SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, trzeba działać ... a do inseminacji koniecznie trzeba robic to badanie amh?pocieszające jest to że mam koleżanke która sie starała 3 lata, tez wszytskie wyniki ok, wiec doszla do wniosku ze poprostu musza czekac i pach :) udało sie, ale szkoda mi czasu zeby czekac na cud, bo moze sie nie zdarzyc ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:23

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest konieczne, ale lepiej je mieć. Będziesz miała pierwszą wizytę w GC (200zł), to dr Mercik będzie pytał o AMH i zapisywał sobie w swojej kartotece po kolei wszystkie wyniki. Dzięki AMH będą widzieli ile czasu masz i jakie leczenie wdrożyć. Jak będziesz miała niskie AMH, to zaproponują IVF, ale raczej bedziesz miała dobry wynik, chyba, że masz PCO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:26

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a ja nie mam amh, mam 26 lat, myslisz ze bede musiala robic? to chyba drogie z tego co sie orientuje.. nie nastawiam sie ze uda sie za 1 razem bo to chyba czesto sie nie zdarza:) ale chce zrobic jakis krok :)
    około 200 zł mozesz zrobic i przynajmniej bedzie wiadomo jaka rezerwa.

• pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, pco nie mam, nawet nie mam podejrzen. jak ja chce ta inseminacje na pazdziernik to jak tu tyle badan to ja nie wiem czy sie wyrobie do pazdziernika... a akurat maz ma urlop, a jego godziny pracy sa tragiczne i ciezko z wolnym ... ehh
    wogole ja pije teraz sobie ziołka, myslicie ze jak zleca mi badania hormonów to lepiej ich nie pic ? bo zaczelam ten cykl na ziolkach , moze lepiej odpusacic ziola, chociaz z drugiej strony jak nie bedzie mi kazal robic ponownie, bo mam jakies z przed roku, to moze akurat ziolka zdzialaja jakis maly cud :D

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że to troche prostsze, że ide do lekarza , mowie że chce inseminacje , on da mi leki na stymulacje, potem inseminacja i siup :) a tu widze to dłuższa bajka :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    myślałam że to troche prostsze, że ide do lekarza , mowie że chce inseminacje , on da mi leki na stymulacje, potem inseminacja i siup :) a tu widze to dłuższa bajka :)
    bo musisz tez porobic rozne badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj podchodzę do drugiej inseminacji. jak myślicie ma to sens jeśli pecherzyk jest po lewej stronie a lewy jajowod z ograniczoną droznoscia?

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola2014 - powodzenia! oby się udało, a czy ma sens? skoro lekarz widzi sens to pewnie ma :) chyba że aż tak jest łasy na kasę :/

Lilou - zostaliście nieźle oskubani..... takie ceny to chyba tylko w Erze... :) Zasadniczo zasada jest zawsze ta sama - sprawdzać ceny badań w różnych labo - bo moga sie wahać nawet i o 100%.. ja np robię bete za 30 zł - mimo że obok jest za 25. Ale za 30 mam wynik po 2h a nie po dobie :D :D

pysia - ja myślę, że dla świętego spokoju powinnaś mieć badania zrobione. Takie badania to już "żaden" koszt w porównaniu z IUI lub ftu ftu IVF.. Podchodząc do 1 IUI myślałam jak ty. Ale pierwsza wizyta chyba w kwietniu sprowadziła mnie na ziemię, musiałam wykonać i drożność i AMH i inne jakieś badania o których już nie pamiętam i mąż też musiał coś porobić, nie tylko nasienie. Dopiero jak to skompletowliśmy - to w czerwcu pierwsza IUI była.

aszka lubi tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed IUI miała zrobione wszystkie badania prócz AMH i kariotypów ale to w było w celach diagnostycznych bo każde badanie to kolejny punkt zaczepienia przyczyny niepłodności.
    Co do cen - to warto poszukać. W invimedzie chcieli 1000zł za inseminację plus koszt leków, U jednego profesorka w jego "klinice" 700zł plus monitoring, plus leki. Trafiłam do lekarza pracującego w tym samym szpitalu co pan prof. z resztą na jego oddziale i u nigo w przychodni zapłaciłam za inseminację 100zł, miałam ją wykonywaną w szpitalu, tam też była przygotowana próbka 150zł, plus zastrzyk 2xpregnyl 20zł, monitoring 30zł łącznie z poniedziałkowym sprawdzeniem czy pękło i jak jajniki wyglądają 90zł. 340 zł bo clo juz kiedyś wykupiłam. Czy rezultat będzie lepszy, pewniejszy niż za 1500zł w klinice? śmiem wątpić. Szanse powodzenia jak zawsze są statystycznie cholernie małe ! ;/

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI 100zł?? No niezła cena...a nasienie było preparowane??

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, koszt preparacji nasienia 150zł

Ołowiana Wrona
    201609077444.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do cholery IUI to tak na prawdę tylko założenie cewnika i podanie nasienia i kwadrans leżenia. Nie miałam podnoszonego fotela, leżałam normalnie z noga na nodze, na boku - lekarz każe kłaść się na bok po którym jest jajo. A coś wypłynęło ze mnie dopiero po kilku godzinach. O ile przy IVF nie żałowałabym kosztów bo tutaj od sprzętu i techników w lab zależy niemal wszystko tak przy IUI?? 1500zł ZA CO ?? za ten sam gumowy cewnik ?? SIC!

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    do cholery IUI to tak na prawdę tylko założenie cewnika i podanie nasienia i kwadrans leżenia. Nie miałam podnoszonego fotela, leżałam normalnie z noga na nodze, na boku - lekarz każe kłaść się na bok po którym jest jajo. A coś wypłynęło ze mnie dopiero po kilku godzinach. O ile przy IVF nie żałowałabym kosztów bo tutaj od sprzętu i techników w lab zależy niemal wszystko tak przy IUI?? 1500zł ZA CO ?? za ten sam gumowy cewnik ?? SIC!

O ile wiem to po dobrze wykonanej IUI nie ma prawa nic wypłynąć. Mi się to nigdy nie zdążyło. Leżeć po podaniu zawsze musiałam na fotelu kilka minut i w dzień IUI zawsze kazał mi odpoczywać i w miarę możliwości leżeć. Chociaż praca jeśli nie ciężka fizycznie też jest dopuszalna chociaż mój twierdził że on by wolał bym w domu została ten jeden dzień.

• kmb Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to zaglądam i albo jest już coraz mniej dziewczyn albo na liście nie ma wszystkich :-P. Kciukam za was.

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez chwile poczułam wilgoć więc myślę, że to to. No trudno, zobaczymy, mam nadzieję, że choć jeden z 200mln dopłynie !

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wogole nie leżę po iui zawsze każą wstawać odrazu ale nic mi nie wylatuje na szczęście

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 10-15 minut leżałam, z akażdym razem. Ołowiana ma rację, też nie rozumiem za co TYLE pieniędzy. Jesteśmy oskubywane, bo mamy problem - i zapłacimy. Po prostu. to jest chore.....

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam już na becie. Wyniki standardowo odbiorę po 15 - po pracy. Dziś obiecuje dać Wam znać nieco szybciej niż ostatnio hehe :) Zobaczymy co to będzie.

lipa lubi tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    wiesz nie tylko chodzi o zalozenie cewnika, sama napisalas ze zatrzyk dostalas dzien przed IUI, wg mnie to niedoroba, tak samo jak piszesz ze wypłyneło cos. Na koszt IUI sie składa, dobry sprzet do preparatyki i laboranci, czyli około 600 zł, reszta to sa koszty wizyty czyli monit usg kilkakrotny i leki. Kazdy robi jak uwaza za stosowne, ja wole zaplacic te 600 zł i miec profesjnalna opieke, kasy na zdrowie nie bede zalowac. Akurat w Warszawie szpital na Starynkiewicza ktory jedyny robi IUI na nFZ jest na 23 miejscu w Polsce pod wzgledem skutecznosci, a klinika do ktorej chodziłam chyba na 4-5 miejscu, juz samo to mowi jaka jest roznica pomiedzy szpitalem a klinika. Oczywiscie zycze aby sie udało :) i były dwie krechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:29

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    byłam już na becie. Wyniki standardowo odbiorę po 15 - po pracy. Dziś obiecuje dać Wam znać nieco szybciej niż ostatnio hehe :) Zobaczymy co to będzie.
    powodzenia :) aby urosło.

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ