X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała u mnie we krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:42

ug378ribe4qdpu6z.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko duphaston 3x1. Lekarz powiedzial ze nie trzeba wiecej luteiny tez nie musze brac. Niestety nigdzie nie udalo mi sie znalezc informacji jaką dawkę aplikuje finalnie w ng oczywiscie jedna tableyka 10mg duphastonu. Jest on niewykrywalny we krwi wiec tym bardziej sie zastanawiam jaki faktycznie mam teraz progesteron.. (wiem ze to nie jest progesteron czysty tylko inna nazwa)
    Czekam na pobranie juz.
    zastanawiam sie tez czy u mnie jestvwogole szansa uzyskac wysokie temperatury skoro zactemp odpowiada progesteron a duphaston wg ulotki jej nie podnosi?

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, masz juz?

Bartusiowa-mama trzymam kciuki za wlasciwy przyrost bety :)

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nsjbardziej sie boje ze to pozamaciczna...

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartsiowa-mama, trzymam mono mocno kciuki. Oby Twoje przeczucia sie nie potwierdzily.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india 12 procent to BARDZO DUŻO!! Jak facet ma 7% to jesteśmy z dziewczynami w niebie, norma jest o 4 %, mało kto ma 12. Jesli plemników jest uzo to lekko obnizony ruch ma małe znaczenie :)

bartusiowa mamo, trzymam kciuki kochana ... :** baj o razu znać jak tylkoo coś będziesz wiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:09

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana w pracy - straszny stres :( po 4 dniach odpoczynku - muszę tu tydzień zasuwać i za tydzień urlop 3 tygodnie!! :) niestety boli mnie brzuch na okres odkąd tu przyszłam :( milion telefonów, ja na wkurwie :( dziś po 15 będzie znana beta.... jakoś nie mam większych nadziei.. zbadałam także prolaktynę (wynik dopiero w czwartek), wcale nie jest (PONOĆ) tak, że może sobie być wysoka w ciąży... ja myślę, że mam obecnie taki bałagan w życiu i głowie, tyle stresów i w pracy i z tymi staraniami i poronieniami, że moja prolaktyna jest za wysoka - mimo że jakiś tam czas temu była całkiem spoko...
    Jeżeli moja beta nadal nie rokuje - to chyba odstawie duphaston :( nie chce z pewnością przechodzić przez łyżeczkowanie a tu już jakby nie patrzeć po OM - 4t5d...
    Zrobiłam zresztą całą serię badań (wyprosiłam u ogólnego) Morfologia, OB, glukoza, cały lipidogram, TSH, fT3, fT4, i HbA1C (pod kątem cukrzycy).. do tego prolaktyna i HCG. miałam chyba z 9 probówek ;) Większość na NFZ ale i tak 115 zł zostawiłam :( Te ceny to kosmos...

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa trzymam mocne kciuki, koniecznie daj znać jak wynik! Musi być dobrze, wierzę w to!

Dziś jeszcze mam wrażenie, że cycuchy są mega ciężkie. Jeszcze jutro lutka a później odstawiam. W środę o 15 wizyta u lekarza a wcześniej beta. Tylko to 26 dc ( 2 tyg po IUI) , nie za wcześnie ? Może powinnam przepisać na piątek ? Problem polega na tym, że on tak ma terminy wolne...

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu, ja dopiero dwa cykle w drugiej polowie bralam progesteron ale widzialam mega roznice do cyli, w ktorych go nie bralam. W pierwszym cyklu od samego poczatku tylko ciazowe objawy, nawet sie nabralam, w drugim juz bylam madrzejsza i podchodzilam do tego z rezerwa. Co jednak nie oznacza, ze nie jestes w ciazy, tylko z tymi objawami w czasie brania pogesteronu trzeba uwazac i troche z dystansem je interpretowac. Ale wiem, latwiej powiedziec niz zrobic :-) Mimo to bardzo sciskam kciuki za pozytywna bete w srode!

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak no właśnie się naczytałam i się na szczęście nie nakręciłam. Już tyle cykli za mną, że chyba podchodzę na spokojnie. Choć częściowo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, plus tego wszytskiego jest taki, ze im wiecej miesiecy staran tym madrzejsze jestesmy. Ja sama sie sobie dziwie jak zrelaksowana ostatnio jestem, zero naciskow, zero stresu. No po prostu sama siebie nie poznaje.

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaraz zaczynam urlop i jeśli teraz się nie uda to chyba zrobię sobie przerwę, pojadę na wakacje i później znów zaczniemy. Zresztą zobaczę co lekarza zaproponuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry pomysl. My staramy sie o dzidzie tak swiadomie od dwoch lat, wczesniej nie zabezpieczalismy sie ale nie bylo tego swiadomego planowania. Od ponad roku biore CLO & Co ale mialam tez kilka przerw w tym czasie bo np zima musialam poddac sie operacji kolana wiec zawiesilismy na jakies 3 miesiace starania. Niestety i te przerwy nie pomogly wiec tak szczerze mowiac mysle, ze problem nie lezy w mojej glowie, wbrew temu co powszechnie ludzie twierdza....

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w sumie od roku wiec nie jest to długo, ale... ja mam zdiagnozowane Haschi, mąż nieco poniżej normy szybkie pływaki, ale bez tragedii. Dwa IUI na naturalnych cyklach, teraz tylko zastrzyk na pęknięcie no i po - lutka. Na następny cykl lekarz z tego co wiem planuje stymulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mojego meza z kolei sa bardzo dobre, o moich lekarz tez nie ma najgorszego zdania. Mowi ze miewa gorsze przypadki. Wiec mam nadzieje, ze iui zaskutkuje

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Przepraszam ze tak o sobie ale jestem jeszcze na urlopie. Niezapominajka mie mam okresu gin mówi ze pewnie jeden cykl mi wypadnie. Także pewnie dostane za 20 dni dopiero. A Ty?

iv09i09katk65tr1.png
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak mi lekarz też powiedział, że tż wyniki delikatnie poniżej normy więc bez paniki. Nie takie widział i się udawało. Także zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    krysiak mi lekarz też powiedział, że tż wyniki delikatnie poniżej normy więc bez paniki. Nie takie widział i się udawało. Także zobaczymy
    No i dokladnie :-)

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień boli brzuch na @... dość mocno :( Mąż mówi abym sie nie stresowała i jeśli sie nie uda to absolutnie nie załamywała - bo nastepnym razem sie uda.. dziewczyny - pisałam chyba, że moim zdaniem to ja nie mam problemu z zapłodnieniem tylko z utrzymaniem... wspomniało mi się coś chyba istotnego... podczas CC lekarz powiedział mi że mam liczne mięśniaki macicy. Podczas wizyty już po połogu - zapytałam o to. Stwierdził, że się tego nie leczy ale mogę (nie muszę) mieć problemy z zajściem w ciążę... czyżby wykakał..? A może wszystko będzie dobrze i to przez te mięśniaki zakichane cięzko dochodzi do samego zagnieżdzenia?? kurde, tysiąc myśli przebiega mi przez głowę.... Nic, czekam na wynik bety. Powinien być potwierdzeniem wszystkiego co ma nastapić w najbliższych dniach. Póki co - czekam i nie myslę o najgorszym.

MiliTu - jeśli bierzesz luteinę - zrób HCG w dniu odstawienia. Bezpieczeństo przede wszystkim. Ja gdybym nie zrobiła to prawdopodobnie bym dupka odstawiła i od razu dostałabym okresu.. (no może z kilkudniowym opóźnieniem). W 10 dpo beta juz wychodzi.

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje bartusiowa z ta luteina. Moj lekarz, jakos bardzo dziwnie kaze mi brac 15 dni po owu progesteron a jesli po 15 dniach test negatywny to odstawic. No i nieraz juz zastanawialam sie nad tym, ze przeciez test moze jeszcze nic nie wykazac. Ja mieszkam za granica i nie mam takiego dostepu do laboratoriow jak Wy, tutaj jakos nie jest to na porzadku dziennym. Musze go spytac podczas kolejnej wizyty jak mam sie w tym miesiacu zachowac, bo naprawde duzo juz o tym czytalam i troche naszly mnie watpliwosci czy dobrze robie

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ