INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Profil: Badanie nasienia po preparatyce Wynik j.m. Wartość referencyjna Procedura badawcza
Plemniki o ruchu postępowym po preparatyce
50 _ % _
Liczba plemników po preparatyce
1.59 _ mln/300
Kochane zerknijcie proszę czy powyższe wyniki są ok do IUI. To nasze z ostatniego podejścia (poprzedni tydzień) i tak sobie analizuje jakie mam szanse -
nick nieaktualnyLipa zrob dla pewnosci ta bete a prg nie wiem czy na czczo ale na prwno rano
Lekarz kazal niebrac anty i zaczekac na wlasciwe krwawienie.
Kamila co oznacza te 300 w wyniku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 13:20
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:jestem juz po pierwszej wyzycie w klinice na nasteny cykl planuje IUI
zlecili mi badania wisrusologiczne i na chlamydie, ale a ta chlamydie czeka sie 22 dni robocze na wynik.. oby zdazyli do moich dni lodnych
okres oczekiwania 22 dni roboczych to liczyc od pon do piat czy pon do sob ? bo w soboty tez maja otwarte kliniki
narazie kosztowala mni 200zl pierwsza wizyta i 250 za te badnia.
czesto zdarza sie ze udaje sie za pierwszym razem inseminacja?
nie nastawiam sie ale nie ukrywam ze bardzo bym chaiala
trzymam kciuki, zeby nam wszystkim sie udalo:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Profil: Badanie nasienia po preparatyce Wynik j.m. Wartość referencyjna Procedura badawcza
50 _ % _
1.59 _ mln/300
Kochane zerknijcie proszę czy powyższe wyniki są ok do IUI. To nasze z ostatniego podejścia (poprzedni tydzień) i tak sobie analizuje jakie mam szanseWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 13:23
-
aszka wrote:ja takie wyniki widze pierwszy raz ze najpierw jakby w % a pozniej na mln, nic nie rozumiem. Ty chyba tez z Invicty Wawa? A mi lekarz inaczej podawał, do kogo chodzisz?
Za chwilę wkleję całe wyniki nasienia z ostatniej inseminacji. Może uda się coś o nich powiedzieć
Tak- invicta Warszawa. Chodzę do Niem. albo Kun.
-
Wyniki badań laboratoryjnych
Profil: Inseminacja (IUI) - preparatyka nasienia Wynik j.m. Wartość referencyjna Procedura badawcza
Czas trwania abstynencji
2 _ dzień 2 - 7
Czas upłynnienia
60 _ min do 60
Sposób upłynnienia
samoistne _ samoistne
Barwa
mleczna _ szarobiała - mleczna
Zapach
swoisty _ swoisty
Objętość ejakulatu
3.00 _ ml > 1.50
Liczba plemników w 1 ml
9.20 mln/ml > 15.00
Liczba plemników w ejakulacie
27.60 mln > 39.00
Liczba komórek okrągłych
0.50 _ mln/ml < 5.00
Plemniki o szybkim ruchu postępowym (VSL>11um/s, VAP>25um/s)
17 _ % -
Plemniki o wolnym ruchu postępowym (VSL>11um/s, 25>VAP>5um/s)
4 _ % -
Plemniki o ruchu niepostępowym (VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
3 _ % _
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, VAP=0 um/s)
76 _ % _
Średnia prędkość przeciętnego toru (VAP)
34.2 _ um/s > 34
Średnia prędkość ruchu postępowego (VSL)
27.7 _ um/s > 27
Średnia prędkość względem zarejestrowanego toru (VCL)
50.3 _ um/s > 46
Średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH)
2.6 um 3.1 - 4.5
Średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki plemnika (BCF)
23.9 _ Hz > 10.5
Prostoliniowość (STR)
80.0 _ % > 74
Liniowość ruchu (LIN)
54.0 _ % > 54
Średni współczynnik kształtu główki (Elongation)
80 % 67 - 79
rofil: Badanie nasienia po preparatyce Wynik j.m. Wartość referencyjna Procedura badawcza
50 _ % _
1.59 _ mln/300 ul _ -
nick nieaktualnyDziwne te wyniki najpierw 9 mln w ml przed preparatyka potem nagle jakies 1,59 mln a to nie jest ta klinika gdzie wyniki mnozy sie razy 3 czy jakos tak? To by sie moglo zgadzac biorac pod uwage 20% ruchu postepowego przed preparatyka.
Juhuu rozkrecila sie @Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chodze do innego i mi całkiem inaczej podawał ale moze dlatego ze moj maz ma b. dobre nasienie i mniej tych wszystkich elementów było, niemniej ja nie umiem tego zinterpretowac, nastepnym razem zapytaj sie tego co robi jaki ma pogląd na te wyniki.
-
sylwiaśta - ja myslę, że właśnie dobrze myslisz na każde 300 ul jest 1,59 mln plemnika, czyli x 3,33333 wychodzi jakieś 5 mln plemniczków na ..? ml chyba.
U mnie trochę strach... jutro pierwsza wizyta u ginekologa.. może to przez nerwy.. nie wiem, ale pół dnia boli mnie brzuch - typowo na okres. Nie mam pojęcia czy to normalne "po teoretycznym terminie okresu". Ale jednocześnie odczuwam mini mdłości - co chyba byłoby stanem wskazanym. Ale o ile pamiętam w pierwszej ciąży mdłości pojawiły się dopiero pod koniec drugiego m-ca
Byłam dziś na becie i progesteronie, przy okazji zrobiłam cały pofil antyfosfolipidowy (300zł ehhh). Kto wie, być może nie będę jednak musiała tej clexane brać - cąły brzuch mam już posiniaczony, a wstrzykiwanie i wbijanie boli dużo bardziej niż Otrivelka. Nie wiem dlaczego ;/ Wyniki jutro. Jeśli będzie mniej niż 4000 - to nie będzie dobrze....Kamilam8 lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Bartusiowa, musisz coś kiepsko wbijać. Przysięgam Ci, że nie miałam nigdy od Clexane żadnego siniaka. Może podejdź do przychodni to pielęgniarka spojrzy jak to robisz. Coś jest nie tak. Tymczasem kup sobie na siniaki maść z heparyna. Powiedz aptekarce o co chodzi i da Ci coś. Szybciej się siniaki wchłaniają po tego typu maści.
-
nick nieaktualnyWieeem Anatolko, ale nawet wczesniej nie przyszlo mi do glowy ze mozna zadzwonic do kliniki i zapytac zwlaszcza ze moja dr jest na urlopie. Tak czy inaczej jest juz normalna @ wiec jedno zmartwienie z glowy. Nie badz zla za moja glupote
Kamila jesli jest tak jak myslimy z bartusiowa to wyniki nie sa rewelacyjne ale mieszcza sie w dolnej granicy normy wiec jest OKAnatolka lubi tę wiadomość
-
hej, co do rozkrecania @ to ja mam zawsze tak ze okolo 2 dni plamie na brazowe i dopiero potem nagle przychodzi bol brzucha i zywa czerwona krew - wtedy dopiero zaznaczam pierwszy dzien cyklu.
a w tym cyklu tez zglupilam nagle mimo brania lutki dostalam plamien ale zywo czerwonych takich ze zonaczylam to jako krwawienie nastepny dzien nicccc i w 3 dniu bol brzucha i puściło na bogato i 4 dzien tez malutko co chore to wszystko...maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306