X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja mam takie przeczucie, ze ten miesiac bedzie wasz :) jakos patrze na ta liste i po prostu to widze.

aszka lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa gratulacje!!!
    Ja czekam na poniedziałkową wizytę i czwartkowe wyniki cytologii...ale temperatura mi podpowiada, że nie jest dobrze...:(
    Sylwia to miałaś w końcu IUI czy nie?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa ja mam takie przeczucie, ze ten miesiac bedzie wasz :) jakos patrze na ta liste i po prostu to widze.

Obys okazała się czarownica :-)
    Ale póki co leże z goraczka! Zaraz robie zastrzyk. I chyba nie pójdę do pracy, żeby się wykurowac.

Przejęła bym po tobie listę, ale pewnie wkrótce przejde za Tobą do wątku ivf...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 20:48

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mialam ale oba pecherzyki nie pekly.

Lipa, jesli ma Ci sie udac to moge byc czarownica :D

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa nie przejmuj, bo w tym cyklu zaciążysz :) na kilka dni to bez sensu :)

lipa lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kiedy? Bo już się chyba wykreśliłaś z listy...

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro do południa mam IUI, jajca w 12dc po 20mm. Endo 9. Powiedziałam o późno pekajacych pecherzykach i mam dwie dawki pregnylu do zabrania ze sobą...

lipa lubi tę wiadomość

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa, szybujacej bety i nudów życzę! :)

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    Jutro do południa mam IUI, jajca w 12dc po 20mm. Endo 9. Powiedziałam o późno pekajacych pecherzykach i mam dwie dawki pregnylu do zabrania ze sobą...

Wrono to kiedy ty masz sobie zrobić te zastrzyki? W tracie iui? Nie za późno?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale ja mowie ze szkoda kasy na iui skoro i tak nie pekly ;) jakby mi szkoda kasy bylo ogolnie to nie robilabym komercyjnie ivf :D zastanawiam sie czemu, moze 1 zastrzyk to za malo na 2 pecherzyki, moze tak byc?

Bartusiowa jak bede w domu to wpisze ci pekna buzke :))
    moze byc ze za mało, mi lekarz w klinice mowil ze oni nie zapisuja ani otrivelle ani pregnylu bo wiele pacjentek po tym sie skarzyło ze nie pęka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Zaraz mnie trafi. M mnie zaraził :-( boli mnie gardło, krzyże i chyba mam goraczke. A dziś zastrzyk, IUI w piątek. Miała tak którąś z was? Czy choroba jest przeciwwskazaniem do IUI?
    zwykłe przeziebiebie nie, chyba ze bierzesz antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    lekarz na naszym bocianie pisał zeby IUI robic po 24 godzinach po podaniu zastrzyku.

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zwykłe przeziebiebie nie, chyba ze bierzesz antybiotyk.

Nie biorę, pije herbatę z cytryną, sok z cebuli, czosnek w tabletkach. Nie wiem co jeszcze zrobic

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nie biorę, pije herbatę z cytryną, sok z cebuli, czosnek w tabletkach. Nie wiem co jeszcze zrobic
    to ok, jak masz ulotke zastrzyku na pekanie, to mozna z niej wyczytac (przynajmniej w mojej ulotce było) np. ze po załadowaniu pacjentka moze miec objawy grypy itd. ja np. miałam katar, kichanie, pobolewanie gardła itd. i spokojnie podeszłam, jadłam czosnek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    trzeba liste odczarowywac :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem twarda!

Aszka no ale jak Ty się czujesz? Nic o sobie nie mowisz

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jestem twarda!

Aszka no ale jak Ty się czujesz? Nic o sobie nie mowisz
    bo ja nie lubie mowic na swoj temat :D Taka skromna jestem hihi :) a tak naprawde to Wam kibcuje ale jestem na watku inseminacja to nie bede o swoich objawach pisac :) Ogolnie juz dobrze, mineły mdłosci, wymioty i coraz lepiej :)

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis clexane bolalo..... i wklucie i tym bardziej podanie... myslicie ze odczucie bolu moze byc spowodowane zbyt slabym scisnieciem faldy skornej?? Auc, jeszcze boli...;)
    Lipa :) obys i ty zaciazyla :) a pozostale po mnie sierpniowe???

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bo ja nie lubie mowic na swoj temat :D Taka skromna jestem hihi :) a tak naprawde to Wam kibcuje ale jestem na watku inseminacja to nie bede o swoich objawach pisac :) Ogolnie juz dobrze, mineły mdłosci, wymioty i coraz lepiej :)

Udalo Ci się dzięki IUI więc możesz tu świecić przykładem do woli:-)
    A przyznasz się na kiedy masz termin? Bo bez suwaczka nie wiem :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Udalo Ci się dzięki IUI więc możesz tu świecić przykładem do woli:-)
    A przyznasz się na kiedy masz termin? Bo bez suwaczka nie wiem :-)
    wlasnie w tym problem, ze ja tez nie wiem. Bo na razie mi sie terminy zmieniaja jak w kalejdoskopie, lekarz mówił, ze tak jest u duzej ilosci kobiet i dopiero mozna to okreslic w 5 mies w miare dokladnie. Na razie mi niby wychodzi polowa lutego z rozrzutem do konca lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 22:21

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ