INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Tak właśnie tak jest. Dlatego ja go zmieniłam na dr. Nie(..),
-
to jak sie unormuje to powtorzcie badania dla pewnosci
co do naszego radzenia sobie.. to przez 9 miesiecy kiedy lekarz nas oklamywal i myslelismy ze walczymy realnie.. ja duzo zawaliłam.. oddalalam sie od meza.. kons=centrowalam sie na owulacji .. z czasem po tych 9 miesiacach oddalislismy sie od siebei masakrycznie.. i szczerz po roku malznestwa myslelismy o rozwodzie..nas mimo wszytsko scaliła diagnoza.. malymi krokami, czestymi rozmowami sami doszlismy do pewnych kwestii , nauczylismy sie rozmawiac o sexie co nas bawi, na co mamy ochote.. przez akis czas kupilismy sobei gre erotyczna genrrlanie wiedzac z eni mamy sznas na dziecko odstawilismy to wszytsko w kat.. uczac sie zyc ze swiadomoscia ze mozliwe ze kiedys zostaniemy sami.. bo dziecko w naszym zyciu sie nie pojawi.. a co wtedy nam pozostaje.. MY .. a skoro zostajemy sami.. to musimy sie znac jak łyse konie sporo to trwalo.. zaczelismy jezdzic na jakies mini wypady, spedzac czas poza domem.. robic to czego wczesniej sobie odmawialismy .. maz w tym czasie drazyl we mnie przkonanie ze czas na dawce .. ja nauczyłam sie ze niesety z racji wady genetycznej meza.. moze miec problemy z sexem.. i szczerze mowiac .. wole nie raz zeby mnie tylko przytulil.. sa miesiace keidy maz ma mega chccie a sa takie ze por porostu jej niema.. a ja nie mam zamiaru wtedy tez nalegac w styczniu mina 2 lata i mogepowiedziec ze jestesmy szczesliwi
psychologa rozwazalismy dosc dlugo z racji tego ze maz .. nie bardzo chcial.. ale gdy juz podjelismy temat dawcy uznalismy go za niezbedny ..tak samo jesli chodzi w przyszlosci o adopcje
wczesniej ja probowalam zrozumiec chorobe meza..teraz on chce zrozumiec to co dzieje sie/ bedzie sie dzialo w moim orgaznizmie
np w tym cyklu mi libido siegnelo dna .. na pytanie meza co sie stalo..mowie ze to chyba przez lek ktory dostalam..bo czulam sie po nim fatalnie.. wiec moj M zaczal czytac o co chodzi ..i kiedys wparowal do pokoju i mowi..aaaaa to juz wiem.. wiesz ze dlatego masz sahare bo ten lek hamuje jajeczkowanie tym samym nie masz tak duzego poslizgu.. myslalam ze padne ze szmiechu ..ale trafil w sedno .. widzac moje hustawki nastrojow reaguje od razu.. nawet zwyklym kochanie choc na spacer nie bedziesz za duzo myslala .. -
sylwiaśta159 wrote:Hahah Ania, rozbawilas mnie tym pozyczaniem.
Lekarze to temat rzeka, samemu trzeba miec tez cos w glowie bo ja do dzis bylabym leczona luteina -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Leee to nijak nie pasowalby!
U nas sie tak glupio przyjelo ze lekarz to jest ktos, trzeba mu wchodzic w dupe nisko sie klaniajac, bo przeciez to pan doktÓr
dokladnie
ja po tym lekarzu nauczyłam sie wymagac od lekarza konkretow.. analizy badan jak krtores pominie to zwracam uwage .. ze na to nie zwrocil uwagisylwiaśta159, aszka lubią tę wiadomość
-
KWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 20 IUI
01.07 - lnkaa /2
01.07 - listek/4
02.07 - Viera Yves /2
03.07 - Malwa85 /3
03.07 - Eltasz /2
04.07 - sylwiaśta159 /1
04.07 - Karina90 /1
04.07 - fablous /1
06.07 - gocha04 /1
08.07 - katrina /2
09.07 - migot_ka /1
10.07 - india /1
10.07 - krysiak/1
13.07 - neo84/1
14.07 - Lunk_a /3
17.07 - bartusiowa-mama/2
17,07 - ewa84/1
21.07 - gaja13/3
24.07 - Mimi86/1
28.07 - lilou/3
28.07 - listek/5
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUI02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
ewa84 wrote:bartusiowa-mama obyś przełamała złą passę
i jeszcze w neo jest nadzieja:DWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:12
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tez nie przelamie zlej passy. Nie testowalam jeszcxe... nie mam nawet checi isc na te bete, uwazam ze jest niepotrzebna. Znalazlam termometr - temp dzis 36.45 a wiec juz nisko. Do 2 dni bedzie @.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Nie wiem czy beda kolejne iui. Drogo to wychodzi a u nas to kwestia utrzymania zarodka niz samego zaplodnienia choc to oczywiscie tez.
Doczytalam ze badania wykazuja ze wspolzycie tuz po ovu (aa tym samym iui) bardzo ogranicza szanse na ciążę. Najlepiej wykonac iui na niepeknietym - i jezeli jeszcze sie zdecyduje to bede tego pilnowala. Na peknietym to jak w totka trafic szostke.
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Troche faktow:
Komorka zyje ok 12-24h ale przewiduje sie ze jest zdolna do zaplodnienia tylko przez 6 gpdzin. Z kolei nasienie zyje nawet i do 5 dni ale do zaplodnienia zdolne jest po okresie ok 6-8h od dotarcia do jajca. Na logikę - jesli komorla bedzie zdolna tylko przez pierwszych 6h a plemniki dopiero po 6h.... u mnie ovu była jakoś okolo poludnia a iui ok 16. To logicznie myśląc - nie zagrało się to w czasie i gdy plemniki były gotowe to nie miały już czego zapladniac.
chyba że wiecie coś co pominelam, o czym nie wiem?
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
......po 2 iui juz wiem ze mialam o 1 dzien przestrzelone iui. Skoro dojrzala komorka jest od 18mm to czemu lekarz nie kazal zrobic zastrzyku juz na wizycie kiedy kom miala 20mm i iui nastepnego dnia tylko kazal czekac??? mam wrazenie ze oni to wszystko wiedza i kasa k
asa kasa
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
bartusiowa-mama wrote:......po 2 iui juz wiem ze mialam o 1 dzien przestrzelone iui. Skoro dojrzala komorka jest od 18mm to czemu lekarz nie kazal zrobic zastrzyku juz na wizycie kiedy kom miala 20mm i iui nastepnego dnia tylko kazal czekac??? mam wrazenie ze oni to wszystko wiedza i kasa k
asa kasa
Z moją drugą też tak było,.pęcherzyk pękł dzień przed iui ale i tak iui zrobili, w 1 iui pęcherzyk 28 niepékniety - to już trochę duży, a w 3 23mm to chyba najlepsza wielkość tak do 25mm.
-
bartusiowa-mama wrote:Doczytalam ze badania wykazuja ze wspolzycie tuz po ovu (aa tym samym iui) bardzo ogranicza szanse na ciążę. Najlepiej wykonac iui na niepeknietym - i jezeli jeszcze sie zdecyduje to bede tego pilnowala. Na peknietym to jak w totka trafic szostke.
-
bartusiowa-mama wrote:Dziewczyny ja tez nie przelamie zlej passy. Nie testowalam jeszcxe... nie mam nawet checi isc na te bete, uwazam ze jest niepotrzebna. Znalazlam termometr - temp dzis 36.45 a wiec juz nisko. Do 2 dni bedzie @.
Ja tez nie odwazylam sie pojsc na bete, poczekam...