X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, to Wy w większości do Wa-wy jeździcie?
    chyba jedyna z Białegostoku jestem :)
    chociaż Bocian i Wa-wie ma swój oddział

vendetta, dobre wiadomości :) na pewno ogarniesz stolycę raz dwa! ;)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ja jestem z Warszawy, wiec mam to szczescie, ze nie musze km robic.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

ja tez z Wawy ale tutaj sa rozne odległosci.

Bocian w Warszawie nie jest polecany, zreszta wszystkie zabiegi robia w Białymstoku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa wrote:
    Ja tak naprawdę kierowałam się wyborem lekarza a nie kliniki, ale póki co jestem zadowolona z jednego i drugiego. Chodzę teraz do FertiMedica, to jest zaraz przy dworcu centralnym.
    Na efekty pierwszej iui jeszcze czekam,ale obsługa super.
    ale na stronie maja napisane ze tylko Goncikowska sie tym zajmuje. Dlatego ja wole swoja klinike tam do jakiegokolwiek pojdziesz to sie zajmie.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ja za długo nie nacieszyłam się ciaza. Dostałam krwawienia, miałam usg, poronienie. Na szczęście 5t a nie 10...Kiedy jeszcze wiele kobiet nie wie ze jest w ciąży. Podejrzenie na antybiotyk który brałam miesiąc wcześniej lub zastrzyki z estrogenow które dostałam-ponoc jakby miał być płód meski po takuiej ilości hormonów nie mialby szans się rozwinąć. Dostałam chyba kopa od losu. Staram się jednak nie podchodzić do tego bardzo emocjonalnie.
    Powiedzcie ile czasu musi upłynąć od takiego incydentu żeby podjąć znowu starania?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie mowil mi nic o zabiegu łyżeczkowania macicy ponoc w 5-6t macica sama się oczyszcza ale czy tak jest?

iv09i09katk65tr1.png
  • AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny ja za długo nie nacieszyłam się ciaza. Dostałam krwawienia, miałam usg, poronienie. Na szczęście 5t a nie 10...Kiedy jeszcze wiele kobiet nie wie ze jest w ciąży. Podejrzenie na antybiotyk który brałam miesiąc wcześniej lub zastrzyki z estrogenow które dostałam-ponoc jakby miał być płód meski po takuiej ilości hormonów nie mialby szans się rozwinąć. Dostałam chyba kopa od losu. Staram się jednak nie podchodzić do tego bardzo emocjonalnie.
    Powiedzcie ile czasu musi upłynąć od takiego incydentu żeby podjąć znowu starania?

Przykro mi Lunka

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • Gosiaaa Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale na stronie maja napisane ze tylko Goncikowska sie tym zajmuje. Dlatego ja wole swoja klinike tam do jakiegokolwiek pojdziesz to sie zajmie.

Ja byłam u Kucharskiego i podobno inny gościu też robi, a kobitki nawet nie kojarzę: ) spodobało mi si to ze dal swoją komorke, mogę dzwonić z każdym pytaniem. Na sam zabieg przyjechał specjalnie tylko dla nas i potem jechał do innej pacjentki. Jakoś tak bezpiecznie się u niego czuje.i dla nie ważne ze nie praktycznie zawsze znajdzie się wizyta, nawet z dnia na dzień...

aszka lubi tę wiadomość

• Gosiaaa Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Przykro mi : (

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka :( tak mi przykro...
    Ja poroniłam w 6 tc. Sama się macica oczyściła, było obfite krwawienie, skprzepy itd. Myślę, że duża szansa u Ciebie, że też samo się oczyści.
    Cholernie to niesprawiedliwe :(

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuuuuuu, Lunka... Ogromnie mi przykro :( To nie tak miało być! Przytulam Cię mocno. Trzymaj się jakoś...

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje ! Od początku czułam ze jest nie tak, to plamienie i w ogole. Najgorsze ze to mogly się przyczynić te estrogeny. Teraz mimo kłopotow naszych i TZ będziemy musieli probowac naturalnie.

Ponoc w tak wczesnym okresie macica sama się oczyszcza...kiedy powinna być nastepna owulacja? Czy te cykle będą normalne regularne?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- pewnie każda kobieta ma inaczej. Mnie od razu organizm wrócił do normy, a 1 cykl po poronieniu to miałam takie oznaki płodności, że szok!
    Ściskam mocno :*

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka przykro mi :(

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam normalna miesiaczke, od wczoraj...

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa wrote:
    Ja byłam u Kucharskiego i podobno inny gościu też robi, a kobitki nawet nie kojarzę: ) spodobało mi si to ze dal swoją komorke, mogę dzwonić z każdym pytaniem. Na sam zabieg przyjechał specjalnie tylko dla nas i potem jechał do innej pacjentki. Jakoś tak bezpiecznie się u niego czuje.i dla nie ważne ze nie praktycznie zawsze znajdzie się wizyta, nawet z dnia na dzień...
    jasne, wybieraj takiego jak Ci odpowiada, ja tak tylko napisałam bo ja wychodzic nie moge i tak samo jak do Novum nie chodze bo mi daleko tak samo tak by mi odpadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Boze wspołczuje :( A ze tak zapytam informacyjnie, to Twoje 1 poronienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 10:07

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaza pierwsze poronienie. Ale już iui raczej nie będzie poki co...

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu IUI nie? jakieś medyczne przeciwwskazania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a a te estrogeny to co Ci przepisywali?

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ