X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa Mamo, naprawde nie moge powiedziec abym wiedziala co czujesz, bo ja sama w takiej sytuacji nigdy nie bylam, ale wiedz, ze serce mi sciska gdy czytam Twoje wpisy, gdyz zamiast sie cieszyc, przezywasz tak naprawde koszmar.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wynik...beta 2,00 ;((((((((((((((((((((((

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Przytulam :(

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :((

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Przykro mi...

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    dziewczyny jestem załamana :( beta nie przyrasta :( dziś 35 :( :( ryczeć mi sie chce :( :(
    Bardzo mi przykro:(

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh...nawet nie miałam siły ryczeć wczoraj przez to długie oczekiwanie na wyniki, chociaż i tak miałam złe przeczucia, bo pojawiło się plamienie...wykres był ładny i tylko narobił mi nadziei...
    Dzisiaj przyszła wredna @, która zatruwa mi życie od 3 lat...no cóż w tym cyklu przystępuję do pierwszej IUI (mam nadzieję, że będę mogła przystąpić, bo lekarz dał warunek - odpowiednia wielkość endo i pęcherzyków), chociaż mam ochotę spróbować jeszcze 1 cykl stymulowany przed IUI to jednak zaufam lekarzowi, który stwierdził, że u mnie to jest bez sensu...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka przykro mi z powodu @. Powodzenia Kochana w tym cyklu :)

migot_ka lubi tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Ehh...nawet nie miałam siły ryczeć wczoraj przez to długie oczekiwanie na wyniki, chociaż i tak miałam złe przeczucia, bo pojawiło się plamienie...wykres był ładny i tylko narobił mi nadziei...
    Dzisiaj przyszła wredna @, która zatruwa mi życie od 3 lat...no cóż w tym cyklu przystępuję do pierwszej IUI (mam nadzieję, że będę mogła przystąpić, bo lekarz dał warunek - odpowiednia wielkość endo i pęcherzyków), chociaż mam ochotę spróbować jeszcze 1 cykl stymulowany przed IUI to jednak zaufam lekarzowi, który stwierdził, że u mnie to jest bez sensu...
    To jesteśmy w podobnej sytuacji. To tez będzie moja pierwsza iui i pewnie terminy nam się trochę pokryją, bo ja dostałam @ w czwartek. We dwie będzie nam raźniej i damy radę. Ja tez mam mnóstwo obaw i cały czas zastanawiam się czy wszystkie możliwości już wykorzystałam ale po roku z CLO i zero rezultatów myśle, ze nie ma co dłużej zwlekać tylko działać, bo czas jednak ucieka. Dzięki temu ze mój ostatni cykl trwał 60 dni zdążyłam naprawdę odpocząć i nastawić się na dalsza walkę. No i poprzemyslac pewne rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejszy jest plan działania, reszta nie zależy niestety o nas :) Moja to też będzie pierwsza inseminka, choć mam wrażenie, że jeśli IUI pomoże, to raczej w sierpniu/ wrześniu :) alee... miałam też przeczucie, że na HSG okaże się, że prawy jajowód mam nierożny, a okazały się oba rożne, więc to już chyba prawdziwe wkręcanie sobie :)

• muszynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka przykro mi :( trzymaj się dzielnie.
    Wierze w to, ze niebawem kazda z nam wstawi w awatar swoje maleństwo.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym tyg zglosilam nad do ivf z mz.
    Wczoraj wyznaczyli nam termin na 9 lipca na kwalifikacje.
    Ciekawa jestem jak to będzie...

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynko skąd taka decyzja?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie od ostatniej IUI wlasciwie się nie kwalifikowalo ze względu na ilość plemnikow. Co do innych parametrow tez mam wątpliwości bo badanie wykonywane jest recznie a nie komputerowo, wiec może się okazac, ze jest jeszcze gorzej.
    Po pierwsze jestem ciekawa co powiedzą specjaliści a po drugie boje się ze nasz kochany rząd będzie miał nas w nosie, posłucha co mowią biskupi i zakażą ivf wiec wolimy dzialac wcześniej. Być może dr jednak skieruje nas na dodatkowe IUI to oczywiście do nich podejdziemy, ale boje się ze w naszym przypadku ta metoda nie przyniesie oczekiwanego efektu.

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie parametry ma twój partner muszynko?

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka krysiak IUI to naprawdę nic strasznego, nic nie boli, szybkie wstrzyknięcie chłopców do macicy i długie dwa tygodnie oczekiwania na efekt z huśtawką, a może się udało, pewnie się nie udało.A my wam umilimy ten czas wsparciem psychicznym :) A i sylwi będzie raźniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:36

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ma rację :))
    dziewczyny, podczzytuję wątek ivf i zazdroszczę dziewczyną, co momencik wiadomość o pięknej becie :) wiadomo, stymulacja itd to cięży okres dla kobiety, ale czy IUI nie mogłoby dawać takich wynikow ?:P (pytanie retoryczne ... :P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po kilka razy dziennie jestem na wątku ivf A jeśli chodzi o efekty to uważam, ze w tym miesiącu na tym naszym wątku mnóstwo dobrych rzeczy się wydarzyło. Wiec mam nadzieje, ze dobra passa się utrzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Migotka krysiak IUI to naprawdę nic strasznego, nic nie boli, szybkie wstrzyknięcie chłopców do macicy i długie dwa tygodnie oczekiwania na efekt z huśtawką, a może się udało, pewnie się nie udało.A my wam umilimy ten czas wsparciem psychicznym :) A i sylwi będzie raźniej
    Dzięki za dobre słowo. Samego zabiegu się nie boje, raczej rozczarowania. Obecnie jestem na etapie ze nauczyłam się z tym żyć, ze cieżko zaciążyć i boje się, ze zacznę się nakręcać gdy już będzie bliżej albo i po. Miewałam cykle, ze wmawialam sobie ciąże, i to tak na maxa. Nigdz nie sądziłam ze jestem zdolna do takich rzeczy. Na szczęście mam to już za sobą, straciłam przez to kontakt z wieloma osobami z otoczenia, gdyż ludzie nie potrafili mnie zrozumieć. Moje układy z siostra się popsuły gdyż jednego dnia w końcu powiedziałam, aby przestała mnie podpytywać, bo już nie mam siły tłumaczyć, ze znowu się nie udało. Gdy zajdę w ciąże napewno ja poinformuje a nie potrzebuje aby to ona pierwsza się meldowala. Nieraz miałam wręcz wrażenie ze ona notuje sobie gdzie moje cykle bo zawsze punktualnie była z pytaniem. Tak wiec takich rzeczy mocno się obawiam.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wysylam zaproszenie, przesle Ci na priv ;) nie będę tu watku zasmiecac :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ