X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki jesteście kochane, gocha-Ty masz racje z tym zs nawet nie zaczęliśmy dobrze, dla mojego naturalne poczęcie byłoby bardzo fajnym prezentem. A te kilka mcy, coz-albo wszystko sie naprawi lub zacznie naprawiać albo będziemy wiedzieli że nie odpuscilismy Łatwiej zająć się tym przed dziećmi...

Ta iui wiele nam właśnie uświadomila...

Bartusiowa-nie myśl ze nie pociągasz męża bo nadwaga! Przecież wątpię żeby to był jakiś mega powód, uWas przynajmniej kiedyś seks był, u nas tez może kilka mcy.

Sylwia, te ważne filary, masz 100pr racji. Patrząc w przyszłośc przecież będę żyć z tym moim chlopem, urodze dzieci ale chłop mi zostanie. Sam mówi ze mu zależy, chce naprawiać. Inaczej miałabym wrażenie ze traktuje go jak dawce spermy..bo seksu nie ma a tylko wiadomo jak.

Nie zarzekamy sie, medycyna jest dla ludzi. Nie chcemy starać się latami. Mój mówi ze czas działa na jego niekorzyść. Do końca roku, nie począć dziecko a odbudować ssks. Jeśli nie będzie wychodzilo iui z czystym sumieniem juz s styczniu, jeśli będzie ok, wstrzymamy sie jeszcze kilka mcy dając sobie czas na naturalne poczęcie.
    Kilka mcy w perspektywie lat bycia razem to nie jest wieczność. A wiele może nam uświadomić.

Dziękuję za takie wsparcie ze jednak iui odkładamy, mam nadzieję że większość z Was zrobilsby podobnie

Mimbla lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, miałam już 3 insemki niestety nie udane.. teraz 3 transfery nie udane z ivf, problem leży tylko po stronie męża...
    zastanawiam się czy nie wrócić do inseminacji, tylko w innej klinice w poprzedniej to była strata czasu i pieniędzy, insemka na cyklu naturalnym bez stymulacji, nie sprawdzali pęcherzyka czy pękł... i takie tamm.
    tam tez miałam ivf.. przestymulowanie... itp
    mam pytanie do was jaki u Was jest problem? wspólny ? męski ? czy żeński?
    jaki koszt macie prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:45

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, ja bym nie podeszła do IUI bez HSG, dlatego zapaliła mi się czerwona lampka...
    Dziewczyny, może Wy podpowiecie, czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? (na podstawie swoich doświadczeń)
    Miałam laparoskopie i histeroskopie - usunięcie polipa z macicy i sprawdzanie drożności jajowodów, TSH, LH, PRL - w normie. PRG rok temu - 4,64, teraz po duphastonie - 11,99, badanie krwi ok. Mam owulację, pęcherzyki rosną i pękają po pregnylu. Nie mam żadnych wad w budowie macicy itp.
    Badanie nasienia męża rok temu - super, teraz tragedia - ale zaczęliśmy suplementację i zobaczymy co dalej...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    hej, miałam już 3 insemki niestety nie udane.. teraz 3 transfery nie udane z ivf, problem leży tylko po stronie męża...
    zastanawiam się czy nie wrócić do inseminacji, tylko w innej klinice w poprzedniej to była strata czasu i pieniędzy, insemka na cyklu naturalnym bez stymulacji, nie sprawdzali pęcherzyka czy pękł... i takie tamm.
    u mnie tylko problem z brakiem owulacji i brakiem sluzu. Czyli nic takiego czego by nie mozna poprawic lekami. Miałas histeroskopie,laparoskopie? Przebadana genetyka itd?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Sylwiaśta, ja bym nie podeszła do IUI bez HSG, dlatego zapaliła mi się czerwona lampka...
    Dziewczyny, może Wy podpowiecie, czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? (na podstawie swoich doświadczeń)
    Miałam laparoskopie i histeroskopie - usunięcie polipa z macicy i sprawdzanie drożności jajowodów, TSH, LH, PRL - w normie. PRG rok temu - 4,64, teraz po duphastonie - 11,99, badanie krwi ok. Mam owulację, pęcherzyki rosną i pękają po pregnylu. Nie mam żadnych wad w budowie macicy itp.
    Badanie nasienia męża rok temu - super, teraz tragedia - ale zaczęliśmy suplementację i zobaczymy co dalej...
    jak hormony masz przebadane, laparo i histero mialas, to ja bym poszla w kierunku genetyki najpierw. Nie zaskodzi sprawdzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza problem meski, co dokladnie?

Migotka chlamydie ureoplasme mycoplasme badaliscie? To czesty powod nieplodnosci ?
    Anty tg anty tpo warto zbadac i podstawowe oprocz tych co masz fsh lh testosteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:00

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak hormony masz przebadane, laparo i histero mialas, to ja bym poszla w kierunku genetyki najpierw. Nie zaskodzi sprawdzic.

Aszka, czyli co konkretnie?

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mysza problem meski, co dokladnie?

Migotka chlamydie ureoplasme mycoplasme badaliscie? To czesty powod nieplodnosci

Nie...gdzieś mi się to przewinęło, ale nie badałam...To się robi z krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Aszka, czyli co konkretnie?
    badanie kariotypow. U mnie był taki plan ze 3 IUI, w razie nieudanych badanie genetyczne i immunologiczne i dopiero podejscie do invitro. Oczywiscie nikogo nie namawiam, to kazdego decyzja czy podchodzi do dalszej diagnostyki i wskazan lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Nie...gdzieś mi się to przewinęło, ale nie badałam...To się robi z krwi?
    u faceta z diagnostyki nasienia, faktycznie mozna sie przebadac jak wyniki faceta nienajlepsze (w sumie posiew moczu tez mozna dodatkowo zrobic). U kobiety wymaz z pochwy (cewki moczowej)i badanie posiewu moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:11

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że lekarz najwidoczniej nie widzi problemu...jestem otwarta na diagnostykę i zgłębienie problemu, ale sama nie wiele mogę...
    Zrobiłabym wszystkie badania, ale do cholery nie wiem jakie...
    Wiem tyle, co dowiem się od Was i w necie...
    Być może szukam dziury w całym, ale chciałabym wykluczyć wszystkie nieprawidłowości i ze spokojnym sumieniem podejść do kolejnych IUI wiedząc, że wszystko jest OK...

• listek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, jutro kolejna inseminacja. To już piąta i zarazem ostatnia.
    Załapałam się na dwie IUI w tym miesiącu. :) Oby z powodzeniem

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka aszka wyjasnila wiec juz nic nie dodam :)

• lilou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, przeczytałam właśnie całą Twoją historię. Ja na waszym miejscu odpuściłabym na razie, aż się odbudują wasze relacje. Małżeństwa bez seksu sobie nie wyobrażam. Skoro mąż jest o tyle lat starszy, to niestety trzeba się z tym liczyć, ale zawsze można wspomóc się lekami. Zakładam, że masz 25-30 lat. Tak jak sylwaśta pisała, na wszelki wypadek zamroźcie sobie nasienie, żebyście mogli spać spokojnie. Zaszłaś już raz w ciążę, jesteś zdrowa, będziesz miała dziecko. Jak macie teraz taki problem, to uważam, że na dziecko jeszcze przyjdzie czas. Życzę wam dużo cierpliwości i trzymam za was kciuki, żeby wszystko się ułożyło.

Bartusiowa, głupoty piszesz, że męża nie podniecasz, bo masz nadwagę. I co z tego, że masz trochę tu i tam za dużo. Pomyśl sobie, że kochanego ciała nigdy za wiele, uwierz w siebie, bo tak jak ty siebie postrzegasz, tak też będzie Cię małżonek widział. Każda figura ma swój urok, nie wszyscy muszą być szczupli jak modele. Kup sobie fajną bieliznę, w której będziesz się dobrze czuła, pokaż mężowi jaką ma wspaniałą żonkę i wszystko się poukłada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 11:13

Peonia88
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy clo może wydluzyc kolejny cykl ? w czerwcu przed iui go brałam, @ przyszla normalnie a teraz już 6 dzień mi się spoznia. Nie wiem kiedy była owulacja bo już sobie odpuscilam starania naturalne ale ten brak @ jakiś dziwny. Tym bardziej ze w pt bolał mnie bruch nawet tab wzielam a tu do dziś nic...

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Tylko, że lekarz najwidoczniej nie widzi problemu...jestem otwarta na diagnostykę i zgłębienie problemu, ale sama nie wiele mogę...
    Zrobiłabym wszystkie badania, ale do cholery nie wiem jakie...
    Wiem tyle, co dowiem się od Was i w necie...
    Być może szukam dziury w całym, ale chciałabym wykluczyć wszystkie nieprawidłowości i ze spokojnym sumieniem podejść do kolejnych IUI wiedząc, że wszystko jest OK...

Ja dokładnie tak samo jak ty. Też zbadałabym wszystko, a nie wiem co. Lekarze twierdzą, że nie ma potrzeby na więcej badań. A tych badań o których pisze sylwaśta nie miałam, mimo iż jestem w tej samej klinice.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka, a test zrobiłaś? 6 dni spóźnienia, to już sporo. Może ty w ciąży jesteś?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek, ja też jutro mam iui, moją 3 i już ostatnią :)

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

Bardzo współczuję. A zastanawiasz się nad iui nasieniem dawcy?
    U mnie nie wiadomo w czym problem, wyniki w normie, dziecka brak.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou- je robiłam na własną rękę ;) zaninm jeszcze znaalazłam się w Gyn. Zastanawiam się nad tym badaniem kariotypu,

aszka, jeśli wyjdzie coś nie tak, tzn, że partner nie będzie mógł być ojcem?

bartusiowa, mam koleżankę, która ma z 20 kg nadwagi figure ma jak klocek ale zawsze chodzi dumna z siebie, co przyciąga rzeszę facetów ;) WIARY W SIEBIE! seksualność to MY, nie nasze ciało ;)

lilou lubi tę wiadomość

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ