X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feaclisa leczy się antybiotykiem. Jak jest wynik posiewu, to jest też pewnie antybiogram i zgodnie z nim dostanie antybiotyk. Bez różnicy, który z lekarzy ten antybiotyk wypisze. Jak wyjdzie grubsza sprawa z mycoplasma, ureaplasma czy chlamydia to bez dwóch zdań urolog.

Póki Ty nie sprawdzisz posiewu a mąż się nie wyleczy to najlepiej zachować abstynencje albo chociaż prezerwatywa. Posiewy chlamydia, mycoplasma i ureaplasma u Ciebie - zaczekać czy u męża coś wyjdzie. Jak nie, to nie ma sensu, bo mielibyście oboje.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiogram mamy. Dziękuję za cenne rady. Na każdym kroku żerują na naszym nieszczęściu! Na razie się wstrzymam, a posiew mogę chyba też u normalnego ginekologa zrobić na te wszystkie wstrętne choroby, czy się mylę?
    Następnym razem pojadę z moim M na wizytę, żeby się wszystkiego dowiedzieć za co nas tak zdziera.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, u nas tez obejtosc zawsze 1-1,2 ml... tylko w pierwszym badaniu bylo 2 ml. U niego testo lekko powyzej dolnej granicy normy, zylaki prawdopodobnie tez ma bo widze ale do urologa nigdy nie po drodze...tzn u jednego bylismy ale akurat nie mial isg :/ powiedzial tylko ze nawet jesli testo jest w dolnej granicy a sie miesci to jest ok bo po cos te granice sa... jutro w provicie mial miec urologa z ush ale ze z mama musialam wyjechac to on sam nie pojdzie i tak sie odwleka...ale nawet jesli ma te zylaki to boimy sie ich operowac... bo roznie u facetow potem bywa...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty pobrać zwykły wymaz (na te faecalis, coli itp) możesz gdziekolwiek. Nawet w Diagnostyce w Kato na Koszarowej, tylko trzeba się z położna umówić tel.

Aaaa jak jest faecalis u męża w antybiogramie "S" na ciprofloksacyne to jest to antybiotyk, który dobrze penetruje do gruczołu krokowego, inne różnie. Nawet rodzinny to może wypisać jak macie wynik do pokazania. Najwyżej zrobicie ksero wyniku i zostanie w karcie u rodzinnego.

P.s. Zawsze wszędzie zostawiaj ksero w razie potrzeby. Oryginały trzymajcie u siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 20:48

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M mówił, że nie były te badania przyjemne, na szczęście lekarzy się nie boi i nie muszę go namawiać. Potrzebował czasu, żeby dojść do siebie, a po nie umiał się nawet wysikać. Urolog jeszcze powiedział, że ze względu na tą bakterię najlepszym wyjściem jest obrzezanie, na co mój M się w życiu nie zgodzi. Zanim zacznie się leczyć bądź operować pójdziemy chyba skonsultować się jeszcze do innego urologa, żeby porównać opinie. U nas wyniki testosteronu nie mieszczą się nawet w dolnej granicy, a nasienie przecież nie jest takie złe, morfologia 8-11%.

Peonia88
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensowny urolog. Uromedicus w Zabrzu. Doktor Nowakowski. Prywatnie prawie od ręki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za namiary. W antybiogramie jest: Cefoxytyna, Ampicylina 2 ug, Amoxyclina, Nitrofurantoina.
    Dodam jeszcze, że M jest zadowolony z tego urologa, mnie tylko te ceny trochę przerażają. Wiem, że leczenie kosztuje i jestem tego świadoma, że nikt za darmo nie będzie nas leczył. Jak będę wiedziała coś więcej dam wam znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 21:08

Peonia88
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowski 100zl za wizytę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Lilou nie źle z was zdarł...;/

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou u kogo sie leczysz w gyncentrum? bo wybieram sie tam na wizyte 7.09 .. nadal nie wiem czy dobrze wybralam, zapisalam sie do Mercika ..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, ja się łudzę jeszcze tym, że przynajmniej porobił wszystkie badania jakie są możliwe do zbadania w tej cenie. Zobaczymy co tam jeszcze wyjdzie. Póki co mamy w końcu winnego - niski testosteron i żylaki 1 stopnia.

Peonia88
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do GynC można pójść chyba nadal na bezpłatną mini konsultacje i poznać lekarza i sama klinikę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, to dobrze wybrałaś:) Mi moja gin poleciła dr M i mówiła, żebym nie dała się wcisnąć do żadnego innego. Jednak było to nieuniknione, bo przerzucają pacjentów od jednego lekarza do drugiego, co też ma swoje plusy, bo zawsze znajdzie się jakiś wolny termin. Dr M jest najbardziej konkretny i wychwalany na innych forach, spokojny, opanowany, dokładny, skupiony. Dr Cz mi się nie podoba, ma taki sztuczny uśmiech i niechętnie odpowiada na pytania, a Sylwasta sobie bardzo dr P chwali.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, a napisz tu coś więcej o sobie, bo chyba jesteś tu nowa. Długo się leczycie?

Peonia88
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa nie jestem, ale jakis czas musialam odpuścic bo psychicznie jakos nie wyrabiam. myslałam ze jak odpoczne to coś pomoże , ale niestety..
    staramy sie 3 lata , brałam juz clo przez 6 cykli, wszytsko niby w porzadku ale ciazy nie ma... maz nasienie ma super, ja tylko progesteron niskawy mialam jak nie bralam clo, ale jak zaczelam brac clo to mi skoczyl wysoko :) nie wiem co to moze znaczyc , moze nie mam naturalnie owulacji skoro przy clo progesteron mialam ok 30ng/ml a bez to ok 7ng/ml, na ziołkach mialam 11ng/ml :)

pomyslalam o inseminacji i chce zrobic w pazdzierniku..
    jakie badania do inseminacji w gyncentrum?
    mam wyniki meza z roku, swoje hormony z 1,5 roku maja. nie chce robic wszystkich na nowo, pozatym moj niechetny na takie badania wiec wolalabym juz tego uniknac, no a pozatym spory kawalek mam ok 70km wiec nie usmiecha mi sie jezdzic tam jeszcze na badania...

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, ja nie musiałam robić żadnych nowych badań do iui w GC. Miałam zdjęcie hsg- jajowody drożne, hormony, badanie nasienia aktualne, amh, przeciwciała p/plemnikowe i duuuużo nadzei, że się uda :)
    Ja też mam do kliniki jakieś 70-80km, przyzwyczaiłam się, że daleko i nawet na betę tam jeździłam bo miałam wynik po godzinie a nie na drugi dzień, jak w mojej miejscowości. Niestety, ale swoje trzeba się najeździć przed iui, 1-2 x monitoring przed iui, zastrzyk ovitrelle, później iui i po 2 dniach znowu monitoring, czy pęcherzyk pękł.

Podobno w klinikach dużą wagę przywiązują do badania amh. Nasienie też raczej powinno być aktualne, bo się zmienia, a szkoda się faszerować hormonami, jeździć na monitoringi, a później być rozczarowanym, że do niczego nie doszło. Mówie to z własnego doświadczenia, bo 2x byłam w takiej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:09

Peonia88
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam amh, mam 26 lat, myslisz ze bede musiala robic? to chyba drogie z tego co sie orientuje.. nie nastawiam sie ze uda sie za 1 razem bo to chyba czesto sie nie zdarza:) ale chce zrobic jakis krok :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam 26 lat. Wiek podobno nie ma tu znaczenia, chyba że się jest po 40. AMH kosztuje około 150 zł. Na wynik czeka się tydzień.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już 3 lata się staracie, to nie ma na co czekać. Ewidentnie jest jakiś problem, tylko musicie go znaleźć, skoro wszystkie wyniki dobre, to trzeba szukać dalej.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe leczenie wiąże się z ogromnymi kosztami i wyrzeczeniami. Jedno podejście do IUI w GC kosztowało mnie około 1500 zł.
    3x USG (240zł) + ovitrelle (110 zł) + IUI 750 zł + lutinus 170 zł + paliwo + beta hcg (25 zł) = 1500 zł

Peonia88
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ