X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A tak wogole to zaglądam i albo jest już coraz mniej dziewczyn albo na liście nie ma wszystkich :-P. Kciukam za was.
    czesc sie przygotowuje do invitro, dlatego sie zmiejszyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dzisiaj podchodzę do drugiej inseminacji. jak myślicie ma to sens jeśli pecherzyk jest po lewej stronie a lewy jajowod z ograniczoną droznoscia?
    mysle, ze ma, skoro tylko ograniczona.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa czekamy :) kciuki kciuki :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już też po. Chociaż tak się wszystko po składało, że naprawdę watpie w efekt. Wczoraj cały dzień z goraczka prawie 38 stopni. Bralam paracetamol. Dziś niby przeszło ale już czuje że znowu mnie rozkłada. Myślicieli, że mogę znowu wziąć choligrip? Nie zaszkodze plemników?
    A, no i nie było już pęcherzyka, pękł.
    A pielęgniarka wyciągając cewnik coś sobie źle przyciągnęła i normalnie zassala mi ścianki pochwy. Teraz plamie. Heh

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIETNIOWE 17 IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3

MAJOWE 20 IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE 15 IUI

03.06 - karmela85 :)<3 :)<3 /2
    08.06 - bartusiowa-mama :(<3/1
    18.06 - MiliTu :)<3 :)<3 /2
    29.06 - taśta /1 :)<3

LIPCOWE 22 IUI

02.07 - Viera Yves/2 :)<3 :)<3
    03.07 - Malwa85/3 :)<3 :)<3 :)<3
    27.07 - kawuszka/1 :)<3

SIERPNIOWE IUI

01.08 - india/2 :(
    03.08 - gocha04/2 :(
    04.08 - kamilam8/1 :(
    04.08 - migot_ka/2 :(
    06.08 - AnULa7/2 :)<3 :)<3
    08.08 - Brtiii86/1 :(
    13.08 - bartusiowa-mama/3 :)<3 :)<3 :)<3
    21.08 - mimi86/2
    21.08 - Suzii/1
    27.08 - ołowiana wrona/1
    28.08 - Junioer/6
    28.08 - lipa/2

:(- brak ciąży
    :)<3 - ciąża
    :(<3 - ciąża /poronienie
    Ilość :)<3 równe ilości prób IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:46

age.png
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka! Nie, zastrzyk miałam po IUI a nie przed. Na IUI był piękny pęcherzyk o krok od pęknięcia. Dzwoniłam do gin, płyn może wyciec tak jak i może się zdarzyć plamienie. Podobno to jest tak podawane, że spreparowane nasienie jest zasysane do jajowody...Nie wiem, zobaczymy. Kasy mi szkoda na IUI tylko z tego względu, że nie pokładam w nie wiele nadziei, to po prostu potrzebne "leczenie niepłodności". Ale marzę o tym by choć raz nie mieć racji.

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    Aszka! Nie, zastrzyk miałam po IUI a nie przed. Na IUI był piękny pęcherzyk o krok od pęknięcia. Dzwoniłam do gin, płyn może wyciec tak jak i może się zdarzyć plamienie. Podobno to jest tak podawane, że spreparowane nasienie jest zasysane do jajowody...Nie wiem, zobaczymy. Kasy mi szkoda na IUI tylko z tego względu, że nie pokładam w nie wiele nadziei, to po prostu potrzebne "leczenie niepłodności". Ale marzę o tym by choć raz nie mieć racji.
    ale zastrzyk powinien byc przed na 24 godziny, a w ogole zrozumialam ze Ty mialas około 15 godzin przed IUI. Widzisz,dlatego ja jestem nieufna co do takich metod...dla mnie to jakies nieprofesjonalne, ale moze sie uda, sa rozne przypadki i akurat zaskoczy, tego Ci zycze. Ja uwazam ze inseminacja jak invitro nie tyle, zalezy od przypadku, lekarzy, co od badan. Jak sa dobre badania, to wiekszosc jak tutaj na forum zachodzi, jak sa głebsze problemy, typu mutacje, zespoły antyf. lub gorsze nasienie to sie pojawiaja problemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam tak jak aszka... jaki sens ma podawanie zastrzyku po IUI? Podaje sie go 24-36 h PRZED iui kochana... poza tym... klinika ma odpowiedni sprzet do tego typu zabiegow... a w sprzet u zwyklego gina mocno watpie...

Lilou wyslalam ci zaproszenie chce Ci cos powiedziec.

Bartusiowa ja wiem ze ta beta to formalnosc ale na wszelki wypadek trzymam kciuki :)

Lipa kochana, licze ze twoje przekonanie sie nie spelni :*
    Na moich rekach wlasnie zasypia kochana kruszynka... i znowu powtarzam, patrzac na niego, ze warto walczyc bez wzgledu na czas staran... ilosc wydanych pieniedzy... warto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:38

lipa, lilou, aszka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwasta, juz przyjelam zaproszenie.
    ja przelewam cala milosc na 2-letnie dziecko mojej siostry. Sama chcialabym miec taka ciocie, jezdze do niego prawie codziennie i godzinami sie bawimy, a maly mnie uwielbia :) na dniach ma sie urodzic kolejne i nie moge sie doczekac az przytule takie malenstwo :)

lipa, zycze powodzenia

olowiana, mam takie same zdanie jak aszka i sylwasta jesli chpdzi o roznice w cenie iui.

aszka lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podanie hcg po IUI ma sens (szczególnie pod warunkiem, że pęcherzyki same pękają). Czasem robi się też wlewy do macicy z hcg przy invitro, żeby zarodkowi się spodobało ;-) powiedzmy obrazowo ;-) jak się zagniezdzi to produkuje hcg i jest mu miło, no nie? ;-) a tu już ma podane/wlane do macicy hcg i "myśli sobie" ;-) że miło jest od razu. Krótko mówiąc hcg pomaga w zagniezdzeniu :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pieniedzy, to jesli chodzi o dziecko, to pieniadze nie maja zadnej wartosci! co mi po pieknej willi, skoro nie bedzie w niej zycia? super samochod tez mi do szczescia nie potrzebny.
    ja jestem w stanie wydac wszystkie oszczednosci, byle tylko doczekac sie dziecka!

aszka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    a co do pieniedzy, to jesli chodzi o dziecko, to pieniadze nie maja zadnej wartosci! co mi po pieknej willi, skoro nie bedzie w niej zycia? super samochod tez mi do szczescia nie potrzebny.
    ja jestem w stanie wydac wszystkie oszczednosci, byle tylko doczekac sie dziecka!
    własnie to jest przykre, ze tyle osob se stara o dziecko ma jakie takie warunki, tzn dom/mieszkanie, prace, a tyle jest osob jak u mnie na osiedlu babka zyje z mopsu, facet jej z mopsu i maja 1o dzieci, a te dzieci wyciagaja ciuchy ze smietnika...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Podanie hcg po IUI ma sens (szczególnie pod warunkiem, że pęcherzyki same pękają). Czasem robi się też wlewy do macicy z hcg przy invitro, żeby zarodkowi się spodobało ;-) powiedzmy obrazowo ;-) jak się zagniezdzi to produkuje hcg i jest mu miło, no nie? ;-) a tu już ma podane/wlane do macicy hcg i "myśli sobie" ;-) że miło jest od razu. Krótko mówiąc hcg pomaga w zagniezdzeniu :-)
    raczej watpie czy jest sens przy inseminacji, skoro zadne zrodla nie podaja tego sposobu. Nie wiem jak z invitro.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o IUI to ja mam mieszane uczucia...szczególnie po ostatnim "zabiegu" U mnie koszt 600zł to "tylko" podanie nasienia i "preparatyka" - napisałam w cudzysłowie, bo wydaje mi się, że cała ta obróbka za krótko trwa - ok 45min za 1 i 2 razem - a skąd mam wiedzieć, że to nasienie jednak zostało spreparowane, skoro nie chcieli mi nawet dać wyników po preparatyce...? na monity chodzę gdzie indziej i płacę osobno, to samo z zastrzykiem...i z wizytą przed IUI - 140zł, a sam "zabieg: dosłownie kilka sekund i do widzenia...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Jeśli chodzi o IUI to ja mam mieszane uczucia...szczególnie po ostatnim "zabiegu" U mnie koszt 600zł to "tylko" podanie nasienia i "preparatyka" - napisałam w cudzysłowie, bo wydaje mi się, że cała ta obróbka za krótko trwa - ok 45min za 1 i 2 razem - a skąd mam wiedzieć, że to nasienie jednak zostało spreparowane, skoro nie chcieli mi nawet dać wyników po preparatyce...? na monity chodzę gdzie indziej i płacę osobno, to samo z zastrzykiem...i z wizytą przed IUI - 140zł, a sam "zabieg: dosłownie kilka sekund i do widzenia...
    to napisz do nich pismo i niech pokwituja, wtedy musza dac papier z wynikami. Faktycznie 45 minut to krotko, u nas czekalismy 2.5 godziny.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    raczej watpie czy jest sens przy inseminacji, skoro zadne zrodla nie podaja tego sposobu. Nie wiem jak z invitro.

Możesz wątpić lub nie. Zasada działania jest podobna. Hcg nie służy wyłącznie do "pękania" jajek, ale do tego musi być lekarz, który wie jak z czymś pokombinować. Chyba nawet nasza Sowa w zwykłych cyklach stymulowanych miała PO owulacji po dwa razy wstrzykiwane Ovitrelle.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie preparatyka takze trwala 45-60 min. Nie dluzej. W tym cyklu wogole zastrzyku nie dostalam - zasugerowalam lekarzowi ze peka przy 22mm (i trafilam hihi). Ale nie polecam metody bez zastrzyku jesli nie ma pewnosci ze jajca nie pekaja.

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Możesz wątpić lub nie. Zasada działania jest podobna. Hcg nie służy wyłącznie do "pękania" jajek, ale do tego musi być lekarz, który wie jak z czymś pokombinować. Chyba nawet nasza Sowa w zwykłych cyklach stymulowanych miała PO owulacji po dwa razy wstrzykiwane Ovitrelle.

A kmb nie miała też tak?

age.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecalam szybko wiec sie zatrzymalam i pisze :)
    Beta 80.7 :) ponad 100% wzrost :) :)

Anatolka, kmb, lipa, sylwiaśta159, gaja13, Mimi86 lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • kmb Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A kmb nie miała też tak?

U mnie zawsze zastrzyk przed by była pewność że pęcherzyki pekly i tak u mnie zastrzyk 6-7 dni po IUI jak to twierdzą tu by zarodek miał większe szanse. Z tego co czytałam w ulotce informacyjnej która dostałam jak tylko zdecydowaliśmy się przystąpić do programu IUI ( ulotka stron 100 ponad wszystkie procedury rozpisane:-P) to standard w całym kraju ale to belgia tego kraju nie da się zrozumieć ale według tego co czytałam to i przy IUI i Ivf też zastrzyk po się przyjmuje tu.

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ