WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dzis clexane bolalo..... i wklucie i tym bardziej podanie... myslicie ze odczucie bolu moze byc spowodowane zbyt slabym scisnieciem faldy skornej?? Auc, jeszcze boli...;)
    Lipa :) obys i ty zaciazyla :) a pozostale po mnie sierpniowe???
    pomysl ze to dla dzidzi to przestanie bolec :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dzis clexane bolalo..... i wklucie i tym bardziej podanie... myslicie ze odczucie bolu moze byc spowodowane zbyt slabym scisnieciem faldy skornej?? Auc, jeszcze boli...;)
    Lipa :) obys i ty zaciazyla :) a pozostale po mnie sierpniowe???

Zamrazaj sobie kostka lodu brzuch. Wypusc powietrze ze strzykawki, wbijaj z 5 cm od pępka ale na jego wysokości. Ja chwytam faldke i po wybiciu puszczam. Płyn wpuszczam powolutku. Nigdy nie miałam żadnego siniaka ani bólu od zastrzyków przeciwzakrzepowych. To kwestia wprawy ;-) za tydzień bedziesz mistrzynią ;-) aaaa i nie rozmasowuj miejsca po zastrzyku tego rodzaju.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    No smaruje się póki co kremem clotrimazolum ale jak do wieczora będzie gorzej to wezmę globulke mam nadzieje ze nie zaszkodzi jakby co. Ja teraz tez wyjątkowo wcześniej miałam iui bo w 12 dc, na endometrium biorę estrofem 2 dni
    Mimi na infekcję przy ew ciąży tylko nystatyna

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Mimi na infekcję przy ew ciąży tylko nystatyna
    no to mi teraz dałąs do myslenia hmmm a wlasnie mialam sobie zamiar dzis uzyc globulke :/ bo jakis grudkowaty sluz sie pojawil :/

Bartusiowa nadal trzymam kciuki tym razem za piątkową bete

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta kapa ze jajca nie pekly, przykro mi :( ja i tak pewnie polze za toba na watek ivf bo tez juz jestem nastawiona na to imsi...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta159 również mi przykro. Z tymi zastrzykami na pękanie to jest różnie. Mi też ostatnio nie pękło. Trzymaj sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko mialam iuo w poniedzialek bylt dwa pecherzyki, 20 i 21 mm a wczoraj bylam na usg sprawdzic czy pekly no i nie pekly ;) sa torbiele po 15 mm.

Dokladnie aszka, mow co u Ciebie milo jest czytac pozytywne wiadomosci :))

Brtiii dr P nie mowila ci np ze nastepnym razem da podwojna dawke?

Ja uciekam, jade wycalowac moja Szymonkowa buzke :D ma 4 mce :D

Pamietajcie o liscie... bede wpadac, bartusiowa trzymam kciuki za piekny przyrost, lipa i olowiana za udane iui oraz testujace!! Buziaki kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 07:41

aszka, lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mnie dopisać - jutro ostatecznie podejście do inseminacji.
    Jestem już po rozmowie w sprawie invitro, jeśli ta IUI się nie uda, to we wrześniu ruszamy z IVF.

Z moim AMH nie ma na co czekać.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. spotkałyście się może z opinią waszych lekarzy,że iui nasieniem mrożonym jest nieco mniej skuteczna? słyszałyście coś o tym?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Hej. spotkałyście się może z opinią waszych lekarzy,że iui nasieniem mrożonym jest nieco mniej skuteczna? słyszałyście coś o tym?
    ja robilam ze swiezego.

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, brzuch boli, pregnyl w dawce 10.000J wiec może to pękają bąbelki. Po samej IUI nic nie bolało. Dopiero teraz po 6h

lipa, aszka lubią tę wiadomość

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, obiecałam, że napiszę co u nas wyszło. Mamy już część wyników badań męża i okazało się, że mój M ma bardzo niski poziom testosteronu, tj. 111,20 ng/dl przy normach 249-836. Dla potwierdzenia badanie zostało wykonane ponownie i czekamy na wynik.
    Z jednej strony cieszę się, że w końcu mamy jakąś przyczynę naszej niepłodności, a z drugiej strony stałam się bardzo nieufna do wszystkich lekarzy. Mąż zapłacił za posiewy 1200 zł + ok 400 zł za wizytę, usg i hormony. Czy to normalne, że to aż tyle kosztuje? Urolog namawiał męża, żebym również do niego przyszła i zrobi mi posiew za 600 zł.
    Ponadto M ma jakąś infekcję, Enterococcus faecalis, co wyszło już w posiewie w klinice. W klinice jeden lekarz wysłał nas do urologa, a drugi chciał przepisać receptę na wyleczenie tej bakterii bez żadnych badań. Zdecydowaliśmy się na wizytę u urologa i dr stwierdził że trzeba wykonać szereg badań, żeby znaleźć przyczynę.
    Czy któraś z was miała podobny problem?
    Czy mieliśmy w ogóle szanse na powodzenie IUI przy tak niskim testosteronie?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ołowiana wrono, to normalne, że w dniu po IUI boli brzuch. Nawet w kolejnych dniach możesz coś odczuwać.

Bartusiowa, bardzo się cieszę, że znowu ci się udało i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Sylwaśta, a tobie współczuję, że pęcherzyki nie pękły. Szkoda, że tyle kasy i nerwów poszło na marne.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou co do tej bakterii to juz bylo pare postów wstecz ze jednej dziewczyn facet tez mial w posiewie feaclisa i trzeba bylo najpierw wyleczyc a pozniej podchodzic do inseminacji bo jak sie wypowiadał lekarz z bociana, moze byc nieciekawie nawet po ewentualnym zapłodnieniu. Co do testosteronu to faktycznie w kazdym razie wiecie teraz jakie mogą być przyczyny i trzeba to naprostować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozone nasienie zyje krocej niz swieze.

Lilou testo nie ma nic do iui, ono wplywa na ilosc nasienia :) ale bakteria do leczenia... lilou szkoda, ale co zrobic... pozostaje mi czekac na in vitro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:58

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż to za posiewy za 1200 i 600zl?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie mieliśmy niby dobre, do iui, do której doszło po preparatyce było 10mln/ml,
    Ruch postępowy (PR) 40%,
    Ruch całkowity (PR+NP) 40%
    Brak ruchu 60%,

M miał już co najmniej 10 razy badane nasienie i zawsze było w okolicy 30mln/ml, 2 tyg przed iui 19 mln/ml, a teraz już tylko 8mln/ml i bardzo dużo leukocytów. Jedyne co zawsze było poniżej normy, to objętość ejakulatu 0,6 -1,20 ml przy 4-6 dniowej abstynencji. Prawdopodobnie przyczyną małej objętości ejakulatu jest ten niski testosteron i żylaki 1 stopnia też zostały zdiagnozowane. Póki co lekarz nie zlecił jeszcze żadnego leczenia.

Sylwaśta, trzymam kciuki za ivf, będę śledzić na wątku o ivf, bo czasami go podczytuję, bo gdzie znajdę tyle informacji co tu :) A twój partner jest przebadany przez urologa/androloga? Bo wyniki nasienia chyba macie podobne do naszych, z tego co kojarzę.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ceny chyba jakies naciagajace. A cennik jakis maja?

• lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, szczerze mówiąc to nie wiem, mąż nie zapamiętał nazw tych posiewów, tylko ceny, a mnie nie było. Ale przypuszczam, że na chlamydia, ureaplazma, mycoplazma i z cewki moczowej. Podobno wszystkie badania niezbędne. Póki co dostał wyniki tylko z hormonów: FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron.
    Dla mnie zlecony posiew ze względu na Enterococcus faecalis i nie wiem co jeszcze. Nie było mnie przez kilka dni, bo miałam wyjazd służbowy, a mój M nie czyta forum i nie zna się na tych badaniach :/

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie ma cennika w internecie ;/ tez mi te ceny coś nie pasują. Pocieszam się tylko tym, że w końcu coś złego wyszło, żebyśmy wiedzieli co mamy leczyć. Cały czas słyszeliśmy tylko, że "z takimi wynikami się zachodzi w ciążę", "niepłodność idiopatyczna, powód nieznany, więcej badań nie ma potrzeby robić".

Peonia88
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ