INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biore tylko duphaston 3x1. Lekarz powiedzial ze nie trzeba wiecej luteiny tez nie musze brac. Niestety nigdzie nie udalo mi sie znalezc informacji jaką dawkę aplikuje finalnie w ng oczywiscie jedna tableyka 10mg duphastonu. Jest on niewykrywalny we krwi wiec tym bardziej sie zastanawiam jaki faktycznie mam teraz progesteron.. (wiem ze to nie jest progesteron czysty tylko inna nazwa)
Czekam na pobranie juz.
zastanawiam sie tez czy u mnie jestvwogole szansa uzyskac wysokie temperatury skoro zactemp odpowiada progesteron a duphaston wg ulotki jej nie podnosi?
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyindia 12 procent to BARDZO DUŻO!! Jak facet ma 7% to jesteśmy z dziewczynami w niebie, norma jest o 4 %, mało kto ma 12. Jesli plemników jest uzo to lekko obnizony ruch ma małe znaczenie
bartusiowa mamo, trzymam kciuki kochana ... :** baj o razu znać jak tylkoo coś będziesz wiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:09
-
od rana w pracy - straszny stres
po 4 dniach odpoczynku - muszę tu tydzień zasuwać i za tydzień urlop 3 tygodnie!!
niestety boli mnie brzuch na okres odkąd tu przyszłam
milion telefonów, ja na wkurwie
dziś po 15 będzie znana beta.... jakoś nie mam większych nadziei.. zbadałam także prolaktynę (wynik dopiero w czwartek), wcale nie jest (PONOĆ) tak, że może sobie być wysoka w ciąży... ja myślę, że mam obecnie taki bałagan w życiu i głowie, tyle stresów i w pracy i z tymi staraniami i poronieniami, że moja prolaktyna jest za wysoka - mimo że jakiś tam czas temu była całkiem spoko...
Jeżeli moja beta nadal nie rokuje - to chyba odstawie duphastonnie chce z pewnością przechodzić przez łyżeczkowanie a tu już jakby nie patrzeć po OM - 4t5d...
Zrobiłam zresztą całą serię badań (wyprosiłam u ogólnego) Morfologia, OB, glukoza, cały lipidogram, TSH, fT3, fT4, i HbA1C (pod kątem cukrzycy).. do tego prolaktyna i HCG. miałam chyba z 9 probówekWiększość na NFZ ale i tak 115 zł zostawiłam
Te ceny to kosmos...
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
bartusiowa trzymam mocne kciuki, koniecznie daj znać jak wynik! Musi być dobrze, wierzę w to!
Dziś jeszcze mam wrażenie, że cycuchy są mega ciężkie. Jeszcze jutro lutka a później odstawiam. W środę o 15 wizyta u lekarza a wcześniej beta. Tylko to 26 dc ( 2 tyg po IUI) , nie za wcześnie ? Może powinnam przepisać na piątek ? Problem polega na tym, że on tak ma terminy wolne... -
nick nieaktualnyMiliTu, ja dopiero dwa cykle w drugiej polowie bralam progesteron ale widzialam mega roznice do cyli, w ktorych go nie bralam. W pierwszym cyklu od samego poczatku tylko ciazowe objawy, nawet sie nabralam, w drugim juz bylam madrzejsza i podchodzilam do tego z rezerwa. Co jednak nie oznacza, ze nie jestes w ciazy, tylko z tymi objawami w czasie brania pogesteronu trzeba uwazac i troche z dystansem je interpretowac. Ale wiem, latwiej powiedziec niz zrobic
Mimo to bardzo sciskam kciuki za pozytywna bete w srode!
-
krysiak no właśnie się naczytałam i się na szczęście nie nakręciłam. Już tyle cykli za mną, że chyba podchodzę na spokojnie. Choć częściowo
-
nick nieaktualny
-
No ja zaraz zaczynam urlop i jeśli teraz się nie uda to chyba zrobię sobie przerwę, pojadę na wakacje i później znów zaczniemy. Zresztą zobaczę co lekarza zaproponuje.
-
nick nieaktualnyBardzo dobry pomysl. My staramy sie o dzidzie tak swiadomie od dwoch lat, wczesniej nie zabezpieczalismy sie ale nie bylo tego swiadomego planowania. Od ponad roku biore CLO & Co ale mialam tez kilka przerw w tym czasie bo np zima musialam poddac sie operacji kolana wiec zawiesilismy na jakies 3 miesiace starania. Niestety i te przerwy nie pomogly wiec tak szczerze mowiac mysle, ze problem nie lezy w mojej glowie, wbrew temu co powszechnie ludzie twierdza....
-
No my w sumie od roku wiec nie jest to długo, ale... ja mam zdiagnozowane Haschi, mąż nieco poniżej normy szybkie pływaki, ale bez tragedii. Dwa IUI na naturalnych cyklach, teraz tylko zastrzyk na pęknięcie no i po - lutka. Na następny cykl lekarz z tego co wiem planuje stymulację.
-
nick nieaktualny
-
krysiak mi lekarz też powiedział, że tż wyniki delikatnie poniżej normy więc bez paniki. Nie takie widział i się udawało. Także zobaczymy
-
nick nieaktualny
-
cały dzień boli brzuch na @... dość mocno
Mąż mówi abym sie nie stresowała i jeśli sie nie uda to absolutnie nie załamywała - bo nastepnym razem sie uda.. dziewczyny - pisałam chyba, że moim zdaniem to ja nie mam problemu z zapłodnieniem tylko z utrzymaniem... wspomniało mi się coś chyba istotnego... podczas CC lekarz powiedział mi że mam liczne mięśniaki macicy. Podczas wizyty już po połogu - zapytałam o to. Stwierdził, że się tego nie leczy ale mogę (nie muszę) mieć problemy z zajściem w ciążę... czyżby wykakał..? A może wszystko będzie dobrze i to przez te mięśniaki zakichane cięzko dochodzi do samego zagnieżdzenia?? kurde, tysiąc myśli przebiega mi przez głowę.... Nic, czekam na wynik bety. Powinien być potwierdzeniem wszystkiego co ma nastapić w najbliższych dniach. Póki co - czekam i nie myslę o najgorszym.
MiliTu - jeśli bierzesz luteinę - zrób HCG w dniu odstawienia. Bezpieczeństo przede wszystkim. Ja gdybym nie zrobiła to prawdopodobnie bym dupka odstawiła i od razu dostałabym okresu.. (no może z kilkudniowym opóźnieniem). W 10 dpo beta juz wychodzi.
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualnyMasz racje bartusiowa z ta luteina. Moj lekarz, jakos bardzo dziwnie kaze mi brac 15 dni po owu progesteron a jesli po 15 dniach test negatywny to odstawic. No i nieraz juz zastanawialam sie nad tym, ze przeciez test moze jeszcze nic nie wykazac. Ja mieszkam za granica i nie mam takiego dostepu do laboratoriow jak Wy, tutaj jakos nie jest to na porzadku dziennym. Musze go spytac podczas kolejnej wizyty jak mam sie w tym miesiacu zachowac, bo naprawde duzo juz o tym czytalam i troche naszly mnie watpliwosci czy dobrze robie