X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa tak mu przykro :( nie bede pocieszac bo najlepiej znasz swoj organizm, najwazniejsze ze masz plan dzialania na pozniej. :* tylko przykro mi, bo naprawde Ci kibicowalam :(

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa tak mu przykro :( nie bede pocieszac bo najlepiej znasz swoj organizm, najwazniejsze ze masz plan dzialania na pozniej. :* tylko przykro mi, bo naprawde Ci kibicowalam :(

wiem, dziękuję :*

trudno, miałam nie płakać, a oczy mi się szklą przed komputerem w pracy.

a więc plan B na jesień - odchudzanie!!! :) już nie mam wymówki

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz, czy chcesz?:D Ja się zbieram cały czas do zrzucenia 5 kg ;P

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    musisz, czy chcesz?:D Ja się zbieram cały czas do zrzucenia 5 kg ;P

muszę. odpuściłam przez ostatnie 2 lata i są konsekwencje - zawsze wazyłam maks 56-57 kg, a teraz 64. Przy moim wzroście 165 to trochę za dużo.

mnie by też te 5 kg urządziło. no i utraconą jędrność ;)

age.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    U mnie PCO u męża mała ilość i kiepska morfologia.

w grudniu będzie 7lat :/ niestety każdy gin mnie zbywał słowami "potrzeba czasu" i "musi pani schudnąć" :/ żaden w karcie nawet słowem nie wspomniał że starania już tyle trwają, sama tak często chodziłam do gin aż w końcu potwierdził na usg że to PCO bo żaden wcześniej niby tego nie widział ...

w ciążę zaszłam przy wadze 130kg... dziś jest 105 i jakoś ciąży brak więc mit obalony ;)

Boję się tego że nie mamy jak udowodnić starań i rządówka przejdzie nam koło nosa :( gin który przez ponad pół roku wmawiał mi że "spróbujemy" w karcie wpisywał kod choroby MENOPAUZA! a to że podawał mi progesteron od 16dc to o niczym nie świadczy bo moje owulacje - odkąd wiem czyli od roku - są ok 18dc :/

eh ogólnie jestem wściekła już na wszystko, wypalona kolejnymi próbami i aż mam ochotę odłożyć termometr w ciemny kąt...

jedno z czego się cieszę to fakt że pobawiłam się z tą temperaturą, wiem teraz że moje fazy lutealne są krótkie bo tylko 9-11dni co może być przyczyną niepowodzeń, podejrzewam wrogi śluz ale aż boję się sprawdzać bo tak samo było z PCO - podejrzewałam i się potwierdziło...
    Poczytaj w rządowych kryteriach co i jak. Ponieważ niektórym lekarzom wystarczą 3 nieudane IUI, plus wrogi śluz, plus Twoje POC i mogą Cię z marszu zakwalifikować.
    Moje fazy lutealne też krótkie były, nie pomagało mi nawet przyjmowanie Luteiny, @ przychodziła w trakcie brania.
    Co do odchudzania, zaszłam w ciąże ważąc 97.7 kg (poroniłam w 6 tc) zaczęłam się odchudzać w trakcie starań z kliniką, schudłam do poziomu 62,2 kg (zajęło mi to 10 msc), też mi kazano zrzucić nadprogramowe kg. zrzuciłam więcej i zaszłam w ciąże, ale 3 inseminacją- U Nas niepłodność idiopatyczna, więc nie wiem co pomogło.
    lipa wrote:
    9 dpo. Mój schemat: 4-5 dni przed @ się zaczyna. Ale to nic. Nie płacze. Będziesz mnie wspierać przy ivf ;-)
    Oby to plamienie było dobrym znakiem u Ciebie!
    inezka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z luteiną? Okres przychodzi w trakcie brania czy dopiero kilka dni po odstawieniu?
    Ja dostawałam w trakcie brania Luteiny, przychodziła 26 dc i koniec. To zależy od organizmu kobiety.

inezka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipa mamy tak samo. Tyljo ja waze 62 a mam 163 ale schemat ten sam :P

lipa lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, podziwiam, że udało ci się tyle schudnąć w tak krótkim czasie, pod okiem dietetyka? Ja ważę 65 kg przy 174 cm wzrostu, zawsze dbałam o linię i nigdy jeszcze tyle nie ważyłam i też przydałoby mi się te 5 kg zrzucić, żeby się dobrze czuć. Przed magiczną pigułką clo ważyłam 60 kg. Zwalam całą winę na hormony, bo na coś trzeba.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, jak się ma udać, to się uda mimo przeziębienia! a być może to pierwsze objawy ciąży, czego Ci z całego serca życzę!

Junioer lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Kamila, podziwiam, że udało ci się tyle schudnąć w tak krótkim czasie, pod okiem dietetyka? Ja ważę 65 kg przy 174 cm wzrostu, zawsze dbałam o linię i nigdy jeszcze tyle nie ważyłam i też przydałoby mi się te 5 kg zrzucić, żeby się dobrze czuć. Przed magiczną pigułką clo ważyłam 60 kg. Zwalam całą winę na hormony, bo na coś trzeba.
    Byłam sama swoim dietetykiem. Wyeliminowałam kilka produktów i dołożyłam ćwiczenia.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    India a jaka klinika?

Invicta Gdańsk

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @ trwa na bogato :/ dla pocieszenia kupilam sobie dziś nowy rower heh - mialam odlozone na iui ale skoro mam juz nie robic to mam rower hehe :)

Ciekawe czy moj gin kaze mi brac przed imsi miesiac antyków, w zasadzie to teraz mam caly cykl bez zadnych leków, no ale to pewnie nie wyciszy jajników...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko powiedziec... u mnie dalej @ baluje gdzies daleko ode mnie o ani jej sie sni przyjsc... uprzedze-test 14 dpo negatywny ;)

Zdecydowalismy ze nie bedziemu brac tego pakietu bo na pierwszy strzal potrzebowalibysmy 18 tysiecy. Liczymy ze jak nie uda sie za pirrwszym (10 tys z lekami) to beda mrozaki a jak nie to w zapasie bedziemy mieli 10 tys na drugie podejscie a jak sie nie uda to 3 odlozymy na maj... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba idzie mi okres, bo mialam troche zabarwionego sluzu z krwia, YES! YES!! YES!!!

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to super :) w provicie tez pisze ze imsi 4800 ale nie wiem czy ivf 4000 plus ze imsi 4800

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no 4800 procedura ivf-imsi tylko na bocianie to tak wyglada jakby te 4800 juz z punkcja i transferem bylo

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe ciekawe

2r8rj48at734p213.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowac będę w czwartek, ale już przeczuwam, że się nie udalo. Boli mnie brzuch w taki specyficzny "okresowy" sposob.

W dodatku wczoraj zadzwonili z Diagnostyki, że dali mi zła wymazowke na to badanie chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, więc trzeba powtorzyc badanie. Na wynik czeka się 2 tygodnie, więc nici z pierwszego podejscia do IVF we wrzesniu :(

Eh, smutno mi bardzo.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer bole okresowe sa identyczne jak te ciazowe wiec nie wszystko stracone ;)

Ja tak samo boje sie ze mi sie poprzesuwa wszystko, bo rsz ze moga sie te torbiele nie wchlonac a dwa to ta @ jakas dziwna jest... :/ w ogole nie boli mnie brzuch i to nie jest typowa @ tylko taka... dziwna. :/ tersz wyczytalam ze taki "brudny" (sorry za okreslenie) okres to koncowka starrgo a nie nowego cyklu i to by sie zgadzalo bo brzuch nie boli mnie wcale.. wiec jak liczyc? Ze to jeszcze konconcowka starrgo cyklu? Czy jak juz plamie sporo to nowy? :/ ehh nigdy tsk nie mialam, chwilr plamilam i byla normalna miesiaczka praktycznie od rszu. Moze dlatrgo ze teraz nie bralam luteiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 08:41

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam test, oczywiście negatywny. Nawet nie chce mi się na betę iść, chyba odstawię dupka i normalnie poczekam na @. Plamię dalej, tak właśnie "na brudno".

Sylwiaśta ja zawsze liczę pierwszy dzień @ od żywej krwi.

Junioer ciągle trzymam kciuki.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz nie eiem co z antkami czy kontynuowac czy zaczekac do wlasciwej @ :/ chyba zaczekam mam nadzirjr ze jedna tabletka w ta czy w ta nie zmieni nic :(

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ