X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Witajcie.. chciałabym się was zapytać o to czy któraś z was miała tak jak ja.. otóż tydzień temu w czwartek miałam już drugie iui od kilku dni boli mnie w dole brzucha po lewej stronie, zwłaszcza jak lewa nogą zrobię krok do tyłu.. wczoraj też miałam takie dziwne skorcze/ciągnięcia tak jakby od szyjki w górę.. aż takie że mnie rozwijało.. kiedy mam kaszlnac to muszę sił zwinąć w kłębek bo mam wrażenie że tam coś może pęknąć... któraś z was tak miala?
    mialam ból ale nie taki mozesz isc na usg i sprawdzic czy np. nie ma torbieli.

• Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 22 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze słyszałam że usg nie bardzo chcą robić tak szybko po iui bo podobno to może zaszkodzić zarodkowi przy implantacji..

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Tylko ze słyszałam że usg nie bardzo chcą robić tak szybko po iui bo podobno to może zaszkodzić zarodkowi przy implantacji..

Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ja po IUI miałam USG kilka dni po żeby sprawdzić czy wszystko pękło.
    Skontaktuj się z lekarzem i zapytaj.

ih9kcbx.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wróciłam po urlopie i przez niego właśnie nie podeszłam do IUI w październiku:(
    Proszę wpiszcie mnie na listopadowe IUI. Teraz z utęsknieniem czekam na @ i do dzieła.
    Będę pierwszy raz stymulowana Aromkiem. Przy poprzednich IUI miała letrazole. Niby to ta sama substancja ale zastanawiam się czy nie zadziała za szybko?? tzn. mam przyjść na monitoring w 13dc a z reguły IUI miałam robione w 15 dc (zastrzyk w 13 dc wieczorem)
    Ale jak teraz będzie coś szybciej po tym Aromku? Nie chciałabym stracić cyklu. Co myślicie?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Witajcie.. chciałabym się was zapytać o to czy któraś z was miała tak jak ja.. otóż tydzień temu w czwartek miałam już drugie iui od kilku dni boli mnie w dole brzucha po lewej stronie, zwłaszcza jak lewa nogą zrobię krok do tyłu.. wczoraj też miałam takie dziwne skorcze/ciągnięcia tak jakby od szyjki w górę.. aż takie że mnie rozwijało.. kiedy mam kaszlnac to muszę sił zwinąć w kłębek bo mam wrażenie że tam coś może pęknąć... któraś z was tak miala?
    Witaj, w zeszla srode mialam iui a w niedziele skurcze macicy. Byly to bolesne skurcze na dodatek pojawilo sie plamienie. Zaraz w poniedzialek poszlam do lekarza. M.in mialam zrobione usg, wiec raczej nie zagraza to potencjalnemu zarodkowi :-). Na szczescie wszystko bylo ok, nie bylo zadnej torbieli czego najbardziej sie obawialam. Jezeli cos Cie niepokoi, boli to nie zastanawiaj sie tylko idz do lekarza :-).

Kamilam8 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Cześć dziewczyny! Wróciłam po urlopie i przez niego właśnie nie podeszłam do IUI w październiku:(
    Proszę wpiszcie mnie na listopadowe IUI. Teraz z utęsknieniem czekam na @ i do dzieła.
    Będę pierwszy raz stymulowana Aromkiem. Przy poprzednich IUI miała letrazole. Niby to ta sama substancja ale zastanawiam się czy nie zadziała za szybko?? tzn. mam przyjść na monitoring w 13dc a z reguły IUI miałam robione w 15 dc (zastrzyk w 13 dc wieczorem)
    Ale jak teraz będzie coś szybciej po tym Aromku? Nie chciałabym stracić cyklu. Co myślicie?

Kochana a jaką masz dawkę?
    Ja Aromek biorę od kilku cykli- obecnie od 2 do 9 dc 2x dziennie. Pierwszy monitoring mam w 9 dc. Przy drugiej inseminacji miałam bardzo szybko owulację i w tym samym miesiącu miałam dwie inseminacje- załapałam się na dwa cykle. Więc u mnie zadziałało szybko ale ja mam długi czas przyjmowania leku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:52

ih9kcbx.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Karo ja bylam wczesniej na usg niz zalecil lekarz i okazalo sie ze byla to dobra decyzja :-). Gdybym nie poszla to mialabym stracony cykl.

05.11.2016 Antoś ❤

Wysłany: 22 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że do swojego lekarza mam 150 km.. zobaczę może przejdzie. Jolcia 1985 kiedy testujesz?

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Najgorsze jest to że do swojego lekarza mam 150 km.. zobaczę może przejdzie. Jolcia 1985 kiedy testujesz?
    Jak uda znalezc mi sie lab. i wyniki beda mogli wyslac na maila albo beda do odbioru w tym samym dniu to w poniedzialek, a jak nie to dopiero sroda, jak wroce do domu. No chyba ze nie bedzie sensu :-( a sikanca nie chce robic bo wczoraj wzielam jeszcze pregnyl.

05.11.2016 Antoś ❤

Wysłany: 22 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl? A po co jeżeli mogę wiedziec?

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8- mam brać 2x dziennie od 2 do 6 dc czyli krócej niż u Ciebie. Sama nie wiem:(((
    może umówię się np na 11 dc na kontrolę? wtedy jak coś to szybsza IUI

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo a jak dlugie masz cykle?

ih9kcbx.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Pregnyl? A po co jeżeli mogę wiedziec?

Ja też zawsze 5-7 dni po IUI miałam pregnyl. Podobno pomaga w zagniezdzeniu zarodkowi

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• ktosia81 Debiutantka

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny, 13.10 miałam pierwsze IUI, czy miałyście lub macie zlecone badanie e2 i progesteronu 7 dni po IUI? Wiem że niektórzy lekarze zlecają te badania na sprawdzenie czy prawidłowo działa ciałko żółte.

1 IUI 13.10.15 :(
  • carolla Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosia mnie gin powiedział żeby zrobić betę 14 dni po IUI a najlepeij poczekać do okresu.

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
  • ktosia81 Debiutantka

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem też czekam, strasznie się ciągnie ten czas...

1 IUI 13.10.15 :(
  • lenia Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po. Tym razem na dwoch peknietych. Ovitrelle zadzialala blyskawicznie, szok

carolla, Kamilam8 lubią tę wiadomość

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trzymam kciuki;)

lenia lubi tę wiadomość

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenia wrote:
    Jestem juz po. Tym razem na dwoch peknietych. Ovitrelle zadzialala blyskawicznie, szok

I ja trzymam :)

lenia lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też trzymam za wszystkie staraczki! Niech się uda! :)

lenia lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ