X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba za mała dawka żeby mogła coś namieszac. Ja bym poczekała tez

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :* zawsze to opinia wiecej :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz, zrobiłam wczoraj test po południu,. Oczywiście negat. Ale po godzinie pojawiłą się druga kreska. Wyraźna. Cały wieczór szukałam w internecie historii dziewczyn, które miały taką sytuację i okazało się, że jednak były w ciąży. Ale dzisiejszy test z porannego moczu mnie otrzeźwił.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czytanie wlasnie jest najgorsze. Bo niby wiemy co jest napisane w ulotce ale... no nadzieja.... ja tez zawsze rozkladam test na czesci pierwsze i pod slonce przygladam sie czy aby nie ma cienia cienia cieniow... :/

Wiesz ja jeszcze boje sie jednego... ze teraz wiemy ze mamy jeszcze alternatywe ivf.. a co jak i ivf zawiedzie... nawet nie chce myslec

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też o tym myślałam. Ze to już ostateczny krok. i że jeśli on się nie powiedzie to... jak żyć? ja nie będe potrafiła. ale może nie powinnyśmy tak myśleć.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do anty mnie rozum tez podpowiada zeby zaczekac w koncu to byla jedna tabl... moze sie ruszy do wieczora i nie bede miala watpliwosci brac czy nie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu to bedzie kwestia implantacji... byleby miec sporo zarodkow to bedzie mozna probowac... sam transfer to kwestia 1000 zl jak iui...

Pocieszam sie ze wiele dzieeczyn z ovf to kobiety ktore staraly sie dluzej niz my czytalam pamietniki to 4,6,8 lat i sie udawalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:32

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz też 4. chociaż z poważna diagnostyką to od stycznia zeszłego roku. dopiero wiem, z czym walczę.

Czyli jak to u ciebie jest?
    leki ile?
    punkcja ile?
    transfer pojedynczy 1 tys. zł. tak?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer niemrozonych 800 mrozonych 1000 zl imsi 4800 punkcja 1000 zl leki 2000-3000 zl

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to znaczy imsi?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zwykle ivf ( plemniki same zapladniaja komorke) icsi(podaje sie wybranego plemnika powiekszajac go najpierw kilkaset razy wy wybrac najlepszego ) i imsi to samo co icsi tylko powieksza sie ok 8000 razy :) omija sie wtedy np wady glowki te widoczne golym okiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiasta ja bym nie przerywała skoro juz zaczełas brac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a nie sadzisz ze moze mi bloknac @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa... a czy ty probowalas z czyms innym niz duphaston? Bo skoro mimo jego btania masz plemienia kilka dni przed @ tzn ze chyba masz niedomoge cialka zoltego, nie czasem?

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa... a czy ty probowalas z czyms innym niz duphaston? Bo skoro mimo jego btania masz plemienia kilka dni przed @ tzn ze chyba masz niedomoge cialka zoltego, nie czasem?

tak mi sie wydaje. nie próbowałam ,zawsze duphaston brałam. Ale na pewno na wizycie do ivf już o tym wspomnę.
    chociaż robiłam kilka razy progesteron po owu i zawsze był powyżej 10, to niby eni taki zły wynik. a mój organizm to jest wogóle wyjątkowy...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aszka a nie sadzisz ze moze mi bloknac @?
    ja jak mialam nawet kilka kropel to mi lekarz mowil ze to poczatek cyklu, nie wiem jak u Ciebie, ale ja tak zawsze brałam antyki np. po przerwie i u mnie było dobrze. Chyba ze masz jakies czeste plamienia przed okresem, ale jak zaczełas brac to ja juz bym nie odstawiala, antyki i tak blokuja @ bo powoduja ze zmiejsza sie ilosc krwi i takie tam. Moze skonsultuj z lekarzem niech doradzi w Twoim przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka bede dzwonic po poludniu :)

Lipa mnie mowiono ze dobry prg jes min 15-20 wiec mnie sie wydaje ze dupek ci nie wystarcza wiesz

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron powinno sie badać rano i na czczo? wieczorem pojade na te cholerną betę!

age.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po pierwszej wyzycie w klinice :) na nasteny cykl planuje IUI :)
    zlecili mi badania wisrusologiczne i na chlamydie, ale a ta chlamydie czeka sie 22 dni robocze na wynik.. oby zdazyli do moich dni lodnych :)
    okres oczekiwania 22 dni roboczych to liczyc od pon do piat czy pon do sob ? bo w soboty tez maja otwarte kliniki :)
    narazie kosztowala mni 200zl pierwsza wizyta i 250 za te badnia.
    czesto zdarza sie ze udaje sie za pierwszym razem inseminacja?
    nie nastawiam sie ale nie ukrywam ze bardzo bym chaiala :)
    trzymam kciuki, zeby nam wszystkim sie udalo:):)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    progesteron powinno sie badać rano i na czczo? wieczorem pojade na te cholerną betę!

mi lekarz kazal na czczo badac progesteron

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ