takze zobaczymy co z tego wyjdzie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat i Betty Boop powodzenia :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lipa przede mna 4 i ostatnia iui :(
    Co dalej nie wiem. Być moze bede musiała pogodzić sie z tym ze dzieci miec nie bede :(;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Co dalej nie wiem. Być moze bede musiała pogodzić sie z tym ze dzieci miec nie bede :(;(
    a invitro nie chcesz sprobowac w razie czego?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja musialam pewne decyzje przetrrawic :)
    ale juz wracam :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Odwiedzimy te stronę pierwszy raz.
    Zapewne nie ostatni . Tak jak Wy staramy się z mężem o pierwszą dzidzię, starania od ślubu 3 lata tak bardziej skrupulatnie z kalendarzykiem od 9 miesięcy.leczenie
    W klinice Invimed zaczeliśmy od listopada 2014- wtedy tez przeszłam przez pierwszą iui na cyklu naturalnym. Teraz jestem 5 dni po 2 iui .
    I mam do was pytanie czy to normalne , że po 4 dniach dostałam @ zaczęło się od plamień ale dziś to już na max a. Cykle mam 29 dni. Czy to może efekt uboczny inseminacji, lekarz miałam delikatny problem z wprowadzeniem cewnika, być może szkodził szyjkę macicy . Miałyście podobne doświadczenia ??? Pozdrawiam Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    i jak tam Ania? Wiesz ze o Tobie dzis myslałam, gdzie się podziałas:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rustynka wrote:
    Hej.
    Zapewne nie ostatni . Tak jak Wy staramy się z mężem o pierwszą dzidzię, starania od ślubu 3 lata tak bardziej skrupulatnie z kalendarzykiem od 9 miesięcy.leczenie
    W klinice Invimed zaczeliśmy od listopada 2014- wtedy tez przeszłam przez pierwszą iui na cyklu naturalnym. Teraz jestem 5 dni po 2 iui .
    I mam do was pytanie czy to normalne , że po 4 dniach dostałam @ zaczęło się od plamień ale dziś to już na max a. Cykle mam 29 dni. Czy to może efekt uboczny inseminacji, lekarz miałam delikatny problem z wprowadzeniem cewnika, być może szkodził szyjkę macicy . Miałyście podobne doświadczenia ??? Pozdrawiam Was
    czesc z jakiego miasta jestes? Pytam bo ja też się lecze w Invimedzie w Warszawie.Przede mną dopiero IUI ale z tego co niektore dziewczyny pisały co szybciej mają owu. Jak masz cykle 29 dni to krótki tzn ksiazkowe ale krótkie bo ja np mam 45-60 dni, wiec moze dlatego masz już okres. W którym dniu cyklu była IUI? Niemniej faza lutealna za krótka, czy lekarz w ogole dał Ci progesteron np luteine, duphaston, bo z tego wynika ze nie, a skoro masz tylko kilka dni faze lutelna to by sie przydało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczę się u Dworniaka w Warszawie. Iui miałam 25.02.
    Czyli jest dziś 6 dni po owu. Normalnie @ powinna przyjsc 10-11 marzec. Nie dostałam żadnych leków. Jestem na cyklu naturalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 12:23

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    No cos ty, chcesz sie poddac? Nie mozesz! Wiem ze porazka podcina skrzydla ale trzeba walczyc do konca. Jak nie drzwiami to oknem ;) co z in vitro?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ania i jak trawienie? ;) Czy cos sie zmienilo?

Ania_84 lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rustynka wrote:
    Hej.
    Witaj, nie pomoge niestety, mysle ze powinnas sie skontaktowac z lkekarzem co sie stalo. Ale mam pytanie, druga iui na naturalnym cylku? Ja tez tak bede miec i dziwie sie bo wiekszosc dziewczyn jest stymulowana, u mnie lekarz mowi ze nie ma sensu...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na naturalnym cyklu. Również zasugierowałam lekarzowi, ze moze byśmy na stymulowanym spróbowali to powiedział, że problemów z cyklami nie mam więc nie widzi potrzeby żeby mnie faszerować . No wiec tak też się stalo.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rustynka wrote:
    Hej.

Ja dzwoniłabym do lekarza, bo to raczej dość dziwne...Lepiej sprawdzić od czego to.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Też uważam, że nie ma co się poddawać. Trzeba walczyć o szczęście :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rustynka wrote:
    Tak na naturalnym cyklu. Również zasugierowałam lekarzowi, ze moze byśmy na stymulowanym spróbowali to powiedział, że problemów z cyklami nie mam więc nie widzi potrzeby żeby mnie faszerować . No wiec tak też się stalo.
    Ja tez to uslyszalam, ze to niczego nie zmieni i bez sensu sie stymuloawac. Moze zapytam o zastrzykna pekniecie, ale nie chce sie mądrzyc...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bylo mnie bo trawienie bylo bardzoo..ciezkie ;)
    przez 3 dni siedziałam i plakalam..maz tulil mnie, mowil ze to dobra deczyja.. ze on tego chce.. a ja czulam ze zaczynam siebie nie nawiedziec..
    boje sie ze bede psychicznie odrzucac ewentualna ciaze.. chcialam nawet calkiem zrezygnowac ale po dlugich rozmowach.. jakos to przetrawialam.. codzien zasypiam patrze na meza ..i mysle sobei jak chcialabym patrzeac na nasze dziecko.. ktore mialoby taka oprawe oczu po nim.. te ciemne rzesy... myslalam ze po roku walki o plemnika bedzie mi latwiej podejsc do IUI AID z dystansem..jednak dalej mam duza rezerwe.. i tak naparwde tylko moj maz jest pewien w 100% do takiej metody..ja niestet zawsze chyba bede miala watpliowsci

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie pali lewy jajnik...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka jutro Twój dzien, trzymam kciuki, myśl pozytywnie :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ