X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wreszcie trafilam na dobrego neurologa..ktory akurat specjalizuje sie w prowadzeniu pacjentek z epi w ciazy :)

a jaka dawke kwasu foliowego masz ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys nawet zalozylam temat na starajac sie ogolnie - dziewczybny z epi i niedoczynnoscia .. :) ale byl maly odzew :)
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starajace-sie-z-epilepsja-niedoczynnoscia-tarczycy,991.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:32

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to, o dobrego naurologa tak samo ciężko jak o dobrego ginekologa :D Jeżdże do Krakowa do lekarza a mieszkam niedaleko Wrocławia.

Kwas foliowy mam zdaje się 5 mg + piję inofolic+ kompleks witamin gdzie też jest kwas foliowy

O faktycznie, nie zauważyłam wcześniej, może tam pogadamy, nie będziemy tu dziewczynom marudzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:38

Ania_84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak dobry ginekolog.. stwierdzam ze dobry gin to wtedy jak sie nie starasz i chodzisz tylko zrobic co jakis czas badania :)

to ja podobnie tylko inofem - ale juz wit nie biore.. bo moja watroba nie brdzo to wszytsko toleruje ;/
    i np po femibionie mialam czeste przytulance z Wc :)

spokisk :) temat jeszcze jest :D hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:41

margo001 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Tu tak ucichlo ;-) pogoda piękna wszystkie wyruszyly w plener?

• beti80 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Beti dopisuję Cię na listę z terminem IUI 9kwietnia i życzę powodzenia przy testowaniu.
    Margo001, Junioer i kmb na razie nic Wam nie wpisuję, czekam na porządne potwierdzenia ;)
    dziękuję, chociaż nie liczę na żadne rewelacje po pierwszej próbie. Ja też życzę powodzenia tobie i wszystkim starającym się.

beti80
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Jeżeli masz wrogi śluz to IUI jak najbardziej bo wtedy śluz się omija.

to mi ulżyło. A czy ten śluz można jakoś leczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrogi to nie.

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał :P

Ja, jak Wam pisałam, na razie czekam (na cytologię, na biocenozę, na hsg, na badanie hormonów) i kolejne podejście we wrześniu. Wczoraj pomyślałam, że muszę zająć czymś ten czas i postanowiłam założyć bloga!!! Na razie wpisy będą uwstecznione datowo, bo chciałabym chronologię wydarzeń zachować. W jeden dzień wrzucam jeden miesiąc, czyli za ok. 10 dni dojdę do chwili obecnej i wtedy już będzie na bieżąco...Jak już to się stanie, to pewnie rozszerzę tematykę i nie będzie to tylko pamiętnik, a i jakieś ciekawostki, kulinaria, moda, kosmetyki, etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem w kwestii blogowania. Na razie tylko Wam wrzucam linka :) Zapraszam :)

http://walkaobyciemama.bloog.pl/

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Junioer, Ania, Margo - faktycznie to bani to wszystko jest z rodziną, ze znajomymi, to, że wszystkim się tak naturalnie udaje, a my tkwimy w martwym punkcie... Faktycznie jakiś nostalgiczny czas dla nas nastał :P

Ja, jak Wam pisałam, na razie czekam (na cytologię, na biocenozę, na hsg, na badanie hormonów) i kolejne podejście we wrześniu. Wczoraj pomyślałam, że muszę zająć czymś ten czas i postanowiłam założyć bloga!!! Na razie wpisy będą uwstecznione datowo, bo chciałabym chronologię wydarzeń zachować. W jeden dzień wrzucam jeden miesiąc, czyli za ok. 10 dni dojdę do chwili obecnej i wtedy już będzie na bieżąco...Jak już to się stanie, to pewnie rozszerzę tematykę i nie będzie to tylko pamiętnik, a i jakieś ciekawostki, kulinaria, moda, kosmetyki, etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem w kwestii blogowania. Na razie tylko Wam wrzucam linka :) Zapraszam :)

przeczytalam Twoj wpis i płacze, tak bardzo mi przykro, ze Cie to spotkało...

vendetta83 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

vendetta83 jesteś bardzo dzielna!
    Odpoczywaj i zbieraj siły. Trzymam kciuki!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sonia2 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Problemy techniczne przy wykonaniu inseminacji. Ktoś coś słyszał? Był problem z wprowadzeniem cewnika do HSG, nie udało się, kontrast został wpuszczony doszyjkowo. Jajniki drożne, trzon macicy prawidłowy, a w kanale szyjka jest skręcona i gin powątpiewa w możliwość przeprowadzenia inseminacji domacicznej. Ktoś coś wie? ktoś tak miał? jak nie inseminacja to co? Już nic?

KWIECIEŃ 2015 Hsg- jajowody drożne, macica skręcona na prawo.
    MAJ 2015: Pierwsza IUI
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co wy na to w listopadzie chyba byłam w ciąży zrobiłam test i blada kreseczka wyszła a następnego dnia dostałam "okres" albo poroniłam mój mąż do dnia dzisiejszego niewierzy że wtedy byłam w ciąży a mało tego w ten sam dzień dowiedziałam się że kuzynka męża jest w ciąży.dziewczyny na każdą z nas przyjdzie czas na wózeczki i pieluszki cieszmy się radością innych mam ja bynajmniej przestałam zazdrościć bo nic mi ta zazdrość nie da a każdy jakieś problemy ma i może są one gorsze od moich-głowy do góry i nie poddajemy się!!!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    a co wy na to w listopadzie chyba byłam w ciąży zrobiłam test i blada kreseczka wyszła a następnego dnia dostałam "okres" albo poroniłam mój mąż do dnia dzisiejszego niewierzy że wtedy byłam w ciąży a mało tego w ten sam dzień dowiedziałam się że kuzynka męża jest w ciąży.dziewczyny na każdą z nas przyjdzie czas na wózeczki i pieluszki cieszmy się radością innych mam ja bynajmniej przestałam zazdrościć bo nic mi ta zazdrość nie da a każdy jakieś problemy ma i może są one gorsze od moich-głowy do góry i nie poddajemy się!!!
    Może to ciąża biochemiczna była?

A u Nas była ciąża normalnie poczęta przy pierwszej stymulacji, ale teraz tyle czasu i nic się nie udaje:( Myślimy już o in vitro!
    Sonia2 wrote:
    Hej,

Problemy techniczne przy wykonaniu inseminacji. Ktoś coś słyszał? Był problem z wprowadzeniem cewnika do HSG, nie udało się, kontrast został wpuszczony doszyjkowo. Jajniki drożne, trzon macicy prawidłowy, a w kanale szyjka jest skręcona i gin powątpiewa w możliwość przeprowadzenia inseminacji domacicznej. Ktoś coś wie? ktoś tak miał? jak nie inseminacja to co? Już nic?
    U mnie jest problem z wprowadzeniem nasienia głębiej. Mam przodozgięcie macicy, w takim stopniu, że tylko zakrzywione pod odpowiednim kątem wchodzi. Zazwyczaj po IUI mam plamienia, spowodowane tymi trudnościami.
    vendetta83 wrote:

ryczę... przeczytałam Twój wpis....

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendetta dobry pomysł z tym blogiem, też się wzruszyłam, na pewno będę zaglądać, kibicować i czekać na szczęśliwe zakończenie, bo naprawdę wierzę, że takie będzie.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    to invitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehh ile ja bym dala .. zebysmy mieli choc realne szanse na nasze wspolne dziecko ..
    i dlatego Was podziwiam ale sie ciesze ze macie siebie i jestescie swietnie dobranymi ludzmi.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za odpowiedzi! Boję się tego badania, myślałam, że uda mi się je ominąć bo potrzebne jest tylko do ivf... No ale skoro tak będzie lepiej to muszę się zebrać i zaklepać gdzieś termin. Można zrobić badanie drożności na nfz?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilis - ja będę miala robiona laparoskopia na NFZ - w klinice, w ktorej pracuje lekarz, u ktorego lecze się prywatnie.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, w szpitalach robią HSG na NFZ. Musisz tylko podzwonić po szpitalach w okolicy i się dowiedzieć.

vendetta, też siedzę i ryczę :(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ