INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki jesteście kochane, gocha-Ty masz racje z tym zs nawet nie zaczęliśmy dobrze, dla mojego naturalne poczęcie byłoby bardzo fajnym prezentem. A te kilka mcy, coz-albo wszystko sie naprawi lub zacznie naprawiać albo będziemy wiedzieli że nie odpuscilismy Łatwiej zająć się tym przed dziećmi...
Ta iui wiele nam właśnie uświadomila...
Bartusiowa-nie myśl ze nie pociągasz męża bo nadwaga! Przecież wątpię żeby to był jakiś mega powód, uWas przynajmniej kiedyś seks był, u nas tez może kilka mcy.
Sylwia, te ważne filary, masz 100pr racji. Patrząc w przyszłośc przecież będę żyć z tym moim chlopem, urodze dzieci ale chłop mi zostanie. Sam mówi ze mu zależy, chce naprawiać. Inaczej miałabym wrażenie ze traktuje go jak dawce spermy..bo seksu nie ma a tylko wiadomo jak.
Nie zarzekamy sie, medycyna jest dla ludzi. Nie chcemy starać się latami. Mój mówi ze czas działa na jego niekorzyść. Do końca roku, nie począć dziecko a odbudować ssks. Jeśli nie będzie wychodzilo iui z czystym sumieniem juz s styczniu, jeśli będzie ok, wstrzymamy sie jeszcze kilka mcy dając sobie czas na naturalne poczęcie.
Kilka mcy w perspektywie lat bycia razem to nie jest wieczność. A wiele może nam uświadomić.
Dziękuję za takie wsparcie ze jednak iui odkładamy, mam nadzieję że większość z Was zrobilsby podobnieMimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej, miałam już 3 insemki niestety nie udane.. teraz 3 transfery nie udane z ivf, problem leży tylko po stronie męża...
zastanawiam się czy nie wrócić do inseminacji, tylko w innej klinice w poprzedniej to była strata czasu i pieniędzy, insemka na cyklu naturalnym bez stymulacji, nie sprawdzali pęcherzyka czy pękł... i takie tamm.
tam tez miałam ivf.. przestymulowanie... itp
mam pytanie do was jaki u Was jest problem? wspólny ? męski ? czy żeński?
jaki koszt macie prywatnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:45
-
Sylwiaśta, ja bym nie podeszła do IUI bez HSG, dlatego zapaliła mi się czerwona lampka...
Dziewczyny, może Wy podpowiecie, czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? (na podstawie swoich doświadczeń)
Miałam laparoskopie i histeroskopie - usunięcie polipa z macicy i sprawdzanie drożności jajowodów, TSH, LH, PRL - w normie. PRG rok temu - 4,64, teraz po duphastonie - 11,99, badanie krwi ok. Mam owulację, pęcherzyki rosną i pękają po pregnylu. Nie mam żadnych wad w budowie macicy itp.
Badanie nasienia męża rok temu - super, teraz tragedia - ale zaczęliśmy suplementację i zobaczymy co dalej... -
nick nieaktualnymyszaaa wrote:hej, miałam już 3 insemki niestety nie udane.. teraz 3 transfery nie udane z ivf, problem leży tylko po stronie męża...
zastanawiam się czy nie wrócić do inseminacji, tylko w innej klinice w poprzedniej to była strata czasu i pieniędzy, insemka na cyklu naturalnym bez stymulacji, nie sprawdzali pęcherzyka czy pękł... i takie tamm.
jaki koszt macie prywatnie? -
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Sylwiaśta, ja bym nie podeszła do IUI bez HSG, dlatego zapaliła mi się czerwona lampka...
Dziewczyny, może Wy podpowiecie, czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? (na podstawie swoich doświadczeń)
Miałam laparoskopie i histeroskopie - usunięcie polipa z macicy i sprawdzanie drożności jajowodów, TSH, LH, PRL - w normie. PRG rok temu - 4,64, teraz po duphastonie - 11,99, badanie krwi ok. Mam owulację, pęcherzyki rosną i pękają po pregnylu. Nie mam żadnych wad w budowie macicy itp.
Badanie nasienia męża rok temu - super, teraz tragedia - ale zaczęliśmy suplementację i zobaczymy co dalej... -
nick nieaktualnyMysza problem meski, co dokladnie?
Migotka chlamydie ureoplasme mycoplasme badaliscie? To czesty powod nieplodnosci ?
Anty tg anty tpo warto zbadac i podstawowe oprocz tych co masz fsh lh testosteronWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:00
-
aszka wrote:jak hormony masz przebadane, laparo i histero mialas, to ja bym poszla w kierunku genetyki najpierw. Nie zaskodzi sprawdzic.
Aszka, czyli co konkretnie? -
sylwiaśta159 wrote:Mysza problem meski, co dokladnie?
Migotka chlamydie ureoplasme mycoplasme badaliscie? To czesty powod nieplodnosci
Nie...gdzieś mi się to przewinęło, ale nie badałam...To się robi z krwi? -
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Aszka, czyli co konkretnie?
-
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Nie...gdzieś mi się to przewinęło, ale nie badałam...To się robi z krwi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:11
-
Tylko, że lekarz najwidoczniej nie widzi problemu...jestem otwarta na diagnostykę i zgłębienie problemu, ale sama nie wiele mogę...
Zrobiłabym wszystkie badania, ale do cholery nie wiem jakie...
Wiem tyle, co dowiem się od Was i w necie...
Być może szukam dziury w całym, ale chciałabym wykluczyć wszystkie nieprawidłowości i ze spokojnym sumieniem podejść do kolejnych IUI wiedząc, że wszystko jest OK... -
Cześć. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, jutro kolejna inseminacja. To już piąta i zarazem ostatnia.
Załapałam się na dwie IUI w tym miesiącu. Oby z powodzeniem5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
nick nieaktualny
-
Lunka, przeczytałam właśnie całą Twoją historię. Ja na waszym miejscu odpuściłabym na razie, aż się odbudują wasze relacje. Małżeństwa bez seksu sobie nie wyobrażam. Skoro mąż jest o tyle lat starszy, to niestety trzeba się z tym liczyć, ale zawsze można wspomóc się lekami. Zakładam, że masz 25-30 lat. Tak jak sylwaśta pisała, na wszelki wypadek zamroźcie sobie nasienie, żebyście mogli spać spokojnie. Zaszłaś już raz w ciążę, jesteś zdrowa, będziesz miała dziecko. Jak macie teraz taki problem, to uważam, że na dziecko jeszcze przyjdzie czas. Życzę wam dużo cierpliwości i trzymam za was kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
Bartusiowa, głupoty piszesz, że męża nie podniecasz, bo masz nadwagę. I co z tego, że masz trochę tu i tam za dużo. Pomyśl sobie, że kochanego ciała nigdy za wiele, uwierz w siebie, bo tak jak ty siebie postrzegasz, tak też będzie Cię małżonek widział. Każda figura ma swój urok, nie wszyscy muszą być szczupli jak modele. Kup sobie fajną bieliznę, w której będziesz się dobrze czuła, pokaż mężowi jaką ma wspaniałą żonkę i wszystko się poukłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 11:13
Peonia88
-
dziewczyny czy clo może wydluzyc kolejny cykl ? w czerwcu przed iui go brałam, @ przyszla normalnie a teraz już 6 dzień mi się spoznia. Nie wiem kiedy była owulacja bo już sobie odpuscilam starania naturalne ale ten brak @ jakiś dziwny. Tym bardziej ze w pt bolał mnie bruch nawet tab wzielam a tu do dziś nic...
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
migot_ka wrote:Tylko, że lekarz najwidoczniej nie widzi problemu...jestem otwarta na diagnostykę i zgłębienie problemu, ale sama nie wiele mogę...
Zrobiłabym wszystkie badania, ale do cholery nie wiem jakie...
Wiem tyle, co dowiem się od Was i w necie...
Być może szukam dziury w całym, ale chciałabym wykluczyć wszystkie nieprawidłowości i ze spokojnym sumieniem podejść do kolejnych IUI wiedząc, że wszystko jest OK...
Ja dokładnie tak samo jak ty. Też zbadałabym wszystko, a nie wiem co. Lekarze twierdzą, że nie ma potrzeby na więcej badań. A tych badań o których pisze sylwaśta nie miałam, mimo iż jestem w tej samej klinice.
Peonia88
-
myszaaa wrote:hej, miałam już 3 insemki niestety nie udane.. teraz 3 transfery nie udane z ivf, problem leży tylko po stronie męża...
jaki koszt macie prywatnie?
Bardzo współczuję. A zastanawiasz się nad iui nasieniem dawcy?
U mnie nie wiadomo w czym problem, wyniki w normie, dziecka brak.
Peonia88
-
nick nieaktualnylilou- je robiłam na własną rękę zaninm jeszcze znaalazłam się w Gyn. Zastanawiam się nad tym badaniem kariotypu,
aszka, jeśli wyjdzie coś nie tak, tzn, że partner nie będzie mógł być ojcem?
bartusiowa, mam koleżankę, która ma z 20 kg nadwagi figure ma jak klocek ale zawsze chodzi dumna z siebie, co przyciąga rzeszę facetów WIARY W SIEBIE! seksualność to MY, nie nasze ciałolilou lubi tę wiadomość