X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dzis clexane bolalo..... i wklucie i tym bardziej podanie... myslicie ze odczucie bolu moze byc spowodowane zbyt slabym scisnieciem faldy skornej?? Auc, jeszcze boli...;)
    Lipa :) obys i ty zaciazyla :) a pozostale po mnie sierpniowe???
    pomysl ze to dla dzidzi to przestanie bolec :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dzis clexane bolalo..... i wklucie i tym bardziej podanie... myslicie ze odczucie bolu moze byc spowodowane zbyt slabym scisnieciem faldy skornej?? Auc, jeszcze boli...;)
    Lipa :) obys i ty zaciazyla :) a pozostale po mnie sierpniowe???

Zamrazaj sobie kostka lodu brzuch. Wypusc powietrze ze strzykawki, wbijaj z 5 cm od pępka ale na jego wysokości. Ja chwytam faldke i po wybiciu puszczam. Płyn wpuszczam powolutku. Nigdy nie miałam żadnego siniaka ani bólu od zastrzyków przeciwzakrzepowych. To kwestia wprawy ;-) za tydzień bedziesz mistrzynią ;-) aaaa i nie rozmasowuj miejsca po zastrzyku tego rodzaju.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    No smaruje się póki co kremem clotrimazolum ale jak do wieczora będzie gorzej to wezmę globulke mam nadzieje ze nie zaszkodzi jakby co. Ja teraz tez wyjątkowo wcześniej miałam iui bo w 12 dc, na endometrium biorę estrofem 2 dni
    Mimi na infekcję przy ew ciąży tylko nystatyna

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Mimi na infekcję przy ew ciąży tylko nystatyna
    no to mi teraz dałąs do myslenia hmmm a wlasnie mialam sobie zamiar dzis uzyc globulke :/ bo jakis grudkowaty sluz sie pojawil :/

Bartusiowa nadal trzymam kciuki tym razem za piątkową bete

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta kapa ze jajca nie pekly, przykro mi :( ja i tak pewnie polze za toba na watek ivf bo tez juz jestem nastawiona na to imsi...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 również mi przykro. Z tymi zastrzykami na pękanie to jest różnie. Mi też ostatnio nie pękło. Trzymaj sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko mialam iuo w poniedzialek bylt dwa pecherzyki, 20 i 21 mm a wczoraj bylam na usg sprawdzic czy pekly no i nie pekly ;) sa torbiele po 15 mm.

Dokladnie aszka, mow co u Ciebie milo jest czytac pozytywne wiadomosci :))

Brtiii dr P nie mowila ci np ze nastepnym razem da podwojna dawke?

Ja uciekam, jade wycalowac moja Szymonkowa buzke :D ma 4 mce :D

Pamietajcie o liscie... bede wpadac, bartusiowa trzymam kciuki za piekny przyrost, lipa i olowiana za udane iui oraz testujace!! Buziaki kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 07:41

aszka, lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mnie dopisać - jutro ostatecznie podejście do inseminacji.
    Jestem już po rozmowie w sprawie invitro, jeśli ta IUI się nie uda, to we wrześniu ruszamy z IVF.

Z moim AMH nie ma na co czekać.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. spotkałyście się może z opinią waszych lekarzy,że iui nasieniem mrożonym jest nieco mniej skuteczna? słyszałyście coś o tym?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Hej. spotkałyście się może z opinią waszych lekarzy,że iui nasieniem mrożonym jest nieco mniej skuteczna? słyszałyście coś o tym?
    ja robilam ze swiezego.

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, brzuch boli, pregnyl w dawce 10.000J wiec może to pękają bąbelki. Po samej IUI nic nie bolało. Dopiero teraz po 6h

lipa, aszka lubią tę wiadomość

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, obiecałam, że napiszę co u nas wyszło. Mamy już część wyników badań męża i okazało się, że mój M ma bardzo niski poziom testosteronu, tj. 111,20 ng/dl przy normach 249-836. Dla potwierdzenia badanie zostało wykonane ponownie i czekamy na wynik.
    Z jednej strony cieszę się, że w końcu mamy jakąś przyczynę naszej niepłodności, a z drugiej strony stałam się bardzo nieufna do wszystkich lekarzy. Mąż zapłacił za posiewy 1200 zł + ok 400 zł za wizytę, usg i hormony. Czy to normalne, że to aż tyle kosztuje? Urolog namawiał męża, żebym również do niego przyszła i zrobi mi posiew za 600 zł.
    Ponadto M ma jakąś infekcję, Enterococcus faecalis, co wyszło już w posiewie w klinice. W klinice jeden lekarz wysłał nas do urologa, a drugi chciał przepisać receptę na wyleczenie tej bakterii bez żadnych badań. Zdecydowaliśmy się na wizytę u urologa i dr stwierdził że trzeba wykonać szereg badań, żeby znaleźć przyczynę.
    Czy któraś z was miała podobny problem?
    Czy mieliśmy w ogóle szanse na powodzenie IUI przy tak niskim testosteronie?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ołowiana wrono, to normalne, że w dniu po IUI boli brzuch. Nawet w kolejnych dniach możesz coś odczuwać.

Bartusiowa, bardzo się cieszę, że znowu ci się udało i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Sylwaśta, a tobie współczuję, że pęcherzyki nie pękły. Szkoda, że tyle kasy i nerwów poszło na marne.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou co do tej bakterii to juz bylo pare postów wstecz ze jednej dziewczyn facet tez mial w posiewie feaclisa i trzeba bylo najpierw wyleczyc a pozniej podchodzic do inseminacji bo jak sie wypowiadał lekarz z bociana, moze byc nieciekawie nawet po ewentualnym zapłodnieniu. Co do testosteronu to faktycznie w kazdym razie wiecie teraz jakie mogą być przyczyny i trzeba to naprostować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozone nasienie zyje krocej niz swieze.

Lilou testo nie ma nic do iui, ono wplywa na ilosc nasienia :) ale bakteria do leczenia... lilou szkoda, ale co zrobic... pozostaje mi czekac na in vitro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:58

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż to za posiewy za 1200 i 600zl?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie mieliśmy niby dobre, do iui, do której doszło po preparatyce było 10mln/ml,
    Ruch postępowy (PR) 40%,
    Ruch całkowity (PR+NP) 40%
    Brak ruchu 60%,

M miał już co najmniej 10 razy badane nasienie i zawsze było w okolicy 30mln/ml, 2 tyg przed iui 19 mln/ml, a teraz już tylko 8mln/ml i bardzo dużo leukocytów. Jedyne co zawsze było poniżej normy, to objętość ejakulatu 0,6 -1,20 ml przy 4-6 dniowej abstynencji. Prawdopodobnie przyczyną małej objętości ejakulatu jest ten niski testosteron i żylaki 1 stopnia też zostały zdiagnozowane. Póki co lekarz nie zlecił jeszcze żadnego leczenia.

Sylwaśta, trzymam kciuki za ivf, będę śledzić na wątku o ivf, bo czasami go podczytuję, bo gdzie znajdę tyle informacji co tu :) A twój partner jest przebadany przez urologa/androloga? Bo wyniki nasienia chyba macie podobne do naszych, z tego co kojarzę.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ceny chyba jakies naciagajace. A cennik jakis maja?

• lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, szczerze mówiąc to nie wiem, mąż nie zapamiętał nazw tych posiewów, tylko ceny, a mnie nie było. Ale przypuszczam, że na chlamydia, ureaplazma, mycoplazma i z cewki moczowej. Podobno wszystkie badania niezbędne. Póki co dostał wyniki tylko z hormonów: FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron.
    Dla mnie zlecony posiew ze względu na Enterococcus faecalis i nie wiem co jeszcze. Nie było mnie przez kilka dni, bo miałam wyjazd służbowy, a mój M nie czyta forum i nie zna się na tych badaniach :/

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie ma cennika w internecie ;/ tez mi te ceny coś nie pasują. Pocieszam się tylko tym, że w końcu coś złego wyszło, żebyśmy wiedzieli co mamy leczyć. Cały czas słyszeliśmy tylko, że "z takimi wynikami się zachodzi w ciążę", "niepłodność idiopatyczna, powód nieznany, więcej badań nie ma potrzeby robić".

Peonia88
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ