INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też rezygnuję z roweru i biegania na czas po iui, aż do bety. Mimo, iż też na co dzień do pracy dojeżdżam 10 km w jedną stronę na rowerze. Ja tam wolę chuchać i dmuchać niż mieć wyrzuty sumienia. Chociaż prawda jest taka, że jak ma się udać, to się uda!
Byłam taka wysportowana na początku starań, czułam się świetnie. Minęło pół roku starań i bałam się, że to przez intensywne uprawianie sportu nie zachodziłam w ciążę. Od ponad roku odpuściłam, kondycji już nie mam, a w ciąże nadal nie zaszłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 23:12
Peonia88
-
nick nieaktualnyJa tez odpuściłam sobie rower po iui. W sumie cały ostatni tydzień mnie korciło by spróbować ale stwierdziłam ze skoro już tyle wytrzymałam to dam radę i ten tydzień. Najdziwniejsze jest to, ze jakoś nie wychodzę z założenia ze będąc w ciąży miałabym zrezygnować z roweru, tylko ten czas po iui jakoś taki magiczny
-
nick nieaktualnyJa z kolei ostatnio bardzo przytyłam. Przybyło mi 5 kg i jestem więcej niż pewna ze to sprawka utrogestu. Rozrosłam się w biodrach, biuście i ramionach. Pońiewaz ten cykl będzie raczej bez starań postanowiłam nieco nad sobą popracować i przynajmniej w taki sposób wykorzystać ten czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 23:05
-
Ja też przytyłam, też ok 3-5 kg i też mnie to już denerwuje i hormony jak najbardziej mogą mieć na to wpływ. Cieszę się, że tylko tyle przytyłam, a nie 20 kg, bo o takich przypadkach też czytałam, czego się strasznie bałam.
Dziecko najważniejsze. Na odchudzanie jeszcze przyjdzie czas
Peonia88
-
Hej kobietki
Statystyki lipcowe kiepskie... wszystkim ktorym się nie udało przesyłam serdeczny uścisk.. wiem jakie to przykre ale cóż zrobić. ... zostaje starać się nadal...
Ja pierwszy raz od hmm dobrego 1.5 roku - w tym cyklu zero myślenia! I tylko Wy mi przypominacie że przeciez po iui jestem... zapomnialam do tego stopnia że nie pamietam kiedy powinnam ostatniego dupka wziąść ale chyba w poniedzialek wiec koło wtorku beta, choć tym razem czuję że się nie udało.
Ze staraniami po poronieniu różnie. Ja mialam dwa samoistne bez zabiegu i od razu się moglam starać. Poronienie traktowalam jako @. Zresztą przeciez obecną iui miałam po poronieniu
Po zabiegu trzeba odczekać nawet do 6 mcy. Ale przeciez nikt nie zabroni "zalewać formy" wcześniej. Najwyzej sie zarodek nie przyjmie przez brak endo. I to raczej kwestia indywidualna.
Wgl nie wiem czy to nie byla moja ostatnia iui.... średnio uklada się z emkiem... nie wiem czy jest sens.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Dziewczyny no ja testuje w pon bo mam dentyste i zlamanego zeba:-(
A ślub biorę w sierpniu prawda to:-)
Co do czekania przeczytałam już wszystko co można na ten temat. I endometrium regeneruje sie w artykułów po zabiegu 5 dni. Co ciekawe po lyzeczkowaniu diagnostycznym można się starać juz w tym samym cyklu!
Pani dr od zabiegu mówiła że miesiąc, zapomnieć o wszystkim i działać dalej.
Szczególnie jak nie znamy przyczyny jak u mnie.
Bartusiowa a co się dzieje? -
bartusiowa-mama wrote:Hej kobietki
Statystyki lipcowe kiepskie... wszystkim ktorym się nie udało przesyłam serdeczny uścisk.. wiem jakie to przykre ale cóż zrobić. ... zostaje starać się nadal...
Ja pierwszy raz od hmm dobrego 1.5 roku - w tym cyklu zero myślenia! I tylko Wy mi przypominacie że przeciez po iui jestem... zapomnialam do tego stopnia że nie pamietam kiedy powinnam ostatniego dupka wziąść ale chyba w poniedzialek wiec koło wtorku beta, choć tym razem czuję że się nie udało.
Ze staraniami po poronieniu różnie. Ja mialam dwa samoistne bez zabiegu i od razu się moglam starać. Poronienie traktowalam jako @. Zresztą przeciez obecną iui miałam po poronieniu
Po zabiegu trzeba odczekać nawet do 6 mcy. Ale przeciez nikt nie zabroni "zalewać formy" wcześniej. Najwyzej sie zarodek nie przyjmie przez brak endo. I to raczej kwestia indywidualna.
Wgl nie wiem czy to nie byla moja ostatnia iui.... średnio uklada się z emkiem... nie wiem czy jest sens.
Robilysmy iui tego samego dnia dlatego dopytuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 07:04
-
Cześć wszystkim, o ile uda mi się dsis jadę na bete. Czemu? Przecież miałam nie testować.
Już wyjaśniam, po owulacji jestem 10dni. Zrobiłam test, 1 krecha, nie ludze się bo ciążę by pokazał. Musze mieć spokojnie weekend na pogadanie z facetem. Trochę złych rzeczy się dzieje, trzeba to omówić. Musimy ustalić jakiś plan działania, cokolwiek. Iui brak iui starania brak starań...jestem w zawieszeniu i sama nie wiem czego chce.
-
Lunk_a wrote:Cześć wszystkim, o ile uda mi się dsis jadę na bete. Czemu? Przecież miałam nie testować.
Już wyjaśniam, po owulacji jestem 10dni. Zrobiłam test, 1 krecha, nie ludze się bo ciążę by pokazał. Musze mieć spokojnie weekend na pogadanie z facetem. Trochę złych rzeczy się dzieje, trzeba to omówić. Musimy ustalić jakiś plan działania, cokolwiek. Iui brak iui starania brak starań...jestem w zawieszeniu i sama nie wiem czego chce.Mimi86 wrote:jak myslicie moge jutro isc na rower tak troszke pojezdzic?lilou wrote:Kamila, a ten brzuszek w avatarze, to już Twój taki ładny?ewa84 wrote:Pewnie bym też tam robiła byłam raz na wizycie u dr Ni... I jakoś negatywne wrazenia miałam. Myślałam o wizycie u innego specjalisty bo jednak lokalizacja idealna, ceny wszędzie podobne...
Robiłaś sporo dodatkowych badań? Bo nam kazali robić DNA pleminka mimo że poza brakiem upłynnienią inne parametry w normie.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie wróciłam z kliniki. Pierwszy raz w życiu mam więcej pęcherzyków niż 1, jest ich aż 4 przy tej samej stymulacji, co zawsze!!! Jednak miały dopiero 14 i 15 mm, endometrium 7,5 dziś mój 9 dzień cyklu. W poniedziałek kolejny monitoring i jak będzie wszystko dobrze, to we wtorek 3 i zarazem ostatnia IUI. Jestem znowu pełna nadziei
Mimi86 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
India, też jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Ale dr nie był chyba za bardzo zadowolony, że aż 4. Za dużo nie mówił, więc mogę się mylić. Ale jest chyba szansa na ciążę mnogą, prawda? Jakby były bliźniaki, to byłabym w 7 niebie. Ja chcę mieć dużą rodzinę, mogą być nawet i trojaczki, oby tylko się udało i żeby były zdrowe i będę najszczęśliwszym człowiekiem na świecie
krysiak, Mimi86 lubią tę wiadomość
Peonia88