INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wreszcie trafilam na dobrego neurologa..ktory akurat specjalizuje sie w prowadzeniu pacjentek z epi w ciazy
a jaka dawke kwasu foliowego masz ?? -
Kiedys nawet zalozylam temat na starajac sie ogolnie - dziewczybny z epi i niedoczynnoscia ..
ale byl maly odzew
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starajace-sie-z-epilepsja-niedoczynnoscia-tarczycy,991.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:32
-
Znam to, o dobrego naurologa tak samo ciężko jak o dobrego ginekologa
Jeżdże do Krakowa do lekarza a mieszkam niedaleko Wrocławia.
Kwas foliowy mam zdaje się 5 mg + piję inofolic+ kompleks witamin gdzie też jest kwas foliowy
O faktycznie, nie zauważyłam wcześniej, może tam pogadamy, nie będziemy tu dziewczynom marudzićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:38
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
oo tak dobry ginekolog.. stwierdzam ze dobry gin to wtedy jak sie nie starasz i chodzisz tylko zrobic co jakis czas badania
to ja podobnie tylko inofem - ale juz wit nie biore.. bo moja watroba nie brdzo to wszytsko toleruje ;/
i np po femibionie mialam czeste przytulance z Wc
spokisktemat jeszcze jest
hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:41
margo001 lubi tę wiadomość
-
urocza wrote:Beti dopisuję Cię na listę z terminem IUI 9kwietnia i życzę powodzenia przy testowaniu.
Margo001, Junioer i kmb na razie nic Wam nie wpisuję, czekam na porządne potwierdzeniabeti80 -
nick nieaktualny
-
Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał
Ja, jak Wam pisałam, na razie czekam (na cytologię, na biocenozę, na hsg, na badanie hormonów) i kolejne podejście we wrześniu. Wczoraj pomyślałam, że muszę zająć czymś ten czas i postanowiłam założyć bloga!!! Na razie wpisy będą uwstecznione datowo, bo chciałabym chronologię wydarzeń zachować. W jeden dzień wrzucam jeden miesiąc, czyli za ok. 10 dni dojdę do chwili obecnej i wtedy już będzie na bieżąco...Jak już to się stanie, to pewnie rozszerzę tematykę i nie będzie to tylko pamiętnik, a i jakieś ciekawostki, kulinaria, moda, kosmetyki, etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem w kwestii blogowania. Na razie tylko Wam wrzucam linkaZapraszam
http://walkaobyciemama.bloog.pl/06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
nick nieaktualnyvendetta83 wrote:Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał
Ja, jak Wam pisałam, na razie czekam (na cytologię, na biocenozę, na hsg, na badanie hormonów) i kolejne podejście we wrześniu. Wczoraj pomyślałam, że muszę zająć czymś ten czas i postanowiłam założyć bloga!!! Na razie wpisy będą uwstecznione datowo, bo chciałabym chronologię wydarzeń zachować. W jeden dzień wrzucam jeden miesiąc, czyli za ok. 10 dni dojdę do chwili obecnej i wtedy już będzie na bieżąco...Jak już to się stanie, to pewnie rozszerzę tematykę i nie będzie to tylko pamiętnik, a i jakieś ciekawostki, kulinaria, moda, kosmetyki, etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem w kwestii blogowania. Na razie tylko Wam wrzucam linkaZapraszam
http://walkaobyciemama.bloog.pl/vendetta83 lubi tę wiadomość
-
vendetta83 wrote:Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał
http://walkaobyciemama.bloog.pl/
vendetta83 jesteś bardzo dzielna!
Odpoczywaj i zbieraj siły. Trzymam kciuki!vendetta83 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Problemy techniczne przy wykonaniu inseminacji. Ktoś coś słyszał? Był problem z wprowadzeniem cewnika do HSG, nie udało się, kontrast został wpuszczony doszyjkowo. Jajniki drożne, trzon macicy prawidłowy, a w kanale szyjka jest skręcona i gin powątpiewa w możliwość przeprowadzenia inseminacji domacicznej. Ktoś coś wie? ktoś tak miał? jak nie inseminacja to co? Już nic?KWIECIEŃ 2015 Hsg- jajowody drożne, macica skręcona na prawo.
MAJ 2015: Pierwsza IUI -
a co wy na to w listopadzie chyba byłam w ciąży zrobiłam test i blada kreseczka wyszła a następnego dnia dostałam "okres" albo poroniłam mój mąż do dnia dzisiejszego niewierzy że wtedy byłam w ciąży a mało tego w ten sam dzień dowiedziałam się że kuzynka męża jest w ciąży.dziewczyny na każdą z nas przyjdzie czas na wózeczki i pieluszki cieszmy się radością innych mam ja bynajmniej przestałam zazdrościć bo nic mi ta zazdrość nie da a każdy jakieś problemy ma i może są one gorsze od moich-głowy do góry i nie poddajemy się!!!02 06 2015
26 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
gaja13 wrote:a co wy na to w listopadzie chyba byłam w ciąży zrobiłam test i blada kreseczka wyszła a następnego dnia dostałam "okres" albo poroniłam mój mąż do dnia dzisiejszego niewierzy że wtedy byłam w ciąży a mało tego w ten sam dzień dowiedziałam się że kuzynka męża jest w ciąży.dziewczyny na każdą z nas przyjdzie czas na wózeczki i pieluszki cieszmy się radością innych mam ja bynajmniej przestałam zazdrościć bo nic mi ta zazdrość nie da a każdy jakieś problemy ma i może są one gorsze od moich-głowy do góry i nie poddajemy się!!!
A u Nas była ciąża normalnie poczęta przy pierwszej stymulacji, ale teraz tyle czasu i nic się nie udaje:( Myślimy już o in vitro!
Sonia2 wrote:Hej,
Problemy techniczne przy wykonaniu inseminacji. Ktoś coś słyszał? Był problem z wprowadzeniem cewnika do HSG, nie udało się, kontrast został wpuszczony doszyjkowo. Jajniki drożne, trzon macicy prawidłowy, a w kanale szyjka jest skręcona i gin powątpiewa w możliwość przeprowadzenia inseminacji domacicznej. Ktoś coś wie? ktoś tak miał? jak nie inseminacja to co? Już nic?
vendetta83 wrote:Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał
http://walkaobyciemama.bloog.pl/vendetta83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygaja13 wrote:a co wy na to w listopadzie chyba byłam w ciąży zrobiłam test i blada kreseczka wyszła a następnego dnia dostałam "okres" albo poroniłam mój mąż do dnia dzisiejszego niewierzy że wtedy byłam w ciąży a mało tego w ten sam dzień dowiedziałam się że kuzynka męża jest w ciąży.dziewczyny na każdą z nas przyjdzie czas na wózeczki i pieluszki cieszmy się radością innych mam ja bynajmniej przestałam zazdrościć bo nic mi ta zazdrość nie da a każdy jakieś problemy ma i może są one gorsze od moich-głowy do góry i nie poddajemy się!!!
-
nick nieaktualny
-
Aprilia, w szpitalach robią HSG na NFZ. Musisz tylko podzwonić po szpitalach w okolicy i się dowiedzieć.
vendetta, też siedzę i ryczęvendetta83 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0