INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBartusiowa mamo- najwazniejsze ze jest lek na to :* i znowu wychodzi... diagnostyka diagnostyka i jeszcze raz D I A G N O S T Y K A !!! Wiesz w ktorym kierunku isc by osiagnac cel i znow wychodzi ze wiekszosc lekarzy to ... nie dokoncze bo musialabym puscic wiazanke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:32
-
OdstawiłaM, szanse na zajście w ciąże były poniżej 1%. Żadnych objawów innych niż zwykle. Zbuntowałam się bo już mam dosyć nadziei, że być może się uda. U Nas jeśli chodzi o ciąże problem jest po stronie M, dlatego jeśli zaszłam, myślę że bez luteiny organizm sobie poradzi.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
Neo84 - lutke spokojnie mozna odstawić nawet w ciązy - pod warunkiem że wyniki progesteronu w 7 dpo są całkiem niezłe. U mnie jest dramat - bo poniżej 10, dlatego ja nie moge odstawiać nieświadomie. Choć jak praktyka pokazala - czy odstawiam czy nie - i tak poroniłam.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
sylwiaśta159 wrote:Neo wybacz, ale nie rozumiem Cie... to po co byla ta IUI? I nie chodzi o to czy z lutka czy bez tylko o gwaltowny spadek progesteronu...Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyZ jednej strony mysle, ze rozumiem Cie Neo, a z drugej moja pierwsza rakcja byla zblizona do Sylwiastej. Troche to takie dziwne mi sie wydaje podchodzic do iui i odstawiac lutke nie wiedzac czy jest sie w ciazy. Ilez ja razy myslalam, ze jestem a nie bylam a ilez razy czytalam juz na forum, ze dziewczyny zadnych, ale to zadnych objawow nie mialy a ciaza byla. Cien szansy zawsze jest i mysle, ze szkoda ja marnowac.
-
Dziewczyny, czasem intuicja podpowiada, co zrobić. Ja moją 1IUI potraktowałam też bardzo przedmiotowo, bo nie wierzyłam, ze w czasie pierwszej się zachodzi... Podeszłam do niej, zeby mieć ja jak najszybciej z głowy. Dopiero podchodząc do 2IUI byłam pewna od samego początku cyklu, ze to mój moment
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Niezapominajka, mnie to okropne przeczucie nigdy nie opuszcza ... (( od poczatku kazdego cyklu to czuje...
Dlugo staralas sie zanim zdecydowalas sie na iui? -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Neo dlaczego odstawilas lutke bez testowania???????? Przeciez jesli jestes w ciazy to nozesz poronic.... najpierw beta potem ewentualnie odstawia sie lutke...
Chociaż inny kazał odstawiać i czekać na cud!Kikaaa wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które tez przeszły inseminacji, biorę duphaston po pęknięciu. Czy jak nie ma ciąży to pojawi się okres jak to wygląda? Czy po inseminacji i na duphastonie SA jakieś objawy, kiedy najlepiej testować?Kikaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKikaaa wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które tez przeszły inseminacji, biorę duphaston po pęknięciu. Czy jak nie ma ciąży to pojawi się okres jak to wygląda? Czy po inseminacji i na duphastonie SA jakieś objawy, kiedy najlepiej testować?
-
Wg badań z niczym nie mam problemu, lekko z prolaktyny. Ale mój lekarz dmucha na zimne i mnie wspomaga. Na pewno nie odstawie sama, w pt. Beta w sobotę wizyta, tylko martwiło mnie to, że objawów nie mam żadnych. W każda ciąże zachodzilam w 1 i 2 cyklu u Meza też ok tak więc lidze na cud, tym bardziej, że jestem dziś urodzinowe
-
Kikaaa wrote:Wg badań z niczym nie mam problemu, lekko z prolaktyny. Ale mój lekarz dmucha na zimne i mnie wspomaga. Na pewno nie odstawie sama, w pt. Beta w sobotę wizyta, tylko martwiło mnie to, że objawów nie mam żadnych. W każda ciąże zachodzilam w 1 i 2 cyklu u Meza też ok tak więc lidze na cud, tym bardziej, że jestem dziś urodzinoweOligospermia
2 IUI
-
Kikaaa wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które tez przeszły inseminacji, biorę duphaston po pęknięciu. Czy jak nie ma ciąży to pojawi się okres jak to wygląda? Czy po inseminacji i na duphastonie SA jakieś objawy, kiedy najlepiej testować?
Po luteinie po 2,3
Ale nnieliczne cykle były owulacyjne.