INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jesli bedziecie robic panel chlamydia, mycoplasma, ureaplasma (mnie polecili przed invitro), to dobrze sprawdzcie ceny badania (to jest wymaz). Ja sprawdzilam u siebie w klinice (cena 230 pln, czas oczekiwania 3 tygodnie) I w Diagnostyce (250 pln, czas oczekiwania 2 tygodnie). Ze wzgledu na czas wybralam Diagnostyke, gdzie nawiasem mowiac spieprzyli to badanie. A teraz najwazniejsze - dzisiaj bylam zrobic to samo badanie w szpitalu (Czestochowa Parkitka), gdzie zaplacilam 85 pln (!!!!), a wyniki będa po 72 godzinach!!!
Zawsze warto sprawdzic kilka miejsc mam nauczke na przyszlosc -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, stwierdzilam, że musze znalezc sobie dodatkowe zajecie (nie mamy teraz az tak duzo pracy), zeby nie myslec o ciazy. I wymyslilam- chce iść na studia. Zaocznie na psychologie, chcialabym specjalizowac się w tematyce nieplodnosci - doswiadczenie już mam
Podejrzewam, że na studiach będę najstarsza, ale co tam raz się zyje -
nick nieaktualnyDziewczyny witam Was po długiej przerwie. W pracy dużo roboty z maluchami, ale cały czas jestem z Wami. Jeśli chodzi o mnie to ja czekam do stycznia i startuje z ivf. Już jestem po rozmowie z gin i na początku stycznia ruszam. Teraz mam anty żeby torbiel zlikwidować do końca. Jestem też po badaniach z FSH,LH i amh. Wyniki następujące:
Amh 2,20
FSH 8,89 mIU/ml
LF 4,74 mIU/ml
Patrząc na stosunek LH do FSH wychodzi że mam jakieś zaburzenia przysadki. Wynik amh dobry. Także teraz spokojnie odliczam do końca roku. A pracy mam sporo więc poleci na pewno:-) -
Cosma wrote:Hej,czekam na @ i zaczynamy pierwsze podejscie z inseminacja prawdopodobnie 1-2 pazdziernik, przeraza mnie tylko fakt, ze bede musiala sie kluc w brzuch(stymulacja hormonalna) powiedzcie mi prosze czy to boli i czy macie jakies skutki uboczne od tych hormonow?
ja tez od nasteonego cyklu zaczynam z inseminacja
ale jakie klucie w brzuch ? ja nic nie wiem ;o mam brac clo na owulacje
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCosma wrote:Hej,czekam na @ i zaczynamy pierwsze podejscie z inseminacja prawdopodobnie 1-2 pazdziernik, przeraza mnie tylko fakt, ze bede musiala sie kluc w brzuch(stymulacja hormonalna) powiedzcie mi prosze czy to boli i czy macie jakies skutki uboczne od tych hormonow?
-
Cześć Dziewczyny, u mnie niestety klapa po pierwszej IUI, temp dzisiaj spadła na łeb ;/
No ale mam problem, pisałam już do dziewczyn na wątku z problemem męskim ale bez odzewu, przyklejam tego posta żeby nie produkować za dużo :
"... Mam planowane kolejne dwie IUI. Niestety mojego chłopa dopadła /po raz pierwszy/ kamica nerkowa. Przedwczoraj był na izbie przyjęć, a do urologa wizyta dopiero w poniedziałek. Ma receptę na Cipronex. Jeszcze nie wziął tego antybiotyku, nie chce bać w ciemno, a wcześniej wysłałam go na posiew z moczu - jutro będą wyniki. Do tej pory jest na furaginie. Acha, w wyniku ogólnym oczywiście są bakterie-liczne. Powiedzcie mi proszę czy tak jak myślę jakikolwiek antybiotyk to pauza na 3 miesiące? Nie chodzi nawet o parametry nasienia bo są super i liczba też, boje się ewentualnych wad płodu, albo obniżoną skutecznością IUI - z resztą pewnie wiecie o co mi chodzi. Za dwa dni muszę zacząć żreć CLO /które fatalnie znoszę/ nie chcę się faszerować na darmo ;/ poradźcie coś, proszę" -
a ciekawi mnie jak to jest z alkoholem w cyklu z inseminacja, bo trafi nam sie pare imprez i myslicie ze powinnam calkowicie zrezygnowac? dla mnie to nie problem ale maz tez musi zrezygnowac calkowicie?
tak mnie to ciekawi bo moj maz i tak ma bardzo dobre wyniki nasienia, nawet kiedy mielismy imprezki, to wyniki wychodzily dobre wiec chyba nie ma to wyplywu na jego plemniki .. jak myslicie? nie chce sie az tak strasznie schizowac bo to pewnie wyjdzie na jeszcze gorsze, jak wszytskiego bedziemy unikac
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypysia wrote:ja tez od nasteonego cyklu zaczynam z inseminacja
ale jakie klucie w brzuch ? ja nic nie wiem ;o mam brac clo na owulacje -
nick nieaktualnyOlowiana wrona moj tez bral antybiotyk i tez zadalam to samo pytanie mojemu lekarzowi...powiedzial, ze moze tylko pomoc a nie zaszkodzic.
Dziewczyny skoro nie boli albo da sie przezyc to fajnie, u mnie jest tylko glowny problem, ze nie moge sie patrzec na wbijanie igly w cialo wiec bede na oslep wbijala jak ide pobrac krew to zamykam oczy bo jak tylko spojrze to niedobrze mi sie robi i slabo a teraz sama to musze robic, cale szczescie ze nie w zyle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Posiew zrobiony, tylko antybiotyk był zapisany w ciemno. Wyniki posiewu za kilka dni. Wizyta u urologa w poniedziałek. Właśnie dostałam okres, więc za dwa dni stymulacje powinnam zacząć - IUI byłoby robione za 14/15 dni...Dać mu teraz ten antybiotyk i podchodzić do IUI ? Czy miesiąc odpuścić ? Mój ginekolog będzie dostępny dopiero w poniedziałek więc do tego czasu nic nie wiem. wrrrr