X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli bedziecie robic panel chlamydia, mycoplasma, ureaplasma (mnie polecili przed invitro), to dobrze sprawdzcie ceny badania (to jest wymaz). Ja sprawdzilam u siebie w klinice (cena 230 pln, czas oczekiwania 3 tygodnie) I w Diagnostyce (250 pln, czas oczekiwania 2 tygodnie). Ze wzgledu na czas wybralam Diagnostyke, gdzie nawiasem mowiac spieprzyli to badanie. A teraz najwazniejsze - dzisiaj bylam zrobic to samo badanie w szpitalu (Czestochowa Parkitka), gdzie zaplacilam 85 pln (!!!!), a wyniki będa po 72 godzinach!!!

Zawsze warto sprawdzic kilka miejsc :) mam nauczke na przyszlosc :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa - do zobaczenia w grupie IVF. Trzymam kciuki za Ciebie!!!

lipa lubi tę wiadomość

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałabym Cię tam nie zobaczyć ;-)

Junioer lubi tę wiadomość

age.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze powoli coraz wicej nas przenosi sie na watek ivf ehh smutne to :(
    ale walczymy dziołszeczki walczymy :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za te 3 gady placilam 100 zl razem ;) w takim malym lab ;) a teraz przed ivf mam zrobic tylko chlamydie i to z krwi ;)

• Junioer Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stwierdzilam, że musze znalezc sobie dodatkowe zajecie (nie mamy teraz az tak duzo pracy), zeby nie myslec o ciazy. I wymyslilam- chce iść na studia. Zaocznie na psychologie, chcialabym specjalizowac się w tematyce nieplodnosci - doswiadczenie już mam :)
    Podejrzewam, że na studiach będę najstarsza, ale co tam :) raz się zyje :)

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam Was po długiej przerwie. W pracy dużo roboty z maluchami, ale cały czas jestem z Wami. Jeśli chodzi o mnie to ja czekam do stycznia i startuje z ivf. Już jestem po rozmowie z gin i na początku stycznia ruszam. Teraz mam anty żeby torbiel zlikwidować do końca. Jestem też po badaniach z FSH,LH i amh. Wyniki następujące:
    Amh 2,20
    FSH 8,89 mIU/ml
    LF 4,74 mIU/ml
    Patrząc na stosunek LH do FSH wychodzi że mam jakieś zaburzenia przysadki. Wynik amh dobry. Także teraz spokojnie odliczam do końca roku. A pracy mam sporo więc poleci na pewno:-)

• pysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    Hej,czekam na @ i zaczynamy pierwsze podejscie z inseminacja prawdopodobnie 1-2 pazdziernik, przeraza mnie tylko fakt, ze bede musiala sie kluc w brzuch(stymulacja hormonalna) powiedzcie mi prosze czy to boli i czy macie jakies skutki uboczne od tych hormonow?

ja tez od nasteonego cyklu zaczynam z inseminacja :)
    ale jakie klucie w brzuch ? ja nic nie wiem ;o mam brac clo na owulacje

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz moze dac Ci zastrzyk na pekniecie pecherzykow typu ovitrelle lub pregnyl- robi sie do w brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    Hej,czekam na @ i zaczynamy pierwsze podejscie z inseminacja prawdopodobnie 1-2 pazdziernik, przeraza mnie tylko fakt, ze bede musiala sie kluc w brzuch(stymulacja hormonalna) powiedzcie mi prosze czy to boli i czy macie jakies skutki uboczne od tych hormonow?
    nie nie boli... jakby cie lekko czymś ukłuło... Ja biorę zastrzyki od 3dc do czasu wzięcia zastrzyku na pęknięcie i daję radę ;-)

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, u mnie niestety klapa po pierwszej IUI, temp dzisiaj spadła na łeb ;/
    No ale mam problem, pisałam już do dziewczyn na wątku z problemem męskim ale bez odzewu, przyklejam tego posta żeby nie produkować za dużo :

"... Mam planowane kolejne dwie IUI. Niestety mojego chłopa dopadła /po raz pierwszy/ kamica nerkowa. Przedwczoraj był na izbie przyjęć, a do urologa wizyta dopiero w poniedziałek. Ma receptę na Cipronex. Jeszcze nie wziął tego antybiotyku, nie chce bać w ciemno, a wcześniej wysłałam go na posiew z moczu - jutro będą wyniki. Do tej pory jest na furaginie. Acha, w wyniku ogólnym oczywiście są bakterie-liczne. Powiedzcie mi proszę czy tak jak myślę jakikolwiek antybiotyk to pauza na 3 miesiące? Nie chodzi nawet o parametry nasienia bo są super i liczba też, boje się ewentualnych wad płodu, albo obniżoną skutecznością IUI - z resztą pewnie wiecie o co mi chodzi. Za dwa dni muszę zacząć żreć CLO /które fatalnie znoszę/ nie chcę się faszerować na darmo ;/ poradźcie coś, proszę"

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciekawi mnie jak to jest z alkoholem w cyklu z inseminacja, bo trafi nam sie pare imprez i myslicie ze powinnam calkowicie zrezygnowac? dla mnie to nie problem ale maz tez musi zrezygnowac calkowicie?
    tak mnie to ciekawi bo moj maz i tak ma bardzo dobre wyniki nasienia, nawet kiedy mielismy imprezki, to wyniki wychodzily dobre wiec chyba nie ma to wyplywu na jego plemniki .. jak myslicie? nie chce sie az tak strasznie schizowac bo to pewnie wyjdzie na jeszcze gorsze, jak wszytskiego bedziemy unikac :D

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi sie zeby antybiotyk mogl tak wplynac na ewentualna ciaze, na pewno na 3 miesiace odbije sie to na jakosci nasienia ale nie o to pytalas. Ja bym zapytala o to po prostu swojego lekarza, by byc spokojna ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są bakterie w moczu to mogą też być w nasieniu a iui z bakteriami w nasieniu to totalna strata kasy. Mnie lekarz mówił kiedyś, że dopiero 2 tyg po antybiotyku nie ma po nim śladu -czas fizycznego oczyszczenia organizmu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja tez od nasteonego cyklu zaczynam z inseminacja :)
    ale jakie klucie w brzuch ? ja nic nie wiem ;o mam brac clo na owulacje
    Pysia ja mam miec inseminacje hormonalnie stymulowana czyli od drugiego dnia cyklu musze brac gonal f na pobudzenie wzrostu pecherzykow w sumie przez osiem dni mam wstrzykiwac to w brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olowiana wrona moj tez bral antybiotyk i tez zadalam to samo pytanie mojemu lekarzowi...powiedzial, ze moze tylko pomoc a nie zaszkodzic.

Dziewczyny skoro nie boli albo da sie przezyc to fajnie, u mnie jest tylko glowny problem, ze nie moge sie patrzec na wbijanie igly w cialo wiec bede na oslep wbijala :) jak ide pobrac krew to zamykam oczy bo jak tylko spojrze to niedobrze mi sie robi i slabo a teraz sama to musze robic, cale szczescie ze nie w zyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olowiana to trzeba zbadać czy facet nie ma bakterii w nasileniu a dopiero później inseminacja. Antybiotyk jak facet ma dobre nasienie nie wpływa i.można zrobić ineminacje o ile posiewu z moczu i z nasienia wyjdą ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia kobieta może pić alkohol do owulacji facet powinien ograniczyć ale tu chodzi bardziej o kobietę

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma czyli bierzesz to co ja ;-) tylko ja mam zawsze i niezmiennie od 3dc

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew zrobiony, tylko antybiotyk był zapisany w ciemno. Wyniki posiewu za kilka dni. Wizyta u urologa w poniedziałek. Właśnie dostałam okres, więc za dwa dni stymulacje powinnam zacząć - IUI byłoby robione za 14/15 dni...Dać mu teraz ten antybiotyk i podchodzić do IUI ? Czy miesiąc odpuścić ? Mój ginekolog będzie dostępny dopiero w poniedziałek więc do tego czasu nic nie wiem. wrrrr

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ