INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWyczekująca.. wrote:Witajcie.. chciałabym się was zapytać o to czy któraś z was miała tak jak ja.. otóż tydzień temu w czwartek miałam już drugie iui od kilku dni boli mnie w dole brzucha po lewej stronie, zwłaszcza jak lewa nogą zrobię krok do tyłu.. wczoraj też miałam takie dziwne skorcze/ciągnięcia tak jakby od szyjki w górę.. aż takie że mnie rozwijało.. kiedy mam kaszlnac to muszę sił zwinąć w kłębek bo mam wrażenie że tam coś może pęknąć... któraś z was tak miala?
-
Wyczekująca.. wrote:Tylko ze słyszałam że usg nie bardzo chcą robić tak szybko po iui bo podobno to może zaszkodzić zarodkowi przy implantacji..
Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ja po IUI miałam USG kilka dni po żeby sprawdzić czy wszystko pękło.
Skontaktuj się z lekarzem i zapytaj. -
Cześć dziewczyny! Wróciłam po urlopie i przez niego właśnie nie podeszłam do IUI w październiku:(
Proszę wpiszcie mnie na listopadowe IUI. Teraz z utęsknieniem czekam na @ i do dzieła.
Będę pierwszy raz stymulowana Aromkiem. Przy poprzednich IUI miała letrazole. Niby to ta sama substancja ale zastanawiam się czy nie zadziała za szybko?? tzn. mam przyjść na monitoring w 13dc a z reguły IUI miałam robione w 15 dc (zastrzyk w 13 dc wieczorem)
Ale jak teraz będzie coś szybciej po tym Aromku? Nie chciałabym stracić cyklu. Co myślicie?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Wyczekująca.. wrote:Witajcie.. chciałabym się was zapytać o to czy któraś z was miała tak jak ja.. otóż tydzień temu w czwartek miałam już drugie iui od kilku dni boli mnie w dole brzucha po lewej stronie, zwłaszcza jak lewa nogą zrobię krok do tyłu.. wczoraj też miałam takie dziwne skorcze/ciągnięcia tak jakby od szyjki w górę.. aż takie że mnie rozwijało.. kiedy mam kaszlnac to muszę sił zwinąć w kłębek bo mam wrażenie że tam coś może pęknąć... któraś z was tak miala?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Karo85 wrote:Cześć dziewczyny! Wróciłam po urlopie i przez niego właśnie nie podeszłam do IUI w październiku:(
Proszę wpiszcie mnie na listopadowe IUI. Teraz z utęsknieniem czekam na @ i do dzieła.
Będę pierwszy raz stymulowana Aromkiem. Przy poprzednich IUI miała letrazole. Niby to ta sama substancja ale zastanawiam się czy nie zadziała za szybko?? tzn. mam przyjść na monitoring w 13dc a z reguły IUI miałam robione w 15 dc (zastrzyk w 13 dc wieczorem)
Ale jak teraz będzie coś szybciej po tym Aromku? Nie chciałabym stracić cyklu. Co myślicie?
Kochana a jaką masz dawkę?
Ja Aromek biorę od kilku cykli- obecnie od 2 do 9 dc 2x dziennie. Pierwszy monitoring mam w 9 dc. Przy drugiej inseminacji miałam bardzo szybko owulację i w tym samym miesiącu miałam dwie inseminacje- załapałam się na dwa cykle. Więc u mnie zadziałało szybko ale ja mam długi czas przyjmowania leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:52
-
Karo85 wrote:Cześć dziewczyny! Wróciłam po urlopie i przez niego właśnie nie podeszłam do IUI w październiku:(
Ale jak teraz będzie coś szybciej po tym Aromku? Nie chciałabym stracić cyklu. Co myślicie?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
Wyczekująca.. wrote:Najgorsze jest to że do swojego lekarza mam 150 km.. zobaczę może przejdzie. Jolcia 1985 kiedy testujesz?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
Kamilam8- mam brać 2x dziennie od 2 do 6 dc czyli krócej niż u Ciebie. Sama nie wiem:(((
może umówię się np na 11 dc na kontrolę? wtedy jak coś to szybsza IUI06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
ktosia mnie gin powiedział żeby zrobić betę 14 dni po IUI a najlepeij poczekać do okresu."Zamknij oczy, ale nie umieraj.
Masz prawo do płaczu. A potem wstań
i walcz o następny dzień."
15.10.2015 - I IUI
"Co ma przeminąć to przeminie
A co ma zranić do krwi zrani"