INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karmela ja przez 2 dni po iui ciągle o tym myslalam. Na szczęście czulam dość mocno pęknięcie pęcherzyka jakieś 18h po wykonanej iui.
W następnym cyklu podchodzimy kolejny raz wiec znów będę miała głowę tym zaprzatnietakarmela85 lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarmela85 wrote:Ja miałam zastrzyk w czwartek a w piątek o 19 IUI. Po IUI zrobiła mi usg i pecherzyki jeszcze nie były pęlnięte ale mówiła, żeby się nie martwić bo najpóźniej wieczorem pękną. Ale jak tu się nie martwić
a mialas jakieś leki na stymulację czy naturalnie Ci rosną? Bo ja muszę zastrzyki 4 z menopura brać i wtedy mam dwa dominujące.
We WT IDE na pierwszy monitoring żeby sprawdzić jak te pęcherzyki i dostaje te zastrzyki, które będę sobie robić(na szczęście juz potrafię i ręka mi nie drży)a iui za pewne po następnej niedzieli. -
karmela85 wrote:Mam pytanie do dziewczyn po IUI.
Czy też tak się zastanawiałyście, czy aby na pewno zdążyły pęknąć pęcherzyki, czy aby wszystko zgrało się w czasie?
Od wczoraj ciągle o tym myślę
-
hej dzieczyny
proszę jesli potraficie Kobietki pomóżcie mi proszę w interpretacji wyników nasienia.
Czy z takimi wynikami jest szansa na naturalne poczecie dziecka czy nadaja sie one do inseminacji??
czas upłynnienia 30 min
objętość 2,oml
ph7,9
barwa biała
lepkość prawidłowa
aglutynacja brak
ruch postepowy 39%
ruch niepostepowy 36%
plemniki nieruchome 25%
zywotność 80%|
koncentracja plemników 15 750 000
całkowita liczba plemników 31500 000
formy patologiczne dotyczace główki witki i całosci łącznie 95%
ZUPEŁNIE NIE WIEM CO TE BADANIA OZNACZAJA:((Proszę pomóżcie mi zinterpretować i powiedzieć jaka jest szansa na poczęcie dziecka?
dziękuję za pomocsyla -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
IUI robi się i na niepękniętych i na pękniętych pęcherzykach. Jeśli pęcherzyk jest niepęknięty podczas IUI to najczęściej po 2 dniach lekarze zalecają sprawdzenie na usg czy pękł.
aszka lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
aszka wrote:
To która teraz podchodzi do IUI? Ja mam wizyte w ten piatek zeby zobaczyc czy jajca urosły.
Ja we środę jadę sprawdzić co i jak urosło i pewnie sroda/czwartek iuiaszka, Rybaaaa lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
syla wrote:hej dzieczyny
proszę jesli potraficie Kobietki pomóżcie mi proszę w interpretacji wyników nasienia.
Czy z takimi wynikami jest szansa na naturalne poczecie dziecka czy nadaja sie one do inseminacji??
czas upłynnienia 30 min
objętość 2,oml
ph7,9
barwa biała
lepkość prawidłowa
aglutynacja brak
ruch postepowy 39%
ruch niepostepowy 36%
plemniki nieruchome 25%
zywotność 80%|
koncentracja plemników 15 750 000
całkowita liczba plemników 31500 000
formy patologiczne dotyczace główki witki i całosci łącznie 95%
ZUPEŁNIE NIE WIEM CO TE BADANIA OZNACZAJA:((Proszę pomóżcie mi zinterpretować i powiedzieć jaka jest szansa na poczęcie dziecka?
dziękuję za pomoc
Jak dla mnie te wyniki nie są złe. Trochę ilość całkowita za mała (31,5 mln a wg WHO chyba 39mln). Ruchliwość ok, morfologia 5% przy minimum 4%. Na pewno warto pokazać andrologowi te wyniki, może coś poradzi na tą ilość. Generalnie nie jest źle, z gorszymi wynikami zachodzili w naturalne ciąże. -
Brtiii86 wrote:Rozumiem kochana. Ale nie myśl o najgorszym. Na pewno wszystkie pękły
a mialas jakieś leki na stymulację czy naturalnie Ci rosną? Bo ja muszę zastrzyki 4 z menopura brać i wtedy mam dwa dominujące.
We WT IDE na pierwszy monitoring żeby sprawdzić jak te pęcherzyki i dostaje te zastrzyki, które będę sobie robić(na szczęście juz potrafię i ręka mi nie drży)a iui za pewne po następnej niedzieli.
Ja dostałam na stymulację apo-letro (letrozol) i miałam po nim 3 pęcherzyki dominujące 21,20,19. Oczywiście mam jutro kontrole czy pękły ale lubię się zamartwiaćZastrzyków współczuję i chyba cenowo też wychodzi więcej niż mnie te tabletki.
-
nick nieaktualnySyla ogolnie badnie niby dobre oprocz form patologicznych. Dziewczyny w tamtym temacie juz o tym pisały cytuje generalnie chodzi oto ..ze u mezczyzn jest dosc czesta morfologia nawet ponizej .. tych 4% .. niestey skutek zywienia, trybu zycia..
dlatego wspomnialam o posiewie ..bo tak naparwde powodow moze byc multum..
infekcja, stany zapalne, przebyte wczsniej choroby, zylaki powrozka nasiennego ( choc tu raczej ruchliwosc tez bylaby do d***) ale war5to zrobic usg .. bakterie typu chlamydia, uroplasta, myhoplasta ..
wiec ja bym pproponowala
posiew nasienia
wymaz z cewki na te bakterie co pisalam,
usg ..
z tym do urologa..
mozna tez zrobic hormony zeby miec pelny wglad..TSH, LH,FSH , Testosteron i prolaktyne -
nick nieaktualnykarmela85 wrote:Ja dostałam na stymulację apo-letro (letrozol) i miałam po nim 3 pęcherzyki dominujące 21,20,19. Oczywiście mam jutro kontrole czy pękły ale lubię się zamartwiać
Zastrzyków współczuję i chyba cenowo też wychodzi więcej niż mnie te tabletki.
-
MARCOWE IUI:
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
08.04 - Tytanic
09.04 - Beti80
10.04 - Lunk_a/2