X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipinka życzę Ci dużo sily :)
    Ile czasu,sie staracie? Ktora Twoja IUI?

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • filipinka2 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Margo za pocieszenie. w tym cyklu starałam się nie nastawiać a i tak się rozczarowałam no ale trzeba walczyć dalej. do trzech razy sztuka? zobaczymy ;)

niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
    3 IUI
    09.2015 IVF 1
    11.2015 ICSI 2
    02.2016 ICSI 3
    04.2016 crio
    02.2017 ICSI 4
    04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
    05.2017 crio blastusi +AH
    f2w33e3k1khu8fww.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dzis po 64 dniach w koncu zjawila sie @! Tzn ze zaczynam od srody stymulacje do IUI. W 9dc chce isc na pierwszy monitoring, zeby zdazyc zrobic wsxystkie wymazy. Mam nadzieje, ze wkrotce poprosze was o wpisanie mnie na majowa liste :-)

Lipa wiesz ogólnie to nie lubimy @ ale są w życiu sytuacje kiedy cieszymy się z jej odwiedzin. Kciukam mocno :-)

aszka, lipa lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    No właśnie, w Invikcie widzieli to moje tpo i jakoś specjanie też się nie przejęli, usłyszałam tylko, że mam kontrolować co pół roku, bo na razie jest ok ale w przyszłości mogę mieć problemy z tarczycą. Postanowiłam, że jednak nie będę czekać tylko od razu sprawdzę.
    jak anty TPO wychodzi poza norme to niedobrze, moze cos byc z immunologia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny dzis po 64 dniach w koncu zjawila sie @! Tzn ze zaczynam od srody stymulacje do IUI. W 9dc chce isc na pierwszy monitoring, zeby zdazyc zrobic wsxystkie wymazy. Mam nadzieje, ze wkrotce poprosze was o wpisanie mnie na majowa liste :-)
    a ja ide w piatek na podglad :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    a mi możecie domalować smutaska. test negatywny a @ nie ma...
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja bym na twoim miejscu jednak poprosiła gin o tabletki na zbicie TSH. Ja dwa miesiące temu miałam TSH z jednego laboratorium 2,5 a z drugiego 3,6 i moja gin z kliniki od razu dala mi euth.na tarczycę. Teraz mam 1,6.:-) także nie lekcewaz tego bo dla staraczek TSH powinno być na poziomie 1-1,6.
    Pozostałe parametry dotyczące tarczycy bez zarzutów.
    Britii ja sie lecze na tarczyce około 18 lat albo i wiecej. U mnie tylko daja euthyrox jak mam nisko, bo za nisko tez zle. A tak to moja lekarka ktora jest jedynym lekarzem w szpitalu ktora moze podawac jod radiokatywny, nie zaleca. Rozne sa przesłanki lekarzy, na pewno w ciazy trzeba to zbijac poza ciaza -niekoniecznie. Mi jak kiedys zbijali to skakało, teraz tez skacze ale nie tak bardzo. Ja mam badane TSH praktycznie co m-c lub co dwa i raz mialam tak pozniej siak a w trzecim miesiacu ok. Ogolnie to mi pozostaje tylko jod radiokatywny ale po tym bezplodnosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    TSH 2,5 to jest taki dość kłopotliwy wynik bo niby w normie, ale jednak trochę za wysoki dla staraczek, ale z trzeciej strony za niski żeby zbijać. Ja mam takie tsh od trzech lat i przez ten czas rozmawiałam o tym z czterema lekarzami każdy z nich mówił to samo nie kombinujemy zostawiamy.

Filipinka każda z nas to przeżywa, na pewno za kilka dni będziesz gotowa do dalszej walki. Bo jak nie my to kto? My chyba same nie mamy pojęcia ile w nas jest siły...Tym bardziej, że w kupie raźniej i każda z nas ma tu dzień, że musi sobie pomarudzić ;) a reszta z nas jest od tego żeby wysłuchać i przytulić chociaż wirutualnie.
    no własnie bo ogolnie tak mowia ze ok, ja sie z tym zgadzam nie jestem za zbijaniem. Juz tyle postow przeczytalam ze 2.5 za wysokie jak zbija zajda w ciaze i powiem Wam ze zbijaja zbijaja i nie zachodza. Walenie ZDROWEGO ORGANIZMU jodem tez nie jest dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    dziękuję Margo za pocieszenie. w tym cyklu starałam się nie nastawiać a i tak się rozczarowałam no ale trzeba walczyć dalej. do trzech razy sztuka? zobaczymy ;)
    właśnie a ktora to Twoja IUI?

• lipa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Lipa wiesz ogólnie to nie lubimy @ ale są w życiu sytuacje kiedy cieszymy się z jej odwiedzin. Kciukam mocno :-)

Dokladnie, dawno juz tak sie nie cieszylam na jej widok :-) bo najgorsze jest taka bezczynnosc. A teraz w koncu moge zaczac dzialac

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a ja ide w piatek na podglad :)

A wiec i Ty sie doczekalas. Trzymam kciuki!

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak anty TPO wychodzi poza norme to niedobrze, moze cos byc z immunologia.

Hmmm myślisz? To nie wiem czy się martwić czy cieszyć, że może w końcu jakąś przyczynę znajdziemy. W każdym razie dobrze, że jednak nie czekałam z tym endokrynologiem.

lipa, aszka lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja za niskie TSH tez niedobrze. Nie dogodzisz.
    Filipinka trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. Nie można się poddawać. ja dziś rozmawialam ze swoja szwagierka i powiedziała mi ze rok starała się o dziecko, a problemów z okresem czy hormonami nie miała nigdy. Sama powiedziała ze trzeba się uzbroić w cierpliwość i źle nie nastawiac. Myśleć pozytywnie i to mnie jakoś podbudowalo ze będzie dobrze. Każdej z nas się uda!

aszka lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Hmmm myślisz? To nie wiem czy się martwić czy cieszyć, że może w końcu jakąś przyczynę znajdziemy. W każdym razie dobrze, że jednak nie czekałam z tym endokrynologiem.

Ja dzieki euthyrox50 mam teraz tsh na poziomie 1,5 - zbite z 4,5, ale po 7 mirsiacach leczenia. Ft3 i 4 w normie, ale anty TPO i TG koszmarnie podwyzszone. Diagnoza hashimoto. Lepiej dmuchac na zimno i sprawdzic skad te podwyzszone przeciwciala.

aszka, margo001 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dokladnie, dawno juz tak sie nie cieszylam na jej widok :-) bo najgorsze jest taka bezczynnosc. A teraz w koncu moge zaczac dzialac
    działaj napisz co Ci zapisali, ja mam znowu letrozol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Racja za niskie TSH tez niedobrze. Nie dogodzisz.
    Filipinka trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. Nie można się poddawać. ja dziś rozmawialam ze swoja szwagierka i powiedziała mi ze rok starała się o dziecko, a problemów z okresem czy hormonami nie miała nigdy. Sama powiedziała ze trzeba się uzbroić w cierpliwość i źle nie nastawiac. Myśleć pozytywnie i to mnie jakoś podbudowalo ze będzie dobrze. Każdej z nas się uda!
    niestety, ech zycie jest niesprawiedliwe.

• lipa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    działaj napisz co Ci zapisali, ja mam znowu letrozol.

Dostalam clo. W kazdym z poprzednich 4 cykli jajniki reagowaly. Bardziej boje sie, ze pecherzyki nie beda chcialy pekac, bo z tym mam najwiekszy problem, nawet po zastrzykach.

age.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    dziś jest 25 dc czyli 14 dni po iui. miałam zrobić test no i jest negatyw. teraz musze czekać na @ i kolejna stymulacja i kolejne iui. już jestem trochę zmęczona tym leczeniem i zaczynam wątpić czy doczekam się kiedyś maleństwa ;(

Zrob bete, albo czekamy na @.
    Do tego czasu nic nie wpisuje ;)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dostalam clo. W kazdym z poprzednich 4 cykli jajniki reagowaly. Bardziej boje sie, ze pecherzyki nie beda chcialy pekac, bo z tym mam najwiekszy problem, nawet po zastrzykach.
    to trzymam kciukasy oby pękły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niedługo też będziecie mogły wpisać na listę... Jutro jadę do kliniki oddać krew na bete ale dziś robiłam test bo mnie dość brzuch boli i negatyw więc beta to tylko formalność... za jakieś ok 2,5 tyg iui...

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ