X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba za mała dawka żeby mogła coś namieszac. Ja bym poczekała tez

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :* zawsze to opinia wiecej :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz, zrobiłam wczoraj test po południu,. Oczywiście negat. Ale po godzinie pojawiłą się druga kreska. Wyraźna. Cały wieczór szukałam w internecie historii dziewczyn, które miały taką sytuację i okazało się, że jednak były w ciąży. Ale dzisiejszy test z porannego moczu mnie otrzeźwił.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czytanie wlasnie jest najgorsze. Bo niby wiemy co jest napisane w ulotce ale... no nadzieja.... ja tez zawsze rozkladam test na czesci pierwsze i pod slonce przygladam sie czy aby nie ma cienia cienia cieniow... :/

Wiesz ja jeszcze boje sie jednego... ze teraz wiemy ze mamy jeszcze alternatywe ivf.. a co jak i ivf zawiedzie... nawet nie chce myslec

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też o tym myślałam. Ze to już ostateczny krok. i że jeśli on się nie powiedzie to... jak żyć? ja nie będe potrafiła. ale może nie powinnyśmy tak myśleć.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do anty mnie rozum tez podpowiada zeby zaczekac w koncu to byla jedna tabl... moze sie ruszy do wieczora i nie bede miala watpliwosci brac czy nie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu to bedzie kwestia implantacji... byleby miec sporo zarodkow to bedzie mozna probowac... sam transfer to kwestia 1000 zl jak iui...

Pocieszam sie ze wiele dzieeczyn z ovf to kobiety ktore staraly sie dluzej niz my czytalam pamietniki to 4,6,8 lat i sie udawalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:32

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz też 4. chociaż z poważna diagnostyką to od stycznia zeszłego roku. dopiero wiem, z czym walczę.

Czyli jak to u ciebie jest?
    leki ile?
    punkcja ile?
    transfer pojedynczy 1 tys. zł. tak?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer niemrozonych 800 mrozonych 1000 zl imsi 4800 punkcja 1000 zl leki 2000-3000 zl

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to znaczy imsi?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zwykle ivf ( plemniki same zapladniaja komorke) icsi(podaje sie wybranego plemnika powiekszajac go najpierw kilkaset razy wy wybrac najlepszego ) i imsi to samo co icsi tylko powieksza sie ok 8000 razy :) omija sie wtedy np wady glowki te widoczne golym okiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiasta ja bym nie przerywała skoro juz zaczełas brac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a nie sadzisz ze moze mi bloknac @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa... a czy ty probowalas z czyms innym niz duphaston? Bo skoro mimo jego btania masz plemienia kilka dni przed @ tzn ze chyba masz niedomoge cialka zoltego, nie czasem?

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa... a czy ty probowalas z czyms innym niz duphaston? Bo skoro mimo jego btania masz plemienia kilka dni przed @ tzn ze chyba masz niedomoge cialka zoltego, nie czasem?

tak mi sie wydaje. nie próbowałam ,zawsze duphaston brałam. Ale na pewno na wizycie do ivf już o tym wspomnę.
    chociaż robiłam kilka razy progesteron po owu i zawsze był powyżej 10, to niby eni taki zły wynik. a mój organizm to jest wogóle wyjątkowy...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aszka a nie sadzisz ze moze mi bloknac @?
    ja jak mialam nawet kilka kropel to mi lekarz mowil ze to poczatek cyklu, nie wiem jak u Ciebie, ale ja tak zawsze brałam antyki np. po przerwie i u mnie było dobrze. Chyba ze masz jakies czeste plamienia przed okresem, ale jak zaczełas brac to ja juz bym nie odstawiala, antyki i tak blokuja @ bo powoduja ze zmiejsza sie ilosc krwi i takie tam. Moze skonsultuj z lekarzem niech doradzi w Twoim przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka bede dzwonic po poludniu :)

Lipa mnie mowiono ze dobry prg jes min 15-20 wiec mnie sie wydaje ze dupek ci nie wystarcza wiesz

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron powinno sie badać rano i na czczo? wieczorem pojade na te cholerną betę!

age.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po pierwszej wyzycie w klinice :) na nasteny cykl planuje IUI :)
    zlecili mi badania wisrusologiczne i na chlamydie, ale a ta chlamydie czeka sie 22 dni robocze na wynik.. oby zdazyli do moich dni lodnych :)
    okres oczekiwania 22 dni roboczych to liczyc od pon do piat czy pon do sob ? bo w soboty tez maja otwarte kliniki :)
    narazie kosztowala mni 200zl pierwsza wizyta i 250 za te badnia.
    czesto zdarza sie ze udaje sie za pierwszym razem inseminacja?
    nie nastawiam sie ale nie ukrywam ze bardzo bym chaiala :)
    trzymam kciuki, zeby nam wszystkim sie udalo:):)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    progesteron powinno sie badać rano i na czczo? wieczorem pojade na te cholerną betę!

mi lekarz kazal na czczo badac progesteron

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ