INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuję Margo za pocieszenie. w tym cyklu starałam się nie nastawiać a i tak się rozczarowałam no ale trzeba walczyć dalej. do trzech razy sztuka? zobaczymyniepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
lipa wrote:Dziewczyny dzis po 64 dniach w koncu zjawila sie @! Tzn ze zaczynam od srody stymulacje do IUI. W 9dc chce isc na pierwszy monitoring, zeby zdazyc zrobic wsxystkie wymazy. Mam nadzieje, ze wkrotce poprosze was o wpisanie mnie na majowa liste
Lipa wiesz ogólnie to nie lubimy @ ale są w życiu sytuacje kiedy cieszymy się z jej odwiedzin. Kciukam mocnoaszka, lipa lubią tę wiadomość
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualnymargo001 wrote:No właśnie, w Invikcie widzieli to moje tpo i jakoś specjanie też się nie przejęli, usłyszałam tylko, że mam kontrolować co pół roku, bo na razie jest ok ale w przyszłości mogę mieć problemy z tarczycą. Postanowiłam, że jednak nie będę czekać tylko od razu sprawdzę.
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny dzis po 64 dniach w koncu zjawila sie @! Tzn ze zaczynam od srody stymulacje do IUI. W 9dc chce isc na pierwszy monitoring, zeby zdazyc zrobic wsxystkie wymazy. Mam nadzieje, ze wkrotce poprosze was o wpisanie mnie na majowa liste
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Ja bym na twoim miejscu jednak poprosiła gin o tabletki na zbicie TSH. Ja dwa miesiące temu miałam TSH z jednego laboratorium 2,5 a z drugiego 3,6 i moja gin z kliniki od razu dala mi euth.na tarczycę. Teraz mam 1,6.
także nie lekcewaz tego bo dla staraczek TSH powinno być na poziomie 1-1,6.
Pozostałe parametry dotyczące tarczycy bez zarzutów. -
nick nieaktualnymargo001 wrote:TSH 2,5 to jest taki dość kłopotliwy wynik bo niby w normie, ale jednak trochę za wysoki dla staraczek, ale z trzeciej strony za niski żeby zbijać. Ja mam takie tsh od trzech lat i przez ten czas rozmawiałam o tym z czterema lekarzami każdy z nich mówił to samo nie kombinujemy zostawiamy.
Filipinka każda z nas to przeżywa, na pewno za kilka dni będziesz gotowa do dalszej walki. Bo jak nie my to kto? My chyba same nie mamy pojęcia ile w nas jest siły...Tym bardziej, że w kupie raźniej i każda z nas ma tu dzień, że musi sobie pomarudzića reszta z nas jest od tego żeby wysłuchać i przytulić chociaż wirutualnie.
-
nick nieaktualny
-
gaja13 wrote:Lipa wiesz ogólnie to nie lubimy @ ale są w życiu sytuacje kiedy cieszymy się z jej odwiedzin. Kciukam mocno
Dokladnie, dawno juz tak sie nie cieszylam na jej widokbo najgorsze jest taka bezczynnosc. A teraz w koncu moge zaczac dzialac
aszka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:jak anty TPO wychodzi poza norme to niedobrze, moze cos byc z immunologia.
Hmmm myślisz? To nie wiem czy się martwić czy cieszyć, że może w końcu jakąś przyczynę znajdziemy. W każdym razie dobrze, że jednak nie czekałam z tym endokrynologiem.lipa, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRacja za niskie TSH tez niedobrze. Nie dogodzisz.
Filipinka trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. Nie można się poddawać. ja dziś rozmawialam ze swoja szwagierka i powiedziała mi ze rok starała się o dziecko, a problemów z okresem czy hormonami nie miała nigdy. Sama powiedziała ze trzeba się uzbroić w cierpliwość i źle nie nastawiac. Myśleć pozytywnie i to mnie jakoś podbudowalo ze będzie dobrze. Każdej z nas się uda!aszka lubi tę wiadomość
-
margo001 wrote:Hmmm myślisz? To nie wiem czy się martwić czy cieszyć, że może w końcu jakąś przyczynę znajdziemy. W każdym razie dobrze, że jednak nie czekałam z tym endokrynologiem.
Ja dzieki euthyrox50 mam teraz tsh na poziomie 1,5 - zbite z 4,5, ale po 7 mirsiacach leczenia. Ft3 i 4 w normie, ale anty TPO i TG koszmarnie podwyzszone. Diagnoza hashimoto. Lepiej dmuchac na zimno i sprawdzic skad te podwyzszone przeciwciala.aszka, margo001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Racja za niskie TSH tez niedobrze. Nie dogodzisz.
Filipinka trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. Nie można się poddawać. ja dziś rozmawialam ze swoja szwagierka i powiedziała mi ze rok starała się o dziecko, a problemów z okresem czy hormonami nie miała nigdy. Sama powiedziała ze trzeba się uzbroić w cierpliwość i źle nie nastawiac. Myśleć pozytywnie i to mnie jakoś podbudowalo ze będzie dobrze. Każdej z nas się uda! -
filipinka2 wrote:dziś jest 25 dc czyli 14 dni po iui. miałam zrobić test no i jest negatyw. teraz musze czekać na @ i kolejna stymulacja i kolejne iui. już jestem trochę zmęczona tym leczeniem i zaczynam wątpić czy doczekam się kiedyś maleństwa ;(
Zrob bete, albo czekamy na @.
Do tego czasu nic nie wpisuje08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny