INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:jak wczesnie jak chyba mialas IUI 29.06 to juz wychodzi chyba 12 dni po.
powtórka będzie 12 dpo a 14 dpo mam zrobić w klinice. Nawet gdyby miało być coś nie tak to będziemy wiedzieć ze doszło do zapłodnienia a u nas w tym największy problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 14:29
aszka lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasyzero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnykrysiak wrote:Ja przeszlam z AOK do TK, gdyz w AOK nawet podczas monitoringow malo doplacali i duzo musialam sama placic, z tymi 50% moge zyc. KK nie chce juz zmieniac bo dawniej jako studentka juz w TK bylam i bylam bardzo zadowolona. Wiec tutaj zostane i jak trzeba bedzie to bede bulic
ja musze liczyc 700e za leki i ok 400 za iui a doplacaja tylko 150e to na tym etapie troche malo... jakby placili polowe to jeszcze by ok bylo...
-
Lilou trzymam kciuki za Twoja betę.
Moje pecherzyki wg dr na ten dzień cyklu jak najbardziej ok. Zapytałam czemu powoli rosną. Powiedział że może być kwestia problemu samej owulacji przyciągania się w czasie ale ze podgonimy zastrzykami. Ostatnio tez tak miałam pecherzyk niby duzy a estradiol marny. Pewnie prolaktyna za wysoka ze stresu życiowego:) kiedyś jak badalam miakam w normke potem za dużo ciut ale opuściłam diagnozę. Endo powiedziała ze tak niewielki wzrost ponad normę to stres.
A pecherzyki mam dzis czyli 11/12 dc 14 i 15mm.
Endometrium prawie 9mm.
W poniedziałek się okaże mam nadzieję że urosna i będzie ok. -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Lilou trzymam kciuki za Twoja betę.
Moje pecherzyki wg dr na ten dzień cyklu jak najbardziej ok. Zapytałam czemu powoli rosną. Powiedział że może być kwestia problemu samej owulacji przyciągania się w czasie ale ze podgonimy zastrzykami. Ostatnio tez tak miałam pecherzyk niby duzy a estradiol marny. Pewnie prolaktyna za wysoka ze stresu życiowego:) kiedyś jak badalam miakam w normke potem za dużo ciut ale opuściłam diagnozę. Endo powiedziała ze tak niewielki wzrost ponad normę to stres.
Endometrium prawie 9mm.
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Lilou trzymam kciuki za Twoja betę.
Endometrium prawie 9mm.
Wracając do mojej dzisiejszej IUI.
Embriolog była zdziwiona, ze taki krótki czas abstynencji i prawdopodobnie przez to mąż miał takie sobie wyniki. Ogólnie tylko wyprodukował 0.8 ml.
Po preparatyce:
- koncentracja 12 mln/ml
- ilość A+B 9 mln
- ruchliwość A+B 75%
Myślicie, ze są jakieś szanse??
Niestety mój maż ma dużo komórek okrągłych i w przyszłym tygodniu musi zrobić posiew nasienia aby zobaczyć co tam się dzieje. -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Aszka pocieszasz mnue:-* dr mówi ze jak za szybko rosną to źle ze nie ma w nich dojrzałych kom jajowych.
Ale czemu jeden rośnie a drugi jakoś mniej? -
nick nieaktualnyindia wrote:Wracając do mojej dzisiejszej IUI.
Embriolog była zdziwiona, ze taki krótki czas abstynencji i prawdopodobnie przez to mąż miał takie sobie wyniki. Ogólnie tylko wyprodukował 0.8 ml.
Po preparatyce:
- koncentracja 12 mln/ml
- ilość A+B 9 mln
- ruchliwość A+B 75%
Myślicie, ze są jakieś szanse??
Niestety mój maż ma dużo komórek okrągłych i w przyszłym tygodniu musi zrobić posiew nasienia aby zobaczyć co tam się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 17:54
-
krysiak pewnie będziemy testować w podobnym czasie. Choć dziwna ta moja dr, nie każe robić bety tylko brać Luteinę przez 14 dni zrobić test, jak negatywny to odstawić.
migotka dokładna relacja w pamiętniku
U mnie nie było widać uwalniającego się jajeczka. Mam nadzieję, że jednak ten pęcherzyk pęknie
lilou mi dziś dr powiedziała, że więcej niż 4 razy nie zaleca. Choć my tu znamy przypadki, ze czasem warto spróbować
A tak poważnie my pewnie podejdziemy 3 razy (w tym raz z mrożonym bo mój mąż wyjeżdża)
Już zaciskam kciuki na poniedziałek
Lunka tak to już jest z tymi pęcherzykami, lubią zaskakiwać. a do wt pewnie jeszcze wszystko ładnie podrośnie. Trzymam kciuki
aszka no właśnie tu dzisiaj nie robili tej morfologii. A wam przy IUI zawsze robią?
A z maja morfologia to 12% prawidłowych
krysiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:krysiak pewnie będziemy testować w podobnym czasie. Choć dziwna ta moja dr, nie każe robić bety tylko brać Luteinę przez 14 dni zrobić test, jak negatywny to odstawić.
migotka dokładna relacja w pamiętniku
U mnie nie było widać uwalniającego się jajeczka. Mam nadzieję, że jednak ten pęcherzyk pęknie
lilou mi dziś dr powiedziała, że więcej niż 4 razy nie zaleca. Choć my tu znamy przypadki, ze czasem warto spróbować
A tak poważnie my pewnie podejdziemy 3 razy (w tym raz z mrożonym bo mój mąż wyjeżdża)
Już zaciskam kciuki na poniedziałek
Lunka tak to już jest z tymi pęcherzykami, lubią zaskakiwać. a do wt pewnie jeszcze wszystko ładnie podrośnie. Trzymam kciuki
aszka no właśnie tu dzisiaj nie robili tej morfologii. A wam przy IUI zawsze robią?
A z maja morfologia to 12% prawidłowych -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:india, ma być minimum 5mln, więc nie jest źle
zresztą, gdyby były złe, odwołaliby wam IUI
zróbcie posiew/chlamydię/mycoplasmę/uroplasmę o ile nie robiliście
dzięki, pocieszyłaś mnie
Tylko ja miałam robioną chlamydię, ale nie mam - więc mąż chyba też nie.
Mój wcześniejszy lekarz mówił, że szkoda wydawać kasę na wszystkie badania, bo zrobił nam kurację antybiotykową przed laparo i mówił, że nawet jak coś było to na pewno zniknęło. No ale to było w listopadzie -
Ja dzisiaj mam 11 dc dwa pecherzyki jeden 16,1 mm drugi 16,2 mm, a endo 6,9 mm wiec chyba małe:(. Dostałam sildenafil i acesan 75 na poprawę. IUI mamy w pon o 15. Także można dopisać mnie do listy o ile oczywiście mogę do Was dołączyć ?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Może nie jestem najlepszym przykładem ale iui bylo u mnie bez zarzutu z powodzeniem samego zabiegu. Endo mialam w 10dc niecałe 7mm, w 12 dc prawie 11mm. Także rośnie w odpowiednim czasie, spokojnie.
Teraz mam lepsze ale mam inaczej prowadzona stymulację itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:48
-
nick nieaktualnyTak India, pewnie przypadnie nam mniej więcej razem testować. Ja tez bez bety, od jutra 15 dni utrogest a potem zatestowac i jeśli negatywny test to odstawić i nie martwić się tylko jak przyjdzie @ to zadzwonić (Cytuje doktorka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:25
-
MARCOWE IUI
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k/3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka/1
18.05 - Aga 1/1
21.05 - kkkaaarrr/1
23.05 - glitterpink/1