INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
MARCOWE IUI:
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
08.04 - Tytanic
09.04 - Beti80
10.04 - Lunk_a/2
15.04 - Kamila8k/3
16.04 - szk♥
17.04 - Nanatasza
17.04 - lilou
18.04 - Idgie
20.04 - OctAngel
22.04 - AnULa7
27.04 - filipinka2
29.04 - urocza
30.04 - Gosiaaa
MAJOWE IUI:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 11:19
08.09 - transfer
-
OctAngel wrote:Przed ostatnią IUI lekarz stwierdził, że więcej niż 3 jest bezcelowe. Jutro umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej.
Nie wiem czy nadajemy się na in vitro rządowe, bo u mnie są wszystkie wyniki idealne, a u M. ostatnio parametry były w normie (wcześniej była obniżona ruchliwość tylko)
przykro mi, że się nie udało, my mamy podobną sytuacje też wszystkie wyniki w normie i dlatego żeby się załapać na rządowe ivf muszę mieć zaświadczenie, że staram się od dwóch lat + 6 cykli stymulowanych -
OctAngel wrote:Przed ostatnią IUI lekarz stwierdził, że więcej niż 3 jest bezcelowe. Jutro umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej.
Nie wiem czy nadajemy się na in vitro rządowe, bo u mnie są wszystkie wyniki idealne, a u M. ostatnio parametry były w normie (wcześniej była obniżona ruchliwość tylko)
To chyba możecie załapać się na rządowe z racji niepłodności idiopatycznej, musisz poczytać o szczegółach na stronach ministerstwa, zresztą lekarz będzie się orientował. -
OctAngel, przykro mi
Daj jutro znać, co lekarz zaproponował. Jak macie dobre wyniki, to kwalifikujecie się do rządowego IVF. Jak długo się już staracie o dzidziusia?
Jak patrze na te nasze statystyki, to się zastanawiam czy jest sens w ogóle podchodzić do IUI.
Idgie, kiedy podchodzisz do IVF?
Ja się zastanawiam, czy podchodzić w tym miesiącu do 2 IUI, po gorączce męża. Niby tylko trwała kilka godzin, ale nie wiadomo jak wpłynęła na nasienie. Szkoda mi cyklu, ale nie zdążymy zrobić badania nasienia, bo najwcześniejszy wolny termin to 15 maja, a IUI wypadałaby mi ok 13-15 maja. A jak nam się 1 IUI przy dobrym nasieniu nie udała, to co dopiero przy obniżonej jakości?
Peonia88
-
Idgie wrote:Od wczoraj zaczelam brac leki antykoncepcyjne, zeby wyciszyc organizm. 13go maja mam wizyte w Invikcie i dostane dalsze wskazowki. Nie czekam, ruszam z kopyta
oooo super, czyli jeśli wszystko pójdzie dobrze to już w czerwcu będziemy gratulować pozytywnej betyurocza, Idgie lubią tę wiadomość
-
lilou wrote:margo001, a ty kiedy do 3 IUI podchodzisz? Mi się wydaje, że my tu wszystkie mamy niepłodność idiopatyczną…
Z moich obliczeń wynika, że jeszcze w mają się załapię na IUI. 12 maja mam wizytę u mojego gina i już zaczynam modlitwy w intencji zaświadczenia, bo z tym moim lekarzem to różnie bywa. Maj poświęcam jeszcze na badania, zaświadczenia i mam nadzieję, że w połowie czerwca ruszę z ivf.
ja tam w tą idiopatyczną do końca nie wierzę, myślę że jakaś przyczyna tego, że się nie udaje musi być, tylko albo jeszcze nie odkryta, albo brakuje jakiegoś badania...nie wiemurocza, Idgie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymargo001 wrote:Z moich obliczeń wynika, że jeszcze w mają się załapię na IUI. 12 maja mam wizytę u mojego gina i już zaczynam modlitwy w intencji zaświadczenia, bo z tym moim lekarzem to różnie bywa. Maj poświęcam jeszcze na badania, zaświadczenia i mam nadzieję, że w połowie czerwca ruszę z ivf.
ja tam w tą idiopatyczną do końca nie wierzę, myślę że jakaś przyczyna tego, że się nie udaje musi być, tylko albo jeszcze nie odkryta, albo brakuje jakiegoś badania...nie wiem -
nick nieaktualnygaja13 wrote:A zostanie ktoś w tym wątku z kim będę mogła popisać
Kmb a co z tobą co takiego się stało?
OctAngel przykro mi
ja ide w srode do lekarzajak bedzie ok wszystko to bedzie podejscie do 1 IUI.
Idgie przecieraj szlakitrzymam kciuki.
gaja13, klara_bella, Idgie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szkoda gadać. Wina klinki, lekarza. Jutro się okaże. Mieliśmy wstrzymać się od sexu dostałam pregnyl miałam czekać na telefon o której mamy być i do chwili obecnej cisza. sami działamy bo szkoda mi było
ale to i tak nic nie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 16:01