X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Zazwyczaj wystarcza jeden cykl z antkami by pozbyc sie torbieli?
    zalezy jaki rozmiar, ale po jednym znikaja przewaznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    A ja miałam IUI na nfz za darmo i się udało, więc nie jest istotne za ile tylko kto je wykonuje
    tez bym wolała isc za darmo, zeby szpital w wawie mial dobre opinie...

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa gratulacje :)
    Gaja miło Cię widzieć:)

gaja13 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa, ty tak ladnie po iui w ciaze zachodzisz, ze dajesz nam nadzieje. zastanawia mnie tylko czemu naturalnie nie bylo sukcesu, skoro po iui tylko minimalnie wieksze szanse. jaki byl powod?
    trzymam bardzo mocno kciuki, zeby ten dzidzius zostal z wami, innej opcji nie ma :)

Peonia88
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki :) wierzę że tym razem będzie dobrze :) :)
    Pytanie do tych z was które stosują luteine dopochwowo: 1. Aplikujecie ją tym dołączonym czymś czy palcem? 2. Czy wchłania się cała czy też pozostaje białawy osad? 3. Czy może ona negatywnie wpływać na florę bakteryjną?
    Od czasu jak ją stosuję odczuwam dyskomfort a od wczoraj wieczorem pieczenie i swędzenie. ... aplikuje palcem bo ten precik mi nie podszedł i mam palec z białym nalotem. Obawiam się grzybicy.... z mężem w tym czasie ♡ nie bylo więc to wykluczam....

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    bartusiowa, ty tak ladnie po iui w ciaze zachodzisz, ze dajesz nam nadzieje. zastanawia mnie tylko czemu naturalnie nie bylo sukcesu, skoro po iui tylko minimalnie wieksze szanse. jaki byl powod?
    trzymam bardzo mocno kciuki, zeby ten dzidzius zostal z wami, innej opcji nie ma :)

Nie mam pojecia lilou.... moze moment nie ten... moze nasienie zlepione i ogolnie bez preparatyki - gorsze... moze dluzsza droga i większe straty po drodze.... poza tym ja mogłam zachodzić i nawet nie wiedzieć :(

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Pytanie do tych z was które stosują luteine dopochwowo: 1. Aplikujecie ją tym dołączonym czymś czy palcem? 2. Czy wchłania się cała czy też pozostaje białawy osad? 3. Czy może ona negatywnie wpływać na florę bakteryjną?
    Od czasu jak ją stosuję odczuwam dyskomfort a od wczoraj wieczorem pieczenie i swędzenie. ... aplikuje palcem bo ten precik mi nie podszedł i mam palec z białym nalotem. Obawiam się grzybicy.... z mężem w tym czasie ♡ nie bylo więc to wykluczam....
    Bartusiowa, ja aplikuję palcem, bo tym czymś to mam wrazenie, ze w migdałkach to czuje ;), zazwyczaj nie wchłania się cała, zawsze coś tam wypłynie, zwłaszcza po porannej aplikacji, a co do infekcji to często też mnie piecze zwłaszcza przy kilku pierwszych tabletkach i mam uczucie suchości na narządach zew ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    palcem,ale luteina moze wywoływac grzybice na ulotce jest napisane. Jak czujesz pieczenie, swedzenie niech lekarz zmieni na dhupaston, a i przepisze pimafucin w ciazy od 1 trym mozna to brac dopochwowo, na recepte globulki p/grzybicze,

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    moze byc brak wystarczajacej ilosci sluzu, albo wrogosc sluzu. Zreszta jak jest IUI to plemniki maja skrócona droge wiec maja wieksze szanse na dotarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 16:00

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:

Bartusiowa, jak masz fajną te nowa panią dr to poproś, żeby wypisała Ci utrogestan 100mg. Polska receptę bez problemu realizuje się w całej UE. Osobiście kupowałam go w czeskim Cieszynie. Niecałe 30zl za 30 tabletek, które można i zjadać i używać dopochwowo. Właściwie są to takie mięciutkie małe okrągłe kapsuleczki. Komfort użytkowania w porównaniu do luteiny jest nieporównywalny... Osobiście nie chcę już nigdy słyszeć od żadnego gina o luteinie dopochwowej.

Wypisanie recepty różni się w zasadzie tym, że w miejscu gdzie lekarz u nas pisze nr "kasy chorych" (czy jak to tam się nazywa - na Śląsku cyfra 12) to na tej musi napisać 100%.

Ja raz kupowałam na Słowacji w maleńkim miasteczku a drugi raz w czeskim Cieszynie w aptece dr Max w Kaufland. Nawet przemiły Pan farmaceuta po polsku mówił :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mozna zmienic po prostu na duphaston np? Czy tez beda infekcje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    po dhupatonie nie masz infekcji bo jest doustny.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Można, ale Bartusiowa coś pisała kiedyś, że w związku z jakimiś przeciwcialami podejrzewa, że może jej się z brzucha nie wchłaniać. Poza tym utrogestan to naturalny prg a nie syntetyk :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle- juz wszystko wiem :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko po dopochwowej lutce może być grzybica? Fajny zbieg okoliczności zaczelam brac lutke pod język i dostałam infekcji intymnej

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy po ivf mozna brac sam duphaston? Ale brac lutke ale jednoczesnie biorac np lactovaginal...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ciekawe czy po ivf mozna brac sam duphaston? Ale brac lutke ale jednoczesnie biorac np lactovaginal...

Sam Dupek? Zapomnij. 600mg prg w 3 dawkach oprócz niego.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Tylko po dopochwowej lutce może być grzybica? Fajny zbieg okoliczności zaczelam brac lutke pod język i dostałam infekcji intymnej
    zbieg okolicznosci. Dobrze pobrac po kuracji albo i w trakcie probiotyk, zeby pomoc odbudowac flore bakteryjna pochwy.

Mimi86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dramat.. chyba grzybek na calego... i chyba podjade jutro do szpitala tak piecze :( :(
    Duphsston u mnie jakos nie dzialal :( albo no... z dupkiem temp skakala a z lutka leci w gore.
    Ten ultra cos mozna kupic w polsce normalnie???

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • kmb Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dziewczyny dramat.. chyba grzybek na calego... i chyba podjade jutro do szpitala tak piecze :( :(
    Duphsston u mnie jakos nie dzialal :( albo no... z dupkiem temp skakala a z lutka leci w gore.
    Ten ultra cos mozna kupic w polsce normalnie???

Z tego co wiem to w Polsce nie ma utrogestanu. A u mnie świetnie się sprawdził. Żadnych nieprzyjemnych niespodzianek nie było. ja w Wakacje miałam trochę na zbyciu ale już odstapilam komu innemu a teraz niby mam w domu ale to wrazie gdyby coś na szczęście nic się nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 23:34

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ