X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lilou Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do ilu iui macie zamiar podchodzić?

krysiak i india, powodzenia!

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tasta, bardzo wcześnie testowałaś, mam nadzieję, że jutro będziemy ci mogły gratulować! :)

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    do ilu iui macie zamiar podchodzić?

krysiak i india, powodzenia!
    Trudne pytanie.... NA wstepnej rozmowie lekarz powiedzial, ze 3 jest sens robic a potem marne juz szanse na powodzenie, choc kmb jest dowodem na to, ze sa i wyjatki. Wiec ja generalnie mysle o trzech ale tak naprawde zdecydujemy o wszytskim gdy przyjdzie na to pora. Dofinansowanie dostalam na 8 podejsc, wiec moge szalec.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melduje. Jajka mało urosły. Zastanawia mnie czemu jeden urosl 1mm a drugi 4 mm w 2, 5 dnia...dzis 11/12dc tak liczę bo zalalo mnie o północy:-D
    No ale dr mówi ze jest ok. Mam jeszcze zrobić 2 zastrzyki, w pon zbadać estradiol i lh. W pon usg. I iui wtorek, środa o ile będzie ok. Ednometrium 8, 7mm.

iv09i09katk65tr1.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak, to ty w de robisz iui, że masz dofinansowanie na 8 podejść? My w pl wszystko musimy płacić, jedna iui, to koszt ok. 1000 zł ;/

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, trzymam kciuki. To jakie masz teraz te pęcherzyki?

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    krysiak, to ty w de robisz iui, że masz dofinansowanie na 8 podejść? My w pl wszystko musimy płacić, jedna iui, to koszt ok. 1000 zł ;/
    tak, w de. Ja tez place, ale polowe kosztow pokrywa kasa chorych. Cenowo wychodzi to podobnie, bo pewnie tez tak okolo 200€ moze 250€ bede musiala zaplacic.

• taśta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    tasta, bardzo wcześnie testowałaś, mam nadzieję, że jutro będziemy ci mogły gratulować! :)
    Bo ja bardzo niecierpliwa jestem ;) zawsze wole zrobić wcześniej, żeby pozbyć się złudzeń i spokojnie czekać na małpę ;)

My zakładaliśmy 3 IUI, Ja o tylu myślałam a lekarz potwierdził, że to najlepsze rozwiązanie.

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, powodzenia. Bedzie dobrze. Musi byc!

• lilou Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję zrobić betę 13 dni po iui, czyli w poniedziałek. Trzymajcie kciuki. Jak się nie uda to podejdziemy do jeszcze 1 iui, a później o kwalifikacje do ivf się będziemy starać.

aszka lubi tę wiadomość

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz zaciskam kciuki lilou! Oby kolejna iui juz nawet nie byla konieczna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Część dziewczyny. Wczoraj w moim 15dc miałam dwa pęcherzyki 14 i 16mm. Jutro jadę na monitoring i zobacze kiedy decyzją o pierwszej iui. Miała być w pierwszej wersji dziś lub jutro ale że te moje pęcherzyki tak słabo rosną bo zaledwie 1mm na dobę iui będzie później. Cały czas Was czytam. Przez dwa miesiące poprzednie zmagalam się z torbiel która miała 89mm ale lekami udało mi się ją zwalczyć. Na pęcherzyki mam zastrzyki ostatni bralam w 13dc bo wtedy jeszcze pęcherzyk dominujący miał 14mm. Mam takie pytanie czy ten mój dominujący jeszcze pod rośnie czy już przestanie rosnąć. Mam nadzieję że jutro będzie już odpowiedni. Bo to mnie teraz martwi. A w tym cyklu akurat przydarzyło mi się przeziębienie że musialam brać ferveks więc pewnie to też miało wpływ na pęcherzyki .jak myślicieli?
    powinien podrosnac, 15 dc to mało, tak do 20 dc to juz powinien byc mniej wiecej dojrzały.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    ja planuję zrobić betę 13 dni po iui, czyli w poniedziałek. Trzymajcie kciuki. Jak się nie uda to podejdziemy do jeszcze 1 iui, a później o kwalifikacje do ivf się będziemy starać.
    trzymam :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Bo ja bardzo niecierpliwa jestem ;) zawsze wole zrobić wcześniej, żeby pozbyć się złudzeń i spokojnie czekać na małpę ;)

My zakładaliśmy 3 IUI, Ja o tylu myślałam a lekarz potwierdził, że to najlepsze rozwiązanie.
    jak wczesnie jak chyba mialas IUI 29.06 to juz wychodzi chyba 12 dni po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak migotka india kciuki są. :)

krysiak, migot_ka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a jaka masz kk? I w jakim landzie mieszkasz? Jak nie chcesz tu to mozesz na pw... sa kk ktore za iui, ivf i icsi oplacaja 100%

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak a jaka masz kk? I w jakim landzie mieszkasz? Jak nie chcesz tu to mozesz na pw... sa kk ktore za iui, ivf i icsi oplacaja 100%
    jestem w TK i mieszkam w Bawarii w Monachium. Masz jakies doswiadczenia z tym? Ja wiem, ze mozna zawsze zlozyc pozniej wniosek i wtedy moze byc ze zwroca kase, tak jak przy wszytskich innych swiadczeniach. W ostatecznosci sprobuje przynajmniej czesc od podatku odpisac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mieszkam w NRW i wiem ze TKK i jedno AOK oplaca tutaj to w 100% jestem zorientowana bo w poprzednia ciaze zaszlam w ostatnim cyklu przed iui tak więc interesowal mnie temat bo zastanawialam sie nad zmiana kk bo moja niestety doplaca tylko 150e do tego interesu a mialam kogo sie radzic bo najlepsza przyjaciolka mojej kuzynki miala 3 icsi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszlam z AOK do TK, gdyz w AOK nawet podczas monitoringow malo doplacali i duzo musialam sama placic, z tymi 50% moge zyc. KK nie chce juz zmieniac bo dawniej jako studentka juz w TK bylam i bylam bardzo zadowolona. Wiec tutaj zostane i jak trzeba bedzie to bede bulic ;-)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    krysiak migotka india kciuki są. :)

Dziękuję Aszka;)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ