INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
adrenalina wrote:Tak 4 raz w marcu bedzie i ostatni. Ja mam stymulowana inseminacje clo i zastrzyk na pęknięcie. Ale dla mnie to tez marnowanie kasy, ale cóż jeszcze raz to juz mi wszystko jedno. Wcześniej myślałam ze to 3 razy sztuka. Ale maż namówił mnie na jeszcze jedna. oby sie okazała szczęśliwą - w co watpię. Ja juz wogole zaczęłam wątpić ze kiedykolwiek sie uda.
Moze tak jak inni piszą ze spinanie sie i samo chcenie za bardzo psychicznie ma wpływ na mnie.
Jeszcze miesiąc temu tak nie miałam, zrobiła bym wszystko zeby miec dziecko. I powtarzałam sobie ze bede robić wszystko aby w końcu sie udało. A teraz we mnie cos pękło i mam dosyć chce żyć a nie wegetować.
Wiec raz iui raz in vitro i stopuje. Bynajmniej na jakis rok. A potem zobaczymy co przyniesie los.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Moj maż mówi ze jak sie załapiemy na rządowe to super. Jak nie to trzeba zapłacić i juz miec za sobą( choć ja myśle ze sie załapiemy na rządowy program ) I albo sie uda i wraca nadzieja i nasz mały cud. Albo trzeba sie z tym pogodzić ze cuda sie nie zdarzają a nadzieja matką głupich( mowię tylko o swoim przypadku, innym moze szczescie bardziej sprzyja ) i żyć dalej.
-
aszka wrote:U mnie biorę lek na stymulację nowy, trochę dziwnawo(kłuje mnie w podbrzuszu) ale za tydzień mam monitoring, najśmieszniejsze to będzie jak sie okaże że juz po owulacji to mi IUI sie przesunie do następnego cyklu, bo dziewcyzny po tym leku mają szybką owulację.
A z pracą wiem, że ciężko ja do lekarza jeżdżę do rodzinnego miasta ok160 km od obecnego miejsca zamieszkania -
Betty Boop wrote:Dziewczyny trzymam za Was kciuki, i za siebie równiez. Ja mialam IUI w 11dc. W 13 juz wszystko popekało. Owulacja przy stymulacji pojawiła sie dzien, moze 2 wczesniej niz przy naturalnym cyklu ale równie to u mnie bywa. Mialam IUI na niepeknietych pecherzykach, na drugi dzien jeszcze z mezem poprawialismy takze zobaczymy co z tego wyjdzie.
My też poprawialiśmy, ale chyba z marnym efektem w tym cyklu.
Powodzenia dziewczyny. Ja czekam na @ chyba nic innego mi nie pozostało. Termin za dwa dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:09
-
No to dziewczynki jestem już po. Doktorek bardzo miły, wyluzowany, ale mam nadzieję, że na IUI zna sie lepiej niz na usg... bo to ten co mnie wodniakiem straszył. sam zabieg 5 minut z wypełnieniem papieró, czekania przed było wie,cej, usg po i taka jak myślałam pęcherzyk pękł - dr twierdzi, że w ciagu ostatniej doby, więc byłoby idealnie w czas. Zobaczymy za 2 tyg.
A tak, swoją drogą, orientuje się któraś po czym poznać kiedy pękł pęcherzyk? -
Kamila8k wrote:Niezapominajka- mnie dla przykładu bardzo bolą wtedy jajniki.
-
niezapominajka wrote:Mnie w tym cyklu jajnik lewy bolał od środy do piątku, max w piątek wieczorem, w sobotę pojedyncze kłucia, a w niedzielę od rana pieczenie w dolnej części brzucha po lewej stronie... I bądź tu mądry
A no właśnie. Mnie na ogół przed owu nic nie boli. Ale pękanie pęcherzyków potrafiło mnie z bólu obudzić.
-
nick nieaktualnygagat wrote:Aszka Jaki lek bierzesz nowy? Ja po raz pierwszy brałam teraz merional, miałam się zglosić w 8dc aby zobaczyć jak reaguje na genotropiny, niestety 8dc był w niedzielę więc wolałam iśc w 7 dc niż w 9 dc i dobrze zrobilam, bo zlekarz już mi odpuścił jeden zastrzyk zamiast 5 miałam 4, tak mi urosły. Wychodzę, z założenia, że lepiej dzien wczesniej sprawdzić niż później szczególnie, że jak są nowe leki to nie wiemy jak organizm się zachowa.
A z pracą wiem, że ciężko ja do lekarza jeżdżę do rodzinnego miasta ok160 km od obecnego miejsca zamieszkania -
Ania_84 wrote:nie bylo mnie bo trawienie bylo bardzoo..ciezkie
przez 3 dni siedziałam i plakalam..maz tulil mnie, mowil ze to dobra deczyja.. ze on tego chce.. a ja czulam ze zaczynam siebie nie nawiedziec..
boje sie ze bede psychicznie odrzucac ewentualna ciaze.. chcialam nawet calkiem zrezygnowac ale po dlugich rozmowach.. jakos to przetrawialam.. codzien zasypiam patrze na meza ..i mysle sobei jak chcialabym patrzeac na nasze dziecko.. ktore mialoby taka oprawe oczu po nim.. te ciemne rzesy... myslalam ze po roku walki o plemnika bedzie mi latwiej podejsc do IUI AID z dystansem..jednak dalej mam duza rezerwe.. i tak naparwde tylko moj maz jest pewien w 100% do takiej metody..ja niestet zawsze chyba bede miala watpliowsci
Wielki szacun dla Twojego męża. Jeżeli on jest zdecydowany na taki krok to tym bardziej nie powinnaś się zamartwiaćJest niesamowity!
-
niezapominajka wrote:No to dziewczynki jestem już po. Doktorek bardzo miły, wyluzowany, ale mam nadzieję, że na IUI zna sie lepiej niz na usg... bo to ten co mnie wodniakiem straszył. sam zabieg 5 minut z wypełnieniem papieró, czekania przed było wie,cej, usg po i taka jak myślałam pęcherzyk pękł - dr twierdzi, że w ciagu ostatniej doby, więc byłoby idealnie w czas. Zobaczymy za 2 tyg.
A tak, swoją drogą, orientuje się któraś po czym poznać kiedy pękł pęcherzyk? -
niezapominajka wrote:Jak tam margoo?
Ja też już po, trwało to wszystko dosłownie chwilkę. Miałam robione na niepękniętym ale podobno wyglądał jakby lada chwila miał pęknąć no zobaczymy. Jutro albo w środę mam iść potwierdzić pęknięcie i jeżeli się uda to od razu luteina.
Niezapominajka czekamy razem -
Ania_84 wrote:nie bylo mnie bo trawienie bylo bardzoo..ciezkie
przez 3 dni siedziałam i plakalam..maz tulil mnie, mowil ze to dobra deczyja.. ze on tego chce.. a ja czulam ze zaczynam siebie nie nawiedziec..
boje sie ze bede psychicznie odrzucac ewentualna ciaze.. chcialam nawet calkiem zrezygnowac ale po dlugich rozmowach.. jakos to przetrawialam.. codzien zasypiam patrze na meza ..i mysle sobei jak chcialabym patrzeac na nasze dziecko.. ktore mialoby taka oprawe oczu po nim.. te ciemne rzesy... myslalam ze po roku walki o plemnika bedzie mi latwiej podejsc do IUI AID z dystansem..jednak dalej mam duza rezerwe.. i tak naparwde tylko moj maz jest pewien w 100% do takiej metody..ja niestet zawsze chyba bede miala watpliowsci
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
niezapominajka wrote:A tak, swoją drogą, orientuje się któraś po czym poznać kiedy pękł pęcherzyk?
Dziewczyny trzymam kciuki, bedzie dobrze.
aszka faktycznie jak masz tak długie cykle to na spokojnie, nie denerwuj sie,na pewno nie peknie wczesniej.Ja mam ok.25 dni wiec nie ma co porównywac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:51
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Dzieki dziewczynki
wiem ze maz jest kochanyon twierdzi ze po porstu chce byc tata .. a tylko ja mu stoje na przeszkodzie bo ciagle walcze o tego jego plemnika
gagat lubi tę wiadomość