INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:dziewczyny czy wy mialysce robione przed IUI ACA IgG i IgM ??
Myśmy też nie mieli.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Dzisiaj miałam fatalny dzień-wczoraj dostałam @ i delikatnie plamiłam-dzisiaj rano się obudziłam w kałuży krwi a jak stanęłam to wszystko dosłownie mi wyleciało-tyle krwi w życiu nie widziałam:( już niewiem co mam o tym myśleć-nigdy tak nie miałam nawet po pierwszej nieudanej IUI:(
Byłam u lekarza po l4 bo musiałam się zwolnić z pracy bo tak mnie brzuch bolał
u ginekologa też byłam-pierwsze pytanie czy byłam w ciąży?? bo torbiela ani nic nie miałam-bo miałam badania po IUI:(
Ciężkie to wszystko:(
Już się boję tej stymulacji do in vitro-dobrze,że teraz mam miesiąc przerwy... -
Hej, bylam dzis w Invikcie. Mam CZTERY pęcherzyki (po Clo). Dr powiedzial,ze to troche za duzo, bo wg jakichs zalecen, to robi sie do trzech. Istnieje ryzyko ciazy mnogiej. Ale wczesniej mialam juz 4 iui nieudane (w tym raz byly 2 pecherzyki) , wiec, za moja zgodą na ewentualne konsekwencje, powiedział ok.
Kupilam sobie zastrzyk (dzis w nocy robie) i w sobote IUI.
Mam nadzieje,ze tym razem sie uda.
Badania na fosfolipidowy sobie robilam, bo mam przeciwciala ANA 1:640.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:15
08.09 - transfer
-
No to dziewczynki, jestem po usg - czyściutko, żadnej torbieli, więc działamy. Od jutra biorę gonal do 10dc, za tydzień usg kontrolne i zapadnie decyzja kiedy IUI. Najprawdopodobniej 30/31.03. Mam nadzieję, że mój mąż zdąży przyjechać
Cieszę się bardzo, że nas tyle w tym świątecznym okresie przystąpi. Może dostaniemy prezenty na zajączka
Idgie, BelieveHope, honey028 lubią tę wiadomość
-
kaka470 wrote:cześć "TRZYNASTKI" jak się czujecie już dziś 6 dzień po IUI i zastanawiam się czy zrobienie testu beta po 10 dniach będzie wiarygodny????
może wytrzymaj jeszcze? dziewczyny dobrze pisaly, ze jak test będzie negatywny to tak czy siak będziesz się zastanawiala, ze może to nie jest wiarygodne bo za wszescie i to samo z pozytywnym..
ja czuje się ok od czasu do czasu kluje mnie jajnik jak nigdy przed tym w tej fazie cyklu ale to pewnie z powodu Duphastonu.kaka470 lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Idgie wrote:Hej, bylam dzis w Invikcie. Mam CZTERY pęcherzyki (po Clo). Dr powiedzial,ze to troche za duzo, bo wg jakichs zalecen, to robi sie do trzech. Istnieje ryzyko ciazy mnogiej. Ale wczesniej mialam juz 4 iui nieudane (w tym raz byly 2 pecherzyki) , wiec, za moja zgodą na ewentualne konsekwencje, powiedział ok.
Badania na fosfolipidowy sobie robilam, bo mam przeciwciala ANA 1:640.
To powodzenia bardzo wytrwała jesteś w tych insemiacjachOby ta była w końcu udana.
Idgie lubi tę wiadomość
-
małamii89 wrote:Cześć Dziewczyny
Dzisiaj miałam fatalny dzień-wczoraj dostałam @ i delikatnie plamiłam-dzisiaj rano się obudziłam w kałuży krwi a jak stanęłam to wszystko dosłownie mi wyleciało-tyle krwi w życiu nie widziałam:( już niewiem co mam o tym myśleć-nigdy tak nie miałam nawet po pierwszej nieudanej IUI:(
u ginekologa też byłam-pierwsze pytanie czy byłam w ciąży?? bo torbiela ani nic nie miałam-bo miałam badania po IUI:(
Już się boję tej stymulacji do in vitro-dobrze,że teraz mam miesiąc przerwy...
To faktycznie średnio, czym byłaś stymulowana, że taka wredna @ się pojawiła? Odpoczywaj teraz zbieraj siły i pozytywne myśli będzie w końcu dobrze. -
niezapominajka wrote:No to dziewczynki, jestem po usg - czyściutko, żadnej torbieli, więc działamy. Od jutra biorę gonal do 10dc, za tydzień usg kontrolne i zapadnie decyzja kiedy IUI. Najprawdopodobniej 30/31.03. Mam nadzieję, że mój mąż zdąży przyjechać
Cieszę się bardzo, że nas tyle w tym świątecznym okresie przystąpi. Może dostaniemy prezenty na zajączka
Cieszę się, że zdeycydowałaś się na jeszcze jedno podejście i że wszystko dobrze jest. Ja mam wizytę jutro i zobaczymy jak będzie. -
małamii89 wrote:Cześć Dziewczyny
Już się boję tej stymulacji do in vitro-dobrze,że teraz mam miesiąc przerwy...
kurcze to faktycznie ciezki temat, a brałas jakies hormony pod koniec cyklu cos z progesteronem ?
Nie poddawaj sie, teraz odpoczniesz, a pozniej sie uda ! :*1 IUI stymulowana- nieudana
2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana
3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana
co dalej.... ???? -
wiecie co to nie z NOvum mi dali z Gamety gdzie bylismy na takiej wstepnej wizycie.. lekarz mi dal skierowania na badania i tam zaznaczyl wlasnie tez to..i teraz jak to sobie spisywalam.. to patrze a tam zaznaczone..
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:Hej, bylam dzis w Invikcie. Mam CZTERY pęcherzyki (po Clo). Dr powiedzial,ze to troche za duzo, bo wg jakichs zalecen, to robi sie do trzech. Istnieje ryzyko ciazy mnogiej. Ale wczesniej mialam juz 4 iui nieudane (w tym raz byly 2 pecherzyki) , wiec, za moja zgodą na ewentualne konsekwencje, powiedział ok.
Badania na fosfolipidowy sobie robilam, bo mam przeciwciala ANA 1:640.Idgie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:wiecie co to nie z NOvum mi dali z Gamety gdzie bylismy na takiej wstepnej wizycie.. lekarz mi dal skierowania na badania i tam zaznaczyl wlasnie tez to..i teraz jak to sobie spisywalam.. to patrze a tam zaznaczone..
-
mozliwe moze chca wykluczyc wszytsko.
choc to dobrze w sumei bo ja mam duzo plytek krwi ostatnio robilam mialam 350 ..wiec moge miec problemy z krzepnieciem ..no i mam zylaki na nogach nie duze ale saaszka lubi tę wiadomość
-
niezapominajka wrote:No to dziewczynki, jestem po usg - czyściutko, żadnej torbieli, więc działamy. Od jutra biorę gonal do 10dc, za tydzień usg kontrolne i zapadnie decyzja kiedy IUI. Najprawdopodobniej 30/31.03. Mam nadzieję, że mój mąż zdąży przyjechać
ja też mam nadzieję że dostaniemy prezenty na zajączka. ja jakoś za 2 tyg podchodzę do 2 IUI. trzymam kciuki za WasBelieveHope, Idgie, Kamila8k, urocza lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
filipinka2 wrote:ja też mam nadzieję że dostaniemy prezenty na zajączka. ja jakoś za 2 tyg podchodzę do 2 IUI. trzymam kciuki za Was
Trzymam kciuki za każdą z Was!BelieveHope, Idgie, urocza lubią tę wiadomość
-
Kamila8k, a my trzymamy kciuki za Ciebie! :*
Kamila8k lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:mozliwe moze chca wykluczyc wszytsko.
choc to dobrze w sumei bo ja mam duzo plytek krwi ostatnio robilam mialam 350 ..wiec moge miec problemy z krzepnieciem ..no i mam zylaki na nogach nie duze ale saAnia_84 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:to pewnie dlatego. Czyli zostajesz w Gamecie?