X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel strasznie mi przykro.. :(
    będziecie jeszcze próbować iui?

my w trakcie 3 jesteśmy, staram się myśleć pozytywnie, ale jak się nie uda, nie wiem, co dalej.

OctAngel lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka czyli może jednak nie wszystko stracone, leż teraz i odpoczywaj

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście super! Jutro się odezwe co i jak. Na razie to nawet nie mam co spekulować.

iv09i09katk65tr1.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was się leczy na śląsku albo we Wrocławiu? Zaczynam się rozglądać powoli za klinikami. IUI póki co robię u zwykłego ginekologa. Patrząc na nasze statystyki, to nie nastawiam się za bardzo, że IUI pomoże. Gdzieś czytałam, że IUI jest po to, aby się psychicznie przygotować do IVF. No ale niektórym, jak widać się powiodło, więc jakieś tam szanse zawsze są.

Ja jestem we Wrocławiu w Invicta i jak na razie poza tym jednym małym zamieszaniem z trzecią IUI jestem zadowolona.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:33

Evaa lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was się leczy na śląsku albo we Wrocławiu? Zaczynam się rozglądać powoli za klinikami. IUI póki co robię u zwykłego ginekologa. Patrząc na nasze statystyki, to nie nastawiam się za bardzo, że IUI pomoże. Gdzieś czytałam, że IUI jest po to, aby się psychicznie przygotować do IVF. No ale niektórym, jak widać się powiodło, więc jakieś tam szanse zawsze są.
    Cześć dziewczyny. Dolaczam do Was. Będę się przygotowywać do pierwszej iui. Dziś akurat zaczynam nowy cykl. Od jutra przez 5 dni lametta a potem 4 zastrzyki.
    Ja jestem ze śląska, okolice Bielska Białej. Ja jezdze do Gyncentrum, które jest również w Bielsku. Ale iui będzie robione w głównej siedzibie czyli w Katowicach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 16:45

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny ja za długo nie nacieszyłam się ciaza. Dostałam krwawienia, miałam usg, poronienie. Na szczęście 5t a nie 10...Kiedy jeszcze wiele kobiet nie wie ze jest w ciąży. Podejrzenie na antybiotyk który brałam miesiąc wcześniej lub zastrzyki z estrogenow które dostałam-ponoc jakby miał być płód meski po takuiej ilości hormonów nie mialby szans się rozwinąć. Dostałam chyba kopa od losu. Staram się jednak nie podchodzić do tego bardzo emocjonalnie.
    Powiedzcie ile czasu musi upłynąć od takiego incydentu żeby podjąć znowu starania?
    Lunka ogromnie mi przykro ściskam Cię mocno :-(
    Masz rację lepiej wcześniej niż później ale i tak to boli.

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze lunka teraz doczytałam do końca i to taka niespodzianka trzymam kciuki.
    kładz się od razu do łóżka podobno odpoczynek w takiej sytuacji jest bardzo potrzebny.
    Puki serce bije to jest nadzieja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:38

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dolaczam do Was. Będę się przygotowywać do pierwszej iui. Dziś akurat zaczynam nowy cykl. Od jutra przez 5 dni lametta a potem 4 zastrzyki.
    Ja jestem ze śląska, okolice Bielska Białej. Ja jezdze do Gyncentrum, które jest również w Bielsku. Ale iui będzie robione w głównej siedzibie czyli w Katowicach.

witamy :) trzymam kciuki za piękne pęcherzyki i udaną iui :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    aszka, a dwa słowa, czemu nie jest polecany? kurczę, zmartwiłam się..
    Natasza ja pisze na innym forum tez i tam dziewczyny pisały o swoich perypetiach, nie bede przytaczac ale miło nie było. W kazdym razie wystarczy sobie poczytac opinie na www.znanylekarz.pl o tych lekarzach oni sa tzw "zwykłymi ginami" dlatego z nieplodnoscia nie maja praktycznie nic wspolnego, dlatego zabiegi sa w Białymstoku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny jesteście super! Jutro się odezwe co i jak. Na razie to nawet nie mam co spekulować.
    trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    witaj i tu :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka bądź dobrej myśli :) trzymam mocno kciuki i pomodlę się wieczorkiem za was :)

Evaa lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel, a u jakiego lekarza się leczysz w Gyncentrum? Orientujesz się, czy są tam jeszcze miejsca na rządowe in vitro?

Odebrałam dziś wyniki z przeciwciał plemnikowych - nieobecne. Qrde, już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Co mam jeszcze zbadać żeby znaleźć powód niepłodności?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:

Witaj. Napisz coś więcej o sobie. Jak długo się staracie? Jakie są u was wskazania do IUI?

Peonia88
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, znajoma aż dwa razy lądowała w szpitalu a okazało się, że robił jej się krwiak i jak on pękał to krwawiła! Więc jeszcze nic nie wiadomo!
    Ja wróciłam z usg, są 3 dorodne pęcherzyki-więc mógłby któryś zaskoczyć.. Jutro na 19 mam inseminację, mąż ma być na 17 oddać nasienie. Trzymajcie za nas kciuki

Evaa, urocza, kmb, kmb, aszka, Idgie, gaja13 lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:21

karmela85 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Lunka, znajoma aż dwa razy lądowała w szpitalu a okazało się, że robił jej się krwiak i jak on pękał to krwawiła! Więc jeszcze nic nie wiadomo!
    Ja wróciłam z usg, są 3 dorodne pęcherzyki-więc mógłby któryś zaskoczyć.. Jutro na 19 mam inseminację, mąż ma być na 17 oddać nasienie. Trzymajcie za nas kciuki
    powodzenia.

karmela85 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Dziewczyny, u mnie nieoczekiwany zwrot wypadków!!! Wczoraj byłam w mojej klinice w Szczecinie, aby rozmawiać co dalej ze mną... Ja optowałam za in vitro, z takim nastawieniem tam pojechałam. Lekarz wybił mi to z głowy, mówiąc, że skoro jedna na trzy inseminacje mi się udała, to mam 30 % skuteczność i powinnam jeszcze 2-3 inseminacje zrobić. Przekonał mnie, ale potem w domu zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie chcą od nas w ten sposób więcej kasy wyciągnąć... Dziś odpalam komputer, a tam mail z Novum, do którego wysłałam ankietę zdrowotną pod kątem in vitro (dzięki Ania :) ). Napisali, że wstępnie się kwalifikujemy, dali listę badań do zrobienia. Mam zadzwonić jak będę miała owulację, żeby umówić się na usg, a potem kwalifikacja. Zostawiam sprawy własnemu biegowi, zobaczymy jak to się wszystko potoczy... Jedyny minus, że daleko mam do Warszawy, bo aż 500 km. :(
    Kochana, a ty robisz IUI prywatnie?
    Do kogo chodzisz w Vitro?
    Nie myślałaś, zeby poprosić o skierowanie na NFZ?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Lunka :( Mam jednak nadzieję, że wszystko minie i będzie już tylko lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:22

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ