X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa ale mimo plamień zrób betę!

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, ze to plamienie. Poczekam do jutra z tym. Jeśli jakimś cudem ustanie, to wtedy pojadę do Kliniki.

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa będzie tak jak napisałam kilka dni wcześniej :) beta się pomyliła:) Trzymam kciuki wszystkie, które mam ;)

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, świetne LH i FSH :), reszta wyników też bardzo dobra.
    Ewentualnie dla pewności za jakiś czas powtórzyłabym prolaktynę :) no i zrób przy najbliższej okazji anty-tpo (podwyższone utrudnia w zajściu w ciąże).
    Co do toksoplazmozy, nie utrudnia ona starań, jedynie może być niebezpieczna jak już jesteś w ciąży.

Niunqa trzymam kciuki aby to plamienia nie oznaczało początku końca cyklu :)i że jednak będzie powód aby zrobić bete.

pysia lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam swoje pytanie, jak to jest z serduszkowaniem podczas brania luteiny dopochwowo?

05.11.2016 Antoś ❤

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja serduszkuję. Zresztą gin nic nie mówił żeby nie serduszkować

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dziewczyny ponawiam swoje pytanie, jak to jest z serduszkowaniem podczas brania luteiny dopochwowo?
    normalnie :)

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia zresztą ustaliłyśmy ostatnio, że mężowie będą robić za popychadełko do lutki;)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla wrote:
    Jolcia zresztą ustaliłyśmy ostatnio, że mężowie będą robić za popychadełko do lutki;)
    Hahaha, tylko tak się zastanawiam czy to im nie zaszkodzi, czy hormony jakoś nie przedostaną się do ich organizmu ? :). I potem mąż będzie narzekał na objawy ciążowe :D

Elf lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• lenia Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nasze kolejne podejście-trzymajcie kciuki :) Prawie z niego zrezygnowałam przez pewne zawirowania losu ale mąż stał się bardzo konsekwentny i nie chciał słyszeć o jakimkolwiek złożeniu broni.
    Niunqua z całego serca życzę tego cudu! One się zdarzają :)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenia powodzenia :)

lenia lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :)

U mnie dalej plamienie. Przez noc się nic nie rozkręciło. Na wszelki wypadek odwołałam rezonans, bo nie czuję się najlepiej. Mam nadzieję, że dziś się rozbuja i będzie można zacząć nowy cykl. Jak myślicie, czy jak się zacznie nowy cykl to mogę wziąć clo w 2dc? Bo nie ukrywam, że trochę finansowo dla mnie jest teraz ciężko, żeby wydać 150 zł na wizytę.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mozesz od 2dc. Ja tez teraz bede brac od 2.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Powodzenia :)

U mnie dalej plamienie. Przez noc się nic nie rozkręciło. Na wszelki wypadek odwołałam rezonans, bo nie czuję się najlepiej. Mam nadzieję, że dziś się rozbuja i będzie można zacząć nowy cykl. Jak myślicie, czy jak się zacznie nowy cykl to mogę wziąć clo w 2dc? Bo nie ukrywam, że trochę finansowo dla mnie jest teraz ciężko, żeby wydać 150 zł na wizytę.
    Czegos nie rozumiem. Masz pozytywny test, a plamienie moze byc spowodowane niedoborem progesteronu. To ze wczesniej wyszla Ci negatywna beta nic nie znaczy. Moglo byc za wczesnie. Czemu nie powtorzysz bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamię normalną krwią, jak dla mnie to okres, który się rozkręca. Jest tego dużo i choć w środku, to zaraz patrzeć tylko aż wybuchnie. Nie mam brązowych plamień, które świadczyłyby o niskim progesteronie. Szczerze, to już nie jedno na swoich testach widziałam przez tyle lat starań. Wychodziły nie raz, a potem przychodziła miesiączka.

Sylwiasta, gdyby była jakakolwiek u mnie nadzieja na ciążę, to bym poszła. Ale tutaj ewidentnie jest OKRES po prostu i trzeba się z tym pogodzić. Ja tego nie czuje. Nie czuję, ze to ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwazna jestes, ze wierzysz "czujowi". Ja, gdyby byl choc 1% szans ze to moze nie torbiel/leki/trefny test zweryfikowalabym to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę, to chyba sama nie wiem co mam robić :( Jestem uziemiona w pracy do godziny 14. Nie mogę się zwolnić. Jeszcze to przemyślę.

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro w końcu monitoring do czwartej inseminacji :) Trochę się martwię bo przeziębiona jestem- mam nadzieję , ze to nie bedzię miało większego wpływu i urosną PIĘKNE I DUŻE pęcherzyki :)

ih9kcbx.png
  • Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 22 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.. chciałabym się was zapytać o to czy któraś z was miała tak jak ja.. otóż tydzień temu w czwartek miałam już drugie iui od kilku dni boli mnie w dole brzucha po lewej stronie, zwłaszcza jak lewa nogą zrobię krok do tyłu.. wczoraj też miałam takie dziwne skorcze/ciągnięcia tak jakby od szyjki w górę.. aż takie że mnie rozwijało.. kiedy mam kaszlnac to muszę sił zwinąć w kłębek bo mam wrażenie że tam coś może pęknąć... któraś z was tak miala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Dziewczyny jutro w końcu monitoring do czwartej inseminacji :) Trochę się martwię bo przeziębiona jestem- mam nadzieję , ze to nie bedzię miało większego wpływu i urosną PIĘKNE I DUŻE pęcherzyki :)
    za pecherzyki :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ