X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    A zostanie ktoś w tym wątku z kim będę mogła popisać :-(

Kmb a co z tobą co takiego się stało?

OctAngel przykro mi :-(

Ja zostaje napewno nie będziesz sama

gaja13 lubi tę wiadomość

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Dziewczyny szkoda gadać. Wina klinki, lekarza. Jutro się okaże. Mieliśmy wstrzymać się od sexu dostałam pregnyl miałam czekać na telefon o której mamy być i do chwili obecnej cisza. sami działamy bo szkoda mi było :-P ale to i tak nic nie da :-(

O jej ale szkoda no ale zawsze jednak może się udać daj poprostu na luz a i czasami warto upić się i bzykać się bez stresu!!! :-) ja tam jednak trzymam za ciebie kciuki!

Aprilia lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo ja odkąd z wami piszę czuje się zupełni inna jakoś bardziej szczęśliwa że wkońcu mogę z kimś o tym pogadać,myślę o was w pracy no i w końcu nie czuję się taka osamotniona. Bardzo wam dziękuję :-)

aszka, Idgie, Aprilia lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz się odezwać jak po Hsg :-P będzie dobrze musi być :-D

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja tez zostaje. Ciagle czekam na @. 56dc. 3 dzien po odstawieniu duphastonu. Rece opadaja...
    faktycznie lipa:/ w sumie to ja tez czekam na @, sie okaze. Ale niby juz mnie mocno pobolewa, naajwyzej wizyte przeniose.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Dziewczyny szkoda gadać. Wina klinki, lekarza. Jutro się okaże. Mieliśmy wstrzymać się od sexu dostałam pregnyl miałam czekać na telefon o której mamy być i do chwili obecnej cisza. sami działamy bo szkoda mi było :-P ale to i tak nic nie da :-(
    u mnie podobnie było -szkoda pisac, tez sie wkurzyłam -dzieki temu cykle zmarnowane. Wpolczuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb- coś okropnego, jak można tak olać pacjentów? No nie ogarniam!
    Ja też w tym temacie zagoszczę na kilka cykli, także nie martw się gaja :P sama nie zostaniesz :)

kmb, gaja13 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam jeszcze jedno podejście także do połowy czerwca jeszcze tu posiedzę :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ale to chyba dziwne, ze mialas czekac na telefon. Ja sie zawsze umawialam na konkretny dzien i godzine i nikt sie ze mna nie musial kontaktowac. Dziwna ta procedura.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Idgie, no to świetnie! A jak długo trwa przygotowanie organizmu do IVF, tyle samo mniej więcej, co do IUI, czy dłużej niż jeden cykl? Ja zaczynam się też już powoli oswajać z myślą o IVF.

Nie wiem dokladnie, jeszcze sie nie przeszkolilam w temacie. Jakos wole czytac watek iui niz ivf :P
    Bede tu z pewnoscia zagladac, bo sie wkrecilam w Wasze starania :)
    Poki co wiem, ze jest krotki i dlugi protokol, w zaleznosci od dlugosci brania lekow. I to trwa chyba dluzej niz jeden cykl. Z tego, co rozumiem, to wypadnie mi jedna @ :) Mam jeszcze duuuzo do przeczytania.

Nie wiem, czy dobrze zaczelam z tymi antykoncepcyjnymi. Mialam zaczac od 1dc. Niby od dwoch dni mam @, ale jakis taki dziwny, rano cos poleci, a potem caly dzien nic. To pewnie po duphastonie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 18:36

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ale to chyba dziwne, ze mialas czekac na telefon. Ja sie zawsze umawialam na konkretny dzien i godzine i nikt sie ze mna nie musial kontaktowac. Dziwna ta procedura.

Kochana ja zawsze tak. Wizyta usG i Pobranie krwi. Potem pierwszy telefon kiedy pregnyl drugi telefon zawsze ok 20-22.30 kiedy IUI na którą godzinę się stawić. może w Polsce wygląda to inaczej ale to jest Belgia ja już nawet nie staram się tego kraju zrozumieć. Bo niestety czasem szkoda nerwów bardzo dużo osób w tym kraju nie potrafi myśleć logicznie. :-D

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też jeszcze zostaję. we wtorek mam wizytę wiec podejscie do 3 iui

idgie przecieraj przecieraj poinformujesz nas co i jak, moze mojego M przekonam...

gaja to prawda - razem nam tu lżej

urocza, Idgie lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:17

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:18

kmb lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa mnie też czeka, jutro się umawiam na HSG, też się boję, ale pociesza mnie myśl, że to już krok bliżej do osiągnięcia celu :)

Evaa lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje ale dawno tak zrezygnowana nie bylam w staraniach... Rece opadaja.

Mam to samo. nie dość, że ciąża biochemiczna to jeszcze taki numer. Fakt bardzo się ucieszylismy kiedy na wizycie w 5 dniu cyklu lekarz powiedział, że nie rezygnujemy i będzie IUI w tym cyklu. A tu jednak nie ma. Do tego wczoraj już po nerwach i płaczu trochę wypiłam i dziś glowa boli. Ale cóż nic nie poradzę na to jutro tylko tam zadzwonię i powiem co myślę na ten temat lekarzowi. Pregnyl mam więc wezmę jak po każdej IUI i co wczoraj sami dzialalismy. Ale psychicznie powiem wam, że strasznie bo do okoła same ciężarne ;-) cieszę się z nimi ale w duszy mi ciężko.

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma gorsze dni. Juz nawet na IUI jakos nie licze, ale przynajmniej potem nie bedzie wyjscia.

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kazdy ma gorsze dni. Juz nawet na IUI jakos nie licze, ale przynajmniej potem nie bedzie wyjscia.

Ale za to radość będzie kiedy wkoncu zobaczymy te dwie kreski. Potem usg, :-D dziewczyny musi być dobrze

aszka lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, słuchajcie co do naciągania na iui czasem przed in vitro ma sens. A w ogole iui ma sens przy niepłodności idiopatycznej, problemach z nasieniem, wrogim śluzem i problemem ze współżyciem. Inaczej sama wiecie-szanse są jak przy naturalnych staraniach. A co do powodzenia-kazda w końcu zobaczy II kreski, raczej nie ulega to wątpliwości :)
    Ja jestem na tym watku i zawsze odpowiem na pytania gdyby trzeba było, trochę na temat iui przecież rozmawiałam ze swoim lekarzem.

iv09i09katk65tr1.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Kochana ja zawsze tak. Wizyta usG i Pobranie krwi. Potem pierwszy telefon kiedy pregnyl drugi telefon zawsze ok 20-22.30 kiedy IUI na którą godzinę się stawić. może w Polsce wygląda to inaczej ale to jest Belgia ja już nawet nie staram się tego kraju zrozumieć. Bo niestety czasem szkoda nerwów bardzo dużo osób w tym kraju nie potrafi myśleć logicznie. :-D
    No tak, to zagranica :)

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ