INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
MARCOWE IUI:
13.03 - kaka470

/1
29.03 - niezapominajka

/2
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
08.04 - Tytanic
09.04 - Beti80
10.04 - Lunk_a

/2
15.04 - Kamila8k

/3
16.04 - szk♥
17.04 - Nanatasza
17.04 - lilou
18.04 - Idgie
20.04 - OctAngel
22.04 - AnULa7
27.04 - filipinka2
29.04 - urocza
30.04 - Gosiaaa
MAJOWE IUI:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 11:19
08.09 - transfer

-
OctAngel wrote:Przed ostatnią IUI lekarz stwierdził, że więcej niż 3 jest bezcelowe. Jutro umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej.
Nie wiem czy nadajemy się na in vitro rządowe, bo u mnie są wszystkie wyniki idealne, a u M. ostatnio parametry były w normie (wcześniej była obniżona ruchliwość tylko)
przykro mi, że się nie udało, my mamy podobną sytuacje też wszystkie wyniki w normie i dlatego żeby się załapać na rządowe ivf muszę mieć zaświadczenie, że staram się od dwóch lat + 6 cykli stymulowanych
-
OctAngel wrote:Przed ostatnią IUI lekarz stwierdził, że więcej niż 3 jest bezcelowe. Jutro umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej.
Nie wiem czy nadajemy się na in vitro rządowe, bo u mnie są wszystkie wyniki idealne, a u M. ostatnio parametry były w normie (wcześniej była obniżona ruchliwość tylko)
To chyba możecie załapać się na rządowe z racji niepłodności idiopatycznej, musisz poczytać o szczegółach na stronach ministerstwa, zresztą lekarz będzie się orientował.
-
OctAngel, przykro mi
Daj jutro znać, co lekarz zaproponował. Jak macie dobre wyniki, to kwalifikujecie się do rządowego IVF. Jak długo się już staracie o dzidziusia?
Jak patrze na te nasze statystyki, to się zastanawiam czy jest sens w ogóle podchodzić do IUI.
Idgie, kiedy podchodzisz do IVF?
Ja się zastanawiam, czy podchodzić w tym miesiącu do 2 IUI, po gorączce męża. Niby tylko trwała kilka godzin, ale nie wiadomo jak wpłynęła na nasienie. Szkoda mi cyklu, ale nie zdążymy zrobić badania nasienia, bo najwcześniejszy wolny termin to 15 maja, a IUI wypadałaby mi ok 13-15 maja. A jak nam się 1 IUI przy dobrym nasieniu nie udała, to co dopiero przy obniżonej jakości?
Peonia88
-
Idgie wrote:Od wczoraj zaczelam brac leki antykoncepcyjne, zeby wyciszyc organizm. 13go maja mam wizyte w Invikcie i dostane dalsze wskazowki. Nie czekam, ruszam z kopyta

oooo super, czyli jeśli wszystko pójdzie dobrze to już w czerwcu będziemy gratulować pozytywnej bety
urocza, Idgie lubią tę wiadomość

-
lilou wrote:margo001, a ty kiedy do 3 IUI podchodzisz? Mi się wydaje, że my tu wszystkie mamy niepłodność idiopatyczną…
Z moich obliczeń wynika, że jeszcze w mają się załapię na IUI. 12 maja mam wizytę u mojego gina i już zaczynam modlitwy w intencji zaświadczenia, bo z tym moim lekarzem to różnie bywa. Maj poświęcam jeszcze na badania, zaświadczenia i mam nadzieję, że w połowie czerwca ruszę z ivf.
ja tam w tą idiopatyczną do końca nie wierzę, myślę że jakaś przyczyna tego, że się nie udaje musi być, tylko albo jeszcze nie odkryta, albo brakuje jakiegoś badania...nie wiem
urocza, Idgie lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnytez tak sadze.margo001 wrote:Z moich obliczeń wynika, że jeszcze w mają się załapię na IUI. 12 maja mam wizytę u mojego gina i już zaczynam modlitwy w intencji zaświadczenia, bo z tym moim lekarzem to różnie bywa. Maj poświęcam jeszcze na badania, zaświadczenia i mam nadzieję, że w połowie czerwca ruszę z ivf.
ja tam w tą idiopatyczną do końca nie wierzę, myślę że jakaś przyczyna tego, że się nie udaje musi być, tylko albo jeszcze nie odkryta, albo brakuje jakiegoś badania...nie wiem -
nick nieaktualnygaja13 wrote:A zostanie ktoś w tym wątku z kim będę mogła popisać

Kmb a co z tobą co takiego się stało?
OctAngel przykro mi
ja ide w srode do lekarza
jak bedzie ok wszystko to bedzie podejscie do 1 IUI.
Idgie przecieraj szlaki
trzymam kciuki.
gaja13, klara_bella, Idgie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szkoda gadać. Wina klinki, lekarza. Jutro się okaże. Mieliśmy wstrzymać się od sexu dostałam pregnyl miałam czekać na telefon o której mamy być i do chwili obecnej cisza. sami działamy bo szkoda mi było
ale to i tak nic nie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 16:01